Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
ВИТАМИН С СЕРУМ - ЗАЩО ДА ГО ДОБАВИМ КЪМ ДНЕВНАТА СИ БЮТИ РУТИНА?

21.02.2023 15:43:25

ВИТАМИН С СЕРУМ - ЗАЩО ДА ГО ДОБАВИМ КЪМ ДНЕВНАТА СИ БЮТИ РУТИНА?

Серумът с витамин С има много ползи за здравето на кожата ви, включително стимулиране на производството на колаген и справяне с проблеми при хиперпигментация.

Какво представлява серумът с витамин С?

Ако сте наясно с грижата за кожата, вероятно сте чували за серуми с витамин С.

Витамин С се смята за една от най-добрите съставки, които подпомагат в борбата със стареенето на кожата - и са ключът към поддържането на гладка кожа с равномерен и сияен тен.

Въпреки че вероятно си набавяте витамин С с храната, няма как да гарантирате, че той отива директно в кожата ви. Използването на серуми и други продукти за локално приложение е най-прекият начин за сигурно подпомагане на кожата.

Подходящ за всички типове кожа

Витамин С има отличен профил благодарение на което е подходящ за всички типове кожа.

Концентрация между 10 и 20 % в продуктите за грижа за кожата, показва най-добри резултати. Важно е да отбележим, че при избора ни на продукт трябва да се осланяме на точни факти, а не на реклами.

Витамин С е безопасен за използване и с други активни вещества за грижа за кожата, включително алфахидрокси киселини, ретиноли и SPF.

Помага за избледняване на хиперпигментациите

Витамин С помага за избледняване на пигментацията и изглажда повърхността на кожата, като намаля матовостта. Това придава на кожата младежки блясък.

В изследвания от 2013 г. и 2014 г.се отбелязва, че употребата на витамин С доказано възпрепятства производството на меланин. Меланинът е пигментът, отговорен за цвета на кожата.

Като възпрепятства производството на меланин, витамин С помага при 73% от участвалите в проучването, за избледняване на тъмните петна и хиперпигментацията.

Намалява появата на кръгове под очите

Според малко проучване от 2019 г. на три процедури за тъмни кръгове, мезотерапията с витамин С е довела до значително подобрение на пигментацията на кръговете под очите.

Кожата под очите е тънка и чувствителна, така че е най-добре да се придържате към продукти, специално предназначени за тази зона.

Хидратира

Както кожата, така и повечето органи в човешкото тяло съдържат високи концентрации на витамин С, което предполага, че се натрупва в организма от кръвообращението.

Има много форми на Витамин С и много от тях са чудесни за кожата. Тук ще се опитаме да разберем кои типове имат най-добър и най-бърз ефект.

Всички те имат имат силен антиоксидантен и антиейджинг ефект, локално нанесеният витамин С прониква най-добре в кожата под формата на аскорбинова киселина.

Магнезиевият аскорбилфосфат, друго производно на витамин С, използвано в грижата за кожата, има хидратиращ ефект върху кожата. Той намалява трансепидермалната загуба на вода (TEWL), което позволява на кожата ви да задържа по-добре влагата.

Помага за намаляване на зачервяванията и изравняване на тена на кожата

Витамин С действа противовъзпалително чрез своя антиоксидантен капацитет. Това означава, че той успокоява кожата ви и може да намали подпухналостта.

Противовъзпалителното действие на витамин С може да помогне да:

 • неутрализира свободните радикали, които причиняват окислително увреждане
 • оптимизира имунната система, за да възпрепятства възпалителния имунен отговор

Противовъзпалителните свойства на витамин С могат да помогнат и за намаляване на зачервяването, което от своя страна може да създаде по-равномерен тен.

Комбинираното намаляване на тъмните петна, зачервяването и дразненето допринася за ясен и гладък тен на кожата.

Насърчава производството на колаген

Колагенът е естествен протеин, който се изчерпва с течение на времето. По-ниските нива на колаген могат да доведат до появата на фини линии и бръчки.

Витамин С е добре познат с това, че стимулира производството на колаген, чрез процеса на синтез на колаген. Всъщност синтезът на колаген не може да се осъществи без витамин С.

Това е така, защото витамин С е основен кофактор за двата ензима, необходими за синтеза на колаген:

 • пролил хидроксилаза, която стабилизира молекулата на колагена
 • лизил хидроксилаза, която осигурява структурна здравина

Помага за предотвратяване на увисването на кожата

Производството на колаген е свързано с еластичността и стегнатостта на кожата. Когато нивата на колаген започнат да спадат, кожата ви може да започне да увисва.

Прилагането на серум с витамин С може да стимулира производството на колаген, което води до цялостен стягащ ефект. Това важи за увисване, дължащо се на естествено стареене, увреждане от оксидативен стрес или екстремна загуба на тегло.

Това означава, че той може да помогне за намаляване на появата на увиснала кожа, като направи кожата ви да изглежда по-стегната и тонизирана.

Как да използвате серум с витамин С?

Серумът с витамин С обикновено се нанася веднъж или два пъти дневно. Доброто правило е да почистите, да тонизирате, да нанесете серум с витамин С и след това да хидратирате. Не забравяйте да нанасяте продуктите за грижа за кожата с чисти ръце.

Следвайте следните стъпки:

 1. Измийте лицето с почистващ гел, като използвайте и два пъти седмично пилиг:

  Почиства грим и всякакви замърсявания
  Премахва мъртвите клетки
 2. На този етап нанесете тонер за лице или флорална вода според типа кожа:

  Суха и чувсвителна кожа
  Комбинирана и мазна кожа
  Зряла кожа
 3. Още докато кожата ви е влажна нанесете няколко капки от серума с Витамин С с леки потупващи движения:

  Изветлява, балансира тена, помага при хиперпигментация

 4. За да запечатате влагата и да подобрите действието на серума препоръчваме след серума да нанесете крем за лице или флуид според типа кожа:

  Суха и чувсвителна кожа
  Комбинирана и мазна кожа
  Зряла кожа

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Витамин С помага за заздравяване на кожата, избелване на петната и да намали хиперпигментацията, да придаде на кожата ви необикновен блясък.

Последователността е от ключово значение за постигане на максимален ефект, така че го добавете към рутинната си грижа за кожата по начин, който е подходящ за вас.

Някои хора го нанасят сутрин (за продуктите, които не са фоточувтвителни), докато други смятат, че той действа най-добре като нощен серум. Трети пък го прилагат два пъти дневно.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

КАТЕГОРИИ

Информацията в тази статия е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.

Източници: 

 • Уикипедия
 • Primavera Life
 • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25073866/
 • https://www.mdpi.com/2072-6643/9/8/866/htm

Снимки: Primavera Life

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Натурална козметика

Натурална козметика | MAKASA.ORG

ВИТАМИН С СЕРУМ - ЗАЩО ДА ГО ДОБАВИМ КЪМ ДНЕВНАТА СИ БЮТИ РУТИНА?

Витамин С серум - защо да го добавим към дневната си бюти рутина?

Серумът с витамин С има много ползи за здравето на кожата ви, включително стимулиране на производството на колаген и справяне с проблеми при хиперпигментация Серумът с витамин С има много ползи за здравето на кожата ви, включително стимулиране на производството на колаген и справяне с проблеми при хиперпигментация 2023-02-25T12:03:41+02:00 ВИТАМИН С СЕРУМ - ЗАЩО ДА ГО ДОБАВИМ КЪМ ДНЕВНАТА СИ БЮТИ РУТИНА?

<p>Серумът с витамин С има много ползи за здравето на кожата ви, включително стимулиране на производството на колаген и справяне с проблеми при хиперпигментация.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/makasa-banner-vitaminc-primavera-mobile-63f89dc42cac8.jpg" class="alignleft" width="270" height="303" /></p> <h2 class="text-alignleft"><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;">Какво представлява серумът с витамин С?</span></h2> <p class="text-alignleft">Ако сте наясно с грижата за кожата, вероятно сте чували за серуми с витамин С.</p> <p class="text-alignleft">Витамин С се смята за една от най-добрите съставки, които подпомагат в борбата със стареенето на кожата - и са ключът към поддържането на гладка кожа с равномерен и сияен тен.</p> <p class="text-alignleft">Въпреки че вероятно си набавяте витамин С с храната, няма как да гарантирате, че той отива директно в кожата ви. Използването на серуми и други продукти за локално приложение е най-прекият начин за сигурно подпомагане на кожата.</p> <p></p> <p></p> <p></p> <h2><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/ot-upotrebata-na-vitamin-s-serum1.png" class="alignright" /></span><span style="color: #99cc00; font-size: 14pt;">Подходящ за всички типове кожа</span></h2> <p class="text-alignleft">Витамин С има отличен профил благодарение на което е подходящ за всички типове кожа.</p> <p class="text-alignleft">Концентрация между 10 и 20 % в продуктите за грижа за кожата, показва най-добри резултати. Важно е да отбележим, че при избора ни на продукт трябва да се осланяме на точни факти, а не на реклами.</p> <p class="text-alignleft">Витамин С е безопасен за използване и с други активни вещества за грижа за кожата, включително алфахидрокси киселини, ретиноли и SPF.</p> <h3><span style="color: #99cc00;">Помага за избледняване на хиперпигментациите</span></h3> <p class="text-alignleft">Витамин С помага за избледняване на пигментацията и изглажда повърхността на кожата, като намаля матовостта. Това придава на кожата младежки блясък.</p> <p class="text-alignleft">В изследвания от<a href="https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23377327/" target="_blank" rel="noopener"> 2013 г.</a> и <a href="https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25073866/" target="_blank" rel="noopener">2014 г</a>.се отбелязва, че употребата на витамин С доказано възпрепятства производството на меланин. Меланинът е пигментът, отговорен за цвета на кожата.</p> <p class="text-alignleft">Като възпрепятства производството на меланин, витамин С помага при 73% от участвалите в проучването, за избледняване на тъмните петна и хиперпигментацията.</p> <h3><span style="color: #99cc00;">Намалява появата на кръгове под очите</span></h3> <p></p> <p>Според малко проучване от <a href="https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25073866/" target="_blank" rel="noopener">2019 г.</a> на три процедури за тъмни кръгове, мезотерапията с витамин С е довела до значително подобрение на пигментацията на кръговете под очите.</p> <p>Кожата под очите е тънка и чувствителна, така че е най-добре да се придържате към продукти, специално предназначени за тази зона.</p> <h3><span style="color: #99cc00;">Хидратира</span></h3> <p>Както кожата, така и повечето органи в човешкото тяло съдържат високи концентрации на витамин С, което предполага, че се натрупва в организма от кръвообращението.</p> <p>Има много форми на Витамин С и много от тях са чудесни за кожата. Тук ще се опитаме да разберем кои типове имат най-добър и най-бърз ефект.</p> <p>Всички те имат имат силен антиоксидантен и антиейджинг ефект, локално нанесеният витамин С прониква най-добре в кожата под формата на аскорбинова киселина.</p> <p>Магнезиевият аскорбилфосфат, друго производно на витамин С, използвано в грижата за кожата, има хидратиращ ефект върху кожата. Той намалява трансепидермалната загуба на вода (TEWL), което позволява на кожата ви да задържа по-добре влагата.</p> <h3><span style="color: #99cc00;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/istockphoto-1221210078-170667a.jpg" class="alignleft" width="384" height="280" /></span></h3> <h3></h3> <h3><span style="color: #99cc00;">Помага за намаляване на зачервяванията и изравняване на тена на кожата</span></h3> <p>Витамин С действа противовъзпалително чрез своя антиоксидантен капацитет. Това означава, че той успокоява кожата ви и може да намали подпухналостта.</p> <p>Противовъзпалителното действие на витамин С може да помогне да:</p> <ul> <li>неутрализира свободните радикали, които причиняват окислително увреждане</li> <li>оптимизира имунната система, за да възпрепятства възпалителния имунен отговор</li> </ul> <p>Противовъзпалителните свойства на витамин С могат да помогнат и за намаляване на зачервяването, което от своя страна може да създаде по-равномерен тен.</p> <p>Комбинираното намаляване на тъмните петна, зачервяването и дразненето допринася за ясен и гладък тен на кожата.</p> <p></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/istockphoto-1310463646-170667a.jpg" class="alignright" width="438" height="292" /></p> <h3><span style="color: #99cc00;">Насърчава производството на колаген</span></h3> <p>Колагенът е естествен протеин, който се изчерпва с течение на времето. По-ниските нива на колаген могат да доведат до появата на фини линии и бръчки.</p> <p>Витамин С е добре познат с това, че стимулира производството на колаген, чрез процеса на синтез на колаген. Всъщност синтезът на колаген не може да се осъществи без витамин С.</p> <p>Това е така, защото витамин С е основен кофактор за двата ензима, необходими за синтеза на колаген:</p> <ul> <li>пролил хидроксилаза, която стабилизира молекулата на колагена</li> <li>лизил хидроксилаза, която осигурява структурна здравина</li> </ul> <h3><span style="color: #99cc00;">Помага за предотвратяване на увисването на кожата</span></h3> <p>Производството на колаген е свързано с еластичността и стегнатостта на кожата. Когато нивата на колаген започнат да спадат, кожата ви може да започне да увисва.</p> <p>Прилагането на серум с витамин С може да стимулира производството на колаген, което води до цялостен стягащ ефект. Това важи за увисване, дължащо се на естествено стареене, увреждане от оксидативен стрес или екстремна загуба на тегло.</p> <p>Това означава, че той може да помогне за намаляване на появата на увиснала кожа, като направи кожата ви да изглежда по-стегната и тонизирана.</p> <h2><span style="font-size: 14pt;"><span style="color: #99cc00;">Как да използвате серум с витамин С?</span></span></h2> <p></p> <p>Серумът с витамин С обикновено се нанася веднъж или два пъти дневно. Доброто правило е да почистите, да тонизирате, да нанесете серум с витамин С и след това да хидратирате. Не забравяйте да нанасяте продуктите за грижа за кожата с чисти ръце.</p> <p>Следвайте следните стъпки:</p> <ol> <li> <h4>Измийте лицето с почистващ гел, като използвайте и два пъти седмично пилиг:<strong><br /></strong></h4> <table style="width: 961px;"> <tbody> <tr style="height: 216.517px;"> <td style="width: 432.5px; height: 216.517px;" class="text-aligncenter"><a href="https://makasa.org/product/pochistvasht-gel-2-in-1" target="_blank" rel="noopener" title="Гел за почистване на лицето"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/pocistvas-gel-2-in-1-deep-cleanse-100-ml-primavera-62a3119a24052_800x800.jpeg" width="215" height="215" /></a></td> <td style="width: 511.5px; height: 216.517px;" class="text-aligncenter"><a href="https://makasa.org/product/pochistvasht-gel-2-in-1" target="_blank" rel="noopener" title="Гел за почистване на лицето"></a><strong>Почиства грим и всякакви замърсявания</strong></td> </tr> <tr style="height: 218px;"> <td style="width: 432.5px; height: 218px;" class="text-aligncenter"><strong>Премахва мъртвите клетки</strong></td> <td style="width: 511.5px; height: 218px;" class="text-aligncenter"><a href="https://makasa.org/product/piling-gel-za-lice" target="_blank" rel="noopener" title="Пилинг за лице"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/piling-gel-za-lice-deeply-cleansing-renewing-60-ml-primavera-62a31162bea3e_800x800.jpeg" width="215" height="215" /></a></td> </tr> </tbody> </table> </li> <li> <h4>На този етап нанесете тонер за лице или флорална вода според типа кожа:</h4> <p></p> <table style="width: 962px;"> <tbody> <tr style="height: 36px;"> <td style="width: 313.133px; height: 36px;" class="text-aligncenter"><strong>Суха и чувсвителна кожа</strong></td> <td style="width: 339.867px; height: 36px;" class="text-aligncenter"><a href="https://makasa.org/product/toner-za-lice-hydrating" target="_blank" rel="noopener" title="Силно хидратиращ тонер"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/toner-za-lice-ultra-hydrating-100-ml-hydrating-primavera-62a30fde82c6a_800x800.jpeg" width="250" height="250" /></a></td> </tr> <tr style="height: 6px;"> <td style="width: 313.133px; height: 6px;" class="text-aligncenter"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/toner-za-lice-clarifying-pore-minimizing-100-ml-pure-balance-primavera-62a2f42940424_600x600.jpeg" width="250" height="250" /></strong></td> <td style="width: 339.867px; height: 6px;" class="text-aligncenter"><strong>Комбинирана и мазна кожа</strong></td> </tr> <tr style="height: 206px;"> <td style="width: 313.133px; height: 206px;" class="text-aligncenter"><strong>Зряла кожа</strong></td> <td style="width: 339.867px; height: 206px;" class="text-aligncenter"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/pocistvas-losion-za-lice-perfectly-illuminating-100-ml-glowing-age-primavera-62a2d3a895c29_600x600.jpeg" width="250" height="250" /></td> </tr> </tbody> </table> </li> <li> <h4>Още докато кожата ви е влажна нанесете няколко капки от серума с Витамин С с леки потупващи движения:</h4> <table style="width: 957px;" height="52"> <tbody> <tr> <td style="width: 455.967px;"><span style="font-size: 8pt; color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/product/serum-s-vitamin-c" target="_blank" rel="noopener" title="Витамин С серум"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/serum-s-vitamin-s-illuminating-balancing-30-ml-energy-boost-primavera-635a1ce752f62_800x800.jpeg" width="428" height="428" /></a></span></td> <td style="width: 483.033px;"> <p class="text-aligncenter"><strong>Изветлява, балансира тена, помага при хиперпигментация<br /></strong></p> </td> </tr> </tbody> </table> </li> <li> <h4><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;"></span>За да запечатате влагата и да подобрите действието на серума препоръчваме след серума да нанесете крем за лице или флуид според типа кожа:</h4> <table style="width: 970px;"> <tbody> <tr style="height: 23.45px;"> <td style="width: 319.25px; height: 23.45px;" class="text-aligncenter"><strong>Суха и чувсвителна кожа</strong></td> <td style="width: 325.75px; height: 23.45px;" class="text-aligncenter"><strong><a href="https://makasa.org/product/krem-za-lice-ultra-soft-calming" target="_blank" rel="noopener" title="Хидратиращ крем за суха кожа"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/krem-za-lice-ultra-soft-calming-30-ml-hydrating-primavera-62a30efc2d30c_800x800.jpeg" width="250" height="250" /></a></strong></td> </tr> <tr style="height: 172px;"> <td style="width: 319.25px; height: 172px;" class="text-aligncenter"><a href="https://makasa.org/product/matirasht-krem-fluid" target="_blank" rel="noopener" title="Крем - Флуид за комбинирана и мазна кожа"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/matiras-kremoobrazen-fluid-mattifying-30-ml-pure-balance-primavera-62a2f32ae20e4_800x800.jpeg" width="265" height="265" /></a></td> <td style="width: 325.75px; height: 172px;" class="text-aligncenter"><a href="https://makasa.org/product/matirasht-krem-fluid" target="_blank" rel="noopener" title="Крем - Флуид за комбинирана и мазна кожа"></a><strong>Комбинирана и мазна кожа</strong></td> </tr> <tr style="height: 172px;"> <td style="width: 319.25px; height: 172px;" class="text-aligncenter"><strong>Зряла кожа</strong></td> <td style="width: 325.75px; height: 172px;" class="text-aligncenter"><a href="https://makasa.org/product/dneven-krem-za-lice" target="_blank" rel="noopener" title="Дневен крем за зрпяла кожа"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/dneven-krem-ultimate-new-aging-30-ml-glowing-age-primavera-62a2d4650c9a2_800x800.jpeg" width="258" height="258" /></a></td> </tr> </tbody> </table> </li> </ol> <p></p> <h2><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;">В ЗАКЛЮЧЕНИЕ</span></h2> <p>Витамин С помага за заздравяване на кожата, избелване на петната и да намали хиперпигментацията, да придаде на кожата ви необикновен блясък.</p> <p>Последователността е от ключово значение за постигане на максимален ефект, така че го добавете към рутинната си грижа за кожата по начин, който е подходящ за вас.</p> <p>Някои хора го нанасят сутрин (за продуктите, които не са фоточувтвителни), докато други смятат, че той действа най-добре като нощен серум. Трети пък го прилагат два пъти дневно.</p> <h3 class="_blog-list-article-title-tag"><a href="https://makasa.org/article/uspokoyavashto-maslo-za-lice"></a></h3> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></span></h3> <p><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00"></span></strong></span></p> <ul> <li><a href="https://makasa.org/article/podhranvasht-shampoan-s-bira">ПОДХРАНВАЩ ШАМПОАН С БИРА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/uspokoyavashto-maslo-pri-menstrualni-bolki">УСПОКОЯВАЩО МАСЛО ПРИ МЕНСТРУАЛНИ БОЛКИ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/hialuronova-kiselina-polzi-za-kojata">ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА - ПОЛЗИ ЗА КОЖАТА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/uspokoyavashto-maslo-za-lice">УСПОКОЯВАЩО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-layka-polzi-i-prilojeniya">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ НЕМСКА(СИНЯ) ЛАЙКА - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ</a><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-shveycarski-bor-polzi-i-prilojeniya"></a><span style="color: #99cc00;"></span><span style="color: #99cc00;"></span></li> </ul> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <ul class="text-alignleft"> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/recepti-s-eterichni-masla"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image">РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</span></a></span></li> </ul> <p><a href="https://makasa.org/page/primavera-organic-skincare" target="_blank" rel="noopener" title="Натурална грижа за лице"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/primavera-organic-skincare-banner3.jpg" /></a></p> <p><span style="font-size: 8pt; color: #999999;">Информацията в тази статия е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.</span></p> <p><span style="color: #99cc00;"><span style="color: #999999; font-size: 8pt;"><em>Източници:&nbsp;</em></span></span></p> <ul> <li><em><span style="color: #999999;">Уикипедия</span></em></li> <li><span style="color: #999999;"><em>Primavera Life</em></span></li> <li><span style="color: #999999;"><em>https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25073866/</em></span></li> <li><em><span style="color: #999999;">https://www.mdpi.com/2072-6643/9/8/866/htm</span></em></li> </ul> <p><span style="color: #99cc00;"><span style="color: #999999; font-size: 8pt;"><em>Снимки: Primavera Life</em></span></span></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки