Свържете се с нас! 
0893 770 988
         [email protected]

Етерично Масло от Смирна, 5 мл Primavera

 Етерично Масло от Смирна, 5 мл Primavera

      

Етерично Масло от Смирна, 5 мл Primavera

 Етерично Масло от Смирна, 5 мл Primavera

      

Моля, първо изберете разновидност.
29,25 лв. В наличност
Стара цена:
Спестяваш:
Няма наличност
В наличност


Безплатна доставка при поръчка над 39,99 лв. с куриерска фирма Speedy
Безплатна доставка
при поръчка над 59,99 лв. с куриерска фирма Econt
Време за доставка 1–2 работни дни
Възможност за безплатно връщане, замяна и проверка на пратката

Етерично масло от смирна се използва в алтернативната медицина за третиране на устната кухина, при стомашни, чревни, както и простудни и ставни заболявания. Известно с успокоителния си земен аромат, етеричното масло от Смирна носи със себе си тайнствата на древността, насърчава усещането за спокойствие, хармония и духовно пробуждане. Смирната (Commiphora molmol), е дърво от семейство Бурсерови (Burseraceae), от който сок, подобно на добива на тамян, се получава червеникавокафява смола, от която се извлича и етеричното масло. Дървото е с произход от Арабския полуостров (Оман, Йемен) или Африка (Джибути, Етиопия, Сомалия, Североизточна Кения). Интересно е, че в миналите времена, смирната е намирала широко приложение, като парфюм, като тамян за различни духовни ритуали, както и за медицински цели. Смирната е една от съставките на т.нар. мирово масло, което е част от тайнството на миропомазването в християнския свят.

В ароматерапията, маслото от смирна е популярно с множеството си терапевтични свойства, при възпаления на кожата, както и за облекчение на различни респираторни проблеми. Използвано локално, етеричното масло успокоява сърбеж и намалява симптомите на екзема. То ефективно почиства, овлажнява и стяга кожата. Масло богато на противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, етеричното масло от смирна укрепва цялостното здраве на организма, чрез масаж, дифузиране или като част от различни ритуали за красота.В парфюмерията се използва, като фиксатор.

От древността смолата от смирна се ползва като парфюм, тамян и в медицината. През 5 век пр.н.е. Херодот отбелязва, че смирната била използвана от египтяните за балсамиране. Египетските жени изгаряли смирна, за да изчистят домовете си от досадните насекоми. В Древен Египет са използвали благовонната смес кифа, чиито състав включвал вино, мед и смоли, сред които смирна. Наречена „мо яо“ в Китай, смирната била използвана за лекуване на рани поне от времето на династията Танг.

  • Ботаническо име: Commiphora molmol
  • Произход: Етиопия, Сомалия
  • Произвежда се от: Смола на растението
  • Начин на производство: Парна дестилация
  • Ароматен профил: Билков, дървесен
  • Въздействие/ефект на аромата: Заземяващ
  • Нотка: Базова
  • Качество: Натурална козметика сертифицирана с NATRUE, веган продукт, не се тества на животни.
  • В козметиката подходящо за: Кожа склонна към акне, противовъзпалително, регенериращо действие.

 

Приложение

  • Спомага борбата срещу бактерии, при изтощение и стрес, за здраве на жените, устата и венците, при белези.
  • Използвайте за домашна козметика за ароматна грижа на кожата.
  • Препоръчителна доза за разреждане, максимум 15 капки от етеричното масло в 50 мл органично бадемово масло.

 

INCI: Commiphora Myrrha Oil

Моля, прочетете внимателно инструкциите за употреба и се придържайте към съветите на производителя. Маслото е предназначено само за външна употреба. Избягвайте приложението на етеричини масла директно върху кожата, ако не са неразредени с базово масло. Дръжте далеч от достъпа на деца. Информацията за този продукт е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.

 

 

 

 

Етерично Масло от Смирна, 5 мл Primavera

Етерично Масло от Смирна, 5 мл Primavera

29,25 лв. В наличност
Стара цена:
Спестяваш:
Няма наличност
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки