Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
БАЛСАМ ЗА КОСА: КАКВО СА ПОЛЗИТЕ И КАК ДА ГО ИЗПОЛЗВАМЕ?

14.08.2023 11:04:13

БАЛСАМ ЗА КОСА: КАКВО СА ПОЛЗИТЕ И КАК ДА ГО ИЗПОЛЗВАМЕ?

Грижата за косата се е превърнала в съществена част от ежедневието ни, а балсамът за коса е незаменима част от грижата за нея. Той е продукт за грижа за косата след измиване с шампоан, който помага да запазим косата си мека, блестяща и податлива на оформяне. Балсамите за коса осигуряват множество ползи, например подхранване на косата, намаляване на накъсването и подобряване на структурата на косата.

Естествените съставки като кисело мляко, мед или растителни масла винаги са били част от индийската народна медицина, използвани за подобряване на външния вид на косата и кожата. Интересувате ли се да научите малко повече за това изобретение, което промени цялата динамика на днешната рутинна грижа за косата?

Нека да проучим какво представляват балсамите и как тяхната функционалност помага да осигурим на косата неповторим вид.

Какво представлява балсамът за коса?

Балсамът за коса няма нужда от представяне. Използваме го след измиване с шампоан, за да поддържа косата мека, блестяща и податлива на обработка. Той е средство за кондициониране или овлажняване на косата.

Съществуват различни видове балсами, но като цяло те попадат в три основни категории:

  • Балсам с отмиване: Те са най-често използваните след измиване с шампоан. Те осигуряват по-лесно стилизиране и разплитане на косата.
  • Балсам за коса без отмиване: Балсамите за коса, които са без отмиване, се нанасят върху влажна коса след измиване. Те не се изплакват. Осигуряват продължително подхранване и помагат за разплитане, контрол на накъсването и изглаждане на къдравата коса.
  • Дълбоко проникващи балсам: Това са интензивни процедури за увредена или суха коса, които се прилагат след измиване с шампоан. Те трябва да се оставят за по-дълъг период от време, обикновено 20-40 минути. Те осигуряват дълбоко подхранване, възстановяване и регенерация.

Произход на балсама за коса:

Произходът на балсамите за коса е сравнително скорошен и може да ви изненада. Всичко започва през 2000 г. в Париж, като интересното е, че първоначалният продукт е създаден специално за мъже. Парфюмерист на име Едуар разработва формула, предназначена за омекотяване на мустаци и бради.

Не след дълго обаче дори при жените се открива, че този иновативен продукт прави чудеса в посока гладка и блестяща коса. Така се появява понятието балсам, което продължава да се развива и до днес.

Необходим ли е балсам за косата?


Това е първият въпрос, който идва в съзнанието на много от нас. Нека си отговорим с един пример - след като измием лицето си, нанасяме крем, лосион или овлажнител, за да задържим влагата. Косата също се нуждае от влага и хидратация. Балсамът върши тази работа за косата. Той защитава, овлажнява и изглажда косата.

Можем да разберем значението на балсама само когато се запознаем с всички основни ползи.

Какви са ползите от балсама за коса?

1. Осигурява блясък и гладкост

Чрез подхранване и интензивно подхранване косата се обогатява, като придава забележителен блясък и копринена гладкост на кичурите ви. Мощните подхранващи съставки помагат за овлажняването на всеки косъм и предотвратяват изсушаването и накъсването на косата.

2. Укротява хвърчащата коса

Стърчащата в различни посоки коса е един от най-големите проблеми при стилизирането и. Добрият натурален балсам за коса помага за решаването на този проблем. "Пухкавата" коса се появява, когато времето е сухо и се създава статично електричество от триенето между кичурите коса.

Балсамът се грижи за намаляване на това триене, като укротява непокорната хвърчаща коса.

3. Намалява цъфтежа на косата

Когато краищата на косата ви станат накъсани, сухи и чупливи, тя започва да "цъфти"(т.нар. "split ends"). Тези раздвоени краища ограничават растежа на косата и също така причиняват проблеми при оформянето на прическата.

Дълбокото подхранване помага за намаляване на проблема с цъфтящите краища, като изглажда, подхранва и подмладява космените фоликули.

4. Подобрява стилизирането на косата

Често ни се струва, че след измиванес шампоан косата ни става накъсана и трудна за разресвване. Балсамът за суха коса действа така, че осигурява дълбоко подхранване, намалява накъсването и подобрява общия и вид. Следващия път направете любимата си прическа, без да се притеснявате от заплитане, и се откроявайте от другите.

5. Предотвратява накъсването на косата

Балсамите за коса подхранват косата в дълбочина и задържат влагата в скалпа и косата, което спомага за разплитането на косата и подпомага лесното разресване (използвайте гребен с широки зъби). Косата става по-гладка и по-здрава. Тя не може да се накъсва лесно.

Всичко това предпазва косата от нежелано накъсване. По този начин се предотвратява косопадът и се поддържа здрава коса.

7. Предпазва косата от химически и механични травми

Косата ни е подложена на много експерименти - от боядисване до прекомерно разресване, изправяне или къдрене и нанасяне на гел или лак за коса при стилизилане на прическата. Всичко това може да отслаби косата ни, но балсамът помага да се намалят тези увреждания. Да, балсамите могат да предпазят косата от топлина и нежелани химически третирания, като създават щит върху кичурите.

Всички тези предимства на балсама за коса превръщат този продукт в един от основните продукти в рутинната грижа за косата. За да се преборите с всички гореспоменати проблеми, балсамът е наистина необходим за косата. Но как този продукт дава такива удивителни ползи?

Как действа балсамът за коса?


Отговорът се крие в същността на балсама за коса, т.е. в неговите съставки. Съставките като еритритол(натурален захарен алкохол), шипка, екстракт от хвощ, масло от ший, розмарин, маслиново масло и трехалоза спомагат за задържането на влагата и и подобряване на хидрататацията. А тя от своя страна запълва увредените коси изглажда космените фоликули и подобрява еластичността.

Как да използвате балсама за коса?


След прилагането на натурален шампоан за коса е изключително полезно прилагането на натурален балсам с подхранващи и защитни свойства.

Първо, изберете балсам според изискванията си. Ако просто трябва да се отървете от накъсаната и суха коса, за най-добри се смятат балсамите за изплакване, но ако косата е силно увредена, можете да изберете естествен дълбоко проникващ балсам.

  • Балсам с отмиване: Вземете достатъчно количество балсам върху дланта си. Нанесете го върху мокра коса, оставете го да действа 2-3 минути и отмийте с нормална вода.
  • Дълбоко проникващи балсам: Нанесете достатъчно количество балсам върху мокра коса. Покрийте косата си с шапка за душ и оставете да действа около 20-40 минути. През това време можете също така да затоплите косата си, като увиете гореща кърпа около шапката за душ. Накрая изплакнете с вода.

В заключение...


Балсамите за коса играят решаваща роля за поддържането на здравината, блясъка и гладкостта на косата ни. Те осигуряват влага и подхранват косата, за да се справят с проблеми като сухота, накъсване и увреждане. Независимо дали имате суха, къдрава, накъсана или увредена коса, има балсам, съобразен със специфичните ви нужди.

Като изберете правилния балсам за рутинната си грижа за косата, можете да отключите преобразяващите ползи от меки, гладки и сочни кичури. Прегърнете силата на балсамите за коса и издигнете режима си за грижа за косата до нови висоти. Косата ви заслужава най-доброто, а балсамите за коса са тук, за да осигурят изключителни резултати, които да ви накарат да се чувствате уверени и красиви.

Често задавани въпроси


Как да нанасяме балсама за коса?
Отговор: След като приключите с измиването на косата си с шампоан, леко изстискатайте косата, за да премахнете излишната вода. След това вземете малко количество балсам за коса и го разпределете равномерно по дължините и краищата на косата си. Оставете балсама да подейства върху косата ви за почти 3-4 минути, след което изплакнете обилно с хладка вода.

Полезен ли е балсамът за коса?
Отговор: Да, балсамът е полезен за косата, тъй като помага за овлажняването, подхранването и подобряването на цялостното състояние на косата. Той осигурява необходимата хидратация, намалява накъсването, прави косата податлива на оформяне и я предпазва от увреждане. Използването на подходящ балсам може да допринесе за по-здрава, по-силна и по-жизнена коса.

Кой балсам е най-подходящ за суха коса?
Отговор: За сухата коса най-добрият балсам би бил този, който е специално разработен за осигуряване на интензивна хидратация и овлажняване. Търсете балсами, които имат съставки, например масло от карите, арганово масло или кокосово масло. Те помагат да се възстановят естествените масла на косата за гладка и мека коса.

Защо е необходимо да се нанася балсам след шампоан?
Отговор: Шампоанът пречиства и почиства скалпа, премахва замърсяванията, натрупаната мръсотия и излишната мазнина и влива жизненост във всеки косъм. Той не осигурява необходимото подхранване и овлажняване на косата, а за това са необходими балсамите.

Необходимо ли е мъжете да използват балсами за коса?
Отговор: Няма разминаване в пола при избора на продукти от първа необходимост за грижа за косата. Точно както шампоана, мъжката коса също се нуждае от кондициониране и подхранване според типа на косата. Така че балсамът за коса за мъжете е задължителен, както и за жените.

Трябва ли да използвате балсам ежедневно?
Отговор: Не, използвайте балсама само след измиване с шампоан. Можете да измивате косата си с шампоан 2 до 3 пъти седмично. След това използвайте серум за коса за допълнителна грижа за косата и защита от външни агресори.

Уврежда ли балсамът косата и причинява ли падане или начупване на косата, когато се използва в излишък?
Отговор: Възможно е твърде голямото количество балсами за коса да утежни или омазни косата. Затова избягвайте прекомерната употреба.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

КАТЕГОРИИ

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Натурална козметика

Натурална козметика | MAKASA.ORG

БАЛСАМ ЗА КОСА: КАКВО СА ПОЛЗИТЕ И КАК ДА ГО ИЗПОЛЗВАМЕ?

Балсам за коса: какви са ползите и как да го използваме?

Грижата за косата се е превърнала в съществена част от ежедневието ни, а балсамът за коса е незаменима част от грижата за нея. Той е продукт за грижа за к Грижата за косата се е превърнала в съществена част от ежедневието ни, а балсамът за коса е незаменима част от грижата за нея. Той е продукт за грижа за к 2023-08-18T14:33:05+03:00 БАЛСАМ ЗА КОСА: КАКВО СА ПОЛЗИТЕ И КАК ДА ГО ИЗПОЛЗВАМЕ?

<p>Грижата за косата се е превърнала в съществена част от ежедневието ни, а балсамът за коса е незаменима част от грижата за нея. Той е продукт за грижа за косата след измиване с шампоан, който помага да запазим косата си мека, блестяща и податлива на оформяне. Балсамите за коса осигуряват множество ползи, например подхранване на косата, намаляване на накъсването и подобряване на структурата на косата.</p> <p>Естествените съставки като кисело мляко, мед или растителни масла винаги са били част от индийската народна медицина, използвани за подобряване на външния вид на косата и кожата. Интересувате ли се да научите малко повече за това изобретение, което промени цялата динамика на днешната рутинна грижа за косата?</p> <p>Нека да проучим какво представляват балсамите и как тяхната функционалност помага да осигурим на косата неповторим вид.</p> <h2><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;"><strong>Какво представлява балсамът за коса?</strong></span></h2> <p><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong></strong></span></p> <p>Балсамът за коса няма нужда от представяне. Използваме го след измиване с шампоан, за да поддържа косата мека, блестяща и податлива на обработка. Той е средство за кондициониране или овлажняване на косата.</p> <h3><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong><a href="https://makasa.org/category/balsami-za-kosa" target="_blank" rel="noopener">Съществуват различни видове балсами</a>, но като цяло те попадат в три основни категории:</strong></span></h3> <ul> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>Балсам с отмиване:</strong></span> Те са най-често използваните след измиване с шампоан. Те осигуряват по-лесно стилизиране и разплитане на косата.</li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>Балсам за коса без отмиване:</strong></span> Балсамите за коса, които са без отмиване, се нанасят върху влажна коса след измиване. Те не се изплакват. Осигуряват продължително подхранване и помагат за разплитане, контрол на накъсването и изглаждане на къдравата коса.</li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>Дълбоко проникващи балсам:</strong></span> Това са интензивни процедури за увредена или суха коса, които се прилагат след измиване с шампоан. Те трябва да се оставят за по-дълъг период от време, обикновено 20-40 минути. Те осигуряват дълбоко подхранване, възстановяване и регенерация.</li> </ul> <h3><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>Произход на балсама за коса:</strong></span></h3> <p>Произходът на балсамите за коса е сравнително скорошен и може да ви изненада. Всичко започва през 2000 г. в Париж, като интересното е, че първоначалният продукт е създаден специално за мъже. Парфюмерист на име Едуар разработва формула, предназначена за омекотяване на мустаци и бради.</p> <p>Не след дълго обаче дори при жените се открива, че този иновативен продукт прави чудеса в посока гладка и блестяща коса. Така се появява понятието балсам, което продължава да се развива и до днес.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/adobestock_382972877.jpeg" /></p> <h2><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;"><strong>Необходим ли е балсам за косата?</strong></span></h2> <p><br />Това е първият въпрос, който идва в съзнанието на много от нас. Нека си отговорим с един пример - след като измием лицето си, нанасяме крем, лосион или овлажнител, за да задържим влагата. Косата също се нуждае от влага и хидратация. Балсамът върши тази работа за косата. Той защитава, овлажнява и изглажда косата.</p> <p>Можем да разберем значението на балсама само когато се запознаем с всички основни ползи.</p> <h2><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;"><strong>Какви са ползите от балсама за коса?</strong></span></h2> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>1. Осигурява блясък и гладкост</strong></span></p> <p>Чрез подхранване и интензивно подхранване косата се обогатява, като придава забележителен блясък и копринена гладкост на кичурите ви. Мощните подхранващи съставки помагат за овлажняването на всеки косъм и предотвратяват изсушаването и накъсването на косата.</p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>2. Укротява хвърчащата коса</strong></span></p> <p>Стърчащата в различни посоки коса е един от най-големите проблеми при стилизирането и. Добрият натурален балсам за коса помага за решаването на този проблем. "Пухкавата" коса се появява, когато времето е сухо и се създава статично електричество от триенето между кичурите коса.</p> <p>Балсамът се грижи за намаляване на това триене, като укротява непокорната хвърчаща коса.</p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>3. Намалява цъфтежа на косата</strong></span></p> <p>Когато краищата на косата ви станат накъсани, сухи и чупливи, тя започва да "цъфти"(т.нар. "split ends"). Тези раздвоени краища ограничават растежа на косата и също така причиняват проблеми при оформянето на прическата.</p> <p>Дълбокото подхранване помага за намаляване на проблема с цъфтящите краища, като изглажда, подхранва и подмладява космените фоликули.</p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>4. Подобрява стилизирането на косата</strong></span></p> <p>Често ни се струва, че след измиванес шампоан косата ни става накъсана и трудна за разресвване. Балсамът за суха коса действа така, че осигурява дълбоко подхранване, намалява накъсването и подобрява общия и вид. Следващия път направете любимата си прическа, без да се притеснявате от заплитане, и се откроявайте от другите.</p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>5. Предотвратява накъсването на косата</strong></span></p> <p>Балсамите за коса подхранват косата в дълбочина и задържат влагата в скалпа и косата, което спомага за разплитането на косата и подпомага лесното разресване (използвайте гребен с широки зъби). Косата става по-гладка и по-здрава. Тя не може да се накъсва лесно.</p> <p>Всичко това предпазва косата от нежелано накъсване. По този начин се предотвратява косопадът и се поддържа здрава коса.</p> <p></p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>7. Предпазва косата от химически и механични травми</strong></span></p> <p>Косата ни е подложена на много експерименти - от боядисване до прекомерно разресване, изправяне или къдрене и нанасяне на гел или лак за коса при стилизилане на прическата. Всичко това може да отслаби косата ни, но балсамът помага да се намалят тези увреждания. Да, балсамите могат да предпазят косата от топлина и нежелани химически третирания, като създават щит върху кичурите.</p> <p>Всички тези предимства на балсама за коса превръщат този продукт в един от основните продукти в рутинната грижа за косата. За да се преборите с всички гореспоменати проблеми, балсамът е наистина необходим за косата. Но как този продукт дава такива удивителни ползи?</p> <h2><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/adobestock_286255503.jpeg" />Как действа балсамът за коса?</strong></span></h2> <p><br />Отговорът се крие в същността на балсама за коса, т.е. в неговите съставки. Съставките като еритритол(натурален захарен алкохол), шипка, екстракт от хвощ, масло от ший, розмарин, маслиново масло и трехалоза спомагат за задържането на влагата и и подобряване на хидрататацията. А тя от своя страна запълва увредените коси изглажда космените фоликули и подобрява еластичността.</p> <h2><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;"><strong>Как да използвате балсама за коса?</strong></span></h2> <p><br />След прилагането на <a href="https://makasa.org/category/shampoani" target="_blank" rel="noopener">натурален шампоан за коса</a> е изключително полезно прилагането на натурален балсам с подхранващи и защитни свойства.</p> <p>Първо, изберете балсам според изискванията си. Ако просто трябва да се отървете от накъсаната и суха коса, за най-добри се смятат балсамите за изплакване, но ако косата е силно увредена, можете да изберете естествен дълбоко проникващ балсам.</p> <ul> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>Балсам с отмиване:</strong></span> Вземете достатъчно количество балсам върху дланта си. Нанесете го върху мокра коса, оставете го да действа 2-3 минути и отмийте с нормална вода.</li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong>Дълбоко проникващи балсам:</strong></span> Нанесете достатъчно количество балсам върху мокра коса. Покрийте косата си с шапка за душ и оставете да действа около 20-40 минути. През това време можете също така да затоплите косата си, като увиете гореща кърпа около шапката за душ. Накрая изплакнете с вода.</li> </ul> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/adobestock_362456309.jpeg" /></p> <h2><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;"><strong>В заключение...</strong></span></h2> <p><br />Балсамите за коса играят решаваща роля за поддържането на здравината, блясъка и гладкостта на косата ни. Те осигуряват влага и подхранват косата, за да се справят с проблеми като сухота, накъсване и увреждане. Независимо дали имате суха, къдрава, накъсана или увредена коса, има балсам, съобразен със специфичните ви нужди.</p> <p>Като изберете правилния балсам за рутинната си грижа за косата, можете да отключите преобразяващите ползи от меки, гладки и сочни кичури. Прегърнете силата на балсамите за коса и издигнете режима си за грижа за косата до нови висоти. Косата ви заслужава най-доброто, а балсамите за коса са тук, за да осигурят изключителни резултати, които да ви накарат да се чувствате уверени и красиви.</p> <p><a href="https://makasa.org/category/balsami-za-kosa"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/button-6409974e96270.jpg" class="aligncenter" width="300" height="51" /></a></p> <h2><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;"><strong>Често задавани въпроси</strong></span></h2> <p><br /><span style="color: #99cc00;"><strong>Как да нанасяме балсама за коса?</strong></span><br />Отговор: След като приключите с измиването на косата си с шампоан, леко изстискатайте косата, за да премахнете излишната вода. След това вземете малко количество балсам за коса и го разпределете равномерно по дължините и краищата на косата си. Оставете балсама да подейства върху косата ви за почти 3-4 минути, след което изплакнете обилно с хладка вода.</p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>Полезен ли е балсамът за коса?</strong></span><br />Отговор: Да, балсамът е полезен за косата, тъй като помага за овлажняването, подхранването и подобряването на цялостното състояние на косата. Той осигурява необходимата хидратация, намалява накъсването, прави косата податлива на оформяне и я предпазва от увреждане. Използването на подходящ балсам може да допринесе за по-здрава, по-силна и по-жизнена коса.</p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>Кой балсам е най-подходящ за суха коса?</strong></span><br />Отговор: За сухата коса най-добрият балсам би бил този, който е специално разработен за осигуряване на интензивна хидратация и овлажняване. Търсете балсами, които имат съставки, например масло от карите, арганово масло или кокосово масло. Те помагат да се възстановят естествените масла на косата за гладка и мека коса.</p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>Защо е необходимо да се нанася балсам след шампоан?</strong></span><br />Отговор: Шампоанът пречиства и почиства скалпа, премахва замърсяванията, натрупаната мръсотия и излишната мазнина и влива жизненост във всеки косъм. Той не осигурява необходимото подхранване и овлажняване на косата, а за това са необходими балсамите.</p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>Необходимо ли е мъжете да използват балсами за коса?</strong></span><br />Отговор: Няма разминаване в пола при избора на продукти от първа необходимост за грижа за косата. Точно както шампоана, мъжката коса също се нуждае от кондициониране и подхранване според типа на косата. Така че балсамът за коса за мъжете е задължителен, както и за жените.</p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>Трябва ли да използвате балсам ежедневно?</strong></span><br />Отговор: Не, използвайте балсама само след измиване с шампоан. Можете да измивате косата си с шампоан 2 до 3 пъти седмично. След това използвайте серум за коса за допълнителна грижа за косата и защита от външни агресори.</p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>Уврежда ли балсамът косата и причинява ли падане или начупване на косата, когато се използва в излишък?</strong></span><br />Отговор: Възможно е твърде голямото количество балсами за коса да утежни или омазни косата. Затова избягвайте прекомерната употреба.</p> <p></p> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></span></h3> <ul> <li><a href="https://makasa.org/article/serum-s-vitamin-s-zashto-da-go-dobavim-kam-dnevnata-si-byuti-rutina">ВИТАМИН С СЕРУМ - ЗАЩО ДА ГО ДОБАВИМ КЪМ ДНЕВНАТА СИ БЮТИ РУТИНА?</a><a href="https://makasa.org/article/podhranvasht-shampoan-s-bira"></a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-rouz-geranium-polzi-i-prilojeniya">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РОУЗ ГЕРАНИУМ - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/hialuronova-kiselina-polzi-za-kojata">ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА - ПОЛЗИ ЗА КОЖАТА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/okoloochen-krem-spred-tipa-koja">ОКОЛООЧЕН КРЕМ СПРЕД ТИПА КОЖА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/10-naturalni-sastavki-protiv-kosopad" target="_blank" rel="noopener">10 НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ ПРОТИВ КОСОПАД</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/kakvi-sa-polzite-ot-skraba-za-tyalo">КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ УПОТРЕБАТА НА СКРАБ ЗА ТЯЛО?</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/13-te-nay-dobri-eterichni-masla-protiv-parhot">13-те НАЙ-ДОБРИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРОТИВ ПЪРХОТ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/top-9-eterichni-masla-pri-kosopad">ТОП 9 ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ КОСОПАД</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/kak-da-izpolzvame-maskite-za-kosa">ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА УПОТРЕБАТА НА МАСКА ЗА КОСА!</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/grijata-za-kojata-kato-grija-za-sebe-si">ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА КАТО ГРИЖА ЗА СЕБЕ СИ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/naturalna-grija-za-suha-koja">НАТУРАЛНА ГРИЖА ЗА СУХА КОЖА</a></li> <li> <p><a href="https://makasa.org/article/niacinamid-10-polzi-za-kojata">НИАЦИНАМИД: 10 ПОЛЗИ ЗА КОЖАТА</a></p> </li> </ul> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <ul class="text-alignleft"> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/recepti-s-eterichni-masla"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image">РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</span></a></span></li> </ul> <p><span style="color: #99cc00;"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image"></span></span></p> <p><a href="https://makasa.org/selection/body-care-primavera"><span style="color: #99cc00;"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/banner-primavera-new-body-64c8bb9f66054.jpg" /></span></span></a></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки