Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
БАКУЧИОЛ - ЕСТЕСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА НА РЕТИНОЛ

23.05.2023 07:04:43

БАКУЧИОЛ - ЕСТЕСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА НА РЕТИНОЛ

В света на грижата за кожата е от съществено значение да изпреварвате тенденциите. Стремежът към младежка и жизнена кожа продължава, както и търсенето на иновативни алтернативи на утвърдени съставки като ретинол. Един такъв претендент е бакучиолът - съединение от растителен произход, което нашумя в козметичната индустрия като потенциален по-нежен заместител на ретинола. Но какво точно представлява бакучиолът и може ли наистина да изпълни обещанията си?

В това изчерпателно ръководство ще навлезем в света на бакучиола, като разгледаме неговия произход, ползи, потенциални странични ефекти и как се съпоставя с ретинола. Също така ще ви дадем съвети как да включите бакучиола в рутинната си грижа за кожата и ще отговорим на въпросите, свързани с неговата устойчивост и пригодност за чувствителна кожа. В края на тази статия ще имате ясна представа за бакучиола и дали той може да бъде правилният избор за вашата грижа за кожата.

Бакучиол - мощна съставка на растителна основа, която е идеална за чувствителна кожа и има свойства против стареене.

Бакучиолът е екстракт, който идва от семената и/или листата на растението Psoralea Corylifolia или "Babchi". Той отдавна е основен продукт в традиционната аюрведична и китайска медицина, ценен заради своите антиоксидантни, противовъзпалителни и антимикробни свойства и използван за лечение на кожни заболявания като екзема, псориазис и алопеция. Напоследък бакучиолът се налага в масовата грижа за кожата заради ефекта си, наподобяващ този на ретинола.

BAKUCHIOL основни факти

  • ВИД НА СЪСТАВКАТА: Хидратант
  • ОСНОВНИ ПОЛЗИ: Намалява бръчките, повишава стегнатостта на кожата и намалява видимостта на порите.
  • КОЙ МОЖЕ ДА ГО ИЗПОЛЗВА: Като цяло бакучиолът е безопасен за всички типове кожа.
  • КОЛКО ЧЕСТО МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛВА: Безопасно е да се използва два пъти дневно, сутрин преди овлажняващ крем и вечер преди всякакви серуми.
  • РАБОТИ УСПЕШНО С: Други хидратиращи съставки, като сквалан и PHA.
  • НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ С: Гликоловата киселина може да влоши състава.

Какво е Бакучиол?


Някои от веществата от растението Babchi вече се използват за лечение на състояния като витилиго, но използването на бакучиол е сравнително нова практика.

В проучване от 2019 г. не е установена разлика между ретинола и бакучиола при третирането на бръчки и хиперпигментация.1

Потребителите на ретинол обаче са изпитвали по-голяма сухота на кожата и парене. Други проучвания също съобщават за подобрение на линиите/бръчките, пигментацията и еластичността с бакучиол.

Подобно на ретиноидите, бакучиолът стимулира рецепторите за производство на колаген в кожата.

Продава се под формата на серуми и кремове, много от които комбинират бакучиол с други растителни вещества, като шипка и морски водорасли.

Ползи за кожата от бакучиол

Смята се, че бакучиолът предлага редица ползи в грижата за кожата, което го прави популярен избор сред тези, които търсят ефективни решения против стареене. Ето някои от потенциалните ползи от употребата на бакучиол:


Е, както вече беше споменато, бакучиолът е не само толкова ефективен, колкото ретинола, в борбата с фините линии, бръчките и неравномерния тен на кожата, но той също така е по-малко дразнещ. Подобно на ретинола, бакучиолът задейства генетичен път в кожните клетки за създаване на няколко вида колаген, които са полезни за здравето на кожата и против стареене. Той плюс това не причинява сухота или дразнене. Освен това, за разлика от ретинола, който може да направи кожата по-чувствителна към слънцето (винаги се уверявайте, че носите SPF през деня), бакучиолът може действително да помогне да се намали чувствителността на кожата към вредните слънчеви лъчи.

Според споменатото по-горе проучване в The British Journal of Dermatology след 12 седмици при лицата, третирани с бакучиол, се наблюдава значително подобрение на бръчките, пигментацията, еластичността и фотоуврежданията като цяло.1 Освен антиейдж и противовъзпалителните си свойства бакучиолът е полезен и в борбата с акнето.

  • Може да помогне за лечението на акне: Бакучиолът притежава антибактериални свойства, които могат да помогнат за справяне с акнето. Макар че не може да се справи с акне, причинено от генетични фактори или хормонален дисбаланс, той може да бъде ценен компонент на режима за грижа за кожата в борбата с акнето причинено от бактерии.
  • Увеличава клетъчния обмен: Бакучиол е известен с това, че стимулира клетъчната обмяна, като спомага за по-бързото изхвърляне на мъртвите и увредени кожни клетки. Този процес може да съживи тена и да допринесе за по-младежки вид.
  • Изравнява тена на кожата: Бакучиол прониква дълбоко в кожата, за да намали появата на тъмни петна или зони на хиперпигментация.2
  • Намалява появата на фини линии: Подобно на ретинола, бакухиолът подтиква клетките да се регенерират и да произвеждат колаген, като по този начин "изпъва" кожата ви и намалява видимостта на линиите и бръчките.3
  • Не предизвиква сухота или дразнене: Докато ретинолът и други съставки за грижа за кожата могат да я изсушат или да предизвикат раздразнение, бакучиолът е по-нежен и не е известно да предизвиква дразнене.1
  • Ускорява регенерацията на кожните клетки: Бакучиол изпраща сигнали на клетките, че е време да засилят производството на колаген и обновяването на клетките.
  • Подходящ за всички типове кожа: Тъй като е нежен към кожата, бакучиол може да се използва от всеки без значение от типа кожа.
  • Помага за успокояване и заздравяване на кожата: Бакучиол подпомага клетъчната обмяна и регенерацията на клетките, като може да помогне за успокояване и заздравяване на кожата отвътре навън.


Странични ефекти при употребата на бакучиол

На този етап не са известни проучвания, които да отразяват някакви нежелани или отрицателни странични ефекти, трябва да се имапредвид обаче, че това все още е сравнително нов продукт. Тъй като не е ретинол, той има потенциал да бъде безопасен при бременност и кърмене. Винаги е по-добре да се предпазите, отколкото да съжалявате в последствие, затова препоръчваме да се изчака да излязат още проучвания, за да се гарантира, че бакучиолът е безопасен за употреба по време на бременност или кърмене. Също така винаги правете консултация със специалист преди да предприемете използването на нови пордукти.

Въпреки че бакучиолът се счита за по-лека алтернатива на ретинола, важно е да се отбележи, че все още съществува риск от чувствителност, включително зачервяване, сухота или парене на кожата, особено при първоначална употреба. За да се сведат до минимум тези потенциални странични ефекти, се препоръчва да се започне с бавен и предпазлив подход. Започнете с прилагане на бакучиол два или три пъти през първата седмица, като постепенно увеличавате честотата, когато кожата ви свикне с него.

Бакучиол срещу ретинол: близка съпоставка


Ретинолът е признат като средство за справяне с признаците на стареене, като фини линии, бръчки и неравномерен тен на кожата. Въпреки това не всеки може да понесе потенциалните странични ефекти, свързани с ретинола, които включват сухота, парене, щипене, лющене и повишена чувствителност към слънцето.

Бакучиолът привлече вниманието като по-нежна алтернатива на ретинола, осигуряваща подобни ползи без същото ниво на дразнене на кожата. В проучване, сравняващо двата вида, е установено, че бакухиолът е сравним с ретинола по отношение на подобряването на фотостареенето и се понася по-добре.

Изключително важно е обаче да се разбере, че бакухиолът и ретинолът са технически различни молекулярни съединения поради разликите в химичните им структури. Въпреки че бакучиолът предлага много ползи, подобни на тези на ретинола, те са различни съставки, които имат приблизително еднакво действие, но използват различни седства.

За хора с чувствителна кожа или предпочитащи натурални продукти бакучиолът може да бъде ценно допълнение към рутинната грижа за кожата.


Как да го използвате?


Засега единственият начин за използване на бакучиол е да се прилага локално като серум или лосион. Подобно на ретинола, можете да нанасяте бакучиол преди обичайните си овлажняващи продукти или серуми. Тъй като е по-малко агресивен от ретинола, можете да го използвате и сутрин и вечер за постигане на максимална ефективност. Въпреки че вероятно няма да направи кожата ви по-чувствителна към слънцето, винаги не забравяйте да нанасяте слънцезащитен продукт след това, ако използвате бакучиол сутрин.

Как да добавите бакучиол към рутинната си грижа за кожата?


Добавянето на бакухиол към рутинната ви грижа за кожата е лесен процес. Следвайте тези стъпки, за да гарантирате ефективната му и безопасна употреба:

Почистване: Започнете с почистване на лицето и шията.

Нанасяне: Нанесете избрания от вас продукт с бакучиол върху кожата. Бакучиол се предлага под различни форми, включително серуми, кремове и масла. Изберете продукта, който отговаря на вашите предпочитания и тип кожа.

Когато нанасяте няколко продукта за грижа за кожата, следвайте правилото "от най-лекото към най-плътното". Ако вашият продукт с бакучиол е лек серум, нанесете го преди овлажняващия си крем. Ако е по-тежка формула на маслена основа, използвайте го като последна стъпка в рутинната си процедура, обикновено вечер.

Слънцезащита: Ако включвате бакучиол в сутрешната си рутина, уверете се, че го следвате с широкоспектърен слънцезащитен продукт с SPF 30 или по-висок. Макар че бакухиолът е стабилен на слънчева светлина и не е известно да прави кожата по-чувствителна към слънцето, ежедневната защита от UV лъчи е от съществено значение за постигане на оптимални резултати.

Бакучиол за чувствителна кожа


Чувствителната кожа изисква допълнително внимание при избора на съставки за грижа за кожата. Бакучиолът е отличен избор за лица с чувствителна кожа, тъй като е по-малко вероятно да предизвика дразнене и нежелани реакции в сравнение с ретинола. Неговият по-мек характер го прави убедителен избор за тези, които може да са изпитвали дискомфорт при използването на традиционни продукти с ретинол.

В заключение

Bakuchiol е обещаващо допълнение към индустрията за грижа за кожата. Тази съставка от растителен произход показва потенциални ползи, като например подобряване на клетъчната обмяна, намаляване на фините линии и справяне с уврежданията от слънцето. Въпреки че често е наричана "алтернатива на ретинола" поради сходното си действие, но с по-малко странични ефекти, тя трябва да се разглежда като отделно съединение. Бакучиолът е особено подходящ за чувствителна кожа, като по-нежна алтернатива.

Може да се включи в ежедневните процедури, да се използва сутрин или вечер и да се комбинира с други активни съставки. Съществуват опасения относно устойчивостта на източниците му, но се полагат усилия за осигуряване на отговорно производство.

Макар че бакучиолът може да няма обширната изследователска история на ретинола, нарастващата му популярност показва, че той може да се превърне в ценно допълнение към режимите за грижа за кожата. Както при всеки продукт за грижа за кожата, използването му трябва да се ръководи от индивидуалните предпочитания и чувствителност.

Продукти с Бакучиол, които може да намерите в магазин МаКаСа:

Нощен серум за лице с бакучиол, Witchcraft Botanicals

DR.SCHELLER Бакучиол - Регенериращ серум за лице 15 мл

MARU Околоочен крем за зряла кожа, Rumi Cosmetics


Дневен крем против бръчки PUGA, Rumi Cosmetics

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

КАТЕГОРИИ

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Натурална козметика

Натурална козметика | MAKASA.ORG

БАКУЧИОЛ - ЕСТЕСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА НА РЕТИНОЛ

Бакучиол - естествената алтернатива на ретинол

Бакучиол - мощна съставка на растителна основа, която е идеална за чувствителна кожа и има свойства против стареене.Разбира се, може да звучи като покемон Бакучиол - мощна съставка на растителна основа, която е идеална за чувствителна кожа и има свойства против стареене.Разбира се, може да звучи като покемон 2023-10-20T04:35:54+03:00 БАКУЧИОЛ - ЕСТЕСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА НА РЕТИНОЛ

<p>В света на грижата за кожата е от съществено значение да изпреварвате тенденциите. Стремежът към младежка и жизнена кожа продължава, както и търсенето на иновативни алтернативи на утвърдени съставки като ретинол. Един такъв претендент е бакучиолът - съединение от растителен произход, което нашумя в козметичната индустрия като потенциален по-нежен заместител на ретинола. Но какво точно представлява бакучиолът и може ли наистина да изпълни обещанията си?</p> <p>В това изчерпателно ръководство ще навлезем в света на бакучиола, като разгледаме неговия произход, ползи, потенциални странични ефекти и как се съпоставя с ретинола. Също така ще ви дадем съвети как да включите бакучиола в рутинната си грижа за кожата и ще отговорим на въпросите, свързани с неговата устойчивост и пригодност за чувствителна кожа. В края на тази статия ще имате ясна представа за бакучиола и дали той може да бъде правилният избор за вашата грижа за кожата.</p> <p><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong></strong></span></p> <h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>Бакучиол - мощна съставка на растителна основа, която е идеална за чувствителна кожа и има свойства против стареене.</strong></span></h2> <p>Бакучиолът е екстракт, който идва от семената и/или листата на растението Psoralea Corylifolia или "Babchi". Той отдавна е основен продукт в традиционната аюрведична и китайска медицина, ценен заради своите антиоксидантни, противовъзпалителни и антимикробни свойства и използван за лечение на кожни заболявания като екзема, псориазис и алопеция. Напоследък бакучиолът се налага в масовата грижа за кожата заради ефекта си, наподобяващ този на ретинола.</p> <p></p> <p>BAKUCHIOL основни факти</p> <ul> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>ВИД НА СЪСТАВКАТА:</strong></span> Хидратант</li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>ОСНОВНИ ПОЛЗИ:</strong></span> Намалява бръчките, повишава стегнатостта на кожата и намалява видимостта на порите.</li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>КОЙ МОЖЕ ДА ГО ИЗПОЛЗВА:</strong></span> Като цяло бакучиолът е безопасен за всички типове кожа.</li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>КОЛКО ЧЕСТО МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛВА:</strong></span> Безопасно е да се използва два пъти дневно, сутрин преди овлажняващ крем и вечер преди всякакви серуми.</li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>РАБОТИ УСПЕШНО С:</strong></span> Други хидратиращи съставки, като сквалан и PHA.</li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ С:</strong></span> Гликоловата киселина може да влоши състава.</li> </ul> <p></p> <h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>Какво е Бакучиол?</strong></span></h2> <p><br />Някои от веществата от растението&nbsp;Babchi вече се използват за лечение на състояния като витилиго, но използването на бакучиол е сравнително нова практика.</p> <p>В проучване от 2019 г. не е установена разлика между ретинола и бакучиола при третирането на бръчки и хиперпигментация.<a href="https://academic.oup.com/bjd/article-abstract/180/2/289/6601687?redirectedFrom=fulltext&amp;login=false" target="_blank" rel="noopener">1</a></p> <p>Потребителите на ретинол обаче са изпитвали по-голяма сухота на кожата и парене. Други проучвания също съобщават за подобрение на линиите/бръчките, пигментацията и еластичността с бакучиол.</p> <p>Подобно на ретиноидите, бакучиолът стимулира рецепторите за производство на колаген в кожата.</p> <p>Продава се под формата на серуми и кремове, много от които комбинират бакучиол с други растителни вещества, като шипка и морски водорасли.</p> <p></p> <h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>Ползи за кожата </strong></span><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>от бакучиол</strong></span></h2> <h2></h2> <p>Смята се, че бакучиолът предлага редица ползи в грижата за кожата, което го прави популярен избор сред тези, които търсят ефективни решения против стареене. Ето някои от потенциалните ползи от употребата на бакучиол:</p> <p><br />Е, както вече беше споменато, бакучиолът е не само толкова ефективен, колкото ретинола, в борбата с фините линии, бръчките и неравномерния тен на кожата, но той също така е по-малко дразнещ. Подобно на ретинола, бакучиолът задейства генетичен път в кожните клетки за създаване на няколко вида колаген, които са полезни за здравето на кожата и против стареене. Той плюс това не причинява сухота или дразнене. Освен това, за разлика от ретинола, който може да направи кожата по-чувствителна към слънцето (винаги се уверявайте, че носите SPF през деня), бакучиолът може действително да помогне да се намали чувствителността на кожата към вредните слънчеви лъчи.</p> <p>Според споменатото по-горе проучване в The British Journal of Dermatology след 12 седмици при лицата, третирани с бакучиол, се наблюдава значително подобрение на бръчките, пигментацията, еластичността и фотоуврежданията като цяло.<a href="https://academic.oup.com/bjd/article-abstract/180/2/289/6601687?redirectedFrom=fulltext&amp;login=false" target="_blank" rel="noopener">1</a> Освен антиейдж и противовъзпалителните си свойства бакучиолът е полезен и в борбата с акнето.</p> <ul> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>Може да помогне за лечението на акне: </strong></span>Бакучиолът притежава антибактериални свойства, които могат да помогнат за справяне с акнето. Макар че не може да се справи с акне, причинено от генетични фактори или хормонален дисбаланс, той може да бъде ценен компонент на режима за грижа за кожата в борбата с акнето причинено от бактерии.</li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>Увеличава клетъчния обмен: </strong></span>Бакучиол е известен с това, че стимулира клетъчната обмяна, като спомага за по-бързото изхвърляне на мъртвите и увредени кожни клетки. Този процес може да съживи тена и да допринесе за по-младежки вид.</li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>Изравнява тена на кожата:</strong></span> Бакучиол прониква дълбоко в кожата, за да намали появата на тъмни петна или зони на хиперпигментация.<a href="https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/ics.12117">2</a></li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>Намалява появата на фини линии:</strong> </span>Подобно на ретинола, бакухиолът подтиква клетките да се регенерират и да произвеждат колаген, като по този начин "изпъва" кожата ви и намалява видимостта на линиите и бръчките.<a href="https://doi.org/10.1007/s13555-019-00349-8" target="_blank" rel="noopener">3</a></li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>Не предизвиква сухота или дразнене:</strong></span> Докато ретинолът и други съставки за грижа за кожата могат да я изсушат или да предизвикат раздразнение, бакучиолът е по-нежен и не е известно да предизвиква дразнене.<a href="https://academic.oup.com/bjd/article-abstract/180/2/289/6601687?redirectedFrom=fulltext&amp;login=false" target="_blank" rel="noopener">1</a></li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>Ускорява регенерацията на кожните клетки:</strong></span> Бакучиол изпраща сигнали на клетките, че е време да засилят производството на колаген и обновяването на клетките.</li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>Подходящ за всички типове кожа:</strong></span> Тъй като е нежен към кожата, бакучиол може да се използва от всеки без значение от типа кожа.</li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>Помага за успокояване и заздравяване на кожата:</strong></span> Бакучиол подпомага клетъчната обмяна и регенерацията на клетките, като може да помогне за успокояване и заздравяване на кожата отвътре навън.</li> </ul> <h2><br /><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>Странични ефекти при употребата на бакучиол</strong></span></h2> <p><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong></strong></span></p> <p>На този етап не са известни проучвания, които да отразяват някакви нежелани или отрицателни странични ефекти, трябва да се имапредвид обаче, че това все още е сравнително нов продукт. Тъй като не е ретинол, той има потенциал да бъде безопасен при бременност и кърмене. Винаги е по-добре да се предпазите, отколкото да съжалявате в последствие, затова препоръчваме да се изчака да излязат още проучвания, за да се гарантира, че бакучиолът е безопасен за употреба по време на бременност или кърмене. Също така винаги правете консултация със специалист преди да предприемете използването на нови пордукти.</p> <p>Въпреки че бакучиолът се счита за по-лека алтернатива на ретинола, важно е да се отбележи, че все още съществува риск от чувствителност, включително зачервяване, сухота или парене на кожата, особено при първоначална употреба. За да се сведат до минимум тези потенциални странични ефекти, се препоръчва да се започне с бавен и предпазлив подход. Започнете с прилагане на бакучиол два или три пъти през първата седмица, като постепенно увеличавате честотата, когато кожата ви свикне с него.</p> <p></p> <h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>Бакучиол срещу ретинол: близка съпоставка</strong></span></h2> <p><br />Ретинолът е признат като средство за справяне с признаците на стареене, като фини линии, бръчки и неравномерен тен на кожата. Въпреки това не всеки може да понесе потенциалните странични ефекти, свързани с ретинола, които включват сухота, парене, щипене, лющене и повишена чувствителност към слънцето.</p> <p>Бакучиолът привлече вниманието като по-нежна алтернатива на ретинола, осигуряваща подобни ползи без същото ниво на дразнене на кожата. В проучване, сравняващо двата вида, е установено, че бакухиолът е сравним с ретинола по отношение на подобряването на фотостареенето и се понася по-добре.</p> <p>Изключително важно е обаче да се разбере, че бакухиолът и ретинолът са технически различни молекулярни съединения поради разликите в химичните им структури. Въпреки че бакучиолът предлага много ползи, подобни на тези на ретинола, те са различни съставки, които имат приблизително еднакво действие, но използват различни седства.</p> <p>За хора с чувствителна кожа или предпочитащи натурални продукти бакучиолът може да бъде ценно допълнение към рутинната грижа за кожата.</p> <h2><br /><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>Как да го използвате?</strong></span></h2> <p><br />Засега единственият начин за използване на бакучиол е да се прилага локално като серум или лосион. Подобно на ретинола, можете да нанасяте бакучиол преди обичайните си овлажняващи продукти или серуми. Тъй като е по-малко агресивен от ретинола, можете да го използвате и сутрин и вечер за постигане на максимална ефективност. Въпреки че вероятно няма да направи кожата ви по-чувствителна към слънцето, винаги не забравяйте да нанасяте слънцезащитен продукт след това, ако използвате бакучиол сутрин.</p> <h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>Как да добавите бакучиол към рутинната си грижа за кожата?</strong></span></h2> <p><br />Добавянето на бакухиол към рутинната ви грижа за кожата е лесен процес. Следвайте тези стъпки, за да гарантирате ефективната му и безопасна употреба:</p> <p><strong>Почистване:</strong> Започнете с почистване на лицето и шията.</p> <p><strong>Нанасяне:</strong> Нанесете избрания от вас продукт с бакучиол върху кожата. Бакучиол се предлага под различни форми, включително серуми, кремове и масла. Изберете продукта, който отговаря на вашите предпочитания и тип кожа.</p> <p>Когато нанасяте няколко продукта за грижа за кожата, следвайте правилото "от най-лекото към най-плътното". Ако вашият продукт с бакучиол е лек серум, нанесете го преди овлажняващия си крем. Ако е по-тежка формула на маслена основа, използвайте го като последна стъпка в рутинната си процедура, обикновено вечер.</p> <p><strong>Слънцезащита:</strong> Ако включвате бакучиол в сутрешната си рутина, уверете се, че го следвате с широкоспектърен слънцезащитен продукт с SPF 30 или по-висок. Макар че бакухиолът е стабилен на слънчева светлина и не е известно да прави кожата по-чувствителна към слънцето, ежедневната защита от UV лъчи е от съществено значение за постигане на оптимални резултати.</p> <h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>Бакучиол за чувствителна кожа</strong></span></h2> <p><br />Чувствителната кожа изисква допълнително внимание при избора на съставки за грижа за кожата. Бакучиолът е отличен избор за лица с чувствителна кожа, тъй като е по-малко вероятно да предизвика дразнене и нежелани реакции в сравнение с ретинола. Неговият по-мек характер го прави убедителен избор за тези, които може да са изпитвали дискомфорт при използването на традиционни продукти с ретинол.</p> <p></p> <h3><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>В заключение</strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong></strong></span></p> <p>Bakuchiol е обещаващо допълнение към индустрията за грижа за кожата. Тази съставка от растителен произход показва потенциални ползи, като например подобряване на клетъчната обмяна, намаляване на фините линии и справяне с уврежданията от слънцето. Въпреки че често е наричана "алтернатива на ретинола" поради сходното си действие, но с по-малко странични ефекти, тя трябва да се разглежда като отделно съединение. Бакучиолът е особено подходящ за чувствителна кожа, като по-нежна алтернатива.</p> <p>Може да се включи в ежедневните процедури, да се използва сутрин или вечер и да се комбинира с други активни съставки. Съществуват опасения относно устойчивостта на източниците му, но се полагат усилия за осигуряване на отговорно производство.</p> <p>Макар че бакучиолът може да няма обширната изследователска история на ретинола, нарастващата му популярност показва, че той може да се превърне в ценно допълнение към режимите за грижа за кожата. Както при всеки продукт за грижа за кожата, използването му трябва да се ръководи от индивидуалните предпочитания и чувствителност.</p> <h3><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="color: #99cc00;">Продукти с Бакучиол, които може да намерите в магазин МаКаСа:</span></strong></span></h3> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></span></p> <table width="1003" height="1109" style="border-color: #b3afaf; height: 1109px;" cellspacing="5" cellpadding="5" class="text-aligncenter"><caption></caption> <tbody> <tr style="height: 459.567px;"> <td style="width: 494px; height: 459.567px;"> <h3 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://makasa.org/product/noshten-serum-za-lice-s-bakuchiol" target="_blank" rel="noopener" title="Нощен серум за лице с бакучиол"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/restorative-bakuchiol-night-elixir-on-white.png" /></a></strong></span></h3> <h3 class="text-aligncenter"></h3> <h3 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://makasa.org/product/noshten-serum-za-lice-s-bakuchiol" target="_blank" rel="noopener">Нощен серум за лице с бакучиол, Witchcraft Botanicals</a></strong></span></h3> <h3 class="text-aligncenter"></h3> </td> <td style="width: 494px; height: 459.567px;"> <h3 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/drscheller-bakuchiol-regenerirasht-serum" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/dr-scheller-bakuciol-regeneriras-serum-15-ml-64984e680924e_1920x1920.png" width="389" height="389" /></a></span></h3> <h3 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://makasa.org/product/drscheller-bakuchiol-regenerirasht-serum" target="_blank" rel="noopener">DR.SCHELLER Бакучиол - Регенериращ серум за лице 15 мл</a></strong></span></h3> <h3 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong></strong></span></h3> </td> </tr> <tr style="height: 459.567px;"> <td style="width: 494px; height: 459.567px;"> <h3 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong></strong></span></h3> <h3 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://makasa.org/product/maru-okoloochen-krem-za-zryala-koja" target="_blank" rel="noopener" title="MARU Околоочен крем за зряла кожа, Rumi Cosmetics"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/maru-eyecream-15ml-1-416x416-photoroom-photoroom.png" /></a></strong></span></h3> <h3 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://makasa.org/product/maru-okoloochen-krem-za-zryala-koja" target="_blank" rel="noopener">MARU Околоочен крем за зряла кожа, Rumi Cosmetics</a></strong></span></h3> <h3 class="text-aligncenter"></h3> <h3 class="text-aligncenter"></h3> <br /> <h3 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://makasa.org/product/noshten-serum-za-lice-s-bakuchiol" target="_blank" rel="noopener"></a></strong></span></h3> </td> <td style="width: 494px; height: 459.567px;"> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://makasa.org/product/dneven-krem-protiv-brachki-puga" target="_blank" rel="noopener" title="Дневен крем против бръчки PUGA, Rumi Cosmetics"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/puga-anti-wrinkle-moisturizer_01_www-416x416.jpg" width="402" height="402" /></a></strong></span><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://makasa.org/product/dneven-krem-protiv-brachki-puga" target="_blank" rel="noopener"></a></strong></span></p> <h3 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://makasa.org/product/dneven-krem-protiv-brachki-puga" target="_blank" rel="noopener">Дневен крем против бръчки PUGA, Rumi Cosmetics</a></strong></span></h3> </td> </tr> </tbody> </table> <p></p> <p><a href="https://makasa.org/selection/produkti-s-bakuchiol" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/ot-makasa.jpg" width="380" height="49" class="aligncenter" /></a></p> <p></p> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></span></h3> <ul> <li><a href="https://makasa.org/article/serum-s-vitamin-s-zashto-da-go-dobavim-kam-dnevnata-si-byuti-rutina">ВИТАМИН С СЕРУМ - ЗАЩО ДА ГО ДОБАВИМ КЪМ ДНЕВНАТА СИ БЮТИ РУТИНА?</a><a href="https://makasa.org/article/podhranvasht-shampoan-s-bira"></a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/da-napravim-parfyum-u-doma">КАК ДА НАПРАВИМ ПАРФЮМ У ДОМА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/hialuronova-kiselina-polzi-za-kojata">ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА - ПОЛЗИ ЗА КОЖАТА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/okoloochen-krem-spred-tipa-koja">ОКОЛООЧЕН КРЕМ СПРЕД ТИПА КОЖА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/domashno-prigotveni-naturalni-dezodoranti-s-eterichni-masla">ДОМАШНО ПРИГОТВЕНИ НАТУРАЛНИ ДЕЗОДОРАНТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/top-9-eterichni-masla-pri-kosopad">ТОП 9 ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ КОСОПАД</a></li> </ul> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <ul class="text-alignleft"> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/recepti-s-eterichni-masla"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image">РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</span></a></span></li> <li><a href="https://makasa.org/page/chesto-zadvani-vaprosi-aromaterapia">ЧЕСТО ЗАДАВАВНИ ВЪПРОСИ</a></li> </ul> <p><a href="https://makasa.org/vendor/primavera-life" target="_blank" rel="noopener" title="Натурална козметика и Ароматерапия от Primavera"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/primavera-banner-blog-615d9983c53fe.jpg" /></a></p>

Сравнение на продукти