Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РИМСКА ЛАЙКА – ПОЛЗИ И УПОТРЕБА

22.07.2022 12:49:11

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РИМСКА ЛАЙКА – ПОЛЗИ И УПОТРЕБА

Подложени сте на стрес, преминавате през период на депресия, самота, силен страх или тревожност? На помощ за облекчаване на тези състояния идва етеричното масло от римска лайка

Етеричното масло от римска лайка има дълга история и широко разнообразие от приложения. Лайката е една от най-древните лечебни билки, познати на човечеството. Можете да извлечете всички предимства на етерично масло, като го дифузирате у дома или го приложите локално върху кожата, разредено с бадемово масло.РЕКОЛТА

Оптималната зрялост на реколтата е, когато бялото венче на цвета е отворено само наполовина.

ЧАСТ ОТ РАСТЕНИЕТО

Цвета на растението

НАЧИН НА ЕКСТРАКЦИЯ


Парна дестилацияМАСЛО ЗА УСПОКОЕНИЕ И ПРОТИВ ВЪЗПАЛЕНИЯ

Етеричното масло от лайка има способността да успокоява ума, да облекчава храносмилателни проблеми, да облекчава кожни заболявания, да намалява възпалението и много други. Ароматът на римската лайка е нповторим – сладко-тревист, нежен, билково-зелен.

В тази статия ще разгледаме употребите и ползите от етеричното масло от римска лайка, както и начините на приложение.

ИСТОРИЯ И ПРОИЗХОД

Етеричното масло от римска лайка се дестилира от растението Chamaemelum Nobile, чието общоприето име е римска лайка. Името произлиза от гръцки, което означава „земна ябълка“, а латинското nobilis се отнася до цветя, които са благородни по природа. За саксонците лайката е смятана за една от деветте свещени билки.

Римската лайка расте широко в Централна и Източна Европа, както и в Англия и принадлежи към семейството на маргаритките. Растението достига до 30 см височина с дантелени листа и малки бели цветове, подобни на маргаритки. 

ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РИМСКА ЛАЙКА

Въпреки че е най-известна със своите седативни и успокояващи ефекти, ползите от етеричното масло от римска лайка са многобройни, вариращи от успокояващи храносмилателни проблеми до заздравяване на рани.

 • Облекчава състояния при тревожност и депресия. Римската лайка се прилага като лек седатив за успокояване на нервите, борба с депресията и намаляване на тревожността. Вдишването на етерично масло от римска лайка е идеален и бърз начин за облекчаване на симптомите на тревожност.
 • Успокоява болките в тялото и симптомите на ПМС. Със своите антиспазматични свойства маслото от римска лайка успокоява болки в тялото, главоболие и леки болки в гърба. С успокояващи и седативни ефекти, римската лайка облекчава напрежението, насърчава спокоен сън.
 • Успокоява артрит и болки в ставите. Етеричното масло от лайка прониква дълбоко в слоевете на кожата под повърхността. То е естествен локален, противовъзпалителен агент, който може ефективно да облекчава болка от артрит, болка в китките, пръстите, коленете и т.н.
 • Помага при кожни проблеми и насърчава здрава кожа. Етеричното масло от римска лайка има антибактериални и антимикробни свойства. То е натурално средство за облекчение на екзема, при рани, изгаряния, обриви и други кожни раздразнения. 
 • Облекчава чувството на гадене и стомашно-чревни неразположения. Маслото от римска лайка съдържа анодинови съединения, които са спазмолитични, което го прави естествено средство за лечение на храносмилателни проблеми, включително пропускливи черва, газове, лошо храносмилане, киселинен рефлукс, диария и повръщане.
 • Намалява възпалението. Римската лайка има противовъзпалителен ефект, подобен на нестероидните противовъзпалителни лекарства (като ибупрофен). Помага за намаляване на възпалението.
 • Успокоява симптомите при алергия. Римската лайка обикновено се използва за лечение на сенна хрема поради своите антиоксидантни и антимикробни свойства. Помага за облекчаване на подувания, алергични кожни реакции.  
 • Облекчава настинка, болка в гърлото и дрезгав глас. Със своите антибактериални и антимикробни свойства етеричното масло от римска лайка е ефективно при облекчение на обикновена настинка, както и при проблеми с гърлото. 
 • Универсално успокоително при децата. В продължение на хиляди години етеричното масло от римска лайка се използва за успокоение при деца, поради своята безопасност и липса на странични ефекти.

ПОЛЗИТЕ ОТ ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ЛАЙКА СПОРЕД МЕТОДА НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Приложение чрез дифузери. Етеричното масло от римска лайка облекчава тревожността, стреса и напрежението и помага за облекчаване на чувството на депресия. Насърчава дълбокия, спокоен сън и облекчава чувството на гадене. Перфектно се смесва с лавандула.
 • Локално приложение. Етеричното масло от римска лайка подпомага гладкостта и здравината на кожата и облекчава раздразненията благодарение на противовъзпалителните и антибактериалните си свойства. Използва се като средство за облекчение на екземи, язви, рани, изгаряния, при реакции от отровен бръшлян, обриви и др. В 50 мл базово масло разредете до 5 капки етерично масло от римска лайка.
 • При масаж етеричното масло от римска лайка може да намали възпалението, да облекчи болките в мускулите и ставите, както и да облекчи артритните болки.
 • Във ваната етеричното масло от римска лайка намалява възпаленията и симптомите на ПМС, облекчава мускулните спазми и намалява болките в ставите, освобождава напрежението, стреса и тревожността и успокоява цялата система, като насърчава дълбоко състояние на покой.

Употребите и ползите от етеричното масло от римска лайка са обширни и разнообразни. Едно от „задължителните“ масла, които трябва да имате винаги под ръка. Може да бъде полезно за успокояване на ума, нервите, мускулите и кожата. Маслото от римска лайка е достатъчно нежно, за да се прилага в чист вид и да се използва за безопасна помощ на деца. Силата на природата да подпомага нашето благополучие е невероятна.


РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РИМСКА ЛАЙКА


МАСЛО ПРЕДИ ПОХОД/ПЪТУВАНЕ


Капнете етеричните масла в маслото от бадемово масло и масажирайте в областта на корема, гърдите, гърба и раменете, 1 час преди пътуване.

БЛЕН ЗА ДИФУЗЕР  ЛЕКА НОЩ

Капнете етеричните масла директно в аромалампата, дифузера или върху арома камък.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

КАТЕГОРИИ

Източници: https://naturalzen.ca/blogs/news/the-uses-and-benefits-of-roman-chamomile-essential-oil, https://www.healthline.com/health/chamomile-oil
https://www.aromaweb.com/essential-oils/roman-chamomile-oil.asp
Написа и преведе: Кремена Петрова
Снимки: Adobe Stock, Primavera Life, всички права запазени

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Етерични масла

Статии за Етерични масла | MAKASA.ORG

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РИМСКА ЛАЙКА – ПОЛЗИ И УПОТРЕБА

Eтерично масло от римска лайка – ползи и приложения | MAKASA

Подложени сте на стрес, преминавате през период на депресия, самота, силен страх или тревожност? На помощ идва етеричното масло от римска лайка. Подложени сте на стрес, преминавате през период на депресия, самота, силен страх или тревожност? На помощ идва етеричното масло от римска лайка. 2023-02-23T11:27:14+02:00 ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РИМСКА ЛАЙКА – ПОЛЗИ И УПОТРЕБА

<p><span style="color: #99cc00;"><strong>Подложени сте на стрес, преминавате през период на депресия, самота, силен страх или тревожност? На помощ за облекчаване на тези състояния идва <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-rimska-layka-bio">етеричното масло от римска лайка</a>.&nbsp;</strong></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Етеричното масло от римска лайка има дълга история и широко разнообразие от приложения. Лайката е една от най-древните лечебни билки, познати на човечеството.&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">Можете да извлечете всички предимства на етерично масло, като го дифузирате у дома или го приложите локално върху кожата, разредено с <a href="https://makasa.org/product/bio-bademovo-maslo">бадемово масло</a>. </span></p> <p></p> <table style="height: 449px; width: 1015.38px;"> <tbody> <tr style="height: 112.933px;"> <td style="width: 377px; height: 112.933px;" class="text-aligncenter"><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/ernte-icon_jpg.webp" width="140" height="121" /></td> <td style="width: 621.383px; height: 112.933px;"><br /> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>РЕКОЛТА</strong></span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 10pt;">Оптималната зрялост на реколтата е, когато бялото венче на цвета е отворено само наполовина.</span></p> </td> </tr> <tr style="height: 125px;"> <td style="width: 377px; height: 125px;" class="text-aligncenter"> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/pflanzenteil-icon_jpg.webp" width="140" height="122" /></p> </td> <td style="width: 621.383px; height: 125px;"> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>ЧАСТ ОТ РАСТЕНИЕТО</strong></span></p> <p class="text-aligncenter">Цвета на растението <br /><span style="font-size: 10pt;"></span></p> </td> </tr> <tr style="height: 135px;"> <td style="width: 377px; height: 135px;" class="text-alignright"> <p><span style="font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/gewinnung-icon_jpg.webp" class="aligncenter" width="140" height="121" /></span></p> <p><span style="font-size: 10pt;"></span></p> </td> <td style="width: 621.383px; height: 135px;" class="text-alignright"> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>НАЧИН НА ЕКСТРАКЦИЯ</strong></span></p> <p class="text-aligncenter"><br /><span style="font-size: 10pt;">Парна дестилация</span></p> <br /><br /></td> </tr> </tbody> </table> <h2 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;">МАСЛО ЗА УСПОКОЕНИЕ И ПРОТИВ ВЪЗПАЛЕНИЯ<br /></span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Етеричното масло от лайка има способността да успокоява ума, да облекчава храносмилателни проблеми, да облекчава кожни заболявания, да намалява възпалението и много други. Ароматът на римската лайка е нповторим &ndash; сладко-тревист, нежен, билково-зелен.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В тази статия ще разгледаме употребите и ползите от етеричното масло от римска лайка, както и начините на приложение.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400; font-size: 12pt; color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-rimska-layka-bio"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/chamomile-essential-oil.jpg" class="alignleft" width="267" height="408" /></a>ИСТОРИЯ И ПРОИЗХОД <br /></span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Етеричното масло от римска лайка се дестилира от растението <em>Chamaemelum Nobile,</em> чието общоприето име е римска лайка.&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;">Името произлиза от гръцки, което означава &bdquo;земна ябълка&ldquo;, а латинското <em>nobilis</em> се отнася до цветя, които са благородни по природа. За саксонците лайката е смятана за една от деветте свещени билки.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Римската лайка расте широко в Централна и Източна Европа, както и в Англия и принадлежи към семейството на маргаритките. Растението достига до 30 см височина с дантелени листа и малки бели цветове, подобни на маргаритки.&nbsp;</span></p> <h2><span style="font-weight: 400; color: #99cc00; font-size: 12pt;">ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РИМСКА ЛАЙКА</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Въпреки че е най-известна със своите седативни и успокояващи ефекти, ползите от етеричното масло от римска лайка са многобройни, вариращи от успокояващи храносмилателни проблеми до заздравяване на рани.</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="color: #99cc00;"><b>Облекчава състояния при тревожност и депресия.</b></span><span style="font-weight: 400;"> Римската лайка се прилага като лек седатив за успокояване на нервите, борба с депресията и намаляване на тревожността. Вдишването на етерично масло от римска лайка е идеален и бърз начин за облекчаване на симптомите на тревожност.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="color: #99cc00;"><b>Успокоява болките в тялото и симптомите на ПМС.</b></span><span style="font-weight: 400;"> Със своите антиспазматични свойства маслото от римска лайка успокоява болки в тялото, главоболие и леки болки в гърба. С успокояващи и седативни ефекти, римската лайка облекчава напрежението, насърчава спокоен сън.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="color: #99cc00;"><b>Успокоява артрит и болки в ставите.</b></span><span style="font-weight: 400;"> Етеричното масло от лайка прониква дълбоко в слоевете на кожата под повърхността. То е естествен локален, противовъзпалителен агент, който може ефективно да облекчава болка от артрит, болка в китките, пръстите, коленете и т.н.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="color: #99cc00;"><b>Помага при кожни проблеми и насърчава здрава кожа.</b></span><span style="font-weight: 400;"> Етеричното масло от римска лайка има антибактериални и антимикробни свойства. То е натурално средство за облекчение на екзема, при рани, изгаряния, обриви и други кожни раздразнения.&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="color: #99cc00;"><b>Облекчава чувството на гадене и стомашно-чревни неразположения.</b></span><span style="font-weight: 400;"> Маслото от римска лайка съдържа анодинови съединения, които са спазмолитични, което го прави естествено средство за лечение на храносмилателни проблеми, включително пропускливи черва, газове, лошо храносмилане, киселинен рефлукс, диария и повръщане.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="color: #99cc00;"><b>Намалява възпалението.</b></span><span style="font-weight: 400;"> Римската лайка има противовъзпалителен ефект, подобен на нестероидните противовъзпалителни лекарства (като ибупрофен). Помага за намаляване на възпалението.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="color: #99cc00;"><b>Успокоява симптомите при алергия.</b></span><span style="font-weight: 400;"> Римската лайка обикновено се използва за лечение на сенна хрема поради своите антиоксидантни и антимикробни свойства. Помага за облекчаване на подувания, алергични кожни реакции.&nbsp;&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="color: #99cc00;"><b>Облекчава настинка, болка в гърлото и дрезгав глас.</b></span><span style="font-weight: 400;"> Със своите антибактериални и антимикробни свойства етеричното масло от римска лайка е ефективно при облекчение на обикновена настинка, както и при проблеми с гърлото.&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="color: #99cc00;"><b>Универсално успокоително при децата.</b></span><span style="font-weight: 400;"> В продължение на хиляди години етеричното масло от римска лайка се използва за успокоение при деца, поради своята безопасност и липса на странични ефекти.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/kamille-collage_jpg.webp" /></span></p> <h2><span style="font-weight: 400; color: #99cc00; font-size: 12pt;">ПОЛЗИТЕ ОТ ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО ОТ ЛАЙКА СПОРЕД МЕТОДА НА ПРИЛОЖЕНИЕ</span></h2> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="color: #99cc00;"><b>Приложение чрез <a href="https://makasa.org/category/difuzeri">дифузери.</a></b></span><span style="font-weight: 400;"> Етеричното масло от римска лайка облекчава тревожността, стреса и напрежението и помага за облекчаване на чувството на депресия. Насърчава дълбокия, спокоен сън и облекчава чувството на гадене. Перфектно се смесва с лавандула.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="color: #99cc00;"><b>Локално приложение.</b></span><span style="font-weight: 400;"> Етеричното масло от римска лайка подпомага гладкостта и здравината на кожата и облекчава раздразненията благодарение на противовъзпалителните и антибактериалните си свойства. Използва се като средство за облекчение на екземи, язви, рани, изгаряния, при реакции от отровен бръшлян, обриви и др. В 50 мл <a href="https://makasa.org/category/bazovi-masla">базово масло</a> разредете до 5 капки етерично масло от римска лайка.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="color: #99cc00;"><b>При масаж</b></span><span style="font-weight: 400;"> етеричното масло от римска лайка може да намали възпалението, да облекчи болките в мускулите и ставите, както и да облекчи артритните болки.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="color: #99cc00;"><b>Във ваната</b></span><span style="font-weight: 400;"> етеричното масло от римска лайка намалява възпаленията и симптомите на ПМС, облекчава мускулните спазми и намалява болките в ставите, освобождава напрежението, стреса и тревожността и успокоява цялата система, като насърчава дълбоко състояние на покой.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Употребите и ползите от етеричното масло от римска лайка са обширни и разнообразни. Едно от &bdquo;задължителните&ldquo; масла, които трябва да имате винаги под ръка. Може да бъде полезно за успокояване на ума, нервите, мускулите и кожата. Маслото от римска лайка е достатъчно нежно, за да се прилага в чист вид и да се използва за безопасна помощ на деца. Силата на природата да подпомага нашето благополучие е невероятна.</span></p> <hr /> <h2 class="text-aligncenter"><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></h2> <h2 class="text-aligncenter"><strong><span style="color: #99cc00;">РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РИМСКА ЛАЙКА<br /></span></strong></h2> <p><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></p> <hr /> <p><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/pflanzenglossar-rezepte_jpg.webp" /></p> <h2 class="text-aligncenter"></h2> <table width="1031" height="181"> <tbody> <tr> <td style="width: 508.15px;"> <p><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>МАСЛО ПРЕДИ ПОХОД/ПЪТУВАНЕ</strong></span></p> <ul> <li>5 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-dafinov-list" target="_blank" rel="noopener">Дафинов лист</a></li> <li>4 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lyutiva-menta-demeter-primavera" target="_blank" rel="noopener">Мента</a></li> <li>4 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-rimska-layka-bio" target="_blank" rel="noopener">Римска Лайка</a></li> <li>4 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-zdravec-10-ml-ecomaat" target="_blank" rel="noopener">Здравец</a></li> <li>3 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-djindjifil-bio-primavera" target="_blank" rel="noopener">корен от Джинджифил</a></li> <li>50 мл <a href="https://makasa.org/product/bio-bademovo-maslo" target="_blank" rel="noopener">органично Бадемово масло</a><br /><br /></li> </ul> <p></p> <br /> <p><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-kedar-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener"></a></p> </td> <td style="width: 506.85px;"> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/gesundheit_png.webp" class="alignright" width="152" height="152" /></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p>Капнете етеричните масла в маслото от бадемово масло и масажирайте в областта на корема, гърдите, гърба и раменете, 1 час преди пътуване.</p> <table width="1042" height="207"> <tbody> <tr> <td style="width: 513px;"> <p class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;"><strong>БЛЕН ЗА ДИФУЗЕР&nbsp; <em>ЛЕКА НОЩ</em><br /></strong></span></p> <p></p> <ul> <li>5 капки <a href="https://makasa.org/product/bio-eterichno-maslo-ot-lavandula" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от Лавандула</a></li> <li>2 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-rimska-layka-bio" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от Римска лайка</a></li> <li>2 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-portokal" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от Портокал</a></li> </ul> </td> <td style="width: 513px;"> <p class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/home_png.webp" class="alignright" width="150" height="150" /></strong></span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p></p> <p>Капнете етеричните масла директно в аромалампата, дифузера или върху арома камък.</p> <p></p> <p><span style="font-weight: 400;"></span></p> <h3><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></span></h3> <p><span style="color: #99cc00;"></span></p> <ul> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-bosilek-polzi-za-zdraveto">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ БОСИЛЕК &ndash; ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-mashterka-polzi-i-upotreba">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МАЩЕРКА &ndash; ПОЛЗИ И УПОТРЕБА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-rozmarin-polzi-i-upotreba">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РОЗМАРИН &ndash; ПОЛЗИ И УПОТРЕБА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/kakaovo-maslo-polzi-za-kojata">КАКАОВО МАСЛО &ndash; ПОЛЗИ ЗА КОЖАТА</a><a href="https://makasa.org/article/lavandula-eterichnoto-maslo-na-drevnostta"></a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/eterichni-masla-prilojeniya-i-polzi-v-aromaterapiyata">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА - ПРИЛОЖЕНИЯ И ПОЛЗИ В АРОМАТЕРАПИЯТА</a></span><br /><span style="color: #99cc00;"></span></li> </ul> <div class="_sidebar-box-title"> <h3><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <p><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00"></span></strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></span></li> </ul> <p><span style="color: #999999; font-size: 8pt;"><em></em></span></p> <p><span style="font-size: 8pt;"><a href="https://makasa.org/page/primavera-organic-skincare"><span style="color: #999999;"><em><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/primavera-organic-skincare-banner.jpg" /></em></span></a></span></p> <p><span style="color: #999999; font-size: 8pt;"><em>Източници: https://naturalzen.ca/blogs/news/the-uses-and-benefits-of-roman-chamomile-essential-oil,&nbsp;https://www.healthline.com/health/chamomile-oil<br />https://www.aromaweb.com/essential-oils/roman-chamomile-oil.asp<br />Написа и преведе: Кремена Петрова<br />Снимки: Adobe Stock, Primavera Life, всички права запазени</em></span></p> </div>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки