Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
ОКОЛООЧЕН КРЕМ СПРЕД ТИПА КОЖА

23.02.2023 17:51:54

ОКОЛООЧЕН КРЕМ СПРЕД ТИПА КОЖА

Може би се питате: "Имам ли нужда от околоочен крем?" Истината е, че често чуваме този въпрос. Отговорът е да, да, необходим е. Кожата около очите е тънка, деликатна и много по-различна от останалата кожа на лицето. Тя се нуждае от продукт, разработен специално за справяне с проблемите, които най-често се наблюдават около очите, като тъмни кръгове, подпухналост и фини линии.

В тази статия ще разгледаме ползите от околоочния крем и ще ви разкажем всичко за някои от звездните съставки, които правят околоочните кремове ефективни. Също така ще обясним по какво се различава кремът за околоочния контур от крема за лице, кой наистина се нуждае от крем за зоната около очите, как да го нанасяте и често задавани въпроси.

Трябва ли да използвате околоочен крем?

В крайна сметка режимът ви при грижа за кожата трябва да бъде толкова уникален, колкото сте и самите вие. Може би сте едина от малкото щастливки, които могат да изберат универсален овлажняващ крем и да го използват и като околоочен. Повечето дами обаче откриват, че макар един овлажняващ крем да действа добре на по-голямата част от лицето им, той може да е твърде дразнещ около очите. Използването на един продукт както за лицето, така и за зоната около очите не отговаря на уникалните нужди на кожата ви.

Накратко, ако искате да се справите с подпухналостта, тъмните кръгове или фините бръчки около очите, кремът за около очите трябва да е първата ви защитна линия.

Защо да използвате околоочен крем?

Кремът за околоочния контур не е просто обикновен овлажнител. Той е специално разработен, за да се бори с проблемите, които се концентрират около очите. Целта е да се осигури хидратация с изключителна насоченост, като същевременно се доставят съставки, като хиалуронова киселина, на мястото, където са най-необходими.

Кремовете за около очите са предназначени за крехката кожа там. Това е тяхната задача. И ако изберете правилния, ще можете да дадете на тази зона от лицето любовта и отдадеността, от които тя действително се нуждае.

Ползи от околоочния крем

Ползите от използването на околоочен крем са много. Те могат да бъдат увеличени в зависимост от индивидуалния крем за зоната около очите, който сте избрали. Най-добрата ни препоръка е да използвате такъв, който включва хиалуронова киселина. Ползите от хиалуроновия крем за очи стават все по-известни и наистина могат да променят кожата около очите.

1. Намаляване на тъмните кръгове

Тъмните кръгове се дължат на различни причини, но ако вашите се дължат на обикновено по-тънката кожа под зоната на очите, кремът за околоочният контур ще помогне да се увеличи дълбочината и.

2. Намалете появата на фини линии и бръчки

Смехът и усмивката са отлични за душата, но са причина за финните линии на кожата край очите. Поради това те често са първият признак на стареене. Околоочният крем помага да намалите появата им чрез хидратация. Не съществува вълшебен крем, който да премахне напълно фините линии - а и ние не вярваме, че те трябва да бъдат премахвани, тъй като придават характер и са естествена част от остаряването. Но добрата хидратация ще допринесе за по-свеж и ярък външен вид.

3. Защита от външни фактори

Кожата ви действа като защитна бариера между вас и различни външни елементи - от замърсяване до грим. Околоочният крем помага да се гарантира, че кожата ви може да изпълнява функциите си.

4. Целенасочена хидратация

Зоната около очите може да бъде по-суха от останалата част на лицето. Ето защо, дори да имате мазно чело или брадичка, кожата на очите ви може да се нуждае от много по-голяма целенасочена хидратация.

5. Заздравяване и уелнес

Едно от основните предимства на хиалуроновата киселина в околоочния крем е, че тя е мощен антиоксидант с лечебни свойства, което гарантира бързото заздравяване на всички микроразкъсвания от ексфолиация или ежедневието.

Освен тези основни предимства на самия околоочен крем, препоръчваме ви да избирате околоочния си крем въз основа на неговия специфичен състав.

Как да изберете най-подходящият околоочен крем за вашия тип кожа?


Кожата около очите ви е много тънка и крехка и е податлива на изсушаване. Това, съчетано с факта, че очите ви се движат постоянно чрез мигане и примигване, са все причини за по-бързото образуване на линии и бръчки там.

Освен това зоната около очите е уникална с това, че в нея може да се натрупва течност, което води до подпухналост и тъмни кръгове. Кремовете и геловете за очи могат да помогнат при тези проблеми.


Какви кремове за очи трябва да използвате?


Суха кожа

Ако имате много суха кожа, зоната около очите е по-склонна да се лющи и да страда от силна сухота. Използвайте крем, който е по-плътен от обикновения ви овлажняващ крем, за да хидратирате кожата си. За тази цел препоръчваме Околоочен крем за зряла кожа Primavera


Тъмни кръгове и подпухналост

Опитвате се всячески да се отървете от течноста, която прави зоната около очите ви подпухнала. Например с Околоочен Рол-он - Суха и Чувствителна кожа Primavera, който оставя свежо усещане и се адаптира към индвидуалните нужиди на кожата около деликатната зона. Той също така ще намали появата на тъмни кръгове и подпухналост.


Фини линии и бръчки около очите

Препоръчваме ви Околоочен крем за лице - Cell Renewing на Primavera със силния си антиоксидантен състав и 100% натурален състав видимо намалява фините линии и кожата ви ще изглежда свежа и подмалдена.

Всички типове кожа

Излагането на слънце е основният източник на увреждане на зоната под очите. Уверете се, че винаги носите поне SPF 15 всеки ден, но в идеалния случай SPF 25 или повече. Освен това носенето на слънчеви очила, които предпазват от UVA и UVB лъчите, е задължително.

Как да нанасяте крем за околоочният контур?


За щастие включването на околоочния крем в рутинната ви грижа за кожата е лесно:

 1. Започнете с нежен почистващ продукт.

 2. Нанесете тоник, за да освежите и балансирате.

 3. Масажирайте няколко капки от любимия си серум за лице.

 4. Внимателно нанесете количество околоочен крем с размер на грахово зърно в зоната под очите с помощта на безименния пръст(за най-нежно докосване). Започнете от най-вътрешния ъгъл и се движете навън, като избягвате долните мигли.

 5. Овлажнете това красиво лице.

 

Има още няколко неща, които можете да направите, за да се възползвате максимално от околоочния крем. Ето нашите съвети и трикове:

 • Бъдете нежни! Използвайте деликатно докосване, в противен случай може да влошите състоянието на кожата си.

 • Дайте му време. Оставете крема за очи да попие и да се успокои, преди да преминете към следващата стъпка.

 • Постоянството е предпоставка за успех. Опитайте се да не пропускате нито един ден и се уверете, че нанасяте околоочния си крем сутрин и вечер. Само така ще получите блестящи резултати.

 • Охладете го. Ако съставът позволява, опитайте да съхранявате околоочния си крем в хладилник. По-студената температура може да помогне за освежаване, разхубавяване и успокояване на уморените очи.

 • Влажността е ваш приятел. Като нанасяте околоочен крем върху малко влажна кожа, той ще попие още по-добре.

 • Кремовете за очи са чудесен начин да забавите признаците на стареене и да дадете на очите си разкрасяващия ефект, който заслужават. В комбинация с натурални продукти за грижа за кожата, здравословна диета, много вода и сън, както и слънцезащитни продукти, нищо не може да ви спре да се чувствате и да изглеждате по най-добрия начин.

Чудесното е, че след като започнете да използвате околоочен крем, ще разберете точно защо той е станал толкова популярен!

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

КАТЕГОРИИ

Информацията в тази статия е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.

Източници: 

 • Уикипедия
 • Primavera Life
 • https://www.forbes.com/
 • https://www.insider.com/
 • https://fleurandbee.com/

Снимки: Primavera Life

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Натурална козметика

Натурална козметика | MAKASA.ORG

ОКОЛООЧЕН КРЕМ СПРЕД ТИПА КОЖА

Околоочен крем спред типа кожа | MAKASA.ORG

Кожата около очите е интересна: вероятно сте се отнасяли към тази област с грижа, идентична с тази към останалата част от лицето, докато един ден не сте за Кожата около очите е интересна: вероятно сте се отнасяли към тази област с грижа, идентична с тази към останалата част от лицето, докато един ден не сте за 2023-03-15T11:00:16+02:00 ОКОЛООЧЕН КРЕМ СПРЕД ТИПА КОЖА

<p>Може би се питате: "Имам ли нужда от околоочен крем?" Истината е, че често чуваме този въпрос. Отговорът е да, да, необходим е. Кожата около очите е тънка, деликатна и много по-различна от останалата кожа на лицето. Тя се нуждае от продукт, разработен специално за справяне с проблемите, които най-често се наблюдават около очите, като тъмни кръгове, подпухналост и фини линии.</p> <p>В тази статия ще разгледаме ползите от околоочния крем и ще ви разкажем всичко за някои от звездните съставки, които правят околоочните кремове ефективни. Също така ще обясним по какво се различава кремът за околоочния контур от крема за лице, кой наистина се нуждае от крем за зоната около очите, как да го нанасяте и често задавани въпроси.</p> <h2><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/istockphoto-1210038919-170667a.jpg" class="alignleft" width="300" height="200" />Трябва ли да използвате околоочен крем?</span></h2> <p class="text-alignleft">В крайна сметка режимът ви при грижа за кожата трябва да бъде толкова уникален, колкото сте и самите вие. Може би сте едина от малкото щастливки, които могат да изберат универсален овлажняващ крем и да го използват и като околоочен. Повечето дами обаче откриват, че макар един овлажняващ крем да действа добре на по-голямата част от лицето им, той може да е твърде дразнещ около очите. Използването на един продукт както за лицето, така и за зоната около очите не отговаря на уникалните нужди на кожата ви.</p> <p>Накратко, ако искате да се справите с подпухналостта, тъмните кръгове или фините бръчки около очите, кремът за около очите трябва да е първата ви защитна линия.</p> <h2><span style="color: #99cc00; font-size: 14pt;">Защо да използвате околоочен крем?</span></h2> <p class="text-alignleft">Кремът за околоочния контур не е просто обикновен овлажнител. Той е специално разработен, за да се бори с проблемите, които се концентрират около очите. Целта е да се осигури хидратация с изключителна насоченост, като същевременно се доставят съставки, като хиалуронова киселина, на мястото, където са най-необходими.</p> <p class="text-alignleft">Кремовете за около очите са предназначени за крехката кожа там. Това е тяхната задача. И ако изберете правилния, ще можете да дадете на тази зона от лицето любовта и отдадеността, от които тя действително се нуждае.</p> <h2><span style="color: #99cc00; font-size: 14pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/istockphoto-1210038895-612x612.jpg" class="alignright" width="380" height="253" />Ползи от околоочния крем</span></h2> <p class="text-alignleft">Ползите от използването на околоочен крем са много. Те могат да бъдат увеличени в зависимост от индивидуалния крем за зоната около очите, който сте избрали. Най-добрата ни препоръка е да използвате такъв, който включва хиалуронова киселина. Ползите от хиалуроновия крем за очи стават все по-известни и наистина могат да променят кожата около очите.</p> <h3><span style="color: #99cc00;">1. Намаляване на тъмните кръгове</span></h3> <p>Тъмните кръгове се дължат на различни причини, но ако вашите се дължат на обикновено по-тънката кожа под зоната на очите, кремът за околоочният контур ще помогне да се увеличи дълбочината и.</p> <h3><span style="color: #99cc00;">2. Намалете появата на фини линии и бръчки</span></h3> <p>Смехът и усмивката са отлични за душата, но са причина за финните линии на кожата край очите. Поради това те често са първият признак на стареене. Околоочният крем помага да намалите появата им чрез хидратация. Не съществува вълшебен крем, който да премахне напълно фините линии - а и ние не вярваме, че те трябва да бъдат премахвани, тъй като придават характер и са естествена част от остаряването. Но добрата хидратация ще допринесе за по-свеж и ярък външен вид.</p> <h3><span style="color: #99cc00;">3. Защита от външни фактори<br /></span></h3> <p>Кожата ви действа като защитна бариера между вас и различни външни елементи - от замърсяване до грим. Околоочният крем помага да се гарантира, че кожата ви може да изпълнява функциите си.</p> <h3><span style="color: #99cc00;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/istockphoto-1210038763-612x612.jpg" class="alignleft" width="380" height="253" />4. Целенасочена хидратация</span></h3> <p class="text-alignleft">Зоната около очите може да бъде по-суха от останалата част на лицето. Ето защо, дори да имате мазно чело или брадичка, кожата на очите ви може да се нуждае от много по-голяма целенасочена хидратация.</p> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;">5. Заздравяване и уелнес</span></h3> <p class="text-alignleft">Едно от основните предимства на хиалуроновата киселина в околоочния крем е, че тя е мощен антиоксидант с лечебни свойства, което гарантира бързото заздравяване на всички микроразкъсвания от ексфолиация или ежедневието.</p> <p>Освен тези основни предимства на самия околоочен крем, препоръчваме ви да избирате околоочния си крем въз основа на неговия специфичен състав.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/istockphoto-1210089340-612x612.jpg" class="alignright" width="380" height="253" /></p> <p></p> <h2><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;">Как да изберете най-подходящият околоочен крем за вашия тип кожа?</span></h2> <p><br />Кожата около очите ви е много тънка и крехка и е податлива на изсушаване. Това, съчетано с факта, че очите ви се движат постоянно чрез мигане и примигване, са все причини за по-бързото образуване на линии и бръчки там.</p> <p>Освен това зоната около очите е уникална с това, че в нея може да се натрупва течност, което води до подпухналост и тъмни кръгове. Кремовете и геловете за очи могат да помогнат при тези проблеми.</p> <h3><br /><span style="color: #99cc00;">Какви кремове за очи трябва да използвате?</span></h3> <h4><br /><a href="https://makasa.org/product/okoloochen-krem" target="_blank" rel="noopener" title="Околоочен крем за зряла кожа"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/okoloocen-krem-brightening-15-ml-glowing-age-primavera-62a2d42fd1f43_800x800.jpeg" class="alignright" width="280" height="280" /></a>Суха кожа</h4> <p>Ако имате много суха кожа, зоната около очите е по-склонна да се лющи и да страда от силна сухота. Използвайте крем, който е по-плътен от обикновения ви овлажняващ крем, за да хидратирате кожата си. За тази цел препоръчваме <a href="https://makasa.org/product/okoloochen-krem" target="_blank" rel="noopener">Околоочен крем за зряла кожа Primavera</a></p> <h4><br /><a href="https://makasa.org/product/okoloochen-rol-on-instantly-cooling" target="_blank" rel="noopener" title="Околоочен крем с рол-он, за суха и чювствителна кожа"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/okoloocen-rol-on-instantly-cooling-12-ml-hydrating-primavera-62a30f7eb576e_800x800.jpeg" class="alignleft" width="280" height="280" /></a>Тъмни кръгове и подпухналост</h4> <p class="text-alignleft">Опитвате се всячески да се отървете от течноста, която прави зоната около очите ви подпухнала. Например с <a href="https://makasa.org/product/okoloochen-rol-on-instantly-cooling" target="_blank" rel="noopener">Околоочен Рол-он - Суха и Чувствителна кожа Primavera</a>, който оставя свежо усещане и се адаптира към индвидуалните нужиди на кожата около деликатната зона. Той също така ще намали появата на тъмни кръгове и подпухналост.</p> <h4><a href="https://makasa.org/product/okoloochen-krem-za-lice" target="_blank" rel="noopener" title="Околоочен крем за всеки тип кожа"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/okoloocen-krem-za-lice-cell-renewing-25-ml-energy-boost-primavera-62a1ed45e241f_800x800.jpeg" class="alignright" width="281" height="281" /></a></h4> <h4><br />Фини линии и бръчки около очите<a href="https://makasa.org/product/okoloochen-krem-za-lice" target="_blank" rel="noopener" title="Околоочен крем за всеки тип кожа"></a></h4> <p>Препоръчваме ви <a href="https://makasa.org/product/okoloochen-krem-za-lice" target="_blank" rel="noopener">Околоочен крем за лице - Cell Renewing на Primavera</a> със силния си антиоксидантен състав и 100% натурален състав видимо намалява фините линии и кожата ви ще изглежда свежа и подмалдена.</p> <h3>Всички типове кожа</h3> <p>Излагането на слънце е основният източник на увреждане на зоната под очите. Уверете се, че винаги носите поне SPF 15 всеки ден, но в идеалния случай SPF 25 или повече. Освен това носенето на слънчеви очила, които предпазват от UVA и UVB лъчите, е задължително.</p> <p></p> <h2><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;">Как да нанасяте крем за околоочният контур?<br /></span></h2> <p><br />За щастие включването на околоочния крем в рутинната ви грижа за кожата е лесно:</p> <ol> <li> <p>Започнете с <a href="https://makasa.org/product/pochistvasht-gel-2-in-1" target="_blank" rel="noopener">нежен почистващ продукт</a>.</p> </li> <li> <p>Нанесете <a href="https://makasa.org/category/tonik-za-lice" target="_blank" rel="noopener">тоник</a>, за да освежите и балансирате.</p> </li> <li> <p>Масажирайте няколко капки от любимия си <a href="https://makasa.org/category/serum-za-lice" target="_blank" rel="noopener">серум за лице</a>.</p> </li> <li> <p>Внимателно нанесете количество околоочен крем с размер на грахово зърно в зоната под очите с помощта на безименния пръст(за най-нежно докосване). Започнете от най-вътрешния ъгъл и се движете навън, като избягвате долните мигли.</p> </li> <li> <p><a href="https://makasa.org/category/krem-za-lice" target="_blank" rel="noopener">Овлажнете</a> <a href="https://makasa.org/category/krem-za-lice" target="_blank" rel="noopener"></a>това красиво лице.</p> </li> </ol> <h2><span style="color: #99cc00; font-size: 14pt;">&nbsp;</span></h2> <h2><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/thumbnail.jpg" class="alignleft" width="297" height="198" /></span></h2> <p>Има още няколко неща, които можете да направите, за да се възползвате максимално от околоочния крем. Ето нашите съвети и трикове:</p> <ul> <li> <p>Бъдете нежни! Използвайте деликатно докосване, в противен случай може да влошите състоянието на кожата си.</p> </li> <li> <p>Дайте му време. Оставете крема за очи да попие и да се успокои, преди да преминете към следващата стъпка.</p> </li> <li> <p>Постоянството е предпоставка за успех. Опитайте се да не пропускате нито един ден и се уверете, че нанасяте околоочния си крем сутрин и вечер. Само така ще получите блестящи резултати.</p> </li> <li> <p>Охладете го. Ако съставът позволява, опитайте да съхранявате околоочния си крем в хладилник. По-студената температура може да помогне за освежаване, разхубавяване и успокояване на уморените очи.</p> </li> <li> <p>Влажността е ваш приятел. Като нанасяте околоочен крем върху малко влажна кожа, той ще попие още по-добре.</p> </li> <li> <p>Кремовете за очи са чудесен начин да забавите признаците на стареене и да дадете на очите си разкрасяващия ефект, който заслужават. В комбинация с натурални продукти за грижа за кожата, здравословна диета, много вода и сън, както и слънцезащитни продукти, нищо не може да ви спре да се чувствате и да изглеждате по най-добрия начин.</p> </li> </ul> <p></p> <p></p> <p>Чудесното е, че след като започнете да използвате околоочен крем, ще разберете точно защо той е станал толкова популярен!</p> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></span></h3> <p><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00"></span></strong></span></p> <ul> <li><a href="https://makasa.org/article/serum-s-vitamin-s-zashto-da-go-dobavim-kam-dnevnata-si-byuti-rutina">ВИТАМИН С СЕРУМ - ЗАЩО ДА ГО ДОБАВИМ КЪМ ДНЕВНАТА СИ БЮТИ РУТИНА?</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/osvejavasht-sprey-pri-umora-fresh-kick">ОСВЕЖАВАЩ СПРЕЙ ПРИ УМОРА "FRESH KICK"</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/hialuronova-kiselina-polzi-za-kojata">ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА - ПОЛЗИ ЗА КОЖАТА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/uspokoyavashto-maslo-za-lice">УСПОКОЯВАЩО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/sprey-za-lice-time-out">СПРЕЙ ЗА ЛИЦЕ "TIME OUT"</a><span style="color: #99cc00;"></span><span style="color: #99cc00;"></span></li> </ul> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <ul class="text-alignleft"> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/recepti-s-eterichni-masla"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image">РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</span></a></span></li> </ul> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/makasa-banner-energy-boost-primavera-63f36c66aeccc.jpg" /></p> <p><span style="font-size: 8pt; color: #999999;">Информацията в тази статия е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.</span></p> <p><span style="color: #99cc00;"><span style="color: #999999; font-size: 8pt;"><em>Източници:&nbsp;</em></span></span></p> <ul> <li><em><span style="color: #999999;">Уикипедия</span></em></li> <li><span style="color: #999999;"><em>Primavera Life</em></span></li> <li><span style="color: #999999;"><em>https://www.forbes.com/</em></span></li> <li><span style="color: #999999;"><em>https://www.insider.com/</em></span></li> <li><span style="color: #999999;"><em>https://fleurandbee.com/</em></span></li> </ul> <p><span style="color: #99cc00;"><span style="color: #999999; font-size: 8pt;"><em>Снимки: Primavera Life</em></span></span></p> <p></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки