Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
КАК ДА ПРЕНЕСЕМ АРОМАТЪТ НА ГОРА В КЪЩИ?

06.10.2021 11:59:19

КАК ДА ПРЕНЕСЕМ АРОМАТЪТ НА ГОРА В КЪЩИ?

Обожаваме времето на дългите и приятни разходки из природата. Ароматният въздух, който вдишваме в гората има естествено съдържание на етерични масла. Горският въздух е обогатен с терпени и други съединения, които се считат за особено полезни, а и противовъзпалителни. Тези ефективни аромати се произвеждат от дърветата, съхраняват се в игличките им и се освобождават под формата на така познатото ухание на свежа иглолистна гора. Повечето етерични масла с дървесен, иглолистен произход, имат силно изразени благоприятни свойства за дихателната ни система. Освен това спомагат за изчистване на дихателните пътища, особено в случай на кашлица и настинка. Някой от тях облекчават мускулни напрежения, нанесени локално и разредени в базово масло, са перфектни за отпускащ, освобождаващ от напрежението масаж. Но освен тези им неоспорими качества, маслата с иглолистен профил имат и други благоприятни действия за съзнанието ни, за отпускане на нервно напрежение, както и за освежаване на въздуха у дома.

Интересен факт: в Япония, където по-голямата част от нейната територия е покрита с гори, разходките, съзерцанието и успокоението на ума и душата в гората, са популярен начин за прекарване на свободното време. Терминът „шинрин-йоку“ или в буквален превод „къпане в горски въздух“, е изкуството да се слееш с природата с всичките си сетива. Методът е въведен за първи път през 1982 г., като част от държавната здравна програма.

В тази статия ще обърнем внимание на етеричните масла с горско ухание и как те могат да ни влияят благотворно не само на тялото, но и на душата. Време е да внесем гората вкъщи и да се насладим на богатството от аромати!

Borovi-igli-essential-oil-PrimaveraМАСЛО ОТ БЯЛ БОР

Поемете дълбоко въздух

Семейство: Pinaceae
Ботаническо име: Pinus sylvestris
Ароматен профил: Свеж, дървесен, пикантен

 • Ароматерапия за тялото – Хората, които са по-чувствителни и алергични в периода активен пролетен цъфтеж на полените, могат да използват маслото за облекчение в личен инхалатор и да се възползват от укрепващият ефект на етеричното масло от борови игли. Ароматът събужда защитните сили на тялото и ви помага да дишате по-дълбоко. Маслото активно облекчава дихателните пътища, има антибакетериално и антивирусно действие. Отпуска, успокоява, освежава.
 • Ароматерапия за душата – Ароматът на борови игли укрепва при изтощение и осигурява чистота на съзнанието. Дарява ни с духовна сила и помага да възвърнем своята енергия.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Himalaiski-kedar-essential-oil-Primavera

МАСЛО ОТ ХИМАЛАЙСКИ КЕДЪР

Грижа за кожата и устойчивост

Семейство: Pinaceae
Ботаническо име: Cedrus deodara
Ароматен продил: Земен, дървесен, сладък
 

 • Ароматерапия за тялото – Като подхранващо масло за тяло, хималайският кедър подпомага възстановяването на кожата. Етеричното масло е идеално за локално приложение при леки възпаления. Действа благоприятно и като масажно масло за облекчаване на задържането на вода в краката.
 • Ароматерапия за душата – Силно успокояващо масло, което отпуска нервно напрежение, има възстановяващ ефект по време на силен стрес и засилва психологическата устойчивост.

 

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Shveicarski-bor-essential-oil-Primavera

МАСЛО ОТ ШВЕЙЦАРСКИ БОР

Чист въздух и увереност

Семейство: Pinaceae
Ботаническо име: Pinus cembra
Ароматен профил: Дървесен, свеж

 • Ароматерапия за тялото – Свежият аромат на маслото от швейцарски бор успешно неутрализира неприятните миризми в помещенията. Допринася въздуха да бъде с дълбок, освобождаващ ефект. Благоприятства при масаж и насърчава кръвообращението. Има болкоуспокояващ ефект върху възпалените и напрегнати мускули.
 • Ароматерапия за душата – Интензивният иглолистен аромат ни помага да се справим психически във времена на несигурност, укрепва съзнанието ни, вдъхва смелост. Ако ни липсва самоувереност, маслото ни дава стабилност и енергия.

 

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Listvenica-essential-oil-Primavera

МАСЛО ОТ ЛИСТВЕНИЦА

Нежна и деликатна грижа

Семейство: Pinaceae
Ботаническо име: Larix decidua
Ароматен профил: Билков, нежно дървесен

 • Ароматерапия за тялото – Етеричното масло от лиственица е много леко. Разредено с бадемово масло е подходящо за деликатна грижа при малки наранявания. Нежното масло прочиства дихателните пътища и е подходящо при по-чувствителни бронхи.
 • Ароматерапия за душата – Ароматът на лиственица ни помага да разширим кръгозора си и да бъдем отворени за нови неща. Може да ни вдъхне самочувствие и нова надежда, изключително подходящо масло за по-срамежливи хора.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Bqla-Sreburna-ela-essential-oil-Primavera

МАСЛО ОТ БЯЛА (СРЕБЪРНА) ЕЛА

Изясняване и предупреждение

Семейство: Pinaceae
Ботаническо име: Abies alba
Ароматен профил: Дървесен, свеж

 • Ароматерапия за тялото – Етеричното масло от бяла/сребърната ела прекрасно ароматизира помещенията със своя свеж и дървесен аромат. Маслото, с аромат на Коледа, прочиства въздуха и създава хармонична атмосфера.
 • Ароматерапия за душата – Най-пресният аромат сред всички ели, стимулира сетивата и изостря фокуса ни. Маслото от бяла/сребърна ела повдига настроението и помага за чист и бистър ум при трудни решения.

 

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Kiparis-essential-oil-Primavera

МАСЛО ОТ КИПАРИС

Успокоение и заземяване

Семейство: Cupressaceae (семейство кипарисови)
Ботаническо име: Cupressus sempervirens
Ароматен профил: Дървесен, свеж

 • Ароматерапия за тялото – Етеричното масло от кипарис подпомага регулирането на прекомерното производство на телесни течности. То ефективно облекчава настинки, менструални спазми, както и венозни проблеми.
 • Ароматерапия за душата Заземяващото масло на кипариса ни дава подкрепа, когато емоциите са силни и трудно контролируеми. Успокояващото масло, което създава вътрешен баланс.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------  

Gigantska-ela-essential-oil-Primavera

МАСЛО ОТ ГИГАНТСКА ЕЛА

Яснота и пробуждане

Семейство: Pinaceae (семейство борове)
Ботаническо име: Abies grandis
Ароматен профил: Дървесен, сладък, свеж

 • Ароматерапия за тялото – Масажът на гърдите с етерично масло от гигантска ела, подпомага ясното и по-свободно дишане. Лекият по-сладък ароматен профил, създава особено приятен климат в стаята.
 • Ароматерапия за душата – Маслото от гигантска ела помага при изтощение, тъй като насърчава издръжливостта и способността за концентрация. То ни дава нови сили и помага за постигане на психическа стабилност.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Ароматерапия

Статии за Ароматерапия | MAKASA.ORG

КАК ДА ПРЕНЕСЕМ АРОМАТЪТ НА ГОРА В КЪЩИ?

Как да пренесем ароматът на гора в къщи? | MAKASA.ORG

Обожаваме времето на дългите и приятни разходки из природата. Ароматният въздух, който вдишваме в гората има естествено съдържание на етерични масла. Горск Обожаваме времето на дългите и приятни разходки из природата. Ароматният въздух, който вдишваме в гората има естествено съдържание на етерични масла. Горск 2022-12-29T14:01:22+02:00 КАК ДА ПРЕНЕСЕМ АРОМАТЪТ НА ГОРА В КЪЩИ?

<p>Обожаваме времето на дългите и приятни разходки из природата. Ароматният въздух, който вдишваме в гората има естествено съдържание на <a href="https://makasa.org/category/eterichni-masla" target="_blank" rel="noopener">етерични масла</a>. Горският въздух е обогатен с терпени и други съединения, които се считат за особено полезни, а и противовъзпалителни. Тези ефективни аромати се произвеждат от дърветата, съхраняват се в игличките им и се освобождават под формата на така познатото ухание на свежа иглолистна гора. Повечето етерични масла с дървесен, иглолистен произход, имат силно изразени благоприятни свойства за дихателната ни система. Освен това спомагат за изчистване на дихателните пътища, особено в случай на кашлица и настинка. Някой от тях облекчават мускулни напрежения, нанесени локално и разредени в базово масло, са перфектни за отпускащ, освобождаващ от напрежението масаж. Но освен тези им неоспорими качества, маслата с иглолистен профил имат и други благоприятни действия за съзнанието ни, за отпускане на нервно напрежение, както и за освежаване на въздуха у дома.</p> <p><span style="color: #99cc00;">Интересен факт:</span> в Япония, където по-голямата част от нейната територия е покрита с гори, разходките, съзерцанието и успокоението на ума и душата в гората, са популярен начин за прекарване на свободното време. Терминът &bdquo;шинрин-йоку&ldquo; или в буквален превод &bdquo;къпане в горски въздух&ldquo;, е изкуството да се слееш с природата с всичките си сетива. Методът е въведен за първи път през 1982 г., като част от държавната здравна програма.</p> <p>В тази статия ще обърнем внимание на етеричните масла с горско ухание и как те могат да ни влияят благотворно не само на тялото, но и на душата. Време е да внесем гората вкъщи и да се насладим на богатството от аромати!</p> <p></p> <h4><span><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-byal-bor-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="Етерично Масло от Бял бор Био 5 мл Primavera"><img src="https://i.ibb.co/Kz8sQr3/Borovi-igli-essential-oil-Primavera.jpg" alt="Borovi-igli-essential-oil-Primavera" class="alignleft" width="500" /></a><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-byal-bor-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">МАСЛО ОТ БЯЛ БОР</span></a></span></h4> <h6><span style="color: #99cc00;"><em>Поемете дълбоко въздух</em></span></h6> <p><em><span style="color: #99cc00;">Семейство:</span> Pinaceae</em><br /><em><span style="color: #99cc00;">Ботаническо&nbsp;име:</span> Pinus sylvestris<br /><span style="color: #99cc00;">Ароматен профил:</span> Свеж, дървесен, пикантен</em></p> <ul> <li><span><span style="color: #99cc00;">Ароматерапия за тялото</span>&nbsp;&ndash;&nbsp;</span>Хората, които са по-чувствителни и алергични в периода активен пролетен цъфтеж на полените, могат да използват маслото за облекчение в личен инхалатор и да се възползват от укрепващият ефект на етеричното масло от борови игли. Ароматът събужда защитните сили на тялото и ви помага да дишате по-дълбоко. Маслото активно облекчава дихателните пътища, има антибакетериално и антивирусно действие. Отпуска, успокоява, освежава.</li> </ul> <ul> <li><span><span style="color: #99cc00;">Ароматерапия за душата</span>&nbsp;&ndash;&nbsp;</span>Ароматът на борови игли укрепва при изтощение и осигурява чистота на съзнанието.&nbsp;Дарява ни с духовна сила и помага да възвърнем своята енергия.</li> </ul> <p></p> <p><span style="font-size: 8pt; color: #999999;">---------------------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;</span></p> <h4><span><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-himalayski-kedar-ekstra-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="Етерично Масло от Хималайски кедър Eкстра, 5 мл Primavera"><img src="https://i.ibb.co/yW3KC3p/Himalaiski-kedar-essential-oil-Primavera.jpg" alt="Himalaiski-kedar-essential-oil-Primavera" class="alignleft" width="500" /></a><span style="color: #99cc00;"></span></span></h4> <h4><span><span style="color: #99cc00;"></span></span></h4> <h4><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-himalayski-kedar-ekstra-primavera" target="_blank" rel="noopener"><span><span style="color: #99cc00;">МАСЛО ОТ ХИМАЛАЙСКИ КЕДЪР</span></span></a></h4> <h6><span style="color: #99cc00;"><em>Грижа за кожата и устойчивост</em></span></h6> <p><em><span style="color: #99cc00;">Семейство:</span> Pinaceae </em><br /><em><span style="color: #99cc00;">Ботаническо&nbsp;име:</span> Cedrus deodara<br /><span style="color: #99cc00;">Ароматен продил:</span> Земен, дървесен, сладък</em>&nbsp;</p> <ul> <li><span><span style="color: #99cc00;">Ароматерапия за тялото</span> &ndash;&nbsp;</span>Като подхранващо масло за тяло, хималайският кедър подпомага възстановяването на кожата.&nbsp;Етеричното масло е идеално за локално приложение при леки възпаления.&nbsp;Действа благоприятно и като масажно масло за облекчаване на задържането на вода в краката.</li> </ul> <ul> <li><span><span style="color: #99cc00;">Ароматерапия за душата</span> &ndash;&nbsp;</span>Силно успокояващо масло, което отпуска нервно напрежение, има възстановяващ ефект по време на силен стрес и засилва психологическата устойчивост.</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 8pt; color: #999999;">&nbsp;---------------------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;</span></p> <h4><span><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-shveycarski-bor-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="Етерично Масло от Швейцарски бор Био 5 мл Primavera"><img src="https://i.ibb.co/3hYSVn5/Shveicarski-bor-essential-oil-Primavera.jpg" alt="Shveicarski-bor-essential-oil-Primavera" class="alignleft" width="500" /></a><span style="color: #99cc00;"></span></span></h4> <h4><span><span style="color: #99cc00;"></span></span></h4> <h4><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-shveycarski-bor-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener"><span><span style="color: #99cc00;">МАСЛО ОТ ШВЕЙЦАРСКИ БОР</span></span></a></h4> <h6><span style="color: #99cc00;"><em>Чист въздух и увереност</em></span></h6> <p><em><span style="color: #99cc00;">Семейство:</span> Pinaceae</em><br /><em><span style="color: #99cc00;">Ботаническо&nbsp;име:</span> Pinus cembra</em><br /><em><span style="color: #99cc00;">Ароматен профил:</span> Дървесен, свеж</em></p> <ul> <li><span><span style="color: #99cc00;">Ароматерапия за тялото</span> &ndash;&nbsp;</span>Свежият аромат на маслото от швейцарски бор успешно неутрализира неприятните миризми в помещенията. Допринася въздуха да бъде с дълбок, освобождаващ ефект. Благоприятства при масаж и насърчава кръвообращението. Има болкоуспокояващ ефект върху възпалените и напрегнати мускули.</li> </ul> <ul> <li><span><span style="color: #99cc00;">Ароматерапия за душата</span> &ndash;&nbsp;</span>Интензивният иглолистен аромат ни помага да се справим психически във времена на несигурност, укрепва съзнанието ни, вдъхва смелост. Ако ни липсва самоувереност, маслото ни дава стабилност и енергия.</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p><span style="color: #999999; font-size: 8pt;">&nbsp;&nbsp;---------------------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;</span></p> <h4><span><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-listvenica-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="Етерично Масло от Лиственица Био, 5 мл Primavera"><img src="https://i.ibb.co/XY0BgXh/Listvenica-essential-oil-Primavera.jpg" alt="Listvenica-essential-oil-Primavera" class="alignleft" width="500" /></a><span style="color: #99cc00;"><span style="color: #99cc00;"></span></span></span></h4> <h4><span><span style="color: #99cc00;"><span style="color: #99cc00;"></span></span></span></h4> <h4><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-listvenica-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener"><span><span style="color: #99cc00;"><span style="color: #99cc00;">МАСЛО ОТ ЛИСТВЕНИЦА</span></span></span></a></h4> <h6><span style="color: #99cc00;"><em>Нежна и деликатна грижа</em></span></h6> <p><em><span style="color: #99cc00;">Семейство:</span> Pinaceae</em><br /><em><span style="color: #99cc00;">Ботаническо име:</span> Larix decidua<br /><span style="color: #99cc00;">Ароматен профил:</span> Билков, нежно дървесен</em></p> <ul> <li><span><span style="color: #99cc00;">Ароматерапия за тялото</span> &ndash;&nbsp;</span>Етеричното масло от лиственица е много леко. Разредено с бадемово масло е подходящо за деликатна грижа при малки наранявания. Нежното масло прочиства дихателните пътища и е подходящо при по-чувствителни бронхи.</li> </ul> <ul> <li><span><span style="color: #99cc00;">Ароматерапия за душата</span> &ndash;&nbsp;</span>Ароматът на лиственица ни помага да разширим кръгозора си и да бъдем отворени за нови неща. Може да ни вдъхне самочувствие и нова надежда, изключително подходящо масло за по-срамежливи хора.</li> </ul> <p></p> <p><span style="color: #999999; font-size: 8pt;">&nbsp;---------------------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;</span></p> <h4><span><a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-byala-ela-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="Етерично масло от Бяла ела Био, 5 мл Primavera"><img src="https://i.ibb.co/jfLvthT/Bqla-Sreburna-ela-essential-oil-Primavera.jpg" alt="Bqla-Sreburna-ela-essential-oil-Primavera" class="alignleft" width="496" height="380" /></a><span style="color: #99cc00;"></span></span></h4> <h4><span><span style="color: #99cc00;"></span></span></h4> <h4><a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-byala-ela-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener"><span><span style="color: #99cc00;">МАСЛО ОТ БЯЛА (СРЕБЪРНА) ЕЛА</span></span></a></h4> <h6><span style="color: #99cc00;"><em>Изясняване и предупреждение</em></span></h6> <p><em><span style="color: #99cc00;">Семейство:</span> Pinaceae</em><br /><span style="color: #99cc00;"><em>Ботаническо име:</em></span> <em>Abies alba<br /><span style="color: #99cc00;">Ароматен профил:</span> Дървесен, свеж</em></p> <ul> <li><span><span style="color: #99cc00;">Ароматерапия за тялото</span>&nbsp;&ndash;&nbsp;</span>Етеричното масло от бяла/сребърната ела прекрасно ароматизира помещенията със своя свеж и дървесен аромат. Маслото, с аромат на Коледа, прочиства въздуха и създава хармонична атмосфера.</li> </ul> <ul> <li><span><span style="color: #99cc00;">Ароматерапия за душата</span>&nbsp;&ndash;&nbsp;</span>Най-пресният аромат сред всички ели, стимулира сетивата и изостря фокуса ни. Маслото от бяла/сребърна ела повдига настроението и помага за чист и бистър ум при трудни решения.</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p></p> <p></p> <p class="text-alignleft"><span style="font-size: 8pt; color: #999999;">&nbsp;</span><span style="font-size: 8pt; color: #999999;">---------------------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;</span></p> <h4><span><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-kiparis-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="Етерично Масло от Кипарис Био, 5 мл Primavera"><img src="https://i.ibb.co/Ch3Z36H/Kiparis-essential-oil-Primavera.jpg" alt="Kiparis-essential-oil-Primavera" class="alignleft" width="500" /></a><span style="color: #99cc00;"></span></span></h4> <h4><span><span style="color: #99cc00;"></span></span></h4> <h4><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-kiparis-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener"><span><span style="color: #99cc00;">МАСЛО ОТ КИПАРИС</span></span></a></h4> <h6><span style="color: #99cc00;"><em>Успокоение и заземяване</em></span></h6> <p><span style="color: #99cc00;"><em>Семейство:</em> </span><em>Cupressaceae (семейство кипарисови)</em><br /><em><span style="color: #99cc00;">Ботаническо име:</span> Cupressus sempervirens</em><br /><em><span style="color: #99cc00;">Ароматен профил:</span> Дървесен, свеж</em></p> <ul> <li><span><span style="color: #99cc00;">Ароматерапия за тялото</span>&nbsp;&ndash; </span>Етеричното масло от кипарис подпомага регулирането на прекомерното производство на телесни течности. То ефективно облекчава настинки, менструални спазми, както и венозни проблеми.</li> </ul> <ul> <li><span><span style="color: #99cc00;">Ароматерапия за душата&nbsp;<span style="color: #000000;">&ndash; </span></span></span>Заземяващото масло на кипариса ни дава подкрепа, когато емоциите са силни и трудно контролируеми. Успокояващото масло, което създава вътрешен баланс.</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p></p> <p></p> <p><span style="color: #999999; font-size: 8pt;">---------------------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;&nbsp;</span></p> <h4><a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-gigantska-ela-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="Масло от Гигантска ела Био, 5 мл Primavera"><img src="https://i.ibb.co/JzTcj0v/Gigantska-ela-essential-oil-Primavera.jpg" alt="Gigantska-ela-essential-oil-Primavera" class="alignleft" width="500" /></a><span style="color: #99cc00;"></span></h4> <h4><span style="color: #99cc00;"></span></h4> <h4><a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-gigantska-ela-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">МАСЛО ОТ ГИГАНТСКА ЕЛА</span></a></h4> <h6><span style="color: #99cc00;"><em>Яснота и пробуждане</em></span></h6> <p><em><span style="color: #99cc00;">Семейство:</span> Pinaceae (семейство борове)</em><br /><span style="color: #99cc00;"><em>Ботаническо име:</em></span> <em>Abies grandis<br /><span style="color: #99cc00;">Ароматен профил: </span>Дървесен, сладък, свеж</em></p> <ul> <li><span><span style="color: #99cc00;">Ароматерапия за тялото</span>&nbsp;&ndash;&nbsp;</span>Масажът на гърдите с етерично масло от гигантска ела, подпомага ясното и по-свободно дишане. Лекият по-сладък ароматен профил, създава особено приятен климат в стаята.</li> </ul> <ul> <li><span><span style="color: #99cc00;">Ароматерапия за душата</span>&nbsp;&ndash;&nbsp;</span>Маслото от гигантска ела помага при изтощение, тъй като насърчава издръжливостта и способността за концентрация. То ни дава нови сили и помага за постигане на психическа стабилност.</li> </ul> <p></p> <p></p> <p></p> <h3><strong><span color="#99cc00" style="color: #99cc00;">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></h3> <p><span style="color: #99cc00;"></span></p> <ul> <li><span style="font-size: 10pt;"><a href="https://makasa.org/article/maslo-ot-bor-drevnoto-lechebno-rastenie"><span style="color: #99cc00;">МАСЛО ОТ БОР &ndash; ДРЕВНОТО ЛЕЧЕБНО РАСТЕНИЕ</span></a></span></li> <li><span style="font-size: 10pt;"><a href="https://makasa.org/article/maslo-ot-smirna-taynstvata-na-drevnostta"><span style="color: #99cc00;">МАСЛО ОТ СМИРНА &ndash; ТАЙНСТВАТА НА ДРЕВНОСТТА</span></a></span></li> <li><span style="font-size: 10pt;"><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-vetiver-aromatat-na-zemyata"><span style="color: #99cc00;">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ВЕТИВЕР &ndash; АРОМАТЪТ НА ЗЕМЯТА</span></a><a href="https://makasa.org/article/tamyan-zlatnoto-eterichno-maslo"></a></span></li> <li><a href="https://makasa.org/article/tamyan-zlatnoto-eterichno-maslo"><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;">ТАМЯН &ndash; ЗЛАТНОТО ЕТЕРИЧНО МАСЛО</span></a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/eterichni-masla-prilojeniya-i-polzi-v-aromaterapiyata" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #aec745; background-color: transparent; text-decoration: none; outline: 0px; transition: color 0.2s ease 0s, opacity 0.2s ease 0s; outline-offset: -2px;"><span style="font-size: 10pt;"><span style="color: #99cc00;">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА - ПРИЛОЖЕНИЯ И ПОЛЗИ В АРОМАТЕРАПИЯТА</span></span><span style="font-size: 12pt;"><span style="font-size: 10pt;"></span></span><span style="color: #99cc00;"></span></a><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image"></span></a></li> </ul> <div class="_sidebar-box-title"> <h4><span style="color: #99cc00;"></span></h4> <h3><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <ul> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></li> </ul> </div> <p></p> <h2></h2> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/waldbaden-350.jpg" class="aligncenter" /></p> <p></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки