Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ – ЕЛИКСИР ЗА КОЖАТА

07.10.2022 22:10:27

МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ – ЕЛИКСИР ЗА КОЖАТА

Конопът (Cannabis sativa) е една от най-старите и универсални билки, използвана от човека още преди 6000 години. В древността конопът се е използвал за производство на влакна, въжета и масло. Популярността му в последно време обаче може да се дължи на безбройните ползи от маслото от конопени семена, което оказва благоприятно въздействие върху кожата и косата. Маслото от конопени семена е доказана „чудодейна билка" в света на красотата.

Най-доброто масло за всички типове кожа

Известно като най-балансираното масло, конопът е източник на противовъзпалителни и антимикробни качества. Био маслото от конопени семена на PRIMAVERA се произвежда, чрез студено пресоване на семената от растението Cannabis Sativa.

Благодарение на своите съставки конопените семена са сред най-качествените маслодайни плодове на нашето време. Това се дължи главно на оптималната комбинация от полиненаситени мастни киселини – линолова киселина и алфа-линоленова киселина, която е в съотношение 3 към 1.

„Нашето студено пресовано масло от конопени семена няма никакъв опияняващо ароматен ефект – освен върху красотата на кожата ви“, казва Линда Шаар, продуктов мениджър в PRIMAVERA. За производството на маслото се използва само индустриален сорт коноп, одобрен в Европейски Съюз, за който е доказано, че не съдържа канабиноиди. 

Противно на общоприетото схващане, поради връзката си с растението канабис, маслото от конопено семе не съдържа THC (веществото, което влияе на нашия мозък). В света на натуралната красота, маслото от конопено семе е един от най-големите дарове на природата за здравето на нашата кожа. Маслото от конопено семе се извлича от семената на растението Cannabis Sativa, за разлика от CBD маслата, при които се извлича от листата и цветовете.

Щадящото събиране и студеното пресоване на конопените семена, които са затворени в твърда обвивка, гарантира, че качеството на ценните съставки се запазва напълно.

Маслото от конопено семе се абсорбира бързо и се грижи изключително ефективно за кожата. Това се дължи главно на оптималната комбинация от съдържащите се полиненаситени мастни киселини. Линоловата киселина интензивно подхранва кожата и противодейства на раздразненията. Освен това маслото съдържа растителния пигмент хлорофил, който му придава типичния зеленикав цвят. Есенциалната гама-линоленова киселина е незаменима за метаболизма на кожата и оказва положително въздействие, особено при възтсановяващите процеси на кожната структура.

Мощна грижа за кожа, която има нужда от възстановяване

Недостигът на незаменими мастни киселини може да доведе до промени в кожата. Ако съдържащата се в конопеното масло гама-линоленова киселина се достигне до епидермиса, съотношението между ненаситените и наситените мастни киселини се променя, а външният вид на кожата може да се подобри значително. 

Маслото от конопени семена хидратира кожата и регулира производството на себум, без да запушва порите. Комедогенният рейтинг на конопеното масло е 0, което означава, че няма да запуши порите ви. Тази му характеристика го прави универсална и безопасна съставка, подходяща за всички типове кожа.

Маслото от конопени семена е подходящо и за грижа за скалпа. Проучванията показват, че маслото също така намалява сухотата, дразненето и сърбежа на кожата.

За оптимален ефект е важно да го използвате за по-дълъг период от време, за да може кожата да се възстанови. Други ценни съставки на естествено чистото, студено пресовано масло от конопено семе са витамин Е, каротеноиди и фитостероли.

Ето и кои са уникалните свойства на маслото:

НАМАЛЯВА ВЪЗПАЛЕНИЕТО

Едно от основните предимства на маслото от конопено семе е способността му да успокоява и лекува уморената, стресирана кожа. Маслото от конопено семе намалява възпалението и раздразнението, облекчава дискомфорта, свързан с определени кожни състояния. Често се препоръчва от дерматолозите като алтернативно решение за акне, псориазис, екзема и атопичен дерматит, тъй като насърчава растежа на нови здрави кожни клетки.

ОВЛАЖНЯВА КОЖАТА

Маслото от конопено семе е спасител за сухата кожа! Подмладява и подхранва опъната или суха кожа, предотвратява лющене и сърбеж. Когато се използва върху лицето, контролира производството на себум, без да запушва порите. Маслото от конопено семе възстановява кожната бариера и й помага да задържи влагата, което води до кожата, която изглежда здрава, хидратирана и еластична.

ИМА СВОЙСТВА ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ

Маслото от конопено семе е с високо съдържание на антиоксиданти – като витамин А, С, Е и F и мастни киселини – които укрепват външния слой на кожата, така че да може да задържа вода. Така кожата изглежда и се чувства по-стегната, намалява се появата на фини линии и бръчки.

ПРЕДОТВРАТЯВА УВРЕЖДАНЕТО ОТ СВОБОДНИТЕ РАДИКАЛИ

Защитете кожата си. Маслото от конопено семе възстановява кожната бариера и предпазва от агресорите на околната среда, които я увреждат и причиняват преждевременно стареене, като слънчева светлина, радиация, замърсяване, цигарен дим и излагане на екстремни горещи или ниски температури.

Масло от конопени семена: Незабележима отвън, концентрирана растителна сила отвътре

Заради ценните си съставки конопените семена са сред най-ценните маслодайни плодове на нашето време. Те са сивкави до черни и имат диаметър от три до четири милиметра. Съотношението на съдържащите се омега-3 и омега-6 мастни киселини е идеално от хранителна гледна точка и също така се нарежда в оптималния спектър по отношение на грижата за кожата.

Маслото има интензивен ядков мирис и често се смесва с други, по-неутрални по отношение на ароматите масла, като бадемово масло. Може да се използва и в комбинация с арганово масло. Тази смес е отлична за грижа за лющеща се, суха и зряла кожа, като например загрубели лакти.

Подхранващо масло за лице за мазна смесена кожа:

Смесете 4 капки органично етерично масло от портокал и 2 капки масло от мирта в 50 мл био масло от конопено семе. Разклатете добре бутилката. Нанасяйте нежно маслото за лице върху почистена кожа сутрин и вечер.

Богат балсам за тяло за изтощена кожа:

Разтопете маслото от карите на водна баня. Добавете маслото от конопено семе и етеричните масла. Разбъркайте всичко добре и поставете в чист стъклен буркан. Ако е необходимо, нанесете върху засегнатите зони, като например загрубели лакти, и масажирайте внимателно.

Подхранващ балсам за устни:

Разтопете пчелния восък на водна баня. Добавете масло от конопено семе и етеричното масло от гераниум. Разбъркайте всичко добре и изсипете в малко бурканче с капачка (може и алуминиево). Оставете да се стегне за един до два часа.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

КАТЕГОРИИ

Източници: https://www.primaveralife.com/news/hanf-pflege-turbo-fuer-schoene-haut
Написа и преведе: Кремена Петрова
Снимки: Primavera Life, всички права запазени

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Базови масла

Статии за Базови масла | MAKASA.ORG

МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ – ЕЛИКСИР ЗА КОЖАТА

Масло от конопено семе – еликсир за кожата | MAKASA

Конопът (Cannabis sativa) е една от най-старите и универсални билки, използвана от човека още преди 6000 години. В древността конопът се е използвал за про Конопът (Cannabis sativa) е една от най-старите и универсални билки, използвана от човека още преди 6000 години. В древността конопът се е използвал за про 2022-11-24T14:17:18+02:00 МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ – ЕЛИКСИР ЗА КОЖАТА

<p><span style="font-weight: 400;">Конопът <em>(Cannabis sativa)</em> е една от най-старите и универсални билки, използвана от човека още преди 6000 години. В древността конопът се е използвал за производство на влакна, въжета и масло. Популярността му в последно време обаче може да се дължи на безбройните ползи от маслото от конопени семена, което оказва благоприятно въздействие върху кожата и косата. Маслото от конопени семена е доказана &bdquo;чудодейна билка" в света на красотата.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400; font-size: 14pt; color: #99cc00;">Най-доброто масло за всички типове кожа</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Известно като най-балансираното масло, конопът е източник на противовъзпалителни и антимикробни качества. <a href="https://makasa.org/product/bio-maslo-ot-konop-50-ml-primavera">Био маслото от конопени семена</a>&nbsp;на PRIMAVERA се произвежда, чрез студено пресоване на семената от растението </span><i><span style="font-weight: 400;">Cannabis Sativa</span></i><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Благодарение на своите съставки конопените семена са сред най-качествените маслодайни плодове на нашето време. Това се дължи главно на оптималната комбинация от полиненаситени мастни киселини &ndash; линолова киселина и алфа-линоленова киселина, която е в съотношение 3 към 1.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><a href="https://makasa.org/product/bio-maslo-ot-konop-50-ml-primavera"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/hemp-seed-oil-primavera.jpg" class="alignleft" width="260" height="398" /></a>&bdquo;Нашето студено пресовано масло от конопени семена няма никакъв опияняващо ароматен ефект &ndash; освен върху красотата на кожата ви&ldquo;, казва Линда Шаар, продуктов мениджър в PRIMAVERA. За производството на маслото се използва само индустриален сорт коноп, одобрен в Европейски Съюз, за който е доказано, че не съдържа канабиноиди.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Противно на общоприетото схващане, поради връзката си с растението канабис, маслото от конопено семе не съдържа THC (веществото, което влияе на нашия мозък). В света на натуралната красота, маслото от конопено семе е един от най-големите дарове на природата за здравето на нашата кожа. Маслото от конопено семе се извлича от семената на растението </span><i><span style="font-weight: 400;">Cannabis Sativa,</span></i><span style="font-weight: 400;"> за разлика от CBD маслата, при които се извлича от листата и цветовете.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Щадящото събиране и студеното пресоване на конопените семена, които са затворени в твърда обвивка, гарантира, че качеството на ценните съставки се запазва напълно.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Маслото от конопено семе се абсорбира бързо и се грижи изключително ефективно за кожата. Това се дължи главно на оптималната комбинация от съдържащите се полиненаситени мастни киселини. Линоловата киселина интензивно подхранва кожата и противодейства на раздразненията. Освен това маслото съдържа растителния пигмент хлорофил, който му придава типичния зеленикав цвят. Есенциалната гама-линоленова киселина е незаменима за метаболизма на кожата и оказва положително въздействие, особено при възтсановяващите процеси на кожната структура.</span></p> <h3><span style="font-weight: 400; color: #99cc00;">Мощна грижа за кожа, която има нужда от възстановяване</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Недостигът на незаменими мастни киселини може да доведе до промени в кожата. Ако съдържащата се в конопеното масло гама-линоленова киселина се достигне до епидермиса, съотношението между ненаситените и наситените мастни киселини се променя, а външният вид на кожата може да се подобри значително.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Маслото от конопени семена хидратира кожата и регулира производството на себум, без да запушва порите. Комедогенният рейтинг на конопеното масло е 0, което означава, че няма да запуши порите ви. Тази му характеристика го прави универсална и безопасна съставка, подходяща за всички типове кожа.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Маслото от конопени семена е подходящо и за грижа за скалпа. Проучванията показват, че маслото също така намалява сухотата, дразненето и сърбежа на кожата.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">За оптимален ефект е важно да го използвате за по-дълъг период от време, за да може кожата да се възстанови. Други ценни съставки на естествено чистото, студено пресовано масло от конопено семе са витамин Е, каротеноиди и фитостероли.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ето и кои са уникалните свойства на маслото:</span></p> <h3><a href="https://makasa.org/product/bio-maslo-ot-konop-50-ml-primavera"><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/makasa-blog-hemp-seed-oil.jpg" class="alignleft" width="387" height="361" /></span></a></h3> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>НАМАЛЯВА ВЪЗПАЛЕНИЕТО</strong></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Едно от основните предимства на маслото от конопено семе е способността му да успокоява и лекува уморената, стресирана кожа. Маслото от конопено семе намалява възпалението и раздразнението, облекчава дискомфорта, свързан с определени кожни състояния. Често се препоръчва от дерматолозите като алтернативно решение за акне, псориазис, екзема и атопичен дерматит, тъй като насърчава растежа на нови здрави кожни клетки.</span></p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>ОВЛАЖНЯВА КОЖАТА</strong></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Маслото от конопено семе е спасител за сухата кожа! Подмладява и подхранва опъната или суха кожа, предотвратява лющене и сърбеж. Когато се използва върху лицето, контролира производството на себум, без да запушва порите. Маслото от конопено семе възстановява кожната бариера и й помага да задържи влагата, което води до кожата, която изглежда здрава, хидратирана и еластична.</span></p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>ИМА СВОЙСТВА ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ</strong></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Маслото от конопено семе е с високо съдържание на антиоксиданти &ndash; като витамин А, С, Е и F и мастни киселини &ndash; които укрепват външния слой на кожата, така че да може да задържа вода. Така кожата изглежда и се чувства по-стегната, намалява се появата на фини линии и бръчки.</span></p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>ПРЕДОТВРАТЯВА УВРЕЖДАНЕТО ОТ СВОБОДНИТЕ РАДИКАЛИ</strong></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Защитете кожата си. Маслото от конопено семе възстановява кожната бариера и предпазва от агресорите на околната среда, които я увреждат и причиняват преждевременно стареене, като слънчева светлина, радиация, замърсяване, цигарен дим и излагане на екстремни горещи или ниски температури.</span></p> <h3><span style="font-weight: 400; color: #99cc00;">Масло от конопени семена: Незабележима отвън, концентрирана растителна сила отвътре</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Заради ценните си съставки конопените семена са сред най-ценните маслодайни плодове на нашето време. Те са сивкави до черни и имат диаметър от три до четири милиметра. Съотношението на съдържащите се омега-3 и омега-6 мастни киселини е идеално от хранителна гледна точка и също така се нарежда в оптималния спектър по отношение на грижата за кожата.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Маслото има интензивен ядков мирис и често се смесва с други, по-неутрални по отношение на ароматите масла, като бадемово масло. Може да се използва и в комбинация с арганово масло. Тази смес е отлична за грижа за лющеща се, суха и зряла кожа, като например загрубели лакти.</span></p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/diy-hanf-rezepte_jpg.webp" class="alignleft" width="568" height="379" />Подхранващо масло за лице за мазна смесена кожа:</strong></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Смесете 4 капки органично етерично масло от портокал и 2 капки масло от мирта в 50 мл био масло от конопено семе. Разклатете добре бутилката. Нанасяйте нежно маслото за лице върху почистена кожа сутрин и вечер.</span></p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>Богат балсам за тяло за изтощена кожа:</strong></span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">25 г <a href="https://makasa.org/product/bio-nerafinirano-maslo-ot-karite" target="_blank" rel="noopener">био базово масло от карите</a></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">20 мл <a href="https://makasa.org/product/bio-maslo-ot-konop-50-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener"><span>био</span>&nbsp;базово масло от конопено семе</a></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">5 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lavandula-fina-bio-5-ml-primavera"><span>био етерично масло от</span>&nbsp;лавандула фина</a></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">5 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-mandarina-demeter-5-ml"><span>био етерично масло от</span>&nbsp;мандарина</a></span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Разтопете маслото от карите на водна баня. Добавете маслото от конопено семе и етеричните масла. Разбъркайте всичко добре и поставете в чист стъклен буркан. Ако е необходимо, нанесете върху засегнатите зони, като например загрубели лакти, и масажирайте внимателно.</span></p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>Подхранващ балсам за устни:</strong></span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">10 г <a href="https://makasa.org/product/pchelen-vosak-cera-alba" target="_blank" rel="noopener">пчелен восък</a></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">20 г <a href="https://makasa.org/product/bio-maslo-ot-konop-50-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener"><span>био&nbsp;базово масло от конопено семе</span></a></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">3 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-geranium-bio-5-ml-primavera">био етерично масло от гераниум</a></span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Разтопете пчелния восък на водна баня. Добавете масло от конопено семе и етеричното масло от гераниум. Разбъркайте всичко добре и изсипете в малко бурканче с капачка (може и алуминиево). Оставете да се стегне за един до два часа.</span></p> <h3><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></span></h3> <p><span style="color: #99cc00;"></span></p> <ul> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-rimska-layka-polzi-i-prilojeniya">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РИМСКА ЛАЙКА &ndash; ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/admin/blog/article/edit/%D0%9C%D0%90%D0%A1%D0%9B%D0%9E%20%D0%9E%D0%A2%20%D0%96%D0%AA%D0%9B%D0%A2%20%D0%9A%D0%90%D0%9D%D0%A2%D0%90%D0%A0%D0%98%D0%9E%D0%9D%20%E2%80%93%20%D0%9F%D0%9E%D0%9B%D0%97%D0%98%20%D0%98%20%D0%9F%D0%A0%D0%98%D0%9B%D0%9E%D0%96%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF">МАСЛО ОТ ЖЪЛТ КАНТАРИОН &ndash; ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-rozmarin-polzi-i-upotreba">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РОЗМАРИН &ndash; ПОЛЗИ И УПОТРЕБА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/kakaovo-maslo-polzi-za-kojata">КАКАОВО МАСЛО &ndash; ПОЛЗИ ЗА КОЖАТА</a><a href="https://makasa.org/article/lavandula-eterichnoto-maslo-na-drevnostta"></a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/eterichni-masla-prilojeniya-i-polzi-v-aromaterapiyata">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА - ПРИЛОЖЕНИЯ И ПОЛЗИ В АРОМАТЕРАПИЯТА</a></span><br /><span style="color: #99cc00;"></span></li> </ul> <div class="_sidebar-box-title"> <h3><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <p><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00"></span></strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></span></li> </ul> <p><span><em></em></span></p> <p><span><a href="https://makasa.org/page/primavera-organic-skincare"><em><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/primavera-organic-skincare-banner.jpg" /></em></a></span></p> <p><span style="color: #999999; font-size: 8pt;"><em>Източници:&nbsp;https://www.primaveralife.com/news/hanf-pflege-turbo-fuer-schoene-haut<br />Написа и преведе: Кремена Петрова<br />Снимки: Primavera Life, всички права запазени</em></span></p> </div>

Сравнение на продукти