Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
МАСЛО ОТ ЛЕШНИК - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ

20.03.2023 11:14:05

МАСЛО ОТ ЛЕШНИК - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ

Лешниковото масло е богато на мастни киселини, протеини, минерали и витамини. То е полезно за цялостното ви здраве, а много хора използват лешниковото масло и за грижа за кожата. Това здравословно масло може да защити, подхрани и хидратира кожата ви и да я поддържа мека и еластична. В тази статия се задълбочаваме в предимствата на лешниковото масло за кожата и начините за използването му.

Съдържанието на мастни киселини в лешниковото масло е подобно на това в зехтина. То съдържа високо съдържание на олеинова киселина. Може да се използва като маслиновото масло в продукти за грижа за кожата.



РЕКОЛТА

Сехптември-Октомври

ЧАСТ ОТ РАСТЕНИЕТО

Ядките

НАЧИН НА ЕКСТРАКЦИЯ

Студено пресоване

ПРИЛОЖЕНИЕ И ДЕЙСТВИЕ

В повечето случаи лешниковото масло е безопасно за хора с чувствителна кожа. Използвано като стягащо средство, то се различава от стягащите средства на алкохолна основа, които често се срещат в магазининте за козметика, дрогерии и аптеки.

Астрингентите на алкохолна основа са груби и могат да изсушат или раздразнят кожата ви. Лешниковото масло е естествен стягащ агент без алкохол, който обикновено не предизвиква дразнене.

Високото съдържание на витамин Е и мастни киселини в маслото от лешници може да помогне за увеличаване на хидратацията в най-външния слой на кожата. Поддържайки хидратацията на кожата, витамин Е спомага и за подобряване на нейната еластичност, като я прави да изглежда стегната и освежена.

Мастните киселини и витамин Е в лешниковото масло също го правят ефективен хидратиращ продукт. Тези съставки спомагат за създаването на естествена мастна бариера, която помага на кожата ви да задържа вода и да не се изсушава.

Лешниковото масло съдържа танини, които са мощни антиоксиданти. Танините в лешниковото масло го правят стягащо средство, което може да помогне за изсушаване на мазната кожа, да почисти и свие порите и да премахне бактериите.

Колагенът е основен протеин, който поддържа костите, органите и сухожилията заедно. Той придава на кожата ви структура и еластичност. С напредването на възрастта кожата ни произвежда по-малко колаген, но витамин Е може да помогне. Той стимулира производството на колаген, като намалява действието на ензима, който разрушава колагена.

Съдържащият се в лешниковото масло витамин Е също може да помогне за намаляване на фините линии.

Витамин Е е важен антиоксидант в грижата за кожата, тъй като спомага за нейното изглаждане, както и за задържането на вода и влага във външния слой на кожата.

Важно е да се отбележи, че въпреки това, някои изследвания показват, че продуктите, комбиниращи витамин Е и С, са по-ефективни в борбата с признаците на стареене, отколкото продуктите само с витамин Е. Тъй като лешниково масло не притежава витамин С е хубаво да се комбинира с такъв продукт, когато се изполва в рецепти против бръчки.

Но самото лешниково масло може да помогне при фотостареенето: изследвания показват, че мастните киселини, като тези в лешниковото масло, могат да помогнат и за намаляване на появата на фини линии или бръчки, причинени от излагане на слънце.

Слънчевата светлина създава свободни радикали, които увреждат клетките и водят до признаци на стареене на кожата. Витамин Е помага за защитата на организма ви, като неутрализира свободните радикали и предпазва клетъчните мембрани от увреждане от слънцето.

Физическо приложение:

Антиейдж, суха кожа, финни линии и бръчки

Физическо действие:

Стягащо, антиоксидантно, хидратиращо, изглаждащо


Възможни странични ефекти и рискове


Изследванията са ограничени по отношение на възможните странични ефекти и рискове от употребата на лешниково масло за грижа за кожата.

Американският колеж по алергии, астма и имунология препоръчва на хората, които са алергични към дървесни ядки (като лешниците), да избягват масла от дървесни ядки или всякакви продукти, които ги съдържат.

Дори и да не сте алергични към дървесни ядки, добре е да проверите за алергична реакция, преди да използвате лешниково масло. Лесен начин да направите това е с тест върху кожат.

Лешниковото масло е богато на витамин Е, който се счита за безопасен за повечето хора. Въпреки това получаването на твърде много от него чрез храната, хранителните добавки или чрез използването му върху кожата може да навреди на здравето ви.

Прекалено много витамин Е може да причини:

  • умора
  • слабост
  • гадене
  • замъглено зрение
  • газове
  • диария


Ако сте загрижени за приема на витамин Е, посъветвайте се с Вашия лекар, преди да започнете да използвате лешниково масло.

Също така трябва да говорите с Вашия лекар преди употреба, ако приемате перорално лекарство за разреждане на кръвта. Прекалено много витамин Е може да засили действието на лекарството, което в крайна сметка да доведе до засилено кървене и по-дълго време на съсирване.


РЕЦЕПТИ С МАСЛО ОТ ЛЕШНИК


Можете да нанасяте лешниково масло върху кожата си самостоятелно или да го комбинирате с други масла. Можете да го използвате и като основа за приготвяне на собствени лосиони или кремове.

Преди да нанесете цялото количество, задължително направете тест на кожата. За да направите това:

Втрийте количество масло с големина на десетина стотинки от вътрешната страна на предмишницата си. Покрийте мястото с превръзка и изчакайте 24 часа. Ако получите раздразнение, изплакнете добре предмишницата си и не използвайте маслото отново. Ако дразненето е силно, обадете се на Вашия лекар. Ако не забележите възпаление или дразнене в рамките на 24 часа, лешниковото масло би трябвало да е безопасно за вас да го прилагате на други места.

След като маслото е преминало успешно теста за чювтвителност, можете да го прилагате:

ПОЧИСТВАНЕ НА ЛИЦЕТО С МАСЛО ОТ ЛЕШНИК

  • Покрийте лицето си или друг участък от кожата с гореща, влажна кърпа за около 20 секунди.
  • Отстранете кърпата и масажирайте около 1/2 чаена лъжичка лешниково масло в кожата си. Можете да използвате повече или по-малко, ако желаете.
  • Оставете маслото да подейства за 30 секунди.
  • Използвайте гореща, влажна кърпа, за да го изтриете внимателно.

Този процес почиства лицето ви и също така премахва повечето видове грим. Можете да използвате лешниковото масло както всеки друг почистващ продукт - сутрин или вечер, или и двете. Ако използвате вечер, използвайте маслото преди да сложите нощни кремове.

 ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ


Смесете всички съставки в стъклено тъмно буркаче. Разклатете добре, за да се смесят. Съхранявайте на хладно и тъмно място, далеч от пряка светлина и топлина, препоръчително в хладилник. Използвайте два пъти седмично.

 МАСЛО ПРОТИВ ГЪБИЧКИ

Смесете всички съставки в подходящ стъклен съд, нансяте на засегнатите участъци минимум два пъти на ден, на почистена кожа и стъпала.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

КАТЕГОРИИ

Информацията в тази статия е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.

Източници:

Снимки: Primavera Life

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Базови масла

Статии за Базови масла | MAKASA.ORG

МАСЛО ОТ ЛЕШНИК - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ

Масло от Лешник - ползи и приложения | MAKASA.ORG

Маслото от Лешник е богато на мастни киселини, протеини, минерали и витамини. Прочетете повече за това прекрасно масло и ползите му за кожата. Маслото от Лешник е богато на мастни киселини, протеини, минерали и витамини. Прочетете повече за това прекрасно масло и ползите му за кожата. 2023-05-17T18:18:09+03:00 МАСЛО ОТ ЛЕШНИК - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ

<p>Лешниковото масло е богато на мастни киселини, протеини, минерали и витамини. То е полезно за цялостното ви здраве, а много хора използват лешниковото масло и за грижа за кожата. Това здравословно масло може да защити, подхрани и хидратира кожата ви и да я поддържа мека и еластична. В тази статия се задълбочаваме в предимствата на лешниковото масло за кожата и начините за използването му.</p> <p>Съдържанието на мастни киселини в лешниковото масло е подобно на това в зехтина. То съдържа високо съдържание на олеинова киселина. Може да се използва като маслиновото масло в продукти за грижа за кожата.</p> <p></p> <p></p> <table style="height: 449px; width: 1015.38px;"> <tbody> <tr style="height: 112.933px;"> <td style="width: 377px; height: 112.933px;" class="text-aligncenter"><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/ernte-icon_jpg.webp" width="140" height="121" /></td> <td style="width: 621.383px; height: 112.933px;"><br /> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>РЕКОЛТА</strong></span></p> <p class="text-aligncenter">Сехптември-Октомври</p> </td> </tr> <tr style="height: 125px;"> <td style="width: 377px; height: 125px;" class="text-aligncenter"> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/pflanzenteil-icon_jpg.webp" width="140" height="122" /></p> </td> <td style="width: 621.383px; height: 125px;"> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>ЧАСТ ОТ РАСТЕНИЕТО</strong></span></p> <p class="text-aligncenter">Ядките<br /><span style="font-size: 10pt;"></span></p> </td> </tr> <tr style="height: 135px;"> <td style="width: 377px; height: 135px;" class="text-alignright"> <p><span style="font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/gewinnung-icon_jpg.webp" class="aligncenter" width="140" height="121" /></span></p> <p><span style="font-size: 10pt;"></span></p> </td> <td style="width: 621.383px; height: 135px;" class="text-alignright"> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>НАЧИН НА ЕКСТРАКЦИЯ</strong></span></p> <p class="text-aligncenter">Студено пресоване<br /><span style="font-size: 10pt;"></span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p></p> <p></p> <h2 class="text-aligncenter"><strong><span style="color: #99cc00;">ПРИЛОЖЕНИЕ И ДЕЙСТВИЕ</span></strong></h2> <p></p> <p>В повечето случаи лешниковото масло е безопасно за хора с чувствителна кожа. Използвано като стягащо средство, то се различава от стягащите средства на алкохолна основа, които често се срещат в магазининте за козметика, дрогерии и аптеки.</p> <p>Астрингентите на алкохолна основа са груби и могат да изсушат или раздразнят кожата ви. Лешниковото масло е естествен стягащ агент без алкохол, който обикновено не предизвиква дразнене.</p> <p>Високото съдържание на витамин Е и мастни киселини в маслото от лешници може да помогне за увеличаване на хидратацията в най-външния слой на кожата. Поддържайки хидратацията на кожата, витамин Е спомага и за подобряване на нейната еластичност, като я прави да изглежда стегната и освежена.</p> <p>Мастните киселини и витамин Е в лешниковото масло също го правят ефективен хидратиращ продукт. Тези съставки спомагат за създаването на естествена мастна бариера, която помага на кожата ви да задържа вода и да не се изсушава.</p> <p>Лешниковото масло съдържа танини, които са мощни антиоксиданти. Танините в лешниковото масло го правят стягащо средство, което може да помогне за изсушаване на мазната кожа, да почисти и свие порите и да премахне бактериите.</p> <p>Колагенът е основен протеин, който поддържа костите, органите и сухожилията заедно. Той придава на кожата ви структура и еластичност. С напредването на възрастта кожата ни произвежда по-малко колаген, но витамин Е може да помогне. Той стимулира производството на колаген, като намалява действието на ензима, който разрушава колагена.</p> <p>Съдържащият се в лешниковото масло витамин Е също може да помогне за намаляване на фините линии.</p> <p>Витамин Е е важен антиоксидант в грижата за кожата, тъй като спомага за нейното изглаждане, както и за задържането на вода и влага във външния слой на кожата.</p> <p>Важно е да се отбележи, че въпреки това, някои изследвания показват, че продуктите, комбиниращи витамин Е и С, са по-ефективни в борбата с признаците на стареене, отколкото продуктите само с витамин Е. Тъй като лешниково масло не притежава витамин С е хубаво да се комбинира с такъв продукт, когато се изполва в рецепти против бръчки.</p> <p>Но самото лешниково масло може да помогне при фотостареенето: изследвания показват, че мастните киселини, като тези в лешниковото масло, могат да помогнат и за намаляване на появата на фини линии или бръчки, причинени от излагане на слънце.</p> <p>Слънчевата светлина създава свободни радикали, които увреждат клетките и водят до признаци на стареене на кожата. Витамин Е помага за защитата на организма ви, като неутрализира свободните радикали и предпазва клетъчните мембрани от увреждане от слънцето.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/nut-collage_jpg.jpg" /></p> <p></p> <p></p> <p></p> <table width="1040" height="246"> <tbody> <tr> <td style="width: 511.85px; border-color: #99cc00; background-color: #ede8e8;"> <p><strong>Физическо приложение:</strong></p> <p>Антиейдж, суха кожа, финни линии и бръчки</p> </td> <td style="width: 512.15px; background-color: #ede8e8; border-color: #99cc00;"> <p><strong>Физическо действие:</strong></p> <p>Стягащо, антиоксидантно, хидратиращо, изглаждащо</p> </td> </tr> </tbody> </table> <hr /> <h3></h3> <h3><span style="color: #99cc00;">Възможни странични ефекти и рискове</span></h3> <p><br />Изследванията са ограничени по отношение на възможните странични ефекти и рискове от употребата на лешниково масло за грижа за кожата.</p> <p>Американският колеж по алергии, астма и имунология препоръчва на хората, които са алергични към дървесни ядки (като лешниците), да избягват масла от дървесни ядки или всякакви продукти, които ги съдържат.</p> <p>Дори и да не сте алергични към дървесни ядки, добре е да проверите за алергична реакция, преди да използвате лешниково масло. Лесен начин да направите това е с тест върху кожат.</p> <p>Лешниковото масло е богато на витамин Е, който се счита за безопасен за повечето хора. Въпреки това получаването на твърде много от него чрез храната, хранителните добавки или чрез използването му върху кожата може да навреди на здравето ви.</p> <p>Прекалено много витамин Е може да причини:</p> <ul> <li>умора</li> <li>слабост</li> <li>гадене</li> <li>замъглено зрение</li> <li>газове</li> <li>диария</li> </ul> <p><br />Ако сте загрижени за приема на витамин Е, посъветвайте се с Вашия лекар, преди да започнете да използвате лешниково масло.</p> <p>Също така трябва да говорите с Вашия лекар преди употреба, ако приемате перорално лекарство за разреждане на кръвта. Прекалено много витамин Е може да засили действието на лекарството, което в крайна сметка да доведе до засилено кървене и по-дълго време на съсирване.</p> <p></p> <hr /> <h2 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></span></h2> <h2 class="text-aligncenter"><strong><span style="color: #99cc00;">РЕЦЕПТИ С МАСЛО ОТ ЛЕШНИК<br /></span></strong></h2> <p><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></p> <hr /> <p><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/pflanzenglossar-rezepte_jpg.webp" /></p> <p></p> <p>Можете да нанасяте лешниково масло върху кожата си самостоятелно или да го комбинирате с други масла. Можете да го използвате и като основа за приготвяне на собствени лосиони или кремове.</p> <p>Преди да нанесете цялото количество, задължително направете тест на кожата. За да направите това:</p> <p>Втрийте количество масло с големина на десетина стотинки от вътрешната страна на предмишницата си. Покрийте мястото с превръзка и изчакайте 24 часа. Ако получите раздразнение, изплакнете добре предмишницата си и не използвайте маслото отново. Ако дразненето е силно, обадете се на Вашия лекар. Ако не забележите възпаление или дразнене в рамките на 24 часа, лешниковото масло би трябвало да е безопасно за вас да го прилагате на други места.</p> <p>След като маслото е преминало успешно теста за чювтвителност, можете да го прилагате:</p> <table style="width: 1037px;" height="64"> <tbody> <tr> <td style="width: 1460.33px;"> <p><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>ПОЧИСТВАНЕ НА ЛИЦЕТО С МАСЛО ОТ ЛЕШНИК</strong></span></p> <ul> <li>Покрийте лицето си или друг участък от кожата с гореща, влажна кърпа за около 20 секунди.</li> <li>Отстранете кърпата и масажирайте около 1/2 чаена лъжичка <a href="https://makasa.org/product/leshnik-corylus-avellana-50100-ml" target="_blank" rel="noopener">лешниково масло</a> в кожата си. Можете да използвате повече или по-малко, ако желаете.</li> <li>Оставете маслото да подейства за 30 секунди.</li> <li>Използвайте гореща, влажна кърпа, за да го изтриете внимателно.<span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong></strong></span></li> </ul> </td> <td style="width: 590.667px;"> <p><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/beauty_png.webp" class="aligncenter" width="150" height="150" /></strong></span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p>Този процес почиства лицето ви и също така премахва повечето видове грим. Можете да използвате лешниковото масло както всеки друг почистващ продукт - сутрин или вечер, или и двете. Ако използвате вечер, използвайте маслото преди да сложите нощни кремове.</p> <p></p> <table width="1036" height="52"> <tbody> <tr> <td style="width: 1026px;"> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="color: #99cc00;">&nbsp;ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ</span></strong></span></p> <ul> <li>1 с. л. кисело мляко</li> <li>1 ч. л. смлени овесени ядки</li> <li>1 ч. л.&nbsp;<a href="https://makasa.org/product/leshnik-corylus-avellana-50100-ml" target="_blank" rel="noopener">масло от лешник</a></li> <li>5 капки <a href="https://makasa.org/product/absolyu-ot-jasmin-1-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">жасмин</a></li> <li>2 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-smirna-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">смирна</a></li> <li>1 капка <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-pachuli-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">пачули</a></li> </ul> </td> </tr> </tbody> </table> <p><br />Смесете всички съставки в стъклено тъмно буркаче. Разклатете добре, за да се смесят. Съхранявайте на хладно и тъмно място, далеч от пряка светлина и топлина, препоръчително в хладилник. Използвайте два пъти седмично.</p> <table style="width: 1035px;" height="207"> <tbody> <tr> <td style="width: 1461.27px;"> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="color: #99cc00;">&nbsp;МАСЛО ПРОТИВ ГЪБИЧКИ<br /></span></strong></span></p> <ul> <li>1 с.л. <a href="https://makasa.org/product/leshnik-corylus-avellana-50100-ml" target="_blank" rel="noopener">базово масло от лешник</a></li> <li>4 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-geranium-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от дъхаво мушкато</a></li> <li>4 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-smirna-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от смирна</a></li> <li>2 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lavandula" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от лавандула</a></li> </ul> </td> <td style="width: 585.733px;"> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="color: #99cc00;"><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/gesundheit_png.webp" class="aligncenter" width="151" height="151" /></span></span></strong></span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p>Смесете всички съставки в подходящ стъклен съд, нансяте на засегнатите участъци минимум два пъти на ден, на почистена кожа и стъпала.</p> <p></p> <p><a href="https://makasa.org/product/bio-maslo-ot-kaysievi-yadki"></a><a href="https://makasa.org/product/leshnik-corylus-avellana-50100-ml" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/button-6409974e96270.jpg" class="aligncenter" width="282" height="48" /></a></p> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></span></h3> <p><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00"></span></strong></span></p> <ul> <li><a href="https://makasa.org/article/maslo-ot-vecherna-iglika-polzi-i-prilojeniya">МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-ilang-ilang-polzi-i-upotreba">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ИЛАНГ-ИЛАНГ - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/hialuronova-kiselina-polzi-za-kojata"></a><a href="https://makasa.org/article/maslo-ot-niym-polzi-i-prilojeniya">МАСЛО ОТ НИЙМ - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/maslo-ot-grozdovi-semki-polzi-i-prilojeniya">МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ</a></li> <li> <p><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-zdravec-polzi-i-prilojenie">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЗДРАВЕЦ - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЕ</a></p> </li> </ul> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <ul class="text-alignleft"> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/recepti-s-eterichni-masla"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image">РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</span></a></span></li> </ul> <p><a href="https://makasa.org/category/bazovi-masla" target="_blank" rel="noopener" title="Студено пресовани базови масла"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/banner-email-marketing-carrier-oil.jpg" /></a></p> <p><span style="font-size: 8pt; color: #999999;">Информацията в тази статия е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.</span></p> <p><span style="color: #99cc00;"><span style="font-size: 8pt;">Източници:<a href="https://www.primaveralife.com/wissen/pflanzenglossar/rosengeranie"></a></span></span></p> <ul> <li><a href="https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/hazelnut-oil-for-skin" target="_blank" rel="noopener"><span style="font-size: 8pt; color: #999999;"><em>https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/hazelnut-oil-for-skin</em></span><span style="font-size: 8pt; color: #999999;"><em></em></span></a></li> <li><span style="font-size: 8pt;"><a href="https://makasa.org/product/600-aromaterapevtichni-recepti" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #999999;"><em>600 Ароматерапевтични рецепти / Бет Джоунс</em></span></a></span></li> </ul> <p><span style="font-size: 8pt;"><em><span style="color: #99cc00;">Снимки:</span> <span style="color: #999999;">Primavera Life</span></em></span></p>

Сравнение на продукти