Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
ТОП 9 ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ КОСОПАД

03.03.2023 16:20:48

ТОП 9 ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ КОСОПАД

Животът на всеки косъм на главата ви е от 3 до 5 години. Космените фоликули имат цикъл на активен растеж, преход и почивка. Косопадът настъпва, когато цикълът на растеж на косата ви се наруши.

Косопадът най-често се дължи на генетичните ви особености и с напредването на възрастта се среща все по-често при мъжете и жените. Втората най-често срещана причина е телогенният ефлувиум. Това състояние настъпва, когато по-голяма част от косата ви навлиза в цикъл на покой, по време на който пада.

Телогенен ефлувиум може да бъде причинен от:

  • стрес
  • бременност
  • странични ефекти от лекарства
  • други основни здравословни състояния

Ако имате косопад, който води до оплешивяване, петна или отделяне на големи кичури коса, трябва да се обърнете към Вашия личен лекар или дерматолог за поставяне на диагноза.

Независимо дали косопадът ви е резултат от хронично или краткотрайно здравословно състояние, можете да предприемете действия, за да защитите косата, която имате.

Някои етерични масла могат да бъдат полезни за косата, като ускоряват растежа, подобряват състоянието на скалпа и текстурата.

Етеричните масла отдавна се използват в алтернативната, източната и хомеопатичната медицина благодарение на своята ефективност и нисък риск от странични ефекти.

Една от ползите, които някои етерични масла имат, е подобряването на здравето на косата. Различните масла могат да направят всичко - от подпомагане на растежа на косата до придаване на здравина и блясък.

Етерични масла за вашата коса


Етерично масло от лавандула


Етеричното масло от лавандула може да ускори растежа на косата. Знаейки, че лавандуловото масло има свойства, които могат да генерират растеж на клетките и да намалят стреса, изследователите при едно проучване установили, че това масло е в състояние да генерира по-бърз растеж.

То има и антимикробни и антибактериални свойства, които могат да подобрят здравето на скалпа.

Смесете няколко капки лавандулово масло в 3 супени лъжици базово масло, като маслиново или разтопено кокосово масло, и го нанесете директно върху скалпа си. Оставете го да действа поне 10 минути, преди да го отмиете и да измиете с шампоан, както обикновено. Можете да правите това няколко пъти седмично.

Етерично масло от мента


Етеричното масло от мента може да предизвика усещане за студ и изтръпване, но ще увеличи кръвообращението в областта, върху която е нанесено. Това може да помогне за насърчаване на растежа на косата по време на анагенната (или растежната) фаза.

Смесете 2 капки етерично масло от мента с базово масло по ваш избор. Масажирайте го в скалпа си и оставете да действа 5 минути, преди да измиете добре с шампоан и балсам.

Етерично масло от розмарин


Ако искате да подобрите едновременно дебелината и растежа на косата, маслото от розмарин е чудесен избор благодарение на способността му да подобрява клетъчното поколение.

Според едно проучване маслото от розмарин се справя толкова добре, колкото и миноксидилът - често срещано средство за стимулиране на растежа на косата, но без сърбеж на скалпа като страничен ефект.

Смесете няколко капки масло от розмарин със маслиново масло или кокосово масло и го нанесете върху скалпа си. Оставете го да действа поне 10 минути, преди да го измиете с шампоан. Правете това два пъти седмично за най-добри резултати.

Етерично масло от кедрово дърво


Смята се, че етеричното масло от кедрово дърво насърчава растежа на косата и намалява косопада, като балансира жлезите, произвеждащи масла в скалпа. То има и противогъбични и антибактериални свойства, които могат да лекуват различни състояния, които могат да допринесат за пърхот или косопад.

Включен в смес с лавандула и розмарин, екстрактът от кедрово дърво също намалява косопада при хора с алопеция ареата.

Смесете няколко капки етерично масло от кедрово дърво с 2 супени лъжици от базово масло по ваш избор. Масажирайте го в скалпа си и го оставете да действа 10 минути, преди да го измиете.

Етерично масло от лимонова трева


Пърхотът може да бъде често срещано заболяване, а наличието на здрав скалп без люспи е важна част от здравето на косата. Етеричното масло от лимонова трева е ефективно средство за лечение на пърхот, като в едно проучване от 2015 г. се установява, че то значително намалява пърхота след една седмица.

Маслото от лимонова трева за пърхот е най-ефективно, когато се използва ежедневно. Ежедневно смесвайте по няколко капки в шампоана или балсама си и се уверете, че е масажирано в скалпа.

Етерично масло от мащерка


Мащерката може да помогне за насърчаване на растежа на косата, като едновременно стимулира скалпа и активно предотвратява косопада. Подобно на маслото от кедрово дърво, маслото от мащерка също е полезно при лечение на алопеция ареата.

Мащерката е особено силна сред етеричните масла. Сложете само 2 капки в 2 супени лъжици базово масло, преди да го нанесете върху скалпа си. Оставете го за около 10 минути, след което го отмийте.

Етерично масло от градински чай


Маслото от градински чай съдържа същия линалил ацетат, който помага на лавандуловото масло да бъде толкова ефективно за увеличаване на растежа на косата. То може да подобри здравината на косъма, като в допълнение към увеличаването на растежа на косата, я по-трудна за накъсване.

Смесете 3 капки масло от градински чай с любимия си балсам или с 1 супена лъжица базово масло. Ако го използвате ежедневно, изплаквайте след 2 минути. Ако го използвате веднъж или два пъти седмично, оставете го да действа 10 минути.

Етерично масло от чаено дърво


Маслото от чаено дърво има мощни почистващи, антибактериални и антимикробни свойства. Когато се използва локално, то може да помогне за отпушване на космените фоликули и да увеличи растежа на косата.

Проучване от 2015 г. установява ползата от маслото от чаеното дърво при лечение на пърхот.

Можете да смесите 10 капки етерично масло от чаено дърво в шампоана или балсама си и да го използвате ежедневно. Или можете да смесите 3 капки с 2 супени лъжици базово масло и да го оставите за 15 минути, преди да го изплакнете.

Етерично масло от иланг-иланг


Маслото от иланг-иланг е идеално за тези със сух скалп, тъй като може да стимулира производството на себум.

Тъй като липсата на достатъчно масло и себум води до изсушаване и чупливост на косата, иланг-иланг може да подобри структурата на косата и да намали накъсването ѝ.

Смесете 5 капки етерично масло от иланг-иланг с 2 супени лъжици базово масло. Масажирайте го в скалпа си и увийте главата си с топла кърпа. Оставете го за 30 минути, преди да го измиете.


РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ КОСОПАД


ЕФЕКТИВЕН ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД

Смесете маслото от жожоба с етеричните масла и след това изсипете в бутилката на шампоана.

БАЛСАМ ЗА КОСА ПРОТИВ КОСОПАД

Разтопете каритето на водна баня, като загрявате не повече от 45 градуса. Смесете маслата и оставете да се охладят. Втрийте на влажна коса след което изплакнете.

СПРЕЙ ЗА КОСА ПРИ КОСОПАД

ПЪРВИ ВАРИАНТ

ВТОРИ ВАРИАНТ

Смесете оцета с етеричните масла, след което изсипете в бутилката на хидролата. Впръскайте на мокра коса след къпане.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

КАТЕГОРИИ

Информацията в тази статия е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.

  • https://www.healthline.com/health/how-to-prevent-hair-loss#strategies-for-men-and-women
  • https://www.healthline.com/health/essential-oils-for-hair-growth#_noHeaderPrefixedContent
  • The complete book of essential oils and aromatherapy, Valerie Ann Worwood, page 394

Снимки: Primavera Life

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Натурална козметика

Натурална козметика | MAKASA.ORG

ТОП 9 ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ КОСОПАД

Топ 9 Етерични масла при Косопад | MAKASA.ORG

Животът на всеки косъм на главата ви е от 3 до 5 години. Космените фоликули имат цикъл на активен растеж, преход и почивка. Косопадът настъпва, когато цикъ Животът на всеки косъм на главата ви е от 3 до 5 години. Космените фоликули имат цикъл на активен растеж, преход и почивка. Косопадът настъпва, когато цикъ 2023-03-21T16:23:49+02:00 ТОП 9 ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ КОСОПАД

<p>Животът на всеки косъм на главата ви е от <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4606321/" target="_blank" rel="noopener">3 до 5 години.</a> Космените фоликули имат цикъл на активен растеж, преход и почивка. Косопадът настъпва, когато цикълът на растеж на косата ви се наруши.</p> <p>Косопадът най-често се дължи на генетичните ви особености и с напредването на възрастта се среща все по-често при мъжете и жените. Втората най-често срещана причина е телогенният ефлувиум. Това състояние настъпва, когато по-голяма част от косата ви навлиза в цикъл на покой, по време на който пада.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/hair-loss-4818772__340.jpg" class="alignleft" width="461" height="307" />Телогенен ефлувиум може да бъде причинен от:</p> <ul class="text-alignleft"> <li>стрес</li> <li>бременност</li> <li>странични ефекти от лекарства</li> <li>други основни здравословни състояния</li> </ul> <p class="text-alignleft">Ако имате косопад, който води до оплешивяване, петна или отделяне на големи кичури коса, трябва да се обърнете към Вашия личен лекар или дерматолог за поставяне на диагноза.</p> <p>Независимо дали косопадът ви е резултат от хронично или краткотрайно здравословно състояние, можете да предприемете действия, за да защитите косата, която имате.</p> <p>Някои етерични масла могат да бъдат полезни за косата, като ускоряват растежа, подобряват състоянието на скалпа и текстурата.</p> <p>Етеричните масла отдавна се използват в алтернативната, източната и хомеопатичната медицина благодарение на своята ефективност и нисък риск от странични ефекти.</p> <p>Една от ползите, които някои етерични масла имат, е подобряването на здравето на косата. Различните масла могат да направят всичко - от подпомагане на растежа на косата до придаване на здравина и блясък.</p> <p><a href="https://makasa.org/category/eterichni-masla" target="_blank" rel="noopener" title="Етерични масла за вашата коса"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/hair-6361068__480.jpg" class="alignright" /><strong><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;">Етерични масла за вашата коса</span></strong></a></p> <h3><br /><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lavandula" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">Етерично масло от лавандула</span></a></strong></span></h3> <p><br />Етеричното масло от лавандула може да ускори растежа на косата. Знаейки, че лавандуловото масло има свойства, които могат да генерират растеж на клетките и да намалят стреса, изследователите при едно <a href="https://dx.doi.org/10.5487/TR.2016.32.2.103" target="_blank" rel="noopener">проучване</a> установили, че това масло е в състояние да генерира по-бърз растеж.</p> <p>То има и антимикробни и антибактериални свойства, които могат да подобрят здравето на скалпа.</p> <p>Смесете няколко капки лавандулово масло в 3 супени лъжици базово масло, като маслиново или разтопено кокосово масло, и го нанесете директно върху скалпа си. Оставете го да действа поне 10 минути, преди да го отмиете и да измиете с шампоан, както обикновено. Можете да правите това няколко пъти седмично.</p> <h3><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lyutiva-menta-demeter-primavera" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">Етерично масло от мента</span></a></strong></span></h3> <p><br />Етеричното масло от мента може да предизвика усещане за студ и изтръпване, но ще увеличи кръвообращението в областта, върху която е нанесено. Това може да помогне за насърчаване на растежа на косата по време на анагенната (или растежната) фаза.</p> <p>Смесете 2 капки етерично масло от мента с базово масло по ваш избор. Масажирайте го в скалпа си и оставете да действа 5 минути, преди да измиете добре с шампоан и балсам.</p> <h3><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-rozmarin-kamfor-bio-5-ml-primavera"><span style="color: #99cc00;">Етерично масло от розмарин</span></a></strong></span></h3> <p><br />Ако искате да подобрите едновременно дебелината и растежа на косата, маслото от розмарин е чудесен избор благодарение на способността му да подобрява клетъчното поколение.</p> <p>Според едно <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25842469" target="_blank" rel="noopener">проучване</a>&nbsp;маслото от розмарин се справя толкова добре, колкото и миноксидилът - често срещано средство за стимулиране на растежа на косата, но без сърбеж на скалпа като страничен ефект.</p> <p>Смесете няколко капки масло от розмарин със маслиново масло или кокосово масло и го нанесете върху скалпа си. Оставете го да действа поне 10 минути, преди да го измиете с шампоан. Правете това два пъти седмично за най-добри резултати.</p> <h3><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;"><span style="font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/hair-6361059_960_720.jpg" class="alignleft" width="347" height="521" /><strong><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-kedar-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от кедрово дърво</a></strong></span></span></h3> <p><br />Смята се, че етеричното масло от кедрово дърво насърчава растежа на косата и намалява косопада, като балансира жлезите, произвеждащи масла в скалпа. То има и противогъбични и антибактериални свойства, които могат да лекуват различни състояния, които могат да допринесат за пърхот или косопад.</p> <p class="text-alignleft">Включен в смес с лавандула и розмарин, екстрактът от кедрово дърво също намалява косопада при хора с <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9828867" target="_blank" rel="noopener">алопеция ареата</a>.</p> <p class="text-alignleft">Смесете няколко капки етерично масло от кедрово дърво с 2 супени лъжици от базово масло по ваш избор. Масажирайте го в скалпа си и го оставете да действа 10 минути, преди да го измиете.</p> <p><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;"><strong><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-limonena-treva-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от лимонова трева</a></strong></span></p> <p class="text-alignleft"><br />Пърхотът може да бъде често срещано заболяване, а наличието на здрав скалп без люспи е важна част от здравето на косата. Етеричното масло от лимонова трева е ефективно средство за лечение на пърхот, като в едно <a href="https://doi.org/10.1159/000432407" target="_blank" rel="noopener">проучване от 2015 г.</a> се установява, че то значително намалява пърхота след една седмица.</p> <p>Маслото от лимонова трева за пърхот е най-ефективно, когато се използва ежедневно. Ежедневно смесвайте по няколко капки в шампоана или балсама си и се уверете, че е масажирано в скалпа.</p> <p><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;"><strong><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-mashterka" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от мащерка</a></strong></span></p> <p><br />Мащерката може да помогне за насърчаване на растежа на косата, като едновременно стимулира скалпа и активно предотвратява косопада. Подобно на маслото от кедрово дърво, маслото от мащерка също е полезно при лечение на алопеция ареата.</p> <p>Мащерката е особено силна сред етеричните масла. Сложете само 2 капки в 2 супени лъжици базово масло, преди да го нанесете върху скалпа си. Оставете го за около 10 минути, след което го отмийте.</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-gradinski-chay" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от градински чай</a></span></strong></span></p> <p><br />Маслото от градински чай съдържа същия линалил ацетат, който помага на лавандуловото масло да бъде толкова ефективно за увеличаване на растежа на косата. То може да подобри здравината на косъма, като в допълнение към увеличаването на растежа на косата, я по-трудна за накъсване.</p> <p>Смесете 3 капки масло от градински чай с любимия си балсам или с 1 супена лъжица базово масло. Ако го използвате ежедневно, изплаквайте след 2 минути. Ако го използвате веднъж или два пъти седмично, оставете го да действа 10 минути.</p> <p><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;"><strong><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-chaeno-darvo" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от чаено дърво</a></strong></span></p> <p><br />Маслото от чаено дърво има мощни почистващи, антибактериални и антимикробни свойства. Когато се използва локално, то може да помогне за отпушване на космените фоликули и да увеличи растежа на косата.</p> <p><a href="https://doi.org/10.1111/ics.12232" target="_blank" rel="noopener">Проучване от 2015 г.</a> установява ползата от маслото от чаеното дърво при лечение на пърхот.</p> <p>Можете да смесите 10 капки етерично масло от чаено дърво в шампоана или балсама си и да го използвате ежедневно. Или можете да смесите 3 капки с 2 супени лъжици базово масло и да го оставите за 15 минути, преди да го изплакнете.</p> <p><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;"><strong><a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-ilang-ilang-kompl-bio" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от иланг-иланг</a></strong></span></p> <p><br />Маслото от иланг-иланг е идеално за тези със сух скалп, тъй като може да стимулира производството на себум.</p> <p>Тъй като липсата на достатъчно масло и себум води до изсушаване и чупливост на косата, иланг-иланг може да подобри структурата на косата и да намали накъсването ѝ.</p> <p>Смесете 5 капки етерично масло от иланг-иланг с 2 супени лъжици базово масло. Масажирайте го в скалпа си и увийте главата си с топла кърпа. Оставете го за 30 минути, преди да го измиете.</p> <p></p> <p><strong></strong></p> <hr /> <h2 class="text-aligncenter"><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></h2> <h2 class="text-aligncenter"><strong><span style="color: #99cc00;"><span style="font-size: 14pt;">РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ КОСОПАД</span><br /></span></strong></h2> <p><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></p> <hr /> <p><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/pflanzenglossar-rezepte_jpg.webp" /></p> <p></p> <h3><span style="font-size: 10pt;"><strong><span style="color: #99cc00;">ЕФЕКТИВЕН ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД</span></strong></span></h3> <ul> <li>10 капка <a href="https://makasa.org/product/bio-maslo-ot-jojoba" target="_blank" rel="noopener">масло от жожоба</a></li> <li>2 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-rimska-layka-bio" target="_blank" rel="noopener">масло от римска лайка</a></li> <li>1 капка <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-kedar-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">масло от кедър</a></li> <li>100 мл шампоан без аромат</li> </ul> <p>Смесете маслото от жожоба с етеричните масла и след това изсипете в бутилката на шампоана.</p> <h3 class="text-alignleft"><span style="font-size: 10pt;"><strong><span style="color: #99cc00;">БАЛСАМ ЗА КОСА ПРОТИВ КОСОПАД</span></strong></span></h3> <ul> <li class="text-alignleft">2 чаени лъжици <a href="https://makasa.org/product/bio-nerafinirano-maslo-ot-karite" target="_blank" rel="noopener">нерафинирано масло от карите</a></li> <li class="text-alignleft">2 супени лъжици <a href="https://makasa.org/product/bio-bademovo-maslo" target="_blank" rel="noopener">бадемово масло</a></li> <li class="text-alignleft">5 капки етерично <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-gradinski-chay" target="_blank" rel="noopener">масло от градински чай</a></li> </ul> <p>Разтопете каритето на водна баня, като загрявате не повече от 45 градуса. Смесете маслата и оставете да се охладят. Втрийте на влажна коса след което изплакнете.</p> <h3><span style="font-size: 10pt;"><strong><span style="color: #99cc00;">СПРЕЙ ЗА КОСА ПРИ КОСОПАД</span></strong></span></h3> <p>ПЪРВИ ВАРИАНТ</p> <ul> <li>5 мл(чаена лъжица) винен оцет</li> <li>100 мл <a href="https://makasa.org/product/floralna-voda-lavandula-organik-100-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">хидролат от лавандула</a></li> <li>5 какпки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-gradinski-chay" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от градински чай</a></li> </ul> <p>ВТОРИ ВАРИАНТ</p> <ul> <li>5 мл(чаена лъжица) винен оцет</li> <li>100 мл <a href="https://makasa.org/product/floralna-voda-hamamelis-organik-100-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">хидролат от хамамелис</a></li> <li>3 какпки<a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-rozmarin-kamfor-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener"> етерично масло от розмарин</a></li> <li>2 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lavandula" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от лавандула</a></li> </ul> <p>Смесете оцета с етеричните масла, след което изсипете в бутилката на хидролата. Впръскайте на мокра коса след къпане.</p> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></span></h3> <ul> <li><a href="https://makasa.org/article/serum-s-vitamin-s-zashto-da-go-dobavim-kam-dnevnata-si-byuti-rutina">ВИТАМИН С СЕРУМ - ЗАЩО ДА ГО ДОБАВИМ КЪМ ДНЕВНАТА СИ БЮТИ РУТИНА?</a><a href="https://makasa.org/article/podhranvasht-shampoan-s-bira"></a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-rouz-geranium-polzi-i-prilojeniya">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РОУЗ ГЕРАНИУМ - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/hialuronova-kiselina-polzi-za-kojata">ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА - ПОЛЗИ ЗА КОЖАТА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/okoloochen-krem-spred-tipa-koja">ОКОЛООЧЕН КРЕМ СПРЕД ТИПА КОЖА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/10-naturalni-sastavki-protiv-kosopad" target="_blank" rel="noopener">10 НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ ПРОТИВ КОСОПАД</a></li> </ul> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <ul class="text-alignleft"> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/recepti-s-eterichni-masla"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image">РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</span></a></span></li> </ul> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/primavera-banner-blog.jpg" /></p> <p><span style="font-size: 8pt; color: #999999;"><em>Информацията в тази статия е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.</em></span></p> <ul> <li><span style="font-size: 8pt; color: #999999;"><em>https://www.healthline.com/health/how-to-prevent-hair-loss#strategies-for-men-and-women</em></span></li> <li><span style="font-size: 8pt; color: #999999;"><em>https://www.healthline.com/health/essential-oils-for-hair-growth#_noHeaderPrefixedContent</em></span></li> <li><span style="font-size: 8pt; color: #999999;"><em>The complete book of essential oils and aromatherapy, Valerie Ann Worwood, page 394</em></span></li> </ul> <p><span style="font-size: 8pt;"><em><span style="color: #99cc00;">Снимки:</span> <span style="color: #999999;">Primavera Life</span></em></span></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки