Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
КАК ДА ИЗБЕРЕМ ДИФУЗЕР ЗА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА?

05.10.2021 21:50:36

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ДИФУЗЕР ЗА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА?

Дифузерът за етерични масла, бързо се превърна в един от най-популярните начини за постигане на предимствата на ароматерапия у дома. Той не само ароматизира прекрасно дома ни, но и носи редица полезни ползи от прилагането на етеричните масла, особено в предизвикателните времена, в които живеем. Освен това е и прекрасен допълващ аксесоар към интериора ни, който може да има и повече от една функция.

Ако сте начинаещи в прилагането на ароматерапия, изборът на дифузер най-вероятно ще ви затрудни, поради голямото разнообразие и видове, които се предлагат на пазара.

В МаКаСа, можем да ви предложим висококачествени дифузери на немската ароматерапевтична компания Primavera, които могат да задоволят всякакви изисквания. Освен това, с качеството с което са изработени, доказано ще ви служат за по-дълъг период от време, без да ви създават главоболия по тяхната поддръжка!

Основите им са направени от т.нар. BPA free пластмаса – висококачествен материал, които не съдържа поликарбонатни пластмаси и епоксидни смоли. Това е от съществено значение при употребата на етерични масла.

И нещо много важно, което според нас трябва да уточним – дифузерите на Primavera, не са произведени само в Китай, както повечето масови широкоразпространени модели. В това ще се убедите още щом отворите кутията на уреда.

Написахме този наръчник, за да ви водим стъпка по стъпка през процеса на избор на най-подходящия за вас дифузер за етерични масла, защото държим да ви насочим към наистина висококачествени уреди, с различни функционалности и предназначения. 

Препоръчваме винаги да използвате 100% чисти натурални етерични масла за дифузер, за най-добро арома изживяване.

КАКВО ВСЪЩНОСТ ПРЕДСТАВЛЯВА ДИФУЗЕРА?

Дифузер е всяко устройство, което позволява на течността да се изпари, като по този начин създава аромат в помещението. Процесът на дифузия обикновено се осъществява по четири различни начина:

 • Овлажняване – чрез използване на вода и етерично масло, се образува фина мъгла, която изпълва въздуха. Тази мъгла се произвежда от малък диск в контейнера на устройството, който създава ултразвуковите вълни.
 • Вентилация – изпаряването се постига, чрез използване на малък вентилатор за създаване на въздушен поток. Въздухът преминава през абсорбираща подложка, която задържа етеричното масло.
 • Топлина – чрез прилагане на нежна топлина, повишената температура ще доведе до изпаряване на етеричното масло във въздуха.
 • Небулизация – това е процес, който принуждава разграждането на етеричните масла до много малки частици. Изисква висока скорост, въздушен поток под налягане и специално проектирана струйна дюза.
 

ВИДОВЕ ДИФУЗЕРИ

Има четири основни семейства дифузери на етерични масла:

 1. Ултразвуков дифузер
 2. Безжичен дихузер
 3. Дифузер с вентилаторно разпръскване
 4. Дифузер с нежно загряване
 5. Дифузер тип небулайзър (Nebulizer)

Всички тези технологии за дифузия на етерични масла имат една и съща цел, но начинът да се постигне е различен. Принципът е прост – разпръснатите молекули на етеричните масла във въздуха се вдишват и по този начин се наслаждаваме на ползите от тях.

Тук искаме да обърнем внимание на пулверизаторите или така наречените овлажнители за въздух, които често се рекламират и като дифузери (лесно ще ги познаете, във вътрешността си имат филтър, който се потапя във водата на контейнера). Те служат само за овлажняване на сухия въздух в помещенията и нямат свойствата да ароматизират с етерични масла. Основните недостатъци, когато етерични масла сe използват в пулверизатор, който не е предназначен за това са:

 • Нужно е по-голямо количество етерично масло, за да се усети аромата му.
 • Овлажнява се пространството около самия уред, тъй като струята за дифузия не е достатъчно силна и достатъчно фина.
 • Материалите, от които пулверизаторите са направени, не са предназначени за използване на етерични масла. Те могат да се деформират от състава на маслата. Фини пластмасови частици могат да проникнат дори във водата и така всъщност да се загуби целия полезен ефект от използването на овлажняващия уред.
 • Почистването и поддържката са по-трудоемки и отнемат повече време и внимание.

Има няколко важни въпроса, които трябва да си зададете, за да можете да изберете най-правилният за вас вариант:

 • Колко голямо е вашето помещение?

Не се притеснявайте, независимо дали живеете в апартамент или къща, можем да ви предложим подходящ дифузер за етерични масла! По-малките пространства означават повече възможности, тъй като няма да имате голяма площ за покриване. Голямо пространство изисква по-голям дифузер, на който ароматa да достигне равномерно и в най-далечния край на стаята. Лесно ще се ориентирате – в описанията на самите уреди, са посочени обхвата и площта на помещението, което покриват.

Средните варианти с капацитет на резервоара от 120 мл и обхват на аромата 4–5 метра, обикновено са подходящи за помещения до 25–30 м2. В тези случай ви препоръчваме дифузер Woody. Стъклената горна част на дифузера, нежно осветява стаята и придава стилен завършек на всеки хол и всяка спалня, дървената основа придава допълнително топлота и уют.

Една от най-полезните функции на един уред е неговата възможност да регулира не само времетраенето на дифузия, но и силата на разпръскване на фината мъгла – по този начин всъщност задавате по-интезивното изпаряване на етеричните масла в помещението. Ако желаете да се наслаждавате на специалните ароматни вълни за по-дълго време, можете да настроите ароматизирането и осветяването на стаята, като използвате опцията за работа на дифузера с прекъсване.

 • Къде прекарвате най-много от времето си?

Ако в ежедневието ви сте на крак по цял ден не означава, че не можете да се възползвате от полезните свойства на етеричните масла!

Опитайте личен инхалатор за ароматерапия  – представлява малък стик с напоен с етерични масла тампон. Лесен за употреба, изключително компактен, побира се във всяка чанта и джоб.

В сезона на настинките и грипа, особено подходящ е арома инхалаторът „Дишай с удоволствие“  освежаващите и ободряващи аромати на евкалипт, иглички от смърч и мента, ще укрепват дихателната ви система. Или просто си закупете инхалатор, който не е предварително ароматизиран.

 • Търсите дифузер за лично ползване или за наслада на цялото семейство?

Понякога не всички от семейството искат да се наслаждават едновременно на дифузията. В тези моменти имате нужда от личен дифузер! Той е полезен и в случаите, когато искате да ароматизирате само пространството около работното ви място вкъщи или в офиса, без това да разсейва околните.

Препоръчваме ви дифузер за лична ароматерапия, като ултразвуковият Petit, който може да се използва навсякъде благодарение на вградената си батерия и компактния размер.

Ароматът се пулверизира с помощта на ултразвук, като в компактния резервоар са необходими само 2-3 капки, за да се насладите на ароматерапевтичният ефект на етеричните масла.

Да, въпреки малкия размер, дифузерът е тих (ако работите в абсолютна тишина, ще дочуете единствено леко балбукане на водата), но изключително функционален, перфектен е за всяка офис среда, за лично дифузиране, елегантен аксесоар за домашна релакс зона.

Освен това има и много симпатична ленена торбичка, в която лесно да го съхранявате, когато го местите.

Ще ви споделим, че докато пишем тази статия, ни прави компания точно този модел с аромат на сладка мента за стимулиране и вдъхновение!

 • Искате ли да ароматизирате колата?

Ако прекарвате много време в колата си и често пътувате, то за вас най-подходящ би бил арома дифузер за кола. Но внимавайте  ароматизирайте внимателно, за да не предозирате сетивата си. Също така ви препоръчваме да използвате стимулиращи масла, който да не пречат на шофирането.

Комплектът за дифузия в автомобил „Приятно пътуване“ на Primavera, освен устройството включва и ароматен бленд „Приятно пътуване“ (съчетание от 100% чисти етерични масла от грейпфрут, дугласка ела и лимонова трева). Изключително лесен е за използване – горната част на плочката се дърпа, а плочката, която се напоява има нужда от не повече от 3–5 капки етерично масло.

От нашия личен опит, плочката се нуждае от презареждане на всеки три дни, тъй като маслата се изпаряват с времето. Всъщност функцията му се базира на обдишването с въздух от климатика в колата. Подходящ е за всички видове решетки, елегантно допълнение, без нужда от загряване или добавяне на вода.

Сега, след като си отговорите на тези въпроси, е време да разкажем малко повече за видовете дифузери, техните свойства и полезни качества. И най-вече какви дифузери, можете да намерите в магазин МаКаСа и защо ви препоръчваме точно тях.

УЛТРАЗВУКОВ ДИФУЗЕР ЗА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

По много причини, които ще опишем тук, това е най-предпочитаният модел дифузер! Ултразвуковият дифузер, използва вода, в която се накапват, определен брой, според модела на уреда, капки етерично масло. Вибрациите от ултразвуковите вълни, карат водните молекули да се разделят, създавайки фина мъгла, която се разпръсква от дифузера.

Дифузерът функционира и като йонизатор, който отделя отрицателни йони във въздуха, които се борят с вредните положителни йони. Успоредно с пречистването на помещението и разпръснатия приятен аромат, ултразвуковият дифузер действа и като нежен овлажнител. Особено е полезен в студените зимни месеци, при сух климат, при дихателни проблеми или различни кожни заболявания, при често използване на климатик в стаята.

Размерът частиците съдържащи етерично масло, които се разпръскват е достатъчно малък, за да може лесно да се вдишва и използва за ароматерапия.

Нашият безпорен фаворит и любим модел е арома дифузерът „Feel Happy“ – това просто е уред с много възможности. Освен елегантния му дизайн, „Feel Happy“ предлага многобройни варианти за работа и ароматизира помещения около 30 м² с деликатната си ароматна мъгла.

Както казахме и по-горе, едни от най-важните фактори, които свидетелстват за качество в изработка на арома дифузер, е регулирането на силата на разпръскваната мъгла. При „Feel Happy“ количеството мъгла може да варира в три степени от 15 до 30 мл на час. Капацитетът на резервоара му е 200 мл. Има и три степени за избиране на време, в което да работиДали с настроена до 12 часа работа с автоматично изключване, или ароматизиране 8 часа през фиксиран интервал, вярваме, че ароматният дифузер „Feel Happy“ ще удовлетвори всякакви желания. LED светлинната му лента, също има степени за регулация – постоянна или плаващо преливаща, можете да изберете и цвят по желание.

Едно от новите попълнение в нашата колекция от висококачествени дифузери е безчичният Traveller на Primavera. Мобилният ултразвуков дифузер е идеален спътник за хора, които водят забързано ежедневие или просто не бичат да се разделят с любимите си аромати. Компактният размер на безжичното устройство се вписва във всяка поставка за чаши в колата, а в същото време има ефективен капацитет за ароматизиране на помещения до 20 м².

Безжичният дифузер може ви придружава през целия ден – сутрин за по-ароматна закуска, повреме на пътуване, в офиса, навън в парка, дори вечер повреме на отпускаща вана. За миг, нежното ултразвуково разпръскване разпространява любимия ви аромат.

В комбинация с топло бяло осветление наподобяващо „вечеря на свещи“, дифузерът създава приятна, отпускаща атмосфера. Изработен от благородна въглеродна стомана с вид на розово злато и висококачествена пластмаса без BPA с матова бяла повърхност, дифузер Traveller е луксозно ароматизиращо устройство за всякакви ситуации.

Въпреки многообразните си функции е много лесен за употреба, а също и се почиства много бързо и без проблеми. Затова смятаме, че е идеален за всякакво приложение, било то в жилищни помещения или в офис среда.

 

ДИФУЗЕР С ВЕНТИЛАТОРНО РАЗПРЪСКВАНЕ

Дифузирането на етерични масла, чрез вентилация на студен въздух, позволява бързото и равномерно разпръскване на аромат в помещенията. Този тип дифузери са много лесни за използване, нужно е просто да поставите капки етерично масло върху касетата (представлява подложка от текстилен материал за напояване) предназначена за това. Те обикновено са изключително устойчиви, а дифузията им е чиста, тъй като не се добавя вода. 

Модерният вентилаторен дифузер Flower на Primavera работи без вода или нагряване – идеален e за по-големи жилищни или офис помещения около 50 м²Обхватът на аромата му е 6–7 метра и има три степени на вентилация. 

При този тип дифузери, препоръчваме да подменяте касетите за напояване, при всяка смяна на аромата.

 

ДИФУЗЕР С НЕЖНО ЗАГРЯВАНЕ

Дифузерите с нежно загряване, са изключително елегантни и лесни за употреба. Техниката на дифузия се състои в нагряване на етеричните масла при ниска температура – тя никога не е повече от 49° C, за да не се загубят изцяло техните свойства. По този начин етеричните масла естествено се разпръскват във въздуха.

Ако искате абсолтно безшумен дифузер, ви препоръчваме термоароматният камък „Simply Silent“ на Primavera, изработен от висококачествена глазирана керамика. Трябва да имате предвид, че този тип дифузери са подходящи за по-малки помещения около 20 м² или за лична дифузия, тъй като имат обхват на аромата 3–4 метра. С леко натискане отгоре върху уреда, се затоплят бързо и безшумно етеричните масла, без да има нужда от добавяте вода.

Докато работи, основата му се осветява от матовобяла LED лампа и така придава допълнително очарование на атмосферата в жилището. След един час „Simply Silent“ изключва автоматично нагряването и осветлението. Уредът се поддържа много лесно, подходящ е за спалнята и за офиса, едно елегантно керамично бижу във вашия дом.

 

ДИФУЗЕР ЗА ДЕТСКАТА СТАЯ

Искаме да обърнем специално внимание на този тип дифузери и изобщо прилагането на ароматерапия при деца. Това всъщност е наистина важен фактор, който трябва да се има предвид при избора на дифузер.

Ако имате деца под три години не препоръчваме да използвате етерични масла около тях. Когато става въпрос за дифузери, най-добре е да запазите етеричните си масла като нещо, на което можете да се насладите лично. В тези случай опитайте пасивен ароматерапевтичен личен инхалатор, за да можете да се възползвате от вашите масла, без да разпръсквате аромат около бебето. Преди да дифузирате масла и изобщо прилагате ароматерапия вкъщи, моля, прочетете насоките за безопасност при използване на етерични масла върху деца, които сме описали в нашата статия - КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ ДЕЦА.

Ако имате деца между 3 и 10 години, поздравления! Можете да използвате определени етерични масла на децата си (например маслата от серията Primavera KIDS, всички блендове за деца с марката KidSafe на Plant Therapy, както и рол-он серията на dōTERRA)!

За тази възраст, сме убедени, че както вие, така и вашите деца, ще се влюбят в арома дифузера „Весели приятели“ на Primavera. Казваме го така с увереност, защото помага на нашите деца да заспят, не само заради нежния разпръскващ аромат, но и заради прекрасния му забавен вид и нежна музика. 

Разработеният в детски дизайн ултразвуков дифузер предлага многобройни варианти за работа и ароматизира помещения около 30 м2 с нежна ароматна мъглаБлагодарение на тази техника той и овлажнява деликатно въздуха в помещениетоПълни се със 145 мл вода и няколко капки от 100 % натурален бленд от аромати или единично етерично маслоКоличеството образувана мъгла е около 35 мл на час.

 Дифузерът има 3 различни сменяеми комплекта уши  – с дизайн на котка (на някой им прилича и на лисиче  , мечка и заекТези уши придават онзи специален и единствен по рода си вид, който прогонва всяка скука в ежедневието на децата ниУшите може да се сменят и комбинират по желание, няма ограничения за въображението. 

В допълнение може да се включи отпускаща музика, която е създадена специално за този дифузер и пресъздава звуковете на природатаТя призовава към спокойни игри, успокоение и заспиванеУвеличаването става на 3 степени, според личните слухови възприятия.

Вграденият таймер позволява настройване на 3 периода на ароматизиране:  2 и 4 часа в режим на работа или 8 часа през определен интервалОсвен това може да се избира между отделни цвята на светлината (пастелносиньо, пателножълто и пастелнолилавоили функцията за автоматично редуване на цветоветеДифузерът „Весели приятели“ може да се използва и като нощна лампа.

 

ДИФУЗЕР NEBULIZER

Небулизиращият дифузер разгражда етеричното масло на малки частици, чрез използването на високоскоростен въздушен поток под налягане и струйна дюза. Когато маслото се освободи от дифузера, то отива във въздуха под формата на фина мъгла. Фината мъгла, създадена от небулайзера, не променя химичния състав или аромата – тя дифузира цялото масло наведнъж, вместо на етапи.

Този тип дифузери не използват топлина или вода и разпръскват цялото масло във въздуха с многоинтензивна мъгла. Изработени са от дърво, стъкло, керамика и BPA free пластмаса. Тъй като използват само етеричното масло (няма други вещества, като вода или топлина), за ароматерапия е нужно много повече масло в сравнение с другите дифузери.

Небулайзерите са подходящи за големи помещения, тъй като насищат много бързо въздуха с избарните етерични масла или блендове. В конкретния случай небулайзерът Purist на Primavera с лекота покрива помещения с големина около 80 м2.

В нашето семейство във всяка стая има различен според предназачението си уред, който ни помага да се наслаждаваме на етеричните масла пълноценно! Важна част от поддържането на дифузера ви, за да работи безпроблемно, е да го поддържате чист. В повечето случаи, изплакването и избърсването му с мека кърпа ще бъде достатъчно. Но има масла, който са по-тежки, плътни с интензивен цвят, при които ще се наложи да използвате подходящ препарат. В никакъв случай не мийте дифузера под чешмата с тежки абразивни препарати! За тази цел в МаКаСа имаме специален препарат, чрез който можете да премахнете замърсяванията.


AromEx на Primavera е специален двуфазен почистващ препарат за арома лампи и дифузери. Рецептата му се основава изключително на възобновяеми суровини. Нужно е да изсипете една чаена лъжичка (около 2,5 мл) неразреден препарат в контейнера на дифузера. След което добавете вода и оставете да подейства. Така ще удължите живота на вашите арома дифузери!

 

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

 


Снимки: Makasa.org, Primavera Life, Jana Rothe (снимка на дифузер Feel Happy), всички права запазени

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Арома дифузери и Методи на дифузия

Арома дифузери и Методи на дифузия | MAKASA.ORG

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ДИФУЗЕР ЗА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА?

Как да изберем Дифузер за етерични масла? | MAKASA

Дифузерът за етерични масла, бързо се превърна в един от най-популярните начини за постигане на предимствата на ароматерапия у дома. Дифузерът за етерични масла, бързо се превърна в един от най-популярните начини за постигане на предимствата на ароматерапия у дома. 2023-03-03T06:19:26+02:00 КАК ДА ИЗБЕРЕМ ДИФУЗЕР ЗА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА?

<p><a href="https://makasa.cloudcart.net/admin/difuzeri.html" target="_blank" rel="noopener"></a>Дифузерът за етерични масла, бързо се превърна в един от най-популярните начини за постигане на предимствата на ароматерапия у дома. Той не само ароматизира прекрасно дома ни, но и носи редица полезни ползи от прилагането на етеричните масла, особено в предизвикателните времена, в които живеем. Освен това е и прекрасен допълващ аксесоар към интериора ни, който може да има и повече от една функция.</p> <p>Ако сте начинаещи в прилагането на ароматерапия, изборът на дифузер най-вероятно ще ви затрудни, поради голямото разнообразие и видове, които се предлагат на пазара.</p> <p>В МаКаСа, можем да ви предложим висококачествени дифузери на&nbsp;немската ароматерапевтична компания Primavera,&nbsp;които могат да задоволят всякакви изисквания. Освен това, с качеството с което са изработени, доказано ще ви служат за по-дълъг период от време, без да ви създават главоболия по тяхната поддръжка!</p> <p>Основите им са направени от т.нар.&nbsp;<em>BPA free</em>&nbsp;пластмаса &ndash; висококачествен материал, които не съдържа поликарбонатни пластмаси и епоксидни смоли. Това е от съществено значение при употребата на <a href="https://makasa.org/category/eterichni-masla" target="_blank" rel="noopener">етерични масла</a>.</p> <p><a href="https://makasa.org/product/ultrazvukov-aroma-difuzer-feel-happy-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="Ултразвуков Дифузер Feel Happy Primavera"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/melonchello-blog-diffuser-primavera-615c9eb4d36a6.jpg" class="alignleft" width="608" height="406" /></a>И нещо много важно, което според нас трябва да уточним &ndash; дифузерите на Primavera,&nbsp;не са произведени само в Китай,&nbsp;както повечето масови широкоразпространени модели. В това ще се убедите още щом отворите кутията на уреда.</p> <p>Написахме този наръчник, за да ви водим стъпка по стъпка през процеса на избор на най-подходящия за вас дифузер за етерични масла, защото държим да ви насочим към наистина висококачествени уреди, с различни функционалности и предназначения.&nbsp;</p> <p>Препоръчваме винаги да използвате 100% чисти натурални <a href="https://makasa.org/page/eterichni-masla-za-difuzer" target="_blank" rel="noopener">етерични масла за дифузер</a>, за най-добро арома изживяване.</p> <h2><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;">КАКВО ВСЪЩНОСТ ПРЕДСТАВЛЯВА ДИФУЗЕРА?</span></h2> <p>Дифузер е всяко устройство, което позволява на течността да се изпари, като по този начин създава аромат в помещението. Процесът на дифузия обикновено се осъществява по четири различни начина:</p> <ul> <li>Овлажняване&nbsp;&ndash; чрез използване на вода и етерично масло, се образува фина мъгла, която изпълва въздуха. Тази мъгла се произвежда от малък диск в контейнера на устройството, който създава ултразвуковите вълни.</li> <li>Вентилация&nbsp;&ndash; изпаряването се постига, чрез използване на малък вентилатор за създаване на въздушен поток. Въздухът преминава през абсорбираща подложка, която задържа етеричното масло.</li> <li>Топлина&nbsp;&ndash; чрез прилагане на нежна топлина, повишената температура ще доведе до изпаряване на етеричното масло във въздуха.</li> <li>Небулизация&nbsp;&ndash; това е процес, който принуждава разграждането на етеричните масла до много малки частици. Изисква висока скорост, въздушен поток под налягане и специално проектирана струйна дюза.</li> </ul> <h5>&nbsp;</h5> <h2><span style="color: #99cc00;">ВИДОВЕ ДИФУЗЕРИ</span></h2> <p>Има четири основни семейства дифузери на етерични масла:</p> <ol> <li>Ултразвуков дифузер</li> <li>Безжичен дихузер</li> <li>Дифузер с вентилаторно разпръскване</li> <li>Дифузер с нежно загряване</li> <li>Дифузер тип небулайзър (Nebulizer)</li> </ol> <p>Всички тези технологии за дифузия на етерични масла имат една и съща цел, но начинът да се постигне е различен. Принципът е прост &ndash; разпръснатите молекули на етеричните масла във въздуха се вдишват и по този начин се наслаждаваме на ползите от тях.</p> <p>Тук искаме&nbsp;да обърнем внимание на пулверизаторите&nbsp;или така наречените овлажнители за въздух, които често се рекламират и като дифузери (лесно ще ги познаете, във вътрешността си имат филтър, който се потапя във водата на контейнера).&nbsp;Те служат само за овлажняване на сухия въздух&nbsp;в помещенията и&nbsp;нямат свойствата да ароматизират с етерични масла.&nbsp;Основните недостатъци, когато етерични масла сe използват в пулверизатор, който не е предназначен за това са:</p> <ul> <li>Нужно е по-голямо количество етерично масло, за да се усети аромата му.</li> <li>Овлажнява се пространството&nbsp;около самия уред, тъй като струята за дифузия не е достатъчно силна и достатъчно фина.</li> <li>Материалите, от които пулверизаторите са направени,&nbsp;не са предназначени за използване на етерични масла.&nbsp;Те могат да се деформират от състава на маслата. Фини пластмасови частици могат да проникнат дори във водата и така всъщност да се загуби целия полезен ефект от използването на овлажняващия уред.</li> <li>Почистването и поддържката са по-трудоемки&nbsp;и отнемат повече време и внимание.</li> </ul> <p>Има няколко важни въпроса, които трябва да си зададете, за да можете да изберете най-правилният за вас вариант:</p> <ul> <li> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>Колко голямо е вашето помещение?</strong></span></p> </li> </ul> <p>Не се притеснявайте, независимо дали живеете в апартамент или къща, можем да ви предложим подходящ дифузер за етерични масла! По-малките пространства означават повече възможности, тъй като няма да имате голяма площ за покриване. Голямо пространство изисква по-голям дифузер, на който ароматa да достигне равномерно и в най-далечния край на стаята. Лесно ще се ориентирате &ndash; в описанията на самите уреди, са посочени обхвата и площта на помещението, което покриват.</p> <p><a href="https://makasa.org/product/aroma-difuzer-woody" target="_blank" rel="noopener" title="Ултразвуков дифузер Woody"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/307444522_5557754334267660_959914482724715596_n.jpg" class="alignleft" width="300" height="370" /></a></p> <p class="text-alignleft">Средните варианти с капацитет на резервоара от 120 мл и обхват на аромата 4&ndash;5 метра, обикновено са подходящи за помещения до 25&ndash;30 м2. В тези случай ви препоръчваме&nbsp;<a href="https://makasa.org/product/aroma-difuzer-woody" target="_blank" rel="noopener"><strong>дифузер Woody</strong></a>. Стъклената горна част на дифузера, нежно осветява стаята и придава стилен завършек на всеки хол и всяка спалня, дървената основа придава допълнително топлота и уют.</p> <p class="text-alignleft">Една от най-полезните функции на един уред е неговата възможност да регулира не само времетраенето на дифузия, но и&nbsp;<strong>силата на разпръскване на фината мъгла</strong>&nbsp;&ndash; по този начин всъщност задавате по-интезивното изпаряване на етеричните масла в помещението. Ако желаете да се наслаждавате на специалните ароматни вълни за по-дълго време, можете да настроите ароматизирането и осветяването на стаята, като използвате опцията за работа на дифузера с прекъсване.</p> <ul> <li> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>Къде прекарвате най-много от времето си?</strong></span></p> </li> </ul> <p>Ако в ежедневието ви сте на крак по цял ден не означава, че не можете да се възползвате от полезните свойства на етеричните масла!</p> <p>Опитайте&nbsp;<strong><span style="color: #99cc00;">личен инхалатор за ароматерапия</span>&nbsp;</strong>&nbsp;&ndash; представлява малък стик с напоен с етерични масла тампон. Лесен за употреба, изключително компактен, побира се във всяка чанта и джоб.</p> <p>В сезона на настинките и грипа, особено подходящ е <a href="https://makasa.org/product/aroma-inhalator-dishay-s-udovolstvie-8-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">арома инхалаторът &bdquo;Дишай с удоволствие&ldquo;</a>&nbsp;<span style="color: #99cc00;"><strong>&nbsp;освежаващите и ободряващи аромати на евкалипт, иглички от смърч и мента, ще укрепват дихателната ви система.</strong></span>&nbsp;Или просто си закупете инхалатор, който не е предварително ароматизиран.</p> <ul> <li> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>Търсите дифузер за лично ползване или за наслада на цялото семейство?</strong></span></p> </li> </ul> <p>Понякога не всички от семейството искат да се наслаждават едновременно на дифузията. В тези моменти&nbsp;<span style="color: #99cc00;"><strong>имате нужда от личен дифузер!</strong></span>&nbsp;Той е полезен и в случаите, когато искате да ароматизирате само пространството около работното ви място вкъщи или в офиса, без това да разсейва околните.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/duftgeraete_stills_05-2021-9033.jpg" class="alignleft" width="488" height="325" /></p> <p class="text-alignleft">Препоръчваме ви дифузер за лична ароматерапия, като <a href="https://makasa.org/product/bezjichen-mini-difuzer-petit-primavera" target="_blank" rel="noopener">ултразвуковият Petit</a>,&nbsp;който може да се използва навсякъде благодарение на вградената си батерия и компактния размер.</p> <p class="text-alignleft">Ароматът се пулверизира с помощта на ултразвук, като в компактния резервоар са необходими само 2-3 капки, за да се насладите на ароматерапевтичният ефект на етеричните масла.</p> <p class="text-alignleft">Да, въпреки малкия размер, дифузерът е тих (ако работите в абсолютна тишина, ще дочуете единствено леко балбукане на водата), но изключително функционален, перфектен е за всяка офис среда, за лично дифузиране, елегантен аксесоар за домашна релакс зона.</p> <p class="text-alignleft">Освен това има и много симпатична ленена торбичка, в която лесно да го съхранявате, когато го местите.</p> <p>Ще ви споделим, че докато пишем тази статия, ни прави компания точно този модел с аромат на&nbsp;сладка мента за стимулиране и вдъхновение!</p> <h5><a href="https://makasa.org/product/komplekt-za-avtomobil-priyatno-patuvane-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="Арома дифузер за кола"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/primavera-car-diffuser-aromatherapy.jpg" class="alignright" width="343" height="348" /></a></h5> <ul> <li> <p class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong>Искате ли да ароматизирате колата?</strong></span></p> </li> </ul> <p>Ако прекарвате много време в колата си и често пътувате, то за вас най-подходящ би бил <a href="https://makasa.org/product/komplekt-za-avtomobil-priyatno-patuvane-primavera" target="_blank" rel="noopener">арома дифузер за кола</a>. Но внимавайте &nbsp;ароматизирайте внимателно, за да не предозирате сетивата си. Също така ви препоръчваме да използвате стимулиращи масла, който да не пречат на шофирането.</p> <p>Комплектът за дифузия в автомобил &bdquo;Приятно пътуване&ldquo;&nbsp;на Primavera, освен устройството включва и&nbsp;ароматен бленд &bdquo;Приятно пътуване&ldquo;&nbsp;(съчетание от 100% чисти етерични масла от грейпфрут, дугласка ела и лимонова трева). Изключително лесен е за използване &ndash; горната част на плочката се дърпа, а плочката, която се напоява има нужда от не повече от 3&ndash;5 капки етерично масло.</p> <p>От нашия личен опит, плочката се нуждае от презареждане на всеки три дни, тъй като маслата се изпаряват с времето. Всъщност функцията му се базира на обдишването с въздух от климатика в колата. Подходящ е за всички видове решетки, елегантно допълнение, без нужда от загряване или добавяне на вода.</p> <p>Сега, след като си отговорите на тези въпроси, е време да разкажем малко повече за видовете дифузери, техните свойства и полезни качества. И най-вече какви дифузери, можете да намерите в магазин МаКаСа и защо ви препоръчваме точно тях.</p> <h2><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/product/ultrazvukov-difuzer" target="_blank" rel="noopener" title="Ултразвуков дифузер за етерични масла"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/feel-happy-primavera-aroma-diffuser2.jpg" class="alignleft" width="481" height="487" /></a><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/ultrazvukov-difuzer" target="_blank" rel="noopener">УЛТРАЗВУКОВ ДИФУЗЕР ЗА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></span></span></h2> <p class="text-alignleft">По много причини, които ще опишем тук, това е най-предпочитаният модел дифузер! Ултразвуковият дифузер, използва вода, в която се накапват, определен брой, според модела на уреда, капки етерично масло. Вибрациите от ултразвуковите вълни, карат водните молекули да се разделят, създавайки фина мъгла, която се разпръсква от дифузера.</p> <p class="text-alignleft">Дифузерът функционира и като йонизатор, който отделя отрицателни йони във въздуха, които се борят с вредните положителни йони. Успоредно с пречистването на помещението и разпръснатия приятен аромат, ултразвуковият дифузер действа и като нежен овлажнител. Особено е полезен в студените зимни месеци, при сух климат, при дихателни проблеми или различни кожни заболявания, при често използване на климатик в стаята.</p> <p>Размерът частиците съдържащи етерично масло, които се разпръскват е достатъчно малък, за да може лесно да се вдишва и използва за ароматерапия.</p> <p>Нашият безпорен фаворит и любим модел е&nbsp;арома дифузерът &bdquo;Feel Happy&ldquo;&nbsp;&ndash; това просто е уред с много възможности. Освен елегантния му дизайн, &bdquo;Feel Happy&ldquo;&nbsp;<span lang="bg-BG">предлага многобройни варианти за работа и&nbsp;<span style="color: #99cc00;"><strong>ароматизира помещения около </strong></span></span><span style="color: #99cc00;"><strong>30 м&sup2;</strong></span>&nbsp;<span lang="bg-BG">с деликатната си ароматна мъгла</span>.</p> <p>Както казахме и по-горе, едни от най-важните фактори, които свидетелстват за качество в изработка на арома дифузер, е регулирането на силата на разпръскваната мъгла. При &bdquo;Feel Happy&ldquo;&nbsp;к<span lang="bg-BG">оличеството мъгла може да варира в<span style="color: #99cc00;">&nbsp;<strong>три степени от</strong></span></span><span style="color: #99cc00;"><strong>&nbsp;15&nbsp;<span lang="bg-BG">до</span>&nbsp;30 мл на час</strong>.</span> Капацитетът на резервоара му е 200 мл.&nbsp;<span lang="bg-BG">Има и три степени за избиране на време, в което да работи</span>.&nbsp;<span lang="bg-BG">Дали с настроена до 12 часа работа с автоматично изключване, или ароматизиране 8 часа през фиксиран интервал, вярваме, че ароматният дифузер &bdquo;Feel Happy&ldquo; ще удовлетвори всякакви желания</span>. LED светлинната му лента, също има степени за регулация &ndash; постоянна или плаващо преливаща, можете да изберете и цвят по желание.</p> <p><a href="https://makasa.org/product/bezjichen-difuzer-traveller-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="Безжичен ултразвуков дифузер за етерични масла"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/241865801_4442411929135245_8857605778766497980_n.jpg" class="alignright" width="365" height="456" /></a>Едно от новите попълнение в нашата колекция от висококачествени дифузери е <span style="color: #99cc00;"><strong><a href="https://makasa.org/product/bezjichen-difuzer-traveller-primavera" target="_blank" rel="noopener">безчичният Traveller на Primavera</a>.</strong></span> Мобилният ултразвуков дифузер е идеален спътник за хора, които водят забързано ежедневие или просто не бичат да се разделят с любимите си аромати. Компактният размер на безжичното устройство се вписва във всяка поставка за чаши в колата, а в същото време има ефективен капацитет за ароматизиране на помещения до 20 м&sup2;.</p> <p>Безжичният дифузер може ви придружава през целия ден &ndash; сутрин за по-ароматна закуска, повреме на пътуване, в офиса, навън в парка, дори вечер повреме на отпускаща вана. За миг, нежното ултразвуково разпръскване разпространява любимия ви аромат.</p> <p>В комбинация с топло бяло осветление наподобяващо &bdquo;вечеря на свещи&ldquo;, дифузерът създава приятна, отпускаща атмосфера. Изработен от благородна въглеродна стомана с вид на розово злато и висококачествена пластмаса без BPA с матова бяла повърхност, дифузер Traveller е луксозно ароматизиращо устройство за всякакви ситуации.</p> <p><span lang="bg-BG">Въпреки многообразните си функции е много лесен за употреба, а също и се почиства много бързо и без проблеми</span>.<span lang="bg-BG">&nbsp;Затова смятаме, че е идеален за всякакво приложение, било то в жилищни помещения или в офис среда</span>.</p> <h5>&nbsp;</h5> <h2><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/aroma-ventilatoren-difuzer" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">ДИФУЗЕР С ВЕНТИЛАТОРНО РАЗПРЪСКВАНЕ</span></a></span></h2> <p><a href="https://makasa.org/product/aroma-ventilatoren-difuzer" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/aroma-ventilatoren-difuzer-cvete-primavera.jpeg" class="alignleft" width="382" height="382" /></a>Дифузирането на етерични масла, чрез вентилация на студен въздух, позволява бързото и равномерно разпръскване на аромат в помещенията.&nbsp;<span class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="en" data-phrase-index="0">Този тип дифузери са много лесни за използване, нужно е просто да поставите капки етерично масло върху касетата (представлява подложка от текстилен материал за напояване) предназначена за това.</span>&nbsp;<span class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="en" data-phrase-index="1">Те обикновено са изключително устойчиви, а д</span><span class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="en" data-phrase-index="2">ифузията им е чиста, тъй като не се добавя вода.&nbsp;</span></p> <p>Модерният&nbsp;вентилаторен дифузер Flower на Primavera работи без вода или нагряване &ndash; идеален e за по-големи жилищни или офис&nbsp;<strong><span style="color: #99cc00;">помещения около 50 м&sup2;</span>.&nbsp;</strong><span lang="bg-BG">Обхватът на аромата му е</span>&nbsp;6&ndash;7&nbsp;<span lang="bg-BG">метра и има три степени на вентилация.&nbsp;</span></p> <p>При този тип дифузери, препоръчваме да подменяте касетите за напояване, при всяка смяна на аромата.</p> <h5>&nbsp;</h5> <h2><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/simply-silent-primavera" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">ДИФУЗЕР С НЕЖНО ЗАГРЯВАНЕ</span></a></span></h2> <p>Дифузерите с нежно загряване, са изключително елегантни и лесни за употреба. Техниката на дифузия се състои в нагряване на етеричните масла при ниска температура &ndash; тя никога не е повече от 49&deg; C, за да не се загубят изцяло техните свойства. По този начин етеричните масла естествено се разпръскват във въздуха.</p> <p><a href="https://makasa.org/product/simply-silent-primavera" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/diffuser-primavera-simply-silent.jpg" class="alignright" width="401" height="267" /></a></p> <p>Ако искате абсолтно безшумен дифузер, ви препоръчваме&nbsp;термоароматният камък &bdquo;Simply Silent&ldquo;&nbsp;на Primavera, изработен от висококачествена глазирана керамика. Трябва да имате предвид, че този тип дифузери са&nbsp;<span style="color: #99cc00;"><strong>подходящи за по-малки помещения около 20 м&sup2;</strong></span>&nbsp;или за лична дифузия, тъй като имат обхват на аромата 3&ndash;4 метра. С леко натискане отгоре върху уреда, се затоплят бързо и безшумно етеричните масла, без да има нужда от добавяте вода.</p> <p>Докато работи, основата му се осветява от матовобяла LED лампа и така придава допълнително очарование на атмосферата в жилището. След един час &bdquo;Simply Silent&ldquo;&nbsp;изключва автоматично нагряването и осветлението. Уредът се поддържа много лесно, подходящ е за спалнята и за офиса, едно елегантно керамично бижу във вашия дом.</p> <h2><span style="font-size: 12pt;">&nbsp;</span></h2> <h2><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/product/aroma-difuzer-veseli-priyateli-primavera" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">ДИФУЗЕР ЗА ДЕТСКАТА СТАЯ</span></a></span></h2> <p>Искаме да обърнем специално внимание на този тип дифузери и изобщо прилагането на ароматерапия при деца.&nbsp;<span class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="en" data-phrase-index="0">Това всъщност е наистина важен фактор, който трябва да се има предвид при избора на дифузер.</span></p> <p><a href="https://makasa.org/product/aroma-difuzer-veseli-priyateli-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="Ултразвуков дифузер за етерични масла за детска стая"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/diffuser-primavera-kids.jpg" class="alignleft" width="431" height="287" /></a></p> <p class="text-alignleft"><strong><span class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="en" data-phrase-index="2" style="color: #99cc00;">Ако имате деца под три години не препоръчваме да използвате етерични масла около тях.</span>&nbsp;</strong><span class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="en" data-phrase-index="3">Когато става въпрос за дифузери, най-добре е да запазите етеричните си масла като нещо, на което можете да се насладите лично.</span>&nbsp;<span class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="en" data-phrase-index="4">В тези случай опитайте пасивен ароматерапевтичен личен инхалатор, за да можете да се възползвате от вашите масла, без да разпръсквате аромат около бебето. Преди да дифузирате масла и изобщо прилагате ароматерапия вкъщи, моля, прочетете насоките за безопасност при използване на етерични масла върху деца, които сме описали в&nbsp;нашата статия - </span><a href="https://makasa.org/article/kak-da-izpolzvame-eterichni-masla-pri-deca" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #aec745; background-color: transparent; text-decoration: none; outline: 0px; transition: color 0.2s ease 0s, opacity 0.2s ease 0s; outline-offset: -2px;">КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ ДЕЦА</a><span class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="en" data-phrase-index="4">.</span></p> <p class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="en" data-phrase-index="8">Ако имате деца между 3 и 10 години, поздравления!</span></strong></span>&nbsp;<span class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="en" data-phrase-index="9">Можете да използвате определени етерични масла на децата си (например маслата от серията Primavera KIDS, всички блендове за деца&nbsp;с марката&nbsp;<em>KidSafe</em>&nbsp;на&nbsp;<em>Plant Therapy</em>, както и рол-он серията на&nbsp;<em>dōTERRA</em>)!</span></p> <p class="text-alignleft"><span class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="en" data-phrase-index="11">За тази възраст, сме убедени, че както вие, така и вашите деца, ще се влюбят в&nbsp;арома дифузера &bdquo;Весели приятели&ldquo; на Primavera.&nbsp;Казваме го така с увереност, защото помага на нашите деца да заспят, не само заради нежния разпръскващ аромат, но и заради прекрасния му забавен вид и нежна музика.&nbsp;</span></p> <p><span lang="bg-BG">Разработеният в детски дизайн&nbsp;ултразвуков дифузер<strong>&nbsp;</strong>предлага многобройни варианти за работа и ароматизира&nbsp;<span style="color: #99cc00;"><strong>помещения около </strong></span></span><span style="color: #99cc00;"><strong>30 м2</strong></span>&nbsp;<span lang="bg-BG">с нежна ароматна мъгла</span>.&nbsp;<span lang="bg-BG">Благодарение на тази техника той и овлажнява деликатно въздуха в помещението</span>.&nbsp;<span lang="bg-BG">Пълни се със</span>&nbsp;145 мл&nbsp;<span lang="bg-BG">вода&nbsp;и няколко капки от</span>&nbsp;100 %&nbsp;<span lang="bg-BG">натурален бленд от аромати или единично етерично масло</span>.&nbsp;<span lang="bg-BG">Количеството&nbsp;образувана мъгла е около</span>&nbsp;35 мл&nbsp;<span lang="bg-BG">на час</span>.</p> <p><a href="https://makasa.org/product/aroma-difuzer-veseli-priyateli-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="Ултразвуков дифузер за деца"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/happy-friends-aroma-diffuser-kids-primavera3.jpg" class="alignright" width="417" height="278" /></a></p> <p class="text-alignleft">&nbsp;<span lang="bg-BG">Дифузерът има 3 различни сменяеми комплекта уши</span>&nbsp; &ndash;&nbsp;<span lang="bg-BG">с дизайн на котка (на някой им прилича и на лисиче &nbsp;, мечка и заек</span>.&nbsp;<span lang="bg-BG">Тези уши придават онзи специален и единствен по рода си вид, който прогонва всяка скука в ежедневието на децата ни</span>.&nbsp;<span lang="bg-BG">Ушите може да се сменят и комбинират по желание,&nbsp;</span><span lang="bg-BG">няма ограничения за въображението</span>.<span lang="bg-BG">&nbsp;</span></p> <p class="text-alignleft"><span lang="bg-BG">В допълнение&nbsp;<strong><span style="color: #99cc00;">може да се включи отпускаща музика,</span>&nbsp;</strong>която&nbsp;е създадена специално за този дифузер и пресъздава звуковете на природата</span>.&nbsp;<span lang="bg-BG">Тя призовава към спокойни игри, успокоение и заспиване</span>.&nbsp;<span lang="bg-BG">Увеличаването става на 3 степени, според личните слухови възприятия</span>.</p> <p><span lang="bg-BG">Вграденият таймер позволява настройване&nbsp;<span style="color: #99cc00;"><strong>на 3 периода на ароматизиране</strong></span></span><span style="color: #99cc00;"><strong>:</strong>&nbsp;</span><span lang="bg-BG">&nbsp;</span>2 и&nbsp;4&nbsp;<span lang="bg-BG">часа в режим на работа или</span>&nbsp;8&nbsp;<span lang="bg-BG">часа през определен интервал</span>.&nbsp;<span lang="bg-BG">Освен това може да се избира между<strong>&nbsp;</strong></span><span style="color: #99cc00;"><strong>3&nbsp;<span lang="bg-BG">отделни цвята на светлината</span></strong></span>&nbsp;(<span lang="bg-BG">пастелносиньо, пателножълто и пастелнолилаво</span>)&nbsp;<span lang="bg-BG">или функцията за автоматично редуване на цветовете</span>.&nbsp;<span style="color: #99cc00;"><strong><span lang="bg-BG">Дифузерът &bdquo;Весели приятели&ldquo; може да се използва и като нощна лампа</span>.</strong></span></p> <p>&nbsp;</p> <h2><a href="https://makasa.org/product/aroma-nebulayzer-purist-primavera" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;"><span style="font-size: 12pt;">ДИФУЗЕР NEBULIZER</span></span></a></h2> <h4><a href="https://makasa.org/product/aroma-nebulayzer-purist-primavera" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/nebulajzer-purist.jpg" class="alignleft" width="272" height="272" /></a></h4> <p class="text-alignleft">Небулизиращият дифузер разгражда етеричното масло на малки частици, чрез използването на високоскоростен въздушен поток под налягане и струйна дюза. Когато маслото се освободи от дифузера, то отива във въздуха под формата на фина мъгла. Фината мъгла, създадена от небулайзера, не променя химичния състав или аромата &ndash; тя дифузира цялото масло наведнъж, вместо на етапи.</p> <p class="text-alignleft">Този тип дифузери не използват топлина или вода и разпръскват цялото масло във въздуха с многоинтензивна мъгла. Изработени са от дърво, стъкло, керамика и BPA free пластмаса. Тъй като използват само етеричното масло (няма други вещества, като вода или топлина), за ароматерапия е нужно много повече масло в сравнение с другите дифузери.</p> <p class="text-alignleft">Небулайзерите са подходящи за големи помещения, тъй като насищат много бързо въздуха с избарните етерични масла или блендове. В конкретния случай небулайзерът Purist на Primavera с лекота покрива <span lang="bg-BG"><span style="color: #99cc00;"><strong>помещения с големина около 8</strong></span></span><span style="color: #99cc00;"><strong>0 м2.</strong></span></p> <p class="text-alignleft">В нашето семейство във всяка стая има различен според предназачението си уред, който ни помага да се наслаждаваме на етеричните масла пълноценно! <span class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="en" data-phrase-index="2">Важна част от поддържането на дифузера ви, за да работи безпроблемно, е да го поддържате чист.</span>&nbsp;<span class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="en" data-phrase-index="3">В повечето случаи, изплакването и избърсването му с мека кърпа ще бъде достатъчно.</span>&nbsp;Но има масла, който са по-тежки, плътни с интензивен цвят, при които ще се наложи да използвате подходящ препарат.&nbsp;<span style="color: #99cc00;"><strong>В никакъв случай не мийте дифузера под чешмата с тежки абразивни препарати!</strong>&nbsp;</span>За тази цел в МаКаСа имаме специален препарат, чрез който можете да премахнете замърсяванията.</p> <p><br />AromEx на Primavera&nbsp;е специален двуфазен почистващ препарат за арома лампи и дифузери. Рецептата му се основава изключително на възобновяеми суровини. Нужно е да изсипете една чаена лъжичка (около 2,5 мл) неразреден препарат в контейнера на дифузера. След което добавете вода и оставете да подейства. Така ще удължите живота на вашите арома дифузери!</p> <p>&nbsp;</p> <h3 style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; font-family: Montserrat; font-weight: 400; line-height: 1.1; color: #627531; margin: 0px 0px 5px; font-size: 24px; background-color: #ffffff; border: none; border-radius: 0px; padding: 0px; text-decoration: none; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px;"><strong style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; font-weight: bold;"><span color="#99cc00" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #99cc00;">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></h3> <p><strong style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; font-weight: bold;"><span color="#99cc00" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #99cc00;"></span></strong></p> <ul style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; margin: 0px 0px 20px; background-color: #ffffff; border: none; border-radius: 0px; padding: 0px 0px 0px 20px; text-decoration: none; list-style-type: square; color: #666666; font-family: Montserrat; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px;"> <li><a href="https://makasa.org/article/kak-da-izpolzvame-eterichnite-maslata-bezopasno">КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛАТА БЕЗОПАСНО?</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/chetiri-blenda-za-difuzer-podhodyashti-za-zimata">ЧЕТИРИ БЛЕНДА ЗА ДИФУЗЕР ПОДХОДЯЩИ ЗА ЗИМАТА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/da-podsilim-imunnata-sistema-s-eterichni-masla">ДА ПОДСИЛИМ ИМУННАТА СИСТЕМА С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a><a href="https://makasa.org/article/kratak-rechnik-na-terminite-v-aromaterapiyata"></a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/mikrobi-bakterii-i-difuzer-za-eterichni-masla">МИКРОБИ, БАКТЕРИИ И ДИФУЗЕР ЗА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА!</a></li> <li style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none;"><a href="https://makasa.org/article/pasivna-difuziya-shto-e-to">ПАСИВНА ДИФУЗИЯ, ЩО Е ТО?</a><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;"><a href="https://makasa.org/article/pasivna-difuziya-shto-e-to" style="box-sizing: border-box; background-color: transparent; text-decoration: none; outline: currentcolor none 0px; transition: color 0.2s ease 0s, opacity 0.2s ease 0s; outline-offset: -2px;"></a></span><a href="https://makasa.org/article/eterichni-masla-s-aromat-na-gora" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #627531; background-color: transparent; text-decoration: none; outline: 0px; transition: color 0.2s ease 0s, opacity 0.2s ease 0s;"><span style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; font-size: 10pt; color: #99cc00;"></span></a></li> </ul> <div class="_sidebar-box-title" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; margin: -20px; padding: 20px; position: relative; color: #666666; font-family: Montserrat; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-thickness: initial; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;"> <h4 style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; font-family: Montserrat; font-weight: 400; line-height: 1.2; color: #617335; margin: 0px 0px 5px; font-size: 14px; background-color: transparent; border: none; border-radius: 0px; padding: 0px 20px 0px 0px; text-decoration: none; font-style: normal; text-transform: uppercase;"><span style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #99cc00;"></span></h4> <h3 style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; font-family: Montserrat; font-weight: 400; line-height: 1.1; color: #627531; margin: 0px 0px 5px; font-size: 24px; background-color: transparent; border: none; border-radius: 0px; padding: 0px; text-decoration: none; font-style: normal;"><span style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #99cc00;"><strong style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; font-weight: bold;"><span color="#99cc00" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none;">КАТЕГОРИИ<br style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none;" /></span></strong></span></h3> <p><span style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #99cc00;"><strong style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; font-weight: bold;"><span color="#99cc00" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none;"></span></strong></span></p> <ul style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; margin: 0px; background-color: transparent; border: none; border-radius: 0px; padding: 0px 0px 0px 20px; text-decoration: none; list-style-type: square;"> <li style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none;"><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #aec745; background-color: transparent; text-decoration: none; outline: 0px; transition: color 0.2s ease 0s, opacity 0.2s ease 0s;">АРОМАТЕРАПИЯ</a></li> <li style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none;"><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #aec745; background-color: transparent; text-decoration: none; outline: 0px; transition: color 0.2s ease 0s, opacity 0.2s ease 0s;">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></li> <li style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none;"><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #aec745; background-color: transparent; text-decoration: none; outline: 0px; transition: color 0.2s ease 0s, opacity 0.2s ease 0s;">БАЗОВИ МАСЛА</a></li> <li style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none;"><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #aec745; background-color: transparent; text-decoration: none; outline: 0px; transition: color 0.2s ease 0s, opacity 0.2s ease 0s;">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></li> <li style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none;"><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #aec745; background-color: transparent; text-decoration: none; outline: 0px; transition: color 0.2s ease 0s, opacity 0.2s ease 0s;">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></li> </ul> </div> <p>&nbsp;</p> <hr /> <p><span style="font-size: 8pt; color: #999999;"><em>Снимки: Makasa.org, Primavera Life, Jana Rothe (снимка на дифузер Feel Happy), всички права запазени</em></span></p> <p>&nbsp;</p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки