Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ

10.03.2023 16:34:41

МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ

Ако търсите изцяло натурален хидратиращ продукт, който да добавите към рутинната си грижа за кожата, запознайте се с маслото от гроздови семки.

То се извлича от гроздовите семена по време на процеса на винопроизводство и въпреки че е от остатъчен продукт има многобройни ползи за кожата и здравето. Благодарение на богатите си антиоксидантни, антимикробни и противовъзпалителни свойства то е предпочитан продукт в продукти за чювтвителна, мазна и акнеична кожа.РЕКОЛТА

от Август до Ноември

ЧАСТ ОТ РАСТЕНИЕТО

Семената

НАЧИН НА ЕКСТРАКЦИЯ

Студено пресоване и екстракция с разтворител


Поради доказаните антимикробни свойства на маслото от гроздови семки някои хора го използват за лечение на акнеична кожа. Въпреки че липсват изследвания за това как точно действа в борбата с акнето е логично, че като атакува бактериите, които могат да проникнат дълбоко в порите и да причинят възпаления, маслото от гроздови семки може да направи кожата ви по-чиста и здрава.


Маслото от гроздови семки е тествано заедно с редица други растителни съставки, за които се твърди, че подобряват еластичността и мекотата на кожата. Изследванията показват, че то наистина подобрява:

  • влажността на кожата
  • мекотата
  • способността на кожата да се възстановява


Маслото от гроздови семки помага на витамин Е и витамин С ефективно да се абсорбират в кожата и да подобрят цялостният и вид.

Маслото от гроздови семки съдържа мощна антиоксидантна съставка, наречена проантоцианидин. Този антиоксидант може да изравни тена на кожата, когато се използва последователно върху кожата ви. В изследване от 2011 се описва, че маслото от гроздови семки помага за предпазване на кожата от пълното поемане и увреждане от UV лъчите.

КАК СЕ ИЗВЛИЧА МАСЛОТО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ?

Маслото от гроздови семки може да се извлече чрез метода на студено пресоване или чрез екстракция с разтворител.

Студеното пресоване включва първо смачкване на семената в преса, за да се отдели маслото от тях. След като маслото е напълно извлечено, то се поставя в съд и се оставя да се утаи за 24 часа. Това сурово масло е с цвят от жълт до жълтозелен и има едва доловим характерен аромат. Студено пресованото базово масло от гроздови семена запазва естествения си аромат и полезните си свойства за здравето. След това нерафинираното масло от гроздови семки се подлага на процес на рафиниране, при който маслото се неутрализира, избелва се с активен въглен и глина.

При метода на екстракция с разтворител гроздовите семена се подлагат на разтворители за хранителни цели, които извличат маслата от гроздовите семена. Този метод обаче често включва прилагане на високо налягане и впоследствие на висока температура върху маслото, което променя молекулярния му състав.

ПРИЛОЖЕНИЕ И ДЕЙСТВИЕ

Физическо приложение:

Подхранване, стягане и възстановяване на кожата, намалява появата на петна, акнеична кожа, против пърхот.

Физическо действие:

Антиоксидантно, Емолиентно, Стягащо, Антибактериално, Цикатризантно, Диуретик, Тоник, Противовъзпалително, Адаптогенно, Антиалергично, Антихистаминно,  Стимулант, Антимикробно, Афродизиак, Антивирусно


 

Използвано локално, маслото от гроздови семки се абсорбира лесно от кожата, за да я хидратира, без да я дразни и да оставя мазни следи или да запушва порите. Това го прави идеално за мазна, чувствителна и зряла кожа, както и за кожа, страдаща от акне и екзема. Често се среща в козметични продукти като кремове за лице, балсами за устни и слънцезащитни продукти, тъй като антисептичните и стягащите му свойства помагат за възстановяването на кожата. Богато на съединения, които възстановяват колагена, маслото от гроздови семки забавя стареенето, като изглажда и стяга кожата, осигурява защита срещу увреждане от слънцето и намалява появата на петна, бръчки и стрии.

Използвано като тоник, маслото от гроздови семки почиства кожата, като същевременно балансира производството на мазнини, като по този начин намалява бъдещите възпаления на склонната към акне кожа.

Използвано в косата, маслото от гроздови семки допринася за нейната мекота и гладкост, като същевременно насърчава растежа ѝ. Подхранващите му свойства овлажняват сухата, къдрава, увредена и чуплива коса, без да оставят неприятна миризма или усещане за тежка и мазна коса. Премахвайки пърхота, то укрепва косата и намалява косопада, засилвайки растежа на по-здрава и вероятно по-дълга коса.

Маслото от гроздови семки стимулира кръвообращението и намалява появата на разширени вени, паяжинни микровени и целулит. Използвано при масаж, то може да успокои уморените мускули, а противовъзпалителното му действие може да облекчи болката и отока, свързани с артрита. Съдържанието му на витамин Е повишава имунитета и подобрява множество системи на организма, както и способността му да лекува рани, като елиминира вредните бактерии.


РЕЦЕПТИ С МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ


Употребите на базовото масло от гроздови семки са многобройни и варират от медицински до козметични. Многобройните му форми включват масла, гелове, лосиони, кремове, сапуни, шампоани, балсами и балсами за устни.

Маслото от гроздови семки е ефективно средство за премахване на грим, особено за грим в зоната около очите. За да почистите грима като очна линия, сенки за очи и спирала, изсипете няколко капки от маслото върху памучен тампон и внимателно избършете клепачите и миглите.

РОЛ-ОН МАСЛО ПРИ АКНЕ

Изсипете маслата в прозното бутилка, разклатете добре, за да се смесят и нанасяйте на засегнатите от акне участатъци.

МАСЛО ЗА ПОДХРАНВАНЕ НА КОСАТА

Смесете маслата и масажирайте и масажираяте склапа, за да подобрите кръвообращението, оставете да подейства около 10 мин. след това отмийте. Може да се иползва в малко количество и след къпане за подхранване на крайщата на косата.

БРЕНД ПРИ РАНИ И БЕЛЕЗИ


Капнете етеричното масло директно в шишето с масло от гроздови семки, разклатете добре и нанасяте ежедневно на засегнатите участъци.

ОЛИО ЗА ЛИЦЕ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

След като всички масла се смесят, сместа може да се масажира върху прясно почистено лице и шия и да се остави да действа до 20 минути, след което да се изтрие с кърпичка за лице. За постигане на оптимални резултати се препоръчва това масло за лице да се използва 3 пъти седмично, като се нанася вечерно време.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

КАТЕГОРИИ

Информацията в тази статия е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.

Източници:

  • https://en.wikipedia.org/wiki/Grape_seed_oil
  • https://www.healthline.com/health/grapeseed-oil-for-skin
  • https://www.newdirectionsaromatics.com/blog/products/all-about-grapeseed-carrier-oils.html
  • Valerie Ann Worwood, The Complete Book of Essential Oils and Aromatherapy,


Снимки: Primavera Life

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Базови масла

Статии за Базови масла | MAKASA.ORG

МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ

Масло от Гроздови семки ползи и приложения | MAKASA

Ако търсите изцяло натурален хидратиращ продукт, който да добавите към рутинната си грижа за кожата, запознайте се с маслото от гроздови семки. Ако търсите изцяло натурален хидратиращ продукт, който да добавите към рутинната си грижа за кожата, запознайте се с маслото от гроздови семки. 2023-03-15T10:37:48+02:00 МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ

<p>Ако търсите изцяло натурален хидратиращ продукт, който да добавите към рутинната си грижа за кожата, запознайте се с маслото от гроздови семки.</p> <p>То се извлича от гроздовите семена по време на процеса на винопроизводство и въпреки че е от остатъчен продукт има многобройни ползи за кожата и здравето. Благодарение на богатите си антиоксидантни, антимикробни и противовъзпалителни свойства то е предпочитан продукт в продукти за чювтвителна, мазна и акнеична кожа.</p> <p></p> <p></p> <table style="height: 449px; width: 1015.38px;"> <tbody> <tr style="height: 112.933px;"> <td style="width: 377px; height: 112.933px;" class="text-aligncenter"><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/ernte-icon_jpg.webp" width="140" height="121" /></td> <td style="width: 621.383px; height: 112.933px;"><br /> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>РЕКОЛТА</strong></span></p> <p class="text-aligncenter">от Август до Ноември</p> </td> </tr> <tr style="height: 125px;"> <td style="width: 377px; height: 125px;" class="text-aligncenter"> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/pflanzenteil-icon_jpg.webp" width="140" height="122" /></p> </td> <td style="width: 621.383px; height: 125px;"> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>ЧАСТ ОТ РАСТЕНИЕТО</strong></span></p> <p class="text-aligncenter">Семената<br /><span style="font-size: 10pt;"></span></p> </td> </tr> <tr style="height: 135px;"> <td style="width: 377px; height: 135px;" class="text-alignright"> <p><span style="font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/gewinnung-icon_jpg.webp" class="aligncenter" width="140" height="121" /></span></p> <p><span style="font-size: 10pt;"></span></p> </td> <td style="width: 621.383px; height: 135px;" class="text-alignright"> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>НАЧИН НА ЕКСТРАКЦИЯ</strong></span></p> <p class="text-aligncenter">Студено пресоване и екстракция с разтворител<br /><span style="font-size: 10pt;"></span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p><br />Поради доказаните антимикробни свойства на маслото от гроздови семки някои хора го използват за лечение на акнеична кожа. Въпреки че липсват изследвания за това как точно действа в борбата с акнето е логично, че като атакува бактериите, които могат да проникнат дълбоко в порите и да причинят възпаления, маслото от гроздови семки може да направи кожата ви по-чиста и здрава.</p> <p><br />Маслото от гроздови семки е тествано заедно с редица други растителни съставки, за които се твърди, че подобряват еластичността и мекотата на кожата. Изследванията показват, че то наистина подобрява:</p> <ul> <li>влажността на кожата</li> <li>мекотата</li> <li>способността на кожата да се възстановява</li> </ul> <p><br /><a href="https://makasa.org/product/grozdovi-semena-vitis-vinifera-50100-ml-alteya-organics" target="_blank" rel="noopener">Маслото от гроздови семки</a> помага на витамин Е и витамин С ефективно да се абсорбират в кожата и да подобрят цялостният и вид.</p> <p>Маслото от гроздови семки съдържа мощна антиоксидантна съставка, наречена проантоцианидин. Този антиоксидант може да изравни тена на кожата, когато се използва последователно върху кожата ви. В <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3263051/#__ffn_sectitle" target="_blank" rel="noopener">изследване от 2011</a> се описва, че маслото от гроздови семки помага за предпазване на кожата от пълното поемане и увреждане от UV лъчите.</p> <p></p> <p></p> <p></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/grapeseed-collage_jpg.jpg" /></p> <h2 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;">КАК СЕ ИЗВЛИЧА МАСЛОТО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ?</span></h2> <p><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"></span></p> <p>Маслото от гроздови семки може да се извлече чрез метода на студено пресоване или чрез екстракция с разтворител.</p> <p>Студеното пресоване включва първо смачкване на семената в преса, за да се отдели маслото от тях. След като маслото е напълно извлечено, то се поставя в съд и се оставя да се утаи за 24 часа. Това сурово масло е с цвят от жълт до жълтозелен и има едва доловим характерен аромат. Студено пресованото базово масло от гроздови семена запазва естествения си аромат и полезните си свойства за здравето. След това нерафинираното масло от гроздови семки се подлага на процес на рафиниране, при който маслото се неутрализира, избелва се с активен въглен и глина.</p> <p>При метода на екстракция с разтворител гроздовите семена се подлагат на разтворители за хранителни цели, които извличат маслата от гроздовите семена. Този метод обаче често включва прилагане на високо налягане и впоследствие на висока температура върху маслото, което променя молекулярния му състав.</p> <p></p> <p></p> <h2 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="color: #99cc00;">ПРИЛОЖЕНИЕ И ДЕЙСТВИЕ</span></strong></span></h2> <p></p> <table width="1040" height="246"> <tbody> <tr> <td style="width: 511.85px; border-color: #99cc00; background-color: #ede8e8;"> <p><strong>Физическо приложение:</strong></p> Подхранване, стягане и възстановяване на кожата, намалява появата на петна, акнеична кожа, против пърхот.<br /> <p></p> </td> <td style="width: 512.15px; background-color: #ede8e8; border-color: #99cc00;"> <p><strong>Физическо действие:</strong></p> <p>Антиоксидантно, Емолиентно, Стягащо, Антибактериално, Цикатризантно, Диуретик, Тоник, Противовъзпалително, Адаптогенно, Антиалергично, Антихистаминно,&nbsp; Стимулант, Антимикробно, Афродизиак, Антивирусно</p> </td> </tr> </tbody> </table> <hr /> <h2 class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;">&nbsp;</span></h2> <p>Използвано локално, маслото от гроздови семки се абсорбира лесно от кожата, за да я хидратира, без да я дразни и да оставя мазни следи или да запушва порите. Това го прави идеално за мазна, чувствителна и зряла кожа, както и за кожа, страдаща от акне и екзема. Често се среща в козметични продукти като кремове за лице, балсами за устни и слънцезащитни продукти, тъй като антисептичните и стягащите му свойства помагат за възстановяването на кожата. Богато на съединения, които възстановяват колагена, маслото от гроздови семки забавя стареенето, като изглажда и стяга кожата, осигурява защита срещу увреждане от слънцето и намалява появата на петна, бръчки и стрии.</p> <p>Използвано като тоник, маслото от гроздови семки почиства кожата, като същевременно балансира производството на мазнини, като по този начин намалява бъдещите възпаления на склонната към акне кожа.</p> <p>Използвано в косата, маслото от гроздови семки допринася за нейната мекота и гладкост, като същевременно насърчава растежа ѝ. Подхранващите му свойства овлажняват сухата, къдрава, увредена и чуплива коса, без да оставят неприятна миризма или усещане за тежка и мазна коса. Премахвайки пърхота, то укрепва косата и намалява косопада, засилвайки растежа на по-здрава и вероятно по-дълга коса.</p> <p>Маслото от гроздови семки стимулира кръвообращението и намалява появата на разширени вени, паяжинни микровени и целулит. Използвано при масаж, то може да успокои уморените мускули, а противовъзпалителното му действие може да облекчи болката и отока, свързани с артрита. Съдържанието му на витамин Е повишава имунитета и подобрява множество системи на организма, както и способността му да лекува рани, като елиминира вредните бактерии.</p> <p></p> <p></p> <hr /> <h2 class="text-aligncenter"><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></h2> <h2 class="text-aligncenter"><strong><span style="color: #99cc00;">РЕЦЕПТИ С МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ<br /></span></strong></h2> <p><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></p> <hr /> <p><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/pflanzenglossar-rezepte_jpg.webp" /></p> <p>Употребите на базовото масло от гроздови семки са многобройни и варират от медицински до козметични. Многобройните му форми включват масла, гелове, лосиони, кремове, сапуни, шампоани, балсами и балсами за устни.</p> <p>Маслото от гроздови семки е ефективно средство за премахване на грим, особено за грим в зоната около очите. За да почистите грима като очна линия, сенки за очи и спирала, изсипете няколко капки от маслото върху памучен тампон и внимателно избършете клепачите и миглите.</p> <table style="width: 1039px;" height="86"> <tbody> <tr> <td style="width: 626px;"> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="color: #99cc00;">РОЛ-ОН МАСЛО ПРИ АКНЕ<br /></span></strong></span></p> <ul> <li>10 мл празтно шише с рол-он</li> <li>10 мл <a href="https://makasa.org/product/grozdovi-semena-vitis-vinifera-50100-ml-alteya-organics" target="_blank" rel="noopener">масло от гроздови семки</a></li> <li>1 капка <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-rigan-bio-primavera" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от риган</a></li> <li>2 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-chaeno-darvo">етерично масло от чаено дърво</a></li> </ul> </td> <td style="width: 395px;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/gesundheit_png.webp" class="aligncenter" width="151" height="151" /></td> </tr> </tbody> </table> <p>Изсипете маслата в прозното бутилка, разклатете добре, за да се смесят и нанасяйте на засегнатите от акне участатъци.</p> <table width="1019" height="39"> <tbody> <tr> <td style="width: 1009.2px;"> <p><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>МАСЛО ЗА ПОДХРАНВАНЕ НА КОСАТА</strong></span></p> <ul> <li>50 мл <a href="https://makasa.org/product/grozdovi-semena-vitis-vinifera-50100-ml-alteya-organics" target="_blank" rel="noopener">масло то гроздови семки</a></li> <li>7 капки <a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-rozmarin-kamfor-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от розмарин камфор</a></li> </ul> </td> </tr> </tbody> </table> <p>Смесете маслата и масажирайте и масажираяте склапа, за да подобрите кръвообращението, оставете да подейства около 10 мин. след това отмийте. Може да се иползва в малко количество и след къпане за подхранване на крайщата на косата.</p> <table width="1038" height="67"> <tbody> <tr> <td style="width: 1028px;"> <p><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><strong>БРЕНД ПРИ РАНИ И БЕЛЕЗИ<br /></strong></span></p> <br /> <ul> <li>50 мл <a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-rozmarin-kamfor-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">био масло от гроздови семки</a></li> <li>30 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-petitgreyn-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от петит грейн</a></li> </ul> </td> </tr> </tbody> </table> <p>Капнете етеричното масло директно в шишето с масло от гроздови семки, разклатете добре и нанасяте ежедневно на засегнатите участъци.</p> <table style="width: 1036px;" height="43"> <tbody> <tr> <td style="width: 624px;"> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="color: #99cc00;">ОЛИО ЗА ЛИЦЕ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА<br /></span></strong></span></p> <ul> <li>20 мл <a href="https://makasa.org/product/grozdovi-semena-vitis-vinifera-50100-ml-alteya-organics" target="_blank" rel="noopener">масло от гроздови семки</a></li> <li>5 мл <a href="https://makasa.org/product/bio-maslo-ot-vecherna-iglika">масло от вечерна иглика</a></li> <li>5 мл <a href="https://makasa.org/product/bio-maslo-ot-jojoba">масло от жожоба</a></li> <li>2 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-rimska-layka-bio">етерично масло от римска лайка</a></li> <li>2 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-roza-10-ml-ecomaat">етерично масло от роза</a></li> <li>4 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-sandalovo-darvo-primavera">етерично масло от сандалово дърво</a></li> <li>2 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lavandula">етерично масло от лавандула</a></li> </ul> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></span></p> </td> <td style="width: 396px;"><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/beauty_png.webp" class="aligncenter" width="150" height="150" /></strong></span></td> </tr> </tbody> </table> <p>След като всички масла се смесят, сместа може да се масажира върху прясно почистено лице и шия и да се остави да действа до 20 минути, след което да се изтрие с кърпичка за лице. За постигане на оптимални резултати се препоръчва това масло за лице да се използва 3 пъти седмично, като се нанася вечерно време.</p> <p></p> <p><a href="https://makasa.org/search?query=%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8+" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/button-6409974e96270.jpg" class="aligncenter" width="282" height="48" /></a></p> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></span></h3> <p><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00"></span></strong></span></p> <ul> <li><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-zdravec-polzi-i-prilojenie">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЗДРАВЕЦ - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЕ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/maslo-ot-vecherna-iglika-polzi-i-prilojeniya">МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-ilang-ilang-polzi-i-upotreba">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ИЛАНГ-ИЛАНГ - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-byal-ravnec-polzi-i-prilojeniya">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ БЯЛ РАВНЕЦ - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/maslo-ot-kaysievi-yadki-polzi-i-prilojenie">МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЕ</a></li> </ul> <p></p> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <ul class="text-alignleft"> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/recepti-s-eterichni-masla"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image">РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</span></a></span></li> </ul> <p></p> <p></p> <p></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/grapeseed-baner.jpg" /></p> <p><span style="font-size: 8pt; color: #999999;">Информацията в тази статия е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.</span></p> <p><span style="color: #99cc00;"><span style="font-size: 8pt;"><em>Източници:</em><a href="https://www.primaveralife.com/wissen/pflanzenglossar/rosengeranie"><span><em></em></span></a></span></span></p> <ul> <li><span style="font-size: 8pt; color: #999999;"><em>https://en.wikipedia.org/wiki/Grape_seed_oil</em></span></li> <li><span style="font-size: 8pt; color: #999999;"><em>https://www.healthline.com/health/grapeseed-oil-for-skin</em></span></li> <li><span style="font-size: 8pt; color: #999999;"><em>https://www.newdirectionsaromatics.com/blog/products/all-about-grapeseed-carrier-oils.html</em></span></li> <li><span style="font-size: 8pt; color: #999999;"><em>Valerie Ann Worwood, The Complete Book of Essential Oils and Aromatherapy, </em></span><span style="font-size: 8pt;"><span style="color: #999999;"><em></em></span></span></li> </ul> <p><span style="font-size: 8pt;"><br /><em><span style="color: #99cc00;">Снимки:</span> <span style="color: #999999;">Primavera Life</span></em></span></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки