Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
МАСЛО ОТ МАНГО – ЗА КРАСИВА КОЖА И КОСА

06.10.2021 15:33:09

МАСЛО ОТ МАНГО – ЗА КРАСИВА КОЖА И КОСА

Макар и не толкова популярно, колкото известните си братовчеди – какаото и маслото от карите, – маслото от манго притежава незаменими полезни качества за поддържане на здрава и красива кожа, и коса. Освен това, за разлика от карите и какаовото масло, има нисък комедогенен индекс (2) и няма толкова висок риск да запуши порите. Профилът на маслото от манго на мастни киселини е различен и съдържа по-високи концентрации на хранителни вещества – особено витамин C, E и А.

Маслото от манго е богата естествена мазнина, получена от семената, съдържащи се в ямките на манговия плод. Не съдържа съединения, за които е известно, че дразнят кожата, поради това е изключително подходящо за чувствителна кожа. Противно на очакванията, чистото масло от манго, не притежава сладкия, леко кисел аромат на плода, тъй като се добива от сърцевината на ядката.

Маслото от манго засилва естествения блясък на кожата, като същевременно намалява появата на тъмни петна. Може да се прилага и директно при ухапвания от насекоми, обриви и екземи, за да успокои сърбежа, и да улесни зарастването на малки порязвания или пукнатини, причинени от прекомерна сухота.



РЕКОЛТА

от Април до Май

ЧАСТ ОТ РАСТЕНИЕТО

Ядките

НАЧИН НА ЕКСТРАКЦИЯ

Пресоване при високо налягане

Интересен факт е, че маслото от манго и маслото от карите имат същото съдържание на мастни киселини, но в различни пропорции. Например маслото от манго притежава по-голямо количество олеинова киселина, която се топи по-лесно, а на маслото от карите му отнема повече време, за да се разтопи в ръцете ви. Но в какво се крият полезните му качества?

Предпазва от вредните външни влияния и има антистареещ ефект

Изобилието от витамин Е и витамин С в маслото от манго защитават кожата от вредните външни влияния. Тези стресови фактори, могат да доведат до увреждане и преждевременно стареене.

Има няколко причини, поради които маслото от манго е чудесно средство против стареене. Пълно е с антиоксиданти, които предпазват кожата от свободните радикали (увреждащите частици във въздуха). Притежава и силно овлажняващо свойство, а добре хидратираната кожа е гладка, еластична и по-добре защитена от вредните външни влияния.

Най-важното е, че маслото от манго съдържа витамин А, антиоксидант, който стимулира естествения процес на обновяване на кожата. Той насърчава кожата да произвежда нови, здрави кожни клетки, подобрява нейната текстура и еластичност, и я предпазва от увреждане, причинено от UV лъченията. Всичко това води до по-малко бръчки, по-малко фини линии и по-стегната кожа.

Високо съдържание на витамини А, С и Е

Най-забележителното е, че маслото от манго е богато на витамините С и Е. Едно проучване показва(1), че при комбинация, тези две съставки осигуряват защита на кожата срещу увреждане от вредните външни влияния.

Витамин С е известен със силните си антиоксидантни свойства. Осен това, насърчава синтеза на колаген, който придава на кожата по-гладък вид. Изсветлява и изравнява тена на кожата. Защитава кожата от забележимите ефекти на замърсяването. Подобрява значително съдържанието на влага в кожата, като по този начин поддържа младежки вид за по-дълъг период от време.

Витамин Е  Стимулира циркулацията, поправя белези и дефекти по кожата, предотвратява загубата на влага от кожата и косата, успокоява кожата при изгаряне. Дълбоко почиства порите и балансира омазняването.

Витамин А  Предпазва кожата от увреждане, причинено от UV лъчение. Забавя появата на стареене чрез изглаждане на бръчките и фините линии и стимулира производството на колаген.

Освен това стимулира възстановяването на клетките, за да поддържа кожата здрава и стегната. Улеснява по-бързото зарастване на рани. Предпазва кожата от токсини и бактерии и насърчава производството на клетки, като по този начин повишава имунитета. Изсветлява нежеланите дефекти и тъмните петна, като по този начин балансира тена на кожата, за да създаде равномерен блясък. Забавя производството на мазнина в кожата и изчиства порите, като по този начин предотвратява появата на акне.

Успокоява сухота, напукване, възстановява клетките

Антиоксидантните, противовъзпалителни и противостареещи свойства на маслото от манго го правят ефективно успокояващо средство за кожа, засегната от сухота, екзема и дерматит. Чрез възстановяване и поддържане на нивата на влага и чрез засилване на регенерацията на клетките, маслото от манго прави кожата мека и видимо по-млада.

При контакта си с кислород, маслото от манго произвежда салицилова киселина. Салициловата киселина е отличен ексфолиант, който действа чрез омекотяване на специфичен протеин в кожата, наречен кератин. Това помага за премахване на горния слой на кожата, който е станал сърбящ и сух.

Също така се използва широко за лечение на симптоми на екзема, псориазис и други състояния на сухата кожа. Съставът и качествата му, го правят идеална съставка в продукти за чувствителна кожа.

Прекрасно овлажняващо масло за кожата след излагане на слънце

Както казахме, мангото съдържа салицилова киселина и антиоксиданти , за които е известно, че предпазват от вредните влияния на слънчевите лъчи. Маслото може да се прилага директно върху кожата след излагане за слънце, за да възстанови нейния баланс и да успокои зачервявания.

Mango-Butter-Alteya-Organics-100mlБлагодарение на високото съдържание на витамини, маслото предпазва кожата от тежки стресови фактори на околната среда и щети, причинени от прекомерно излагане на вредно UV лъчение.

Способността му да попива лесно в кожата, без да оставя мазни следи, прави маслото от манго идеална съставка в продукти за грижа след излагане на слънце, балсами и продукти за косата. 

Възстановяваща терапия за коса, подхранва скалпа и предотвратява косопада

Не е случайно наличието на масло от манго в много продукти за коса. Поддържайки влагата и насърчавайки възстановяването на клетките, маслото от манго подпомага растежа на по-силна и здрава коса.

Полезните му свойства, като ефективен балсам за скалп, запечатват влагата и намаляват накъсването и загубата на коса, чрез укрепване на космените фоликули. Освен това предпазват косата от изсушаване, увеличават обема ѝ, помагат на косата да изглежда и да се усеща мека, пищна и блестяща.

Маската за коса с манго преди излагане на слънце, проявява слънцезащитни свойства, които прдпазват нишките от вредното въздействие на UV радиацията.


РЕЦЕПТИ С МАСЛО ОТ МАНГО


 

Успокояващ мехлем след излагане на слънце

Смесете 2 с.л. масло от манго с 2 ч.л. масло с алое вера. Към получената смес добавете 3 капки етерично масло от лавандула и 3 капки етерично масло от немска лейка. Охладете за 15 минути в хладилник, преди да разбиете с ръчен миксер сместта, докато добие кремообразна текстура. Внимателно масажирайте зоните с изгоряла от слънце или раздразнена кожа. Съхранявайте мехлемът в хладилник за не повече от 4-5 дни.

Балсам за коса против пърхот, сухота и други раздразнения на скалпа

Смесете 1 с. л.  масло от манго с 5 капки етерично масло от розмарин. Внимателно масажирайте сместа в скалпа, след това увийте косата с топла кърпа за 1 час. Изплакнете косата с мек, безсулфатен шампоан.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

КАТЕГОРИИ

Banner-mango-tree

 

----------------------

Източници: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583891/
www.newdirectionsaromatics.com/blog/products/all-about-mango-butters.html
www.healthline.com/health/beauty-skin-care/mango-butter-benefits#how-it-works
www.skinkraft.com/blogs/articles/mango-butter-for-skin
Wikipedia, Aromaweb.com
Снимки: Depositphotos, Alteya Organics, Makasa.org
Написа: Кремена Петрова

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Базови масла

Статии за Базови масла | MAKASA.ORG

МАСЛО ОТ МАНГО – ЗА КРАСИВА КОЖА И КОСА

Масло от Манго - за красива кожа и коса | MAKASA.ORG

Полезен натурален овлажнител, богат на витамини C и Е, който подсилва естественото хидратиране – за по-здрави кожа и коса. Полезен натурален овлажнител, богат на витамини C и Е, който подсилва естественото хидратиране – за по-здрави кожа и коса. 2023-04-25T21:38:52+03:00 МАСЛО ОТ МАНГО – ЗА КРАСИВА КОЖА И КОСА

<p>Макар и не толкова популярно, колкото известните си братовчеди &ndash; какаото и маслото от карите, &ndash; маслото от манго притежава незаменими полезни качества за поддържане на здрава и красива кожа, и коса. Освен това, за разлика от карите и какаовото масло, има нисък комедогенен индекс (2) и няма толкова висок риск да запуши порите. Профилът на маслото от манго на мастни киселини е различен и съдържа по-високи концентрации на хранителни вещества &ndash; особено витамин C, E и А.</p> <p><a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-mango-100-ml-alteya-organics" target="_blank" rel="noopener">Маслото от манго</a> е богата естествена мазнина, получена от семената, съдържащи се в ямките на манговия плод. Не съдържа съединения, за които е известно, че дразнят кожата, поради това е изключително подходящо за чувствителна кожа. Противно на очакванията, чистото масло от манго, не притежава сладкия, леко кисел аромат на плода, тъй като се добива от сърцевината на ядката.</p> <p>Маслото от манго засилва естествения блясък на кожата, като същевременно намалява появата на тъмни петна. Може да се прилага и директно при ухапвания от насекоми, обриви и екземи, за да успокои сърбежа, и да улесни зарастването на малки порязвания или пукнатини, причинени от прекомерна сухота.</p> <p></p> <table style="height: 449px; width: 1015.38px;"> <tbody> <tr style="height: 112.933px;"> <td style="width: 377px; height: 112.933px;" class="text-aligncenter"><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/ernte-icon_jpg.webp" width="140" height="121" /></td> <td style="width: 621.383px; height: 112.933px;"><br /> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>РЕКОЛТА</strong></span></p> <p class="text-aligncenter">от Април до Май</p> </td> </tr> <tr style="height: 125px;"> <td style="width: 377px; height: 125px;" class="text-aligncenter"> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/pflanzenteil-icon_jpg.webp" width="140" height="122" /></p> </td> <td style="width: 621.383px; height: 125px;"> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>ЧАСТ ОТ РАСТЕНИЕТО</strong></span></p> <p class="text-aligncenter">Ядките<br /><span style="font-size: 10pt;"></span></p> </td> </tr> <tr style="height: 135px;"> <td style="width: 377px; height: 135px;" class="text-alignright"> <p><span style="font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/gewinnung-icon_jpg.webp" class="aligncenter" width="140" height="121" /></span></p> <p><span style="font-size: 10pt;"></span></p> </td> <td style="width: 621.383px; height: 135px;" class="text-alignright"> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>НАЧИН НА ЕКСТРАКЦИЯ</strong></span></p> <p class="text-aligncenter">Пресоване при високо налягане<br /><span style="font-size: 10pt;"></span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p class="text-alignleft">Интересен факт е, че маслото от манго и маслото от карите имат същото съдържание на мастни киселини, но в различни пропорции.&nbsp;Например маслото от манго притежава по-голямо количество олеинова киселина, която се топи по-лесно, а на маслото от карите му отнема повече време, за да се разтопи в ръцете ви. Но в какво се крият полезните му качества?</p> <h4><span style="color: #99cc00;">Предпазва от вредните външни влияния и има антистареещ ефект</span></h4> <p>Изобилието от витамин Е и витамин С в маслото от манго защитават кожата от вредните външни влияния. Тези стресови фактори, могат да доведат до увреждане и преждевременно стареене.</p> <p>Има няколко причини, поради които маслото от манго е чудесно средство против стареене. Пълно е с антиоксиданти, които предпазват кожата от свободните радикали (увреждащите частици във въздуха). Притежава и силно овлажняващо свойство, а добре хидратираната кожа е гладка, еластична и по-добре защитена от вредните външни влияния.</p> <p>Най-важното е, че маслото от манго съдържа витамин А, антиоксидант, който стимулира естествения процес на обновяване на кожата. Той насърчава кожата да произвежда нови, здрави кожни клетки, подобрява нейната текстура и еластичност, и я предпазва от увреждане, причинено от UV лъченията. Всичко това води до по-малко бръчки, по-малко фини линии и по-стегната кожа.</p> <h4><span style="color: #99cc00;">Високо съдържание на витамини А, С и Е</span></h4> <p>Най-забележителното е, че маслото от манго е богато на витамините С и Е. Едно проучване показва<span>(1)</span>, че при комбинация, тези две съставки осигуряват защита на кожата срещу увреждане от вредните външни влияния.</p> <p><span><strong><a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-mango-100-g-biopark-cosmetics" target="_blank" rel="noopener" title="Масло от Манго 100 г Biopark Cosmetics"></a><span style="color: #99cc00;">Витамин С</span></strong></span> е известен със силните си антиоксидантни свойства. Осен това, насърчава синтеза на колаген, който придава на кожата по-гладък вид. Изсветлява и изравнява тена на кожата. Защитава кожата от забележимите ефекти на замърсяването. Подобрява значително съдържанието на влага в кожата, като по този начин поддържа младежки вид за по-дълъг период от време.</p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>Витамин Е</strong></span>&nbsp; Стимулира циркулацията, поправя белези и дефекти по кожата, предотвратява загубата на влага от кожата и косата, успокоява кожата при изгаряне. Дълбоко почиства порите и балансира омазняването.</p> <p><span><strong><span style="color: #99cc00;">Витамин А</span>&nbsp; </strong></span>Предпазва кожата от увреждане, причинено от UV лъчение. Забавя появата на стареене чрез изглаждане на бръчките и фините линии и стимулира производството на колаген.</p> <p>Освен това стимулира възстановяването на клетките, за да поддържа кожата здрава и стегната. Улеснява по-бързото зарастване на рани. Предпазва кожата от токсини и бактерии и насърчава производството на клетки, като по този начин повишава имунитета. Изсветлява нежеланите дефекти и тъмните петна, като по този начин балансира тена на кожата, за да създаде равномерен блясък. Забавя производството на мазнина в кожата и изчиства порите, като по този начин предотвратява появата на акне.</p> <h4><span style="color: #99cc00;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/mango-collage_jpg.jpg" />Успокоява сухота, напукване, възстановява клетките</span></h4> <p>Антиоксидантните, противовъзпалителни и противостареещи свойства на маслото от манго го правят ефективно успокояващо средство за кожа, засегната от сухота, екзема и дерматит. Чрез възстановяване и поддържане на нивата на влага и чрез засилване на регенерацията на клетките, маслото от манго прави кожата мека и видимо по-млада.</p> <p>При контакта си с кислород, маслото от манго произвежда салицилова киселина. Салициловата киселина е отличен ексфолиант, който действа чрез омекотяване на специфичен протеин в кожата, наречен кератин. Това помага за премахване на горния слой на кожата, който е станал сърбящ и сух.</p> <p>Също така се използва широко за лечение на симптоми на екзема, псориазис и други състояния на сухата кожа. Съставът и качествата му, го правят идеална съставка в продукти за чувствителна кожа.</p> <h4><span style="color: #99cc00;">Прекрасно овлажняващо масло за кожата след излагане на слънце</span></h4> <p>Както казахме, мангото съдържа салицилова киселина и антиоксиданти , за които е известно, че предпазват от вредните влияния на слънчевите лъчи. Маслото може да се прилага директно върху кожата след излагане за слънце, за да възстанови нейния баланс и да успокои зачервявания.</p> <p><a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-mango-100-ml-alteya-organics" target="_blank" rel="noopener" title="Био масло от Манго 100/200 мл Alteya Organics"><img src="https://i.ibb.co/7Wnm5qJ/Mango-Butter-Alteya-Organics-100ml.jpg" alt="Mango-Butter-Alteya-Organics-100ml" class="alignleft" width="450" /></a>Благодарение на високото съдържание на витамини, маслото предпазва кожата от тежки стресови фактори на околната среда и щети, причинени от прекомерно излагане на вредно UV лъчение.</p> <p>Способността му да попива лесно в кожата, без да оставя мазни следи, прави маслото от манго идеална съставка в продукти за грижа след излагане на слънце, балсами и продукти за косата.&nbsp;</p> <h4><span style="color: #99cc00;">Възстановяваща терапия за коса, подхранва скалпа и предотвратява косопада</span></h4> <p>Не е случайно наличието на масло от манго в много продукти за коса. Поддържайки влагата и насърчавайки възстановяването на клетките, маслото от манго подпомага растежа на по-силна и здрава коса.</p> <p>Полезните му свойства, като ефективен балсам за скалп, запечатват влагата и намаляват накъсването и загубата на коса, чрез укрепване на космените фоликули. Освен това предпазват косата от изсушаване, увеличават обема ѝ, помагат на косата да изглежда и да се усеща мека, пищна и блестяща.</p> <p>Маската за коса с манго преди излагане на слънце, проявява слънцезащитни свойства, които прдпазват нишките от вредното въздействие на UV радиацията.</p> <hr /> <h2 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></span></h2> <h2 class="text-aligncenter"><strong><span style="color: #99cc00;">РЕЦЕПТИ С МАСЛО ОТ МАНГО<br /></span></strong></h2> <p><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></p> <hr /> <p><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/pflanzenglossar-rezepte_jpg.webp" /></p> <h4><span style="color: #99cc00;">&nbsp;</span></h4> <table style="width: 855px;"> <tbody> <tr style="height: 156px;"> <td style="width: 123.017px; height: 156px;"> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/recipes-icon-63919ca17b2fb.png" class="aligncenter" /></p> </td> <td style="width: 223.983px; height: 156px;"> <h6><span style="color: #99cc00;">Успокояващ мехлем след излагане на слънце</span></h6> <p>Смесете 2 с.л. масло от манго с 2 ч.л.<a href="https://makasa.org/product/maslo-s-aloe-vera-organik" target="_blank" rel="noopener"> масло с алое вера</a>. Към получената смес добавете 3 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lavandula" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от лавандула</a> и 3 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-layka-10-ml-ecomaat" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от немска лейка</a>. Охладете за 15 минути в хладилник, преди да разбиете с ръчен миксер сместта, докато добие кремообразна текстура. Внимателно масажирайте зоните с изгоряла от слънце или раздразнена кожа. Съхранявайте мехлемът в хладилник за не повече от 4-5 дни.</p> </td> </tr> </tbody> </table> <p></p> <table style="width: 859px;"> <tbody> <tr style="height: 135.2px;"> <td style="width: 125.367px; height: 135.2px;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/recipes-icon-63919ca17b2fb.png" class="aligncenter" /></td> <td style="width: 229.633px; height: 135.2px;"> <h6><span style="color: #99cc00;">Балсам за коса против пърхот, сухота и други раздразнения на скалпа</span></h6> <p>Смесете 1 с. л. &nbsp;масло от манго с 5 капки <a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-rozmarin-kamfor-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от розмарин</a>. Внимателно масажирайте сместа в скалпа, след това увийте косата с топла кърпа за 1 час. Изплакнете косата с мек, безсулфатен шампоан.</p> </td> </tr> </tbody> </table> <p></p> <p><a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-mango-100-ml-alteya-organics" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/button-6409974e96270.jpg" class="aligncenter" width="300" height="51" /></a></p> <p></p> <h2><span style="font-size: 12pt;"><strong><span color="#99cc00" style="color: #99cc00;">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></span></h2> <p style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; background-color: #ffffff; border: none; border-radius: 0px; margin: 0px 0px 20px; padding: 0px; text-decoration: none; color: #666666; font-family: Montserrat; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px;"><span style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #99cc00;"></span></p> <ul> <li><a href="https://makasa.org/article/maslo-ot-nar-plodat-na-jivota">МАСЛО ОТ НАР &ndash; ПЛОДЪТ НА ЖИВОТА</a><a href="https://makasa.org/article/maslo-ot-nar-plodat-na-jivota"></a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/ricinovo-maslo-polzi-i-upotreba">РИЦИНОВО МАСЛО &ndash; ПОЛЗИ И УПОТРЕБА</a><a href="https://makasa.org/article/ricinovo-maslo-polzi-i-upotreba"></a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/ricinovo-maslo-polzi-i-upotreba"></a><a href="https://makasa.org/article/maslo-ot-shipka-izvorat-na-mladostta">МАСЛО ОТ ШИПКА &ndash; ИЗВОРЪТ НА МЛАДОСТТА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/svoystva-na-bazovite-masla">НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ БАЗОВИ МАСЛА И ТЕХНИТЕ СВОЙСТВА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/kak-da-izpolzvame-eterichni-masla-pri-deca"></a><a href="https://makasa.org/article/eterichni-masla-prilojeniya-i-polzi-v-aromaterapiyata">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА - ПРИЛОЖЕНИЯ И ПОЛЗИ В АРОМАТЕРАПИЯТА</a><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla"></a></li> </ul> <h4 style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; font-family: Montserrat; font-weight: 400; line-height: 1.2; color: #617335; margin: 0px 0px 5px; font-size: 14px; background-color: transparent; border: none; border-radius: 0px; padding: 0px 20px 0px 0px; text-decoration: none; font-style: normal; text-transform: uppercase;"></h4> <h2><strong><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><span color="#99cc00" style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">КАТЕГОРИИ</span></span><span color="#99cc00"></span><span style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #99cc00;"><span color="#99cc00" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none;"></span><span color="#99cc00" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none;"><br style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none;" /></span></span></strong></h2> <p><span style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #99cc00;"><strong style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; font-weight: bold;"><span color="#99cc00" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none;"></span></strong></span></p> <ul> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/recepti-s-eterichni-masla">РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></li> </ul> <p></p> <p><img src="https://i.ibb.co/ZYbrvgL/Banner-mango-tree.jpg" alt="Banner-mango-tree" width="1100" height="348" /></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 8pt; color: #999999;">----------------------</span></p> <p><span style="font-size: 8pt; color: #999999;"><em>Източници: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583891/</em><br /><em>www.newdirectionsaromatics.com/blog/products/all-about-mango-butters.html<br />www.healthline.com/health/beauty-skin-care/mango-butter-benefits#how-it-works<br />www.skinkraft.com/blogs/articles/mango-butter-for-skin<br /></em><em>Wikipedia, Aromaweb.com<br />Снимки: Depositphotos, Alteya Organics, Makasa.org<br />Написа: Кремена Петрова</em></span></p>

Сравнение на продукти