Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
ДОМАШНО ПРИГОТВЕНИ НАТУРАЛНИ ДЕЗОДОРАНТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

21.05.2023 10:32:46

ДОМАШНО ПРИГОТВЕНИ НАТУРАЛНИ ДЕЗОДОРАНТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА


КАК МОГА ДА МИРИША ДОБРЕ БЕЗ АНТИПЕРСПИРАНТ?Въпреки че приятният личен аромат е приоритет за повечето хора, много от тях предпочитат да не се мажат с конвенционален дезодорант или антиперспирант, за да го постигнат, а да се справят с телесната миризма с помощта на по-естествени алтернативи, които съдържат по-малко вредни съставки и е по-малко вероятно да доведат до отрицателни странични ефекти. Традиционните антиперспиранти често съдържат съставки като изкуствени аромати, парабени, фталати и антибактериални консерванти, които могат да имат отрицателно въздействие върху организма в дългосрочен план. Обикновено те съдържат и алуминий, за който се твърди, че образува блокаж в порите, като по този начин ограничава появата на пот и води до намаляване на отделянето на влага. Обратно, тъй като естествените дезодоранти не предотвратяват изпотяването, те са от полза за организма, като не възпрепятстват нормалните му пречистващи функции. Въпреки че естествените дезодоранти също биха могли потенциално да запушат порите, положителната разлика е, че порите ще бъдат "запознати" само с чисти, "зелени" съставки, а не със синтетичните, присъстващи в конвенционалните варианти.

Прочетете нататък, за да откриете прости рецепти за безопасни, укрепващи здравето на кожата дезодоранти с изцяло натурални компоненти, за които е известно, че елиминират бактериите и неутрализират миризмите, като същевременно придават освежаващи аромати.

КОИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ДОМАШНО ПРИГОТВЕНИ ДЕЗОДОРАНТИ?Всички етерични масла, за които се твърди, че имат антибактериални свойства, са идеални за добавяне към състава на натурални дезодоранти. Смята се, че следните антибактериални масла помагат за премахване и предотвратяване на растежа на бактерии под мишниците:

 • Неутрализират телесната миризма
 • Придават приятни аромати
 • Намаляват излишната мазнина по повърхността на кожата
 • Почистват кожата
 • Стягат кожата
 • Охлаждат и ободряват кожата

ДОПЪЛНИТЕЛНИ СЪСТАВКИ ЗА НАПРАВИ СИ САМ НАТУРАЛЕН ДЕЗОДОРАНТ

Органични студено пресовани базови масла

ПОЛЗИ ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ
 • Овлажняване на кожата
 • Омекотяване на кожата
 • Подпомагане на здравето на кожата
 • Намаляване на видимостта на състарената кожа
 • Защита на хидратиращата бариера на кожата
 • Изглаждане на кожата
 • Проявяват антиоксидантни свойства

Витамин E

ПОЛЗИ ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ
 • Подхранва
 • Помага за регенерирането на кожата
 • Овлажнява сухата, сърбяща, лющеща се и пареща кожа
 • Увеличава хидратиращата ефикасност на овлажняващите съставки
 • Нежно се справя със сърбежа, възпалението, мехурите и люспестите участъци по кожата

Чисти глини

ПОЛЗИ ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ
 • Изтегля влагата
 • Почистване на кожата от замърсявания и мазнини
 • Успокоява раздразнената чувствителна кожа
 • Освежава кожата

Нерафиниран пчелен восък

ПОЛЗИ ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ
 • Стабилизира рецептите за подходяща консистенция на продукта
 • Създава хидратираща, дълготрайна защитна бариера върху кожата, без да запушва порите
 • Помага за запечатване на влагата от други хидратиращи съставки
 • Ексфолира
 • Подхранва кожата с естествени витамини
 • Подпомага регенерацията и подмладяването на кожата
 • Придава естествен аромат, който е топъл, чувствен, цветен и дървесен
 • Освежава кожата и спомага за възстановяването на нейното здраве
 • Достатъчно нежен, за да се използва дори върху най-чувствителната част от тялото
 • Хидратира сърбящата и раздразнена кожа
 • Омекотява и изглажда сухите, напукани участъци

Органично нерафинирано масло от карите

ПОЛЗИ ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ
 • Подхранва кожата с витамини А и Е
 • Овлажнява сухата и напукана кожа
 • Подпомага здравето и чистотата на кожата
 • Намалява появата на тъмни петна и обезцветяване

ДЕТОКСИКАЦИЯ НА ПОДМИШНИЦИТЕ - КАК СЕ ПРАВИ?Тялото не е зловонно неизбежно или по природа - то излъчва миризма само когато бактериите, които живеят върху него, реагират на това, от което получават като "храна". Тяло, което се храни предимно с неестествени, преработени и рафинирани храни или с диета, богата на месо и захари, ще отделя повече неприятни миризми, отколкото тяло, което се храни с пълноценни храни. Подмишниците няма да миришат неприятно, ако отделят само здравословни отпадни продукти от храносмилането и излишни минерали, които се съдържат в естествените дезодоранти.

Детоксикацията на подмишниците често се препоръчва на тези, които преминават от традиционни дезодоранти и антиперспиранти към натурални дезодоранти, тъй като се смята, че това помага за изхвърляне на вече съществуващите бактерии, както и на остатъците от използваните преди това продукти, наситени с химикали, за оптимизиране на действието на натуралния дезодорант и за подпомагане на организма да се върне към първоначалното си, органично изпотяване, което благоприятства доброто здраве.


За да детоксикирате лесно подмишниците, опитайте следната рецепта:

Разредете 8-10 капки от едно или повече предпочитани етерични масла в 1 супена лъжица органичен ябълков оцет и добавете в бутилка с 60 мл спрей, след което напълнете останалата част от бутилката с дестилирана вода (Забележка: Тази смес е подходяща и за грижа за косата и за накисване на краката).

Просто разклатете добре бутилката, напръскайте сместа върху прясно почистените подмишници и оставете кожата да изсъхне. Въпреки че се препоръчва тази смес да се използва по време, когато тялото е в покой, например преди лягане, въпреки това спрей бутилките с размер за пътуване ще позволят на потребителите да продължат с детоксикацията и по време на път.

Повторете тези стъпки и на следващия ден. Въпреки че реакциите на организма на отделните потребители към тази детоксикация са различни, като цяло резултатите могат да се проявят след около една седмица; въпреки това, както при всяка детоксикация, се препоръчва постоянство. Подмишниците може да се нуждаят от няколко измивания през всеки от тези дни на детоксикация.

КАК СЕ ПРАВИ НАТУРАЛЕН ДЕЗОДОРАНТ?

За бърза и лесна рецепта за натурален дезодорант "Направи си сам", който има репутацията на дезодорант с продължителност минимум 12 часа, опитайте следните стъпки:

В купа смесете добре ½ чаша сода за хляб (за тези с чувствителна кожа може да се използва по-малко количество, за да се избегне дразнене) и ½ чаша царевично нишесте. В отделна купа смесете 5 с.л. масло от жожоба и 15-20 капки предпочитани антибактериални етерични масла.

*Препоръчва се използването на органични съставки, когато има такива.

След това разбъркайте маслената смес в прахообразната смес, докато сместа достигне гладка консистентност. Това количество трябва да стигне за приблизително 3 месеца. Прехвърлете крайния продукт в чист контейнер, например кръгло бурканче или тубичка за дезодорант. За да нанесете, използвайте върховете на пръстите си или апликатор за кремообразен дезодорант, като например лъжичка, за да втриете количество с размер на грахово зърно в подмишниците.

При ниски температури този дезодорант може да се втвърди. За да запазите мекотата му, просто задръжте количеството с големина на грахово зърно върху зоната на приложение и оставете телесната топлина да го разтопи. Или пък може да се държи наблизо по време на топъл душ, за да може парата да го разтопи и да се нанесе след това върху подмишниците. При високи температури този дезодорант може да се втечни. За да постигнете по-гъста консистенция за нанасяне, просто го поставете за няколко минути на по-хладно място, например в хладилника.
ЗАЩО МОЯТ ДОМАШЕН ДЕЗОДОРАНТ НЕ ДЕЙСТВА?Натуралните дезодоранти, подобно на детоксикацията на подмишниците, изискват постоянство, за да може организмът да се приспособи към промяната в продукта за грижа за кожата и да постигне желаните резултати. Натуралните дезодоранти трябва да се използват непрекъснато в продължение на повече от една седмица. Липсата на функционалност не е непременно свързана със съставките в продукта, а вместо това обикновено се дължи на една или повече от следните причини:

 • Нездравословна диета, състояща се предимно от преработени храни
 • Носене на синтетични и/или плътно прилепнали материи, които задържат влагата и не позволяват на кожата да диша
 • Бактерии, задържани под мишниците; осигуряването на чистота на подмишниците преди нанасянето на естествен дезодорант ще му помогне да действа по-ефективно.КАКВО МОЖЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ КАТО ЗАМЕСТИТЕЛ НА ДЕЗОДОРАНТА?

За други естествени варианти за дезодориране, които не изискват формулирането на дезодорант крем или стик продукт, опитайте следните естествени антибактериални съставки:


ОБЩИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИКакто при всички продукти на MAKASA, изброените в тази статия са предназначени само за външна употреба. Задължително се консултирайте с лекар, преди да ги използвате за терапевтични цели. На бременните и кърмачките се препоръчва особено да не използват нито един от горепосочените продукти за грижа за кожата без съвета на лекар/дерматолог, тъй като те могат да окажат влияние върху секрецията на някои хормони и не е ясно дали тези ефекти се предават на бебетата в тези етапи на развитие. Тези продукти трябва винаги да се съхраняват на места, които са недостъпни за деца.

Преди да използвате какъвто и да е продукт, се препоръчва кожен тест. Това може да се направи чрез подходящо разреждане (когато е приложимо) на всеки избран продукт и нанасяне на количество с размер на десетина цента от всеки продукт върху малък участък от кожата, който не е чувствителен. Лицата, които приемат лекарства по лекарско предписание, претърпяват тежка операция или са изложени на по-голям риск от инсулт, инфаркт или атеросклероза, също се препоръчва да потърсят лекарска консултация преди употреба. В случай на алергична реакция, преустановете употребата на продуктите и незабавно се обърнете към лекар, фармацевт или алерголог за оценка на здравословното състояние и предприемане на подходящи коригиращи действия.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

КАТЕГОРИИ

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Натурална козметика

Натурална козметика | MAKASA.ORG

ДОМАШНО ПРИГОТВЕНИ НАТУРАЛНИ ДЕЗОДОРАНТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Домашно приготвени дезодоранти с Етерични масла

Прочетете статията, за да откриете прости рецепти за безопасни, укрепващи здравето на кожата дезодоранти с изцяло натуралнен състав Прочетете статията, за да откриете прости рецепти за безопасни, укрепващи здравето на кожата дезодоранти с изцяло натуралнен състав 2023-05-25T07:43:36+03:00 ДОМАШНО ПРИГОТВЕНИ НАТУРАЛНИ ДЕЗОДОРАНТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

<p></p> <h2><br /><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>КАК МОГА ДА МИРИША ДОБРЕ БЕЗ АНТИПЕРСПИРАНТ?</strong></span></h2> <p><br /> <br />Въпреки че приятният личен аромат е приоритет за повечето хора, много от тях предпочитат да не се мажат с конвенционален дезодорант или антиперспирант, за да го постигнат, а да се справят с телесната миризма с помощта на по-естествени алтернативи, които съдържат по-малко вредни съставки и е по-малко вероятно да доведат до отрицателни странични ефекти. Традиционните антиперспиранти често съдържат съставки като изкуствени аромати, парабени, фталати и антибактериални консерванти, които могат да имат отрицателно въздействие върху организма в дългосрочен план. Обикновено те съдържат и алуминий, за който се твърди, че образува блокаж в порите, като по този начин ограничава появата на пот и води до намаляване на отделянето на влага. Обратно, тъй като естествените дезодоранти не предотвратяват изпотяването, те са от полза за организма, като не възпрепятстват нормалните му пречистващи функции. Въпреки че естествените дезодоранти също биха могли потенциално да запушат порите, положителната разлика е, че порите ще бъдат "запознати" само с чисти, "зелени" съставки, а не със синтетичните, присъстващи в конвенционалните варианти.</p> <p>Прочетете нататък, за да откриете прости рецепти за безопасни, укрепващи здравето на кожата дезодоранти с изцяло натурални компоненти, за които е известно, че елиминират бактериите и неутрализират миризмите, като същевременно придават освежаващи аромати.</p> <p></p> <h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong><a href="https://makasa.org/category/floralni-vodi" target="_blank" rel="noopener" title="ХИДРОЛАТИ"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/frischekick-fuer-unterwegs-header_jpg.webp" /></a></strong></span></h2> <p></p> <h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>КОИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ДОМАШНО ПРИГОТВЕНИ ДЕЗОДОРАНТИ?</strong></span></h2> <p><br /> <br />Всички етерични масла, за които се твърди, че имат антибактериални свойства, са идеални за добавяне към състава на натурални дезодоранти. Смята се, че следните антибактериални масла помагат за премахване и предотвратяване на растежа на бактерии под мишниците:</p> <ul> <li>Неутрализират телесната миризма</li> <li>Придават приятни аромати</li> <li>Намаляват излишната мазнина по повърхността на кожата</li> <li>Почистват кожата</li> <li>Стягат кожата</li> <li>Охлаждат и ободряват кожата</li> </ul> <p></p> <table style="background-color: #f7eded; height: 132px; width: 1035px;" height="132"> <tbody> <tr> <td style="width: 507.483px;"> <ul> <li><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-bergamot-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Масло от бергамот</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-karamfil-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Масло от карамфил</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-kedar-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Масло от кедрово дърво</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-kiparis-bio" target="_blank" rel="noopener">Масло от кипарис</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-geranium-bio-5-ml-primavera">Масло от гераниум</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-greypfrut-bio" target="_blank" rel="noopener">Масло от грейпфрут</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lavandula" target="_blank" rel="noopener">Масло от лавандула</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-limonena-treva-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Масло от лимонова трева</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-portokal" target="_blank" rel="noopener">Масло от портокал</a></li> </ul> </td> <td style="width: 510.517px;"> <ul> <li><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-pachuli-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Масло от пачули</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lyutiva-menta-demeter-primavera" target="_blank" rel="noopener">Масло от мента</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-rimska-layka-bio" target="_blank" rel="noopener">Масло от римска лайка</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-rozmarin-kamfor-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Масло от розмарин</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-gradinski-chay" target="_blank" rel="noopener">Масло от градински чай</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-chaeno-darvo" target="_blank" rel="noopener">Масло от чаено дърво</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-vetiver-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Масло от ветивер</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-ilang-ilang-kompl-bio" target="_blank" rel="noopener">Масло от Иланг-иланг comp</a></li> </ul> </td> </tr> </tbody> </table> <h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong></strong></span></h2> <p><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>ДОПЪЛНИТЕЛНИ СЪСТАВКИ ЗА НАПРАВИ СИ САМ НАТУРАЛЕН ДЕЗОДОРАНТ</strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong></strong></span></p> <h3><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;"><strong>Органични студено пресовани базови масла</strong></span></h3> <table style="border-color: #99cc00; height: 103px; background-color: #f7eded;" width="988" height="103"> <tbody> <tr> <td style="width: 486.15px;" class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>ПОЛЗИ</strong></span></td> <td style="width: 486.15px;" class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ</strong></span></td> </tr> <tr> <td style="width: 486.15px;"> <ul> <li>Овлажняване на кожата</li> <li>Омекотяване на кожата</li> <li>Подпомагане на здравето на кожата</li> <li>Намаляване на видимостта на състарената кожа</li> <li>Защита на хидратиращата бариера на кожата</li> <li>Изглаждане на кожата</li> <li>Проявяват антиоксидантни свойства</li> </ul> </td> <td style="width: 486.15px;"> <ul> <li><a href="https://makasa.org/product/bio-arganovo-maslo" target="_blank" rel="noopener">Органично масло от арган</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-semena-chia-salvia-hispanica-seed-oil-30-ml" target="_blank" rel="noopener">Органично базово масло от семена на чиа</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/kokosovo-maslo" target="_blank" rel="noopener">Кокосово масло</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/ikarov-maslinovo-maslo-sas-skvalen" target="_blank" rel="noopener">Маслиново масло със снвален </a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/bio-maslo-ot-sasha-inchi-inka-inchi-50100-ml-alteya-organics" target="_blank" rel="noopener">Органично масло от саша инчи</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/bio-susamovo-maslo" target="_blank" rel="noopener">Сусамово масло</a></li> </ul> </td> </tr> </tbody> </table> <h3><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;"><strong>Витамин E</strong></span></h3> <table style="background-color: #f7eded; height: 86px;" width="988" height="86"> <tbody> <tr> <td style="width: 486.15px;" class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>ПОЛЗИ</strong></span></td> <td style="width: 486.15px;" class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ</strong></span></td> </tr> <tr> <td style="width: 486.15px;"> <ul> <li>Подхранва</li> <li>Помага за регенерирането на кожата</li> <li>Овлажнява сухата, сърбяща, лющеща се и пареща кожа</li> <li>Увеличава хидратиращата ефикасност на овлажняващите съставки</li> <li>Нежно се справя със сърбежа, възпалението, мехурите и люспестите участъци по кожата</li> </ul> </td> <td style="width: 486.15px;"> <ul> <li><a href="https://makasa.org/product/vitamin-e" target="_blank" rel="noopener">Витамин Е (Tocopherol)</a></li> </ul> </td> </tr> </tbody> </table> <h3><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;"><strong>Чисти глини</strong></span></h3> <table style="background-color: #f7eded; height: 82px;" width="993" height="82"> <tbody> <tr> <td style="width: 488.65px;" class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>ПОЛЗИ</strong></span></td> <td style="width: 488.65px;" class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ</strong></span></td> </tr> <tr> <td style="width: 488.65px;"> <ul> <li>Изтегля влагата</li> <li>Почистване на кожата от замърсявания и мазнини</li> <li>Успокоява раздразнената чувствителна кожа</li> <li>Освежава кожата</li> </ul> </td> <td style="width: 488.65px;"> <ul> <li><a href="https://makasa.org/product/byala-glina" target="_blank" rel="noopener">Бяла глина</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/delikatna-zelena-glina" target="_blank" rel="noopener">Деликатна зелена глина </a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/chervena-glina-le-erbe-di-janas" target="_blank" rel="noopener">Червена глина</a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/rozova-glina-le-erbe-di-janas" target="_blank" rel="noopener">Розова глина </a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/rasul-le-erbe-di-janas" target="_blank" rel="noopener">Глина Расул </a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/zelena-glina" target="_blank" rel="noopener">Зелена глина </a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/jalta-glina" target="_blank" rel="noopener">Жълта глина </a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/glina-ot-sardiniya" target="_blank" rel="noopener">Глина от Сардиния </a></li> </ul> </td> </tr> </tbody> </table> <h3><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;"><strong>Нерафиниран пчелен восък</strong></span></h3> <table style="background-color: #f7eded; height: 86px;" width="1003" height="86"> <tbody> <tr> <td style="width: 493.65px;" class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>ПОЛЗИ </strong></span></td> <td style="width: 493.65px;" class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ</strong></span></td> </tr> <tr> <td style="width: 493.65px;"> <ul> <li>Стабилизира рецептите за подходяща консистенция на продукта</li> <li>Създава хидратираща, дълготрайна защитна бариера върху кожата, без да запушва порите</li> <li>Помага за запечатване на влагата от други хидратиращи съставки</li> <li>Ексфолира</li> <li>Подхранва кожата с естествени витамини</li> <li>Подпомага регенерацията и подмладяването на кожата</li> <li>Придава естествен аромат, който е топъл, чувствен, цветен и дървесен</li> <li>Освежава кожата и спомага за възстановяването на нейното здраве</li> <li>Достатъчно нежен, за да се използва дори върху най-чувствителната част от тялото</li> <li>Хидратира сърбящата и раздразнена кожа</li> <li>Омекотява и изглажда сухите, напукани участъци</li> </ul> </td> <td style="width: 493.65px;"> <ul> <li><a href="https://makasa.org/product/pchelen-vosak-cera-alba" target="_blank" rel="noopener">Био Пчелен восък</a></li> </ul> </td> </tr> </tbody> </table> <h3><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;"><strong>Органично нерафинирано масло от карите</strong></span></h3> <table style="background-color: #f7eded; height: 117px;" width="998" height="117"> <tbody> <tr> <td style="width: 491.15px;" class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>ПОЛЗИ</strong></span></td> <td style="width: 491.15px;" class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ</strong></span></td> </tr> <tr> <td style="width: 491.15px;"> <ul> <li>Подхранва кожата с витамини А и Е</li> <li>Овлажнява сухата и напукана кожа</li> <li>Подпомага здравето и чистотата на кожата</li> <li>Намалява появата на тъмни петна и обезцветяване</li> </ul> </td> <td style="width: 491.15px;"> <ul> <li><a href="https://makasa.org/product/bio-nerafinirano-maslo-ot-karite" target="_blank" rel="noopener">Био нерафинирано масло от Карите </a></li> </ul> </td> </tr> </tbody> </table> <p><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong></strong></span></p> <h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>ДЕТОКСИКАЦИЯ НА ПОДМИШНИЦИТЕ - КАК СЕ ПРАВИ?</strong></span></h2> <p><br /> <br />Тялото не е зловонно неизбежно или по природа - то излъчва миризма само когато бактериите, които живеят върху него, реагират на това, от което получават като "храна". Тяло, което се храни предимно с неестествени, преработени и рафинирани храни или с диета, богата на месо и захари, ще отделя повече неприятни миризми, отколкото тяло, което се храни с пълноценни храни. Подмишниците няма да миришат неприятно, ако отделят само здравословни отпадни продукти от храносмилането и излишни минерали, които се съдържат в естествените дезодоранти.</p> <p>Детоксикацията на подмишниците често се препоръчва на тези, които преминават от традиционни дезодоранти и антиперспиранти към натурални дезодоранти, тъй като се смята, че това помага за изхвърляне на вече съществуващите бактерии, както и на остатъците от използваните преди това продукти, наситени с химикали, за оптимизиране на действието на натуралния дезодорант и за подпомагане на организма да се върне към първоначалното си, органично изпотяване, което благоприятства доброто здраве.</p> <h3><br /><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>За да детоксикирате лесно подмишниците, опитайте следната рецепта:</strong></span></h3> <table style="width: 1040px;" height="60"> <tbody> <tr> <td style="width: 254px;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/recipes-icon-63919ca17b2fb.png" class="aligncenter" /></td> <td style="width: 770px;">Разредете 8-10 капки от едно или повече предпочитани етерични масла в 1 супена лъжица органичен ябълков оцет и добавете в бутилка с 60 мл спрей, след което напълнете останалата част от бутилката с дестилирана вода (Забележка: Тази смес е подходяща и за грижа за косата и за накисване на краката).</td> </tr> </tbody> </table> <p>Просто разклатете добре бутилката, напръскайте сместа върху прясно почистените подмишници и оставете кожата да изсъхне. Въпреки че се препоръчва тази смес да се използва по време, когато тялото е в покой, например преди лягане, въпреки това спрей бутилките с размер за пътуване ще позволят на потребителите да продължат с детоксикацията и по време на път.</p> <p>Повторете тези стъпки и на следващия ден. Въпреки че реакциите на организма на отделните потребители към тази детоксикация са различни, като цяло резултатите могат да се проявят след около една седмица; въпреки това, както при всяка детоксикация, се препоръчва постоянство. Подмишниците може да се нуждаят от няколко измивания през всеки от тези дни на детоксикация.</p> <p></p> <h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>КАК СЕ ПРАВИ НАТУРАЛЕН ДЕЗОДОРАНТ?</strong></span></h2> <p></p> <table style="width: 1019px;" height="75"> <tbody> <tr> <td style="width: 229.5px;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/recipes-icon-63919ca17b2fb.png" class="aligncenter" /></td> <td style="width: 772.5px;"> <p>За бърза и лесна рецепта за натурален дезодорант "Направи си сам", който има репутацията на дезодорант с продължителност минимум 12 часа, опитайте следните стъпки:</p> <p>В купа смесете добре &frac12; чаша сода за хляб (за тези с чувствителна кожа може да се използва по-малко количество, за да се избегне дразнене) и &frac12; чаша царевично нишесте. В отделна купа смесете 5 с.л. масло от жожоба и 15-20 капки предпочитани антибактериални етерични масла.</p> </td> </tr> </tbody> </table> <p>*Препоръчва се използването на органични съставки, когато има такива.</p> <p>След това разбъркайте маслената смес в прахообразната смес, докато сместа достигне гладка консистентност. Това количество трябва да стигне за приблизително 3 месеца. Прехвърлете крайния продукт в чист контейнер, например кръгло бурканче или тубичка за дезодорант. За да нанесете, използвайте върховете на пръстите си или апликатор за кремообразен дезодорант, като например лъжичка, за да втриете количество с размер на грахово зърно в подмишниците.</p> <p>При ниски температури този дезодорант може да се втвърди. За да запазите мекотата му, просто задръжте количеството с големина на грахово зърно върху зоната на приложение и оставете телесната топлина да го разтопи. Или пък може да се държи наблизо по време на топъл душ, за да може парата да го разтопи и да се нанесе след това върху подмишниците. При високи температури този дезодорант може да се втечни. За да постигнете по-гъста консистенция за нанасяне, просто го поставете за няколко минути на по-хладно място, например в хладилника.</p> <p><br /><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/adobestock_177218667.jpeg" width="1034" height="689" /></p> <h2><br /><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>ЗАЩО МОЯТ ДОМАШЕН ДЕЗОДОРАНТ НЕ ДЕЙСТВА?</strong></span></h2> <p><br /> <br />Натуралните дезодоранти, подобно на детоксикацията на подмишниците, изискват постоянство, за да може организмът да се приспособи към промяната в продукта за грижа за кожата и да постигне желаните резултати. Натуралните дезодоранти трябва да се използват непрекъснато в продължение на повече от една седмица. Липсата на функционалност не е непременно свързана със съставките в продукта, а вместо това обикновено се дължи на една или повече от следните причини:</p> <ul> <li>Нездравословна диета, състояща се предимно от преработени храни</li> <li>Носене на синтетични и/или плътно прилепнали материи, които задържат влагата и не позволяват на кожата да диша</li> <li>Бактерии, задържани под мишниците; осигуряването на чистота на подмишниците преди нанасянето на естествен дезодорант ще му помогне да действа по-ефективно.</li> </ul> <h2><br /> <br /><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>КАКВО МОЖЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ КАТО ЗАМЕСТИТЕЛ НА ДЕЗОДОРАНТА?</strong></span></h2> <p></p> <p>За други естествени варианти за дезодориране, които не изискват формулирането на дезодорант крем или стик продукт, опитайте следните естествени антибактериални съставки:</p> <ul> <li><a href="https://makasa.org/product/aloe-vera-gel-primavera" target="_blank" rel="noopener">Гел от алое вера</a></li> <li>Смеси от <a href="https://makasa.org/category/eterichni-masla" target="_blank" rel="noopener">етерични масла</a> - разредете с носещо масло преди директно нанасяне</li> <li><a href="https://makasa.org/product/floralna-voda-hamamelis-organik-100-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Дестилат от хамамелис - органичен </a></li> <li><a href="https://makasa.org/product/rozova-voda-rose-kiss" target="_blank" rel="noopener">Розова флорална вода</a></li> </ul> <p></p> <h2><br /><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>ОБЩИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ</strong></span></h2> <p><br /> <br />Както при всички продукти на MAKASA, изброените в тази статия са предназначени само за външна употреба. Задължително се консултирайте с лекар, преди да ги използвате за терапевтични цели. На бременните и кърмачките се препоръчва особено да не използват нито един от горепосочените продукти за грижа за кожата без съвета на лекар/дерматолог, тъй като те могат да окажат влияние върху секрецията на някои хормони и не е ясно дали тези ефекти се предават на бебетата в тези етапи на развитие. Тези продукти трябва винаги да се съхраняват на места, които са недостъпни за деца.</p> <p></p> <p>Преди да използвате какъвто и да е продукт, се препоръчва кожен тест. Това може да се направи чрез подходящо разреждане (когато е приложимо) на всеки избран продукт и нанасяне на количество с размер на десетина цента от всеки продукт върху малък участък от кожата, който не е чувствителен. Лицата, които приемат лекарства по лекарско предписание, претърпяват тежка операция или са изложени на по-голям риск от инсулт, инфаркт или атеросклероза, също се препоръчва да потърсят лекарска консултация преди употреба. В случай на алергична реакция, преустановете употребата на продуктите и незабавно се обърнете към лекар, фармацевт или алерголог за оценка на здравословното състояние и предприемане на подходящи коригиращи действия.</p> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></span></h3> <ul> <li><a href="https://makasa.org/article/serum-s-vitamin-s-zashto-da-go-dobavim-kam-dnevnata-si-byuti-rutina">ВИТАМИН С СЕРУМ - ЗАЩО ДА ГО ДОБАВИМ КЪМ ДНЕВНАТА СИ БЮТИ РУТИНА?</a><a href="https://makasa.org/article/podhranvasht-shampoan-s-bira"></a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/da-napravim-parfyum-u-doma">КАК ДА НАПРАВИМ ПАРФЮМ У ДОМА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/hialuronova-kiselina-polzi-za-kojata">ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА - ПОЛЗИ ЗА КОЖАТА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/okoloochen-krem-spred-tipa-koja">ОКОЛООЧЕН КРЕМ СПРЕД ТИПА КОЖА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/10-naturalni-sastavki-protiv-kosopad" target="_blank" rel="noopener">10 НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ ПРОТИВ КОСОПАД</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/top-9-eterichni-masla-pri-kosopad">ТОП 9 ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ КОСОПАД</a></li> </ul> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <ul class="text-alignleft"> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/recepti-s-eterichni-masla"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image">РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</span></a></span></li> <li><a href="https://makasa.org/page/chesto-zadvani-vaprosi-aromaterapia">ЧЕСТО ЗАДАВАВНИ ВЪПРОСИ</a></li> </ul> <p></p> <p><a href="https://makasa.org/blog/category/recepti-s-eterichni-masla" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/recepies-primavera-diy-banner.jpg" /></a></p> <p></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки