Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
13-те НАЙ-ДОБРИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРОТИВ ПЪРХОТ

20.05.2023 09:03:39

13-те НАЙ-ДОБРИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРОТИВ ПЪРХОТ

Пърхотът може да бъде много обезсърчителен проблем. Той може да ви попречи да облечете любимата си черна рокля и дори да ви принуди да криете косата си с шапка или шал, защото се страхувате, че люспите по скалпа ви ще са видими за околните. Въпреки че можете да се справите с този изнервящ проблем по различни начини, един от полезните начини за справяне с него е използването на етерични масла.

Ето какви могат да са причинте за появата на пърхот:

 • Гъбички Malassezia
 • Сух скалп
 • Лоша хигиена
 • Хормонални промени
 • Увеличаване на стреса
 • Себореен дерматит
 • Контактен дерматит

Сам по себе си пърхотът може да не е много сериозен проблем, но е труден за управление и лечение. В тази статия ще поговорим за най-добрите етерични масла, които можете да използвате, за да намалите значително пърхота (1) и да подобрите здравето на косата и скалпа.

Защо етеричните масла са полезни при борбата с пърхота?


Етеричните масла произхождат от растения и техни части предпазвайки ги от болести и вредители и по този начин сами по себе си притежават различни ползи. Етеричните масла често се използват в продуктите за грижа за кожата и косата, тъй като действат ефективно и помагат за овлажняването на скалпа и поддържането на неговото здраве.

Най-добрите етерични масла против пърхот


1. Етерично масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е свещеният граал, когато става въпрос за проблеми, свързани със скалпа(2). Чаеното дърво намалява растежа на катализатора, който допринася за образуването на пърхот в косата, като по този начин го контролира и предотвратява. Тъй като етеричните масла никога не трябва да се използват самостоятелно, можете да смесите няколко капки от това етерично масло с базово масло, като бадемово масло или масло от жожоба, преди да нанесете директно върху скалпа. Можете да го смесите с шампоан или балсам за коса - изборът е ваш. Идеалното време, за което трябва да оставите тази смес в косата си, може да варира от 15 до 30 минути. Прилагането ѝ два пъти седмично би помогнало в зависимост от типа на косата ви.

2. Етерично масло от бергамот

Понякога мръсотията и бактериите могат да бъдат причина за жълтеникавия люспест пърхот, който оставя бяла следа след вас. Неизползването на правилните продукти за грижа за косата или липсата на каквато и да е грижа за косата може да доведе до запушване на порите, което от своя страна може да доведе до появата на пърхот. Това масло има много ободряващ и освежаващ аромат, което го прави идеално за ежедневна употреба.

3. Етерично масло от лютива мента

Маслото от мента се използва при мускулни и ставни болки, за облекчаване на стреса и тревожността, при храносмилателни проблеми, както и при кожни проблеми. То се използва и за лечение на сърбеж, а пърхотът често предизвиква сърбеж на скалпа. Едно от най-известните средства за борба с пърхота е етеричното масло от мента. То помага да се контролира образуването на излишна мазнина, която може да доведе до запушване на порите. Охлаждащото свойство на етеричното масло от мента също помага за отпускане и успокояване на главата.

Смесете 2-3 капки от това масло в шампоана си и изплакнете косата си както обикновено. Прилагайте три пъти седмично за най-добри резултати.

4. Етерично масло от лимон

То съдържа свойства, които намаляват сърбежа на скалпа и предотвратяват образуването на люспи.

Смесете 2-3 капки от това етерично масло с базово масло като бадемово масло или масло от жожоба и масажирайте внимателно скалпа, докато се абсорбира напълно. Оставете го за една нощ и го измийте на следващата сутрин за най-добри резултати.

5. Етерично масло от кедрово дърво

Това етерично масло често се използва за лечение на люспест скалп. Благодарение на почистващия си характер етеричното масло от кедрово дърво може да се използва за почистване на скалпа и за премахване на пърхота и люспите. Смесете няколко капки от това етерично масло с шампоан или с базово масло и масажирайте добре скалпа си в продължение на 15-20 минути. Измийте. Използвайте два или три пъти седмично за постигане на ефективни резултати. Можете също така да го смесите с базово масло и да го оставите върху косата си за една нощ.

6. Етерично масло от тамян

Това етерично масло ще ви помогне да се справите не само с пърхота, но и със сухия скалп, то регулира нивата на влага в скалпа и ще го обогати с кислород. Тамянът трябва да се смеси с базово масло и да се масажира внимателно в скалпа. Трябва да се използва три пъти седмично до пълното отшумяване на пърхота. Ароматът на тамян ще ви помогне и да се отпуснете.

Той ще изчисти нечистотиите от скалпа и ще го направи свеж и здрав.

7. Етерично масло от гераниум

Етеричното масло от гераниум е широко използвана съставка в много кремове и лосиони. То има различни известни ползи за здравето. Гераниумът има лечебни свойства, които не само ще поддържат здрав скалп, но и ще помогнат за поддържане на корените на косата чисти и силни, което от своя страна е предпоставка да се отървете от пърхота и замърсяванията по скалпа.

То трябва да се смеси с балсам и да се остави в косата за 15-20 минути, след което да се изплакне.

8. Етерично масло от мащерка

Етеричното масло от мащерка е известно със своя сладък и тревист аромат. Тъй като маслото е много силно, то трябва да се използва само от време на време. Въпреки че пърхотът не е опасен или заразен, лечението му може да бъде предизвикателство. Използването на етерично масло от мащерка е чудесен метод за третиране на пърхот. То може да се използва не само в грижата за кожата, но може да се използва и за терапия на различни инфекции на скалпа. Смесете няколко капки от това етерично масло с ябълков оцет и изсипете в бутилка с пулверизатор. Напръскайте директно върху косата и скалпа, за да се отървете от пърхота.

9. Етерично масло от лавандула

Това масло има сладък, цветен мирис и е световноизвестно. Смесете 4-5 капки от това етерично масло с няколко капки кокосово масло и масажирайте скалпа два пъти седмично, докато пърхотът изчезне напълно.

10. Етерично масло от лимонова трева

Използвайте етерично масло от лимонова трева през нощта върху главата си, за да се отървете от пърхота и сърбежа на скалпа. То се използва в ароматерапията за лечение на различни кожни проблеми. Не прилагате етерично масло от лимонова трева директно, а като го разредите с базово масло като бадемово масло или масло от жожоба или като го смесите с шампоана или балсама си.

11. Етерично масло от джинджифил

Редовното масажиране на скалпа с етерично масло от джинджифил може да го поддържа чист и без пърхот. Смесете 2-3 капки от това етерично масло с базово масло и нежно масажирайте скалпа си. Повтаряйте три пъти седмично, докато главата ви се освободи от люспите пърхот. Джинджифилът има силен, мощен аромат и може да помогне на ума и тялото ви да се отпуснат.

12. Етерично масло от евкалипт

Добавянето на няколко капки от това етерично масло към любимото ви базово масло и масажирането му в скалпа може да помогне за значително намаляване на пърхота, какато и да се отървете от сърбежа на скалпа.

13. Етерично масло от розмарин

Това етерично масло има дървесен аромат и е известно, че съдържа много свойства. Често се използва като средство за подсилване на косата, тъй като съдържа качества, които насърчават растежа и. Последователната употреба на етерично масло от розмарин намалява сърбежа на скалпа (3). Етеричното масло от розмарин може да се смеси с базови масла като кокосово масло и да се масажира в суха или мокра коса. За да избегнете прекомерното натрупване на масло, пърхота и люспите, използвайте това масло върху скалпа си два пъти седмично, докато пърхотът отшуми.

Най-добрите рецепти с етерични масла за пърхот


Направи си сам маска против пърхот

Тази маска ще ви помогне да изчистите пърхота с чудесните си смеси от етерични масла. Тези етерични масла имат успокояващи аромати, които също така ще ви помогнат да отпуснете тялото и ума си.

Съставки


Начин на употреба:

Масажирайте добре скалпа и оставете да подейства 15-20 минути. Изплакнете.

Направи си сам шампоан против пърхот и сърбеж на скалпа

Тази рецепта не само ще ви помогне да изчистите пърхота, но и ще ви помогне да се отървете от сърбящия скалп.

Съставки


Начин на употреба:

Смесете в шампоана и нанесете върху косата си. Изплакнете.

Направи си сам балсам против пърхот и замърсявания

Тази маска ще пречисти скалпа ви и ще ви помогне да се отървете от пърхота.

Съставки


Начин на употреба:

Смесете я с балсама си и нанесете върху косата си. Изплакнете.

Безопасност и опасения


Някои етерични масла са по-силни от други и затова може да не са подходящи за всеки човек. Спрете да използвате тези масла в следните случаи:

 • Астматични пристъпи
 • Кожни раздразнения или изгаряния
 • Алергични реакции
 • Ниско кръвно налягане


Проучванията показват, че изброените по-горе етерични масла са ефективни за борба с пърхота, но въпреки това ви съветваме винаги да правите консултация с дерматолог преди да предприемете каквито и да е било действия. Препоръчително е да започнете с малки количества, за да не влошите пърхота и да не развалите качеството на косата си. Винаги трябва да правите тест, преди да започнете, за да проверите за дразнене и алергии.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

КАТЕГОРИИ

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Натурална козметика

Натурална козметика | MAKASA.ORG

13-те НАЙ-ДОБРИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРОТИВ ПЪРХОТ

13-те най-добри етерични масла против пърхот | MAKASA

Пърхотът може да бъде по-обезсърчителен от всичко друго. Той може да ви попречи да облечете любимата си малка черна рокля и дори да ви принуди да носите ко Пърхотът може да бъде по-обезсърчителен от всичко друго. Той може да ви попречи да облечете любимата си малка черна рокля и дори да ви принуди да носите ко 2023-05-22T10:26:09+03:00 13-те НАЙ-ДОБРИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРОТИВ ПЪРХОТ

<p>Пърхотът може да бъде много обезсърчителен проблем. Той може да ви попречи да облечете любимата си черна рокля и дори да ви принуди да криете косата си с шапка или шал, защото се страхувате, че люспите по скалпа ви ще са видими за околните. Въпреки че можете да се справите с този изнервящ проблем по различни начини, един от полезните начини за справяне с него е използването на етерични масла.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/adobestock_118829048.jpeg" class="alignright" width="420" height="280" /></p> <h2><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="color: #99cc00;">Ето какви могат да са причинте за появата на пърхот:</span></strong></span></h2> <ul> <li>Гъбички Malassezia</li> <li>Сух скалп</li> <li>Лоша хигиена</li> <li>Хормонални промени</li> <li>Увеличаване на стреса</li> <li>Себореен дерматит</li> <li>Контактен дерматит</li> </ul> <p></p> <p>Сам по себе си пърхотът може да не е много сериозен проблем, но е труден за управление и лечение. В тази статия ще поговорим за най-добрите етерични масла, които можете да използвате, за да намалите значително пърхота (<a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0378874119322883" target="_blank" rel="noopener">1</a>) и да подобрите здравето на косата и скалпа.</p> <p></p> <h2><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;"><strong>Защо етеричните масла са полезни при борбата с пърхота?</strong></span></h2> <p><br />Етеричните масла произхождат от растения и техни части предпазвайки ги от болести и вредители и по този начин сами по себе си притежават различни ползи. Етеричните масла често се използват в продуктите за грижа за кожата и косата, тъй като действат ефективно и помагат за овлажняването на скалпа и поддържането на неговото здраве.</p> <h2><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;"><strong>Най-добрите етерични масла против пърхот</strong></span></h2> <h3><br /><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;"><strong><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-chaeno-darvo" target="_blank" rel="noopener" title="етерично масло от чаено дърво"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/teatree-bio-primavera-5ml.jpg" class="alignleft" width="375" height="287" /></a>1. <span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-chaeno-darvo" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от чаено дърво</a></span></strong></span></h3> <p class="text-alignleft">Маслото от чаено дърво е свещеният граал, когато става въпрос за проблеми, свързани със скалпа(<a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0190962202003134" target="_blank" rel="noopener">2</a>). Чаеното дърво намалява растежа на катализатора, който допринася за образуването на пърхот в косата, като по този начин го контролира и предотвратява. Тъй като етеричните масла никога не трябва да се използват самостоятелно, можете да смесите няколко капки от това етерично масло с базово масло, като бадемово масло или масло от жожоба, преди да нанесете директно върху скалпа. Можете да го смесите с шампоан или балсам за коса - изборът е ваш. Идеалното време, за което трябва да оставите тази смес в косата си, може да варира от 15 до 30 минути. Прилагането ѝ два пъти седмично би помогнало в зависимост от типа на косата ви.</p> <h3><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;"><strong>2. <span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-bergamot-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от бергамот</a></span></strong></span></h3> <p>Понякога мръсотията и бактериите могат да бъдат причина за жълтеникавия люспест пърхот, който оставя бяла следа след вас. Неизползването на правилните продукти за грижа за косата или липсата на каквато и да е грижа за косата може да доведе до запушване на порите, което от своя страна може да доведе до появата на пърхот. Това масло има много ободряващ и освежаващ аромат, което го прави идеално за ежедневна употреба.</p> <h3><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;"><strong><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lyutiva-menta-demeter-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="етерично масло от лютива мента"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/essentail-oil-peppermint-meloncello.jpg" class="alignleft" width="462" height="308" /></a>3. <span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lyutiva-menta-demeter-primavera" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от лютива мента</a></span></strong></span></h3> <p class="text-alignleft">Маслото от мента се използва при мускулни и ставни болки, за облекчаване на стреса и тревожността, при храносмилателни проблеми, както и при кожни проблеми. То се използва и за лечение на сърбеж, а пърхотът често предизвиква сърбеж на скалпа. Едно от най-известните средства за борба с пърхота е етеричното масло от мента. То помага да се контролира образуването на излишна мазнина, която може да доведе до запушване на порите. Охлаждащото свойство на етеричното масло от мента също помага за отпускане и успокояване на главата.</p> <p class="text-alignleft">Смесете 2-3 капки от това масло в шампоана си и изплакнете косата си както обикновено. Прилагайте три пъти седмично за най-добри резултати.</p> <h3><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;"><strong>4. <span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-limon" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от лимон</a></span></strong></span></h3> <p>То съдържа свойства, които намаляват сърбежа на скалпа и предотвратяват образуването на люспи.</p> <p>Смесете 2-3 капки от това етерично масло с базово масло като бадемово масло или масло от жожоба и масажирайте внимателно скалпа, докато се абсорбира напълно. Оставете го за една нощ и го измийте на следващата сутрин за най-добри резултати.</p> <h3><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;"><strong>5. <span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-kedar-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от кедрово дърво</a></span></strong></span></h3> <p>Това етерично масло често се използва за лечение на люспест скалп. Благодарение на почистващия си характер етеричното масло от кедрово дърво може да се използва за почистване на скалпа и за премахване на пърхота и люспите. Смесете няколко капки от това етерично масло с шампоан или с базово масло и масажирайте добре скалпа си в продължение на 15-20 минути. Измийте. Използвайте два или три пъти седмично за постигане на ефективни резултати. Можете също така да го смесите с базово масло и да го оставите върху косата си за една нощ.</p> <h3><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;"><strong><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-tamyan-indiyski-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="етерично масло от тамян"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/frankinssence-shop-here.jpg" class="alignright" width="209" height="319" /></a>6. <span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-tamyan-indiyski-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от тамян</a></span></strong></span></h3> <p class="text-alignleft">Това етерично масло ще ви помогне да се справите не само с пърхота, но и със сухия скалп, то регулира нивата на влага в скалпа и ще го обогати с кислород. Тамянът трябва да се смеси с базово масло и да се масажира внимателно в скалпа. Трябва да се използва три пъти седмично до пълното отшумяване на пърхота. Ароматът на тамян ще ви помогне и да се отпуснете.</p> <p>Той ще изчисти нечистотиите от скалпа и ще го направи свеж и здрав.</p> <h3><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;"><strong>7. <span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-geranium-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от гераниум</a></span></strong></span></h3> <p>Етеричното масло от гераниум е широко използвана съставка в много кремове и лосиони. То има различни известни ползи за здравето. Гераниумът има лечебни свойства, които не само ще поддържат здрав скалп, но и ще помогнат за поддържане на корените на косата чисти и силни, което от своя страна е предпоставка да се отървете от пърхота и замърсяванията по скалпа.</p> <p>То трябва да се смеси с балсам и да се остави в косата за 15-20 минути, след което да се изплакне.</p> <h3><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;"><strong><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-mashterka" target="_blank" rel="noopener" title="етерично масло от мащерка"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/thyme-turkish-oil-primavera.jpg" class="alignright" width="204" height="312" /></a>8. <span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-mashterka" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от мащерка</a></span></strong></span></h3> <p>Етеричното масло от мащерка е известно със своя сладък и тревист аромат. Тъй като маслото е много силно, то трябва да се използва само от време на време. Въпреки че пърхотът не е опасен или заразен, лечението му може да бъде предизвикателство. Използването на етерично масло от мащерка е чудесен метод за третиране на пърхот. То може да се използва не само в грижата за кожата, но може да се използва и за терапия на различни инфекции на скалпа. Смесете няколко капки от това етерично масло с ябълков оцет и изсипете в бутилка с пулверизатор. Напръскайте директно върху косата и скалпа, за да се отървете от пърхота.</p> <h3><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;"><strong>9. <span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lavandula" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от лавандула</a></span></strong></span></h3> <p>Това масло има сладък, цветен мирис и е световноизвестно. Смесете 4-5 капки от това етерично масло с няколко капки кокосово масло и масажирайте скалпа два пъти седмично, докато пърхотът изчезне напълно.</p> <h3><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;"><strong>10. <span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-limonena-treva-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от лимонова трева</a></span></strong></span></h3> <p>Използвайте етерично масло от лимонова трева през нощта върху главата си, за да се отървете от пърхота и сърбежа на скалпа. То се използва в ароматерапията за лечение на различни кожни проблеми. Не прилагате етерично масло от лимонова трева директно, а като го разредите с базово масло като бадемово масло или масло от жожоба или като го смесите с шампоана или балсама си.</p> <h3><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;"><strong><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-djindjifil-bio-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="етерично масло от джинджифил"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/ginger-essential-oil.jpg" class="alignright" width="203" height="311" /></a>11. <span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-djindjifil-bio-primavera" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от джинджифил</a></span></strong></span></h3> <p>Редовното масажиране на скалпа с етерично масло от джинджифил може да го поддържа чист и без пърхот. Смесете 2-3 капки от това етерично масло с базово масло и нежно масажирайте скалпа си. Повтаряйте три пъти седмично, докато главата ви се освободи от люспите пърхот. Джинджифилът има силен, мощен аромат и може да помогне на ума и тялото ви да се отпуснат.</p> <h3><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;"><strong>12. <span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-evkalipt-globulus-bio-primavera" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от евкалипт</a></span></strong></span></h3> <p>Добавянето на няколко капки от това етерично масло към любимото ви базово масло и масажирането му в скалпа може да помогне за значително намаляване на пърхота, какато и да се отървете от сърбежа на скалпа.</p> <h3><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/rosmary-bio-primavera-5ml.jpg" class="alignleft" width="386" height="295" />13. <span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-rozmarin-kamfor-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от розмарин</a></span></strong></span></h3> <p class="text-alignleft">Това етерично масло има дървесен аромат и е известно, че съдържа много свойства. Често се използва като средство за подсилване на косата, тъй като съдържа качества, които насърчават растежа и. Последователната употреба на етерично масло от розмарин намалява сърбежа на скалпа (<a href="https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25842469/" target="_blank" rel="noopener">3</a>). Етеричното масло от розмарин може да се смеси с базови масла като кокосово масло и да се масажира в суха или мокра коса. За да избегнете прекомерното натрупване на масло, пърхота и люспите, използвайте това масло върху скалпа си два пъти седмично, докато пърхотът отшуми.</p> <p><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;"><strong>Най-добрите рецепти с етерични масла за пърхот</strong></span></p> <h3 class="text-alignleft"><br /><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;"><strong>Направи си сам маска против пърхот</strong></span></h3> <p class="text-alignleft">Тази маска ще ви помогне да изчистите пърхота с чудесните си смеси от етерични масла. Тези етерични масла имат успокояващи аромати, които също така ще ви помогнат да отпуснете тялото и ума си.</p> <table style="width: 984px;" height="78"> <tbody> <tr> <td style="width: 317.933px;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/recipes-icon-63919ca17b2fb.png" class="aligncenter" /></td> <td style="width: 650.067px;"> <p><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>Съставки</strong></span></p> <ul> <li>8 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-mashterka" target="_blank" rel="noopener">мащерка</a></li> <li>8 капки <a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-rozmarin-kamfor-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">розмарин</a></li> <li>8 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lavandula" target="_blank" rel="noopener">лавандула</a></li> <li>1 чаена лъжичка <a href="https://makasa.org/product/ikarov-maslinovo-maslo-sas-skvalen" target="_blank" rel="noopener">маслиново масло със сквален</a></li> <li>1 чаена лъжичка мед</li> </ul> </td> </tr> </tbody> </table> <p><br /><span style="color: #99cc00;"><strong>Начин на употреба:</strong></span></p> <p>Масажирайте добре скалпа и оставете да подейства 15-20 минути. Изплакнете.</p> <h3><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;"><strong>Направи си сам шампоан против пърхот и сърбеж на скалпа</strong></span></h3> <p>Тази рецепта не само ще ви помогне да изчистите пърхота, но и ще ви помогне да се отървете от сърбящия скалп.</p> <table style="width: 987px;" height="94"> <tbody> <tr> <td style="width: 313.75px;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/recipes-icon-63919ca17b2fb.png" class="aligncenter" /></td> <td style="width: 655.25px;"> <p><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>Съставки</strong></span></p> <ul> <li>8 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-evkalipt-globulus-bio-primavera" target="_blank" rel="noopener">евкалипт</a></li> <li>8 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-chaeno-darvo" target="_blank" rel="noopener">чаено дърво</a></li> <li>8 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-mashterka" target="_blank" rel="noopener">мащерка</a></li> </ul> </td> </tr> </tbody> </table> <p><br /><span style="color: #99cc00;"><strong>Начин на употреба:</strong></span></p> <p>Смесете в шампоана и нанесете върху косата си. Изплакнете.</p> <h3><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;"><strong>Направи си сам балсам против пърхот и замърсявания</strong></span></h3> <p>Тази маска ще пречисти скалпа ви и ще ви помогне да се отървете от пърхота.</p> <table style="width: 989px;" height="68"> <tbody> <tr> <td style="width: 322.5px;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/recipes-icon-63919ca17b2fb.png" class="aligncenter" /></td> <td style="width: 649.5px;"> <p><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>Съставки</strong></span></p> <ul> <li>8 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-kedar-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">кедрово дърво</a></li> <li>9 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-limonena-treva-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">лимонова трева</a></li> </ul> </td> </tr> </tbody> </table> <p><br /><span style="color: #99cc00;"><strong>Начин на употреба:</strong></span></p> <p>Смесете я с балсама си и нанесете върху косата си. Изплакнете.</p> <p></p> <h2><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/adobestock_370387555.jpeg" class="alignright" width="386" height="257" />Безопасност и опасения</strong></span></h2> <p><br />Някои етерични масла са по-силни от други и затова може да не са подходящи за всеки човек. Спрете да използвате тези масла в следните случаи:</p> <ul> <li>Астматични пристъпи</li> <li>Кожни раздразнения или изгаряния</li> <li>Алергични реакции</li> <li>Ниско кръвно налягане</li> </ul> <p><br />Проучванията показват, че изброените по-горе етерични масла са ефективни за борба с пърхота, но въпреки това ви съветваме винаги да правите консултация с дерматолог преди да предприемете каквито и да е било действия. Препоръчително е да започнете с малки количества, за да не влошите пърхота и да не развалите качеството на косата си. Винаги трябва да правите тест, преди да започнете, за да проверите за дразнене и алергии.</p> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></span></h3> <ul> <li><a href="https://makasa.org/article/serum-s-vitamin-s-zashto-da-go-dobavim-kam-dnevnata-si-byuti-rutina">ВИТАМИН С СЕРУМ - ЗАЩО ДА ГО ДОБАВИМ КЪМ ДНЕВНАТА СИ БЮТИ РУТИНА?</a><a href="https://makasa.org/article/podhranvasht-shampoan-s-bira"></a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-rouz-geranium-polzi-i-prilojeniya">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РОУЗ ГЕРАНИУМ - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/hialuronova-kiselina-polzi-za-kojata">ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА - ПОЛЗИ ЗА КОЖАТА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/okoloochen-krem-spred-tipa-koja">ОКОЛООЧЕН КРЕМ СПРЕД ТИПА КОЖА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/10-naturalni-sastavki-protiv-kosopad" target="_blank" rel="noopener">10 НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ ПРОТИВ КОСОПАД</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/top-9-eterichni-masla-pri-kosopad">ТОП 9 ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ КОСОПАД</a></li> </ul> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <ul class="text-alignleft"> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/recepti-s-eterichni-masla"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image">РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</span></a></span></li> </ul> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/primavera-banner-blog.jpg" /></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки