Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
МЕДИТАЦИЯ И ДУХОВНИ ПРАКТИКИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

04.03.2023 15:26:06

МЕДИТАЦИЯ И ДУХОВНИ ПРАКТИКИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

В продължение на хилядолетие медитацията се свързва с духовността, с начина да се вглъбим в себе си и да се свържем с божественото. За разлика от молитвата, която се отнася до свещения диалог между човека и Бога или Божественото, медитацията е практика, която има за цел да позволи на човека да открие прозрение, просветление и сила чрез състояние на покой и тишина, като целенасочено се фокусира върху дишането.

Тъй като традиционната представа за медитация не е подходяща за всеки, медитацията е приела по-абстрактно определение, което не винаги е свързано с духовността и може да включва редица дейности, които включват дълбока концентрация. През последните години ползите от медитацията за психичното и емоционалното здраве превърнаха тази практика в център на дискусията за съвременното благополучие. С оглед на стреса и изискванията на съвременния живот все повече хора се обръщат към медитацията, за да постигнат усещане за спокойствие, мир и перспектива, дори и само за пет минути на ден.

Исторически погледнато, ароматерапията играе съществена роля в духовните медитативни практики. Етеричните масла, ароматните билки и тамянът могат да се използват за насърчаване на чувството за релаксация и заземяване и дори за вдъхновяване на връзката с Бог. Независимо дали мотивацията ви за медитация е да намалите стреса или е част от вашите религиозни или културни вярвания, ароматните етерични масла могат да подобрят преживяването и да ви позволят да извлечете умствени и емоционални ползи от практиката си.

КРАТКА ИСТОРИЯ НА УПОТРЕБАТА НА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА В МЕДИТАЦИЯТА


От хиляди години медитацията води хората към техния вътрешен мир. Смята се, че тя е възникнала в Индия още през 3000 г. пр.н.е. и е обхванала множество различни религии и култури. Днес медитацията се практикува както от религиозни, така и от нерелигиозни хора. През последното десетилетие бяха пуснати на пазара множество приложения за медитация, които предлагат различни практики, насочени към всичко - от успокояване на тревожността до насърчаване на добрата почивка.

Откакто има сведения за медитацията, се споменава за съпътстване на духовните практики с ароматни есенции, тамян и смоли. В храмовете на древен Египет всеки ден са се изгаряли големи количества тамян като жертвоприношение на боговете, а ароматните есенции са се използвали в религиозни и нерелигиозни ритуали в древен Рим, Гърция, Персия, Индия и Китай. В Библията, както в Стария, така и в Новия завет, се споменават множество ароматни растителни вещества, много от които са дестилирани в етеричните масла, които използваме днес. Сред тях са канела, кипарис, ела, тамян, исоп, хвойна, смирна, бор и сандалово дърво.


ЗАЩО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА В ДУХОВНИ ПРАКТИКИ КАТО МЕДИТАЦИЯ?


Когато отделяте време от деня си, за да медитирате или да се занимавате с друга духовна практика, е важно да подходите целенасочено към пространството, в което ще практикувате. В зависимост от целта на медитацията някои етерични масла могат да засилят терапевтичния ефект на практиката ви, независимо дали искате да се успокоите преди лягане, да се заземите и да се съсредоточите или да облекчите напрежението в моменти на стрес.

Тъй като се набляга силно на дишането, е важно пространството и въздухът да са чисти, преди да затворите очи и да започнете. Премахването на всякакъв безпорядък и разсейващи фактори е чудесна първа стъпка в подготовката за практиката, но включването на етерични масла може наистина да помогне да се създаде тон за размисъл и спокойствие, които идват с медитацията. Ароматерапията също така може да успокои тялото и ума, като насърчи усещането за позитивност, здраве и благополучие.

НАЙ-ДОБРИТЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА МЕДИТАЦИЯ И ДРУГИ ДУХОВНИ ПРАКТИКИ

ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ДУХОВНО ВЪЗВИСЯВАНЕ

Етерично масло от сандалово дърво - балсамово, богато и леко сладко, това меко масло е популярно сред ароматерапевтите и практикуващите медитация, тъй като се смята, че повишава бдителността и вниманието. Сандаловото дърво се счита и за дълбоко духовно етерично масло, защото се смята, че помага за постигане на вътрешен мир, успокояване на ума и постигане на яснота, позволявайки на човек да получава напътствия и прозрения.

Етерично масло от тамян - Когато използвате етерични масла по време на медитация, тамянът е чудесен избор, тъй като потенциално може да засили по-дълбокото дишане, което може да помогне на човек да навлезе в по-медитативно състояние. Топлината и пикантният аромат на това дървесно масло могат да помогнат за установяване на връзка с Бог, ако човек търси отговори или напътствия.

ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА РЕЛАКСАЦИЯ

Етерично масло от римска лайка - Маслото от римска лайка се използва от векове за лечение на медицински и емоционални проблеми сред деца и възрастни. Известно със своя мек, релаксиращ аромат, етеричното масло от римска лайка може да помогне за облекчаване на симптомите на тревожност, като същевременно насърчава спокойния и релаксиращ ефект. Смята се, че това масло също така излъчва седативни свойства и може да действа като помощно средство за насърчаване на спокоен сън за вечерта, така че е препоръчително използването му за медитация преди лягане.

Етерично масло от лавандула - Основен елемент в маслените смеси за медитация, свежият и цветен аромат на маслото от лавандула е добре известен със способността си да облекчава симптомите на стрес и тревожност. Приятният аромат на това универсално масло прави лавандулата полезна за всички видове медитация и духовни практики. Въпреки това, като известно седативно средство, то е особено ефективно за отпускане на ума и тялото преди сън.

ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ЗАЗЕМЯВАНЕ И БАЛАНСИРАНЕ

Етерично масло от пачули - земно и леко плодово, пачули има естествено заземяващо действие, което може да допринесе за успокояване, без да действа като успокоително. Това масло е идеално за медитации в средата на деня, когато човек иска да се заземи в настоящия момент, или по време на стрес в училище или на работа.

Етерично масло от ветивер - ветиверът има изключително земен и дървесен аромат, който напомня на корените на тревата. Въпреки че ветиверът не е за всеки, неговият силен аромат го прави особено ефективно заземяващо масло, което може да помогне за балансиране на емоциите. Ветиверът може да се използва самостоятелно или в комбинация с лавандула, римска лайка, пачули или сандалово дърво, за да облекчи психическия стрес и да помогне на човек да се съсредоточи в настоящия момент.


РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА МЕДИТАЦИЯ




Открийте тези уникални смеси, съобразени със специфични медитативни и духовни практики. Независимо дали искате да се съсредоточите върху дишането си, да облекчите стреса или да се свържете с духовното, тези смеси от етерични масла хармонизират, за да възвисят сетивата ви, да насърчат дълбокото дишане и да балансират умственото и емоционалното ви състояние. Следните етерични масла са смесени със 100 мл базово масло, за да са безопасни за локално приложение. Въпреки това, ако не желаете да прилагате тези блендове директно върху кожата си, не добавяйте базово масло, а само етеричните масла в дифузера.

Смес за дълбоко вдишане:


Смес "Без повече стрес":

Смес за духовно издигане:


ДРУГИ НАЧИНИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА МЕДИТАТИВНАТА ВИ ПРАКТИКА

Тъй като медитацията стана по-популярна през последните години, компаниите забелязаха това и се възползваха от медитацията като уелнес тенденция чрез монетизиране на приложения и аксесоари. Въпреки това медитацията в първоначалния си вид не изисква никакви аксесоари или приложения, за да бъде ефективна. Всъщност медитацията се е превърнала в по-широко средство, което изглежда различно за всеки.

Ако практиката ви се нуждае от напътствия, на разположение са множество безплатни приложения за медитация, както и видеоклипове в Youtube, които са също толкова ефективни. Ако изберете да седите изправени, когато медитирате, не забравяйте да имате подходяща стойка и да се подпирате, ако седите на пода. За да се облекчи сковаността на ставите, може да е добре да се използва възглавница за медитация, която да добави допълнителна опора към практиката ви.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

КАТЕГОРИИ

Информацията в тази статия е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.

Източници:

Снимки: Primavera Life

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Ароматерапия

Статии за Ароматерапия | MAKASA.ORG

МЕДИТАЦИЯ И ДУХОВНИ ПРАКТИКИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Медитация и духовни практики с етерични масла | MAKASA.ORG

В продължение на хилядолетие медитацията се свързва с духовността, с начина да се вглъбим в себе си и да се свържем с божественото. За разлика от молитвата В продължение на хилядолетие медитацията се свързва с духовността, с начина да се вглъбим в себе си и да се свържем с божественото. За разлика от молитвата 2023-03-07T10:46:53+02:00 МЕДИТАЦИЯ И ДУХОВНИ ПРАКТИКИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

<p>В продължение на хилядолетие медитацията се свързва с духовността, с начина да се вглъбим в себе си и да се свържем с божественото. За разлика от молитвата, която се отнася до свещения диалог между човека и Бога или Божественото, медитацията е практика, която има за цел да позволи на човека да открие прозрение, просветление и сила чрез състояние на покой и тишина, като целенасочено се фокусира върху дишането.</p> <h2><span style="font-size: 14pt; color: #99cc00;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/94200_primavera-welten-21-22-1.jpg" class="alignleft" width="362" height="512" /></span></h2> <p>Тъй като традиционната представа за медитация не е подходяща за всеки, медитацията е приела по-абстрактно определение, което не винаги е свързано с духовността и може да включва редица дейности, които включват дълбока концентрация. През последните години ползите от медитацията за психичното и емоционалното здраве превърнаха тази практика в център на дискусията за съвременното благополучие. С оглед на стреса и изискванията на съвременния живот все повече хора се обръщат към медитацията, за да постигнат усещане за спокойствие, мир и перспектива, дори и само за пет минути на ден.</p> <p>Исторически погледнато, ароматерапията играе съществена роля в духовните медитативни практики. <span style="color: #99cc00;"><strong><a href="https://makasa.org/category/eterichni-masla" target="_blank" rel="noopener">Етеричните масла</a></strong></span>, ароматните билки и тамянът могат да се използват за насърчаване на чувството за релаксация и заземяване и дори за вдъхновяване на връзката с Бог. Независимо дали мотивацията ви за медитация е да намалите стреса или е част от вашите религиозни или културни вярвания, ароматните етерични масла могат да подобрят преживяването и да ви позволят да извлечете умствени и емоционални ползи от практиката си.</p> <p></p> <h2><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="color: #99cc00;">КРАТКА ИСТОРИЯ НА УПОТРЕБАТА НА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА В МЕДИТАЦИЯТА</span></strong></span></h2> <p class="text-alignleft"><br />От хиляди години медитацията води хората към техния вътрешен мир. Смята се, че тя е възникнала в Индия още през 3000 г. пр.н.е. и е обхванала множество различни религии и култури. Днес медитацията се практикува както от религиозни, така и от нерелигиозни хора. През последното десетилетие бяха пуснати на пазара множество приложения за медитация, които предлагат различни практики, насочени към всичко - от успокояване на тревожността до насърчаване на добрата почивка.</p> <p class="text-alignleft">Откакто има сведения за медитацията, се споменава за съпътстване на духовните практики с ароматни есенции, тамян и смоли. В храмовете на древен Египет всеки ден са се изгаряли големи количества тамян като жертвоприношение на боговете, а ароматните есенции са се използвали в религиозни и нерелигиозни ритуали в древен Рим, Гърция, Персия, Индия и Китай. В Библията, както в Стария, така и в Новия завет, се споменават множество ароматни растителни вещества, много от които са дестилирани в етеричните масла, които използваме днес. Сред тях са канела, кипарис, ела, тамян, исоп, хвойна, смирна, бор и сандалово дърво.</p> <h2><br /><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="color: #99cc00;">ЗАЩО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА В ДУХОВНИ ПРАКТИКИ КАТО МЕДИТАЦИЯ?</span></strong></span></h2> <h3><span style="color: #99cc00;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/94741-a4-einleger-allgemein.jpg" class="alignright" width="325" height="457" /></span></h3> <p><br />Когато отделяте време от деня си, за да медитирате или да се занимавате с друга духовна практика, е важно да подходите целенасочено към пространството, в което ще практикувате. В зависимост от целта на медитацията някои етерични масла могат да засилят терапевтичния ефект на практиката ви, независимо дали искате да се успокоите преди лягане, да се заземите и да се съсредоточите или да облекчите напрежението в моменти на стрес.</p> <p>Тъй като се набляга силно на дишането, е важно пространството и въздухът да са чисти, преди да затворите очи и да започнете. Премахването на всякакъв безпорядък и разсейващи фактори е чудесна първа стъпка в подготовката за практиката, но включването на етерични масла може наистина да помогне да се създаде тон за размисъл и спокойствие, които идват с медитацията. Ароматерапията също така може да успокои тялото и ума, като насърчи усещането за позитивност, здраве и благополучие.</p> <p></p> <h2><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="color: #99cc00;">НАЙ-ДОБРИТЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА МЕДИТАЦИЯ И ДРУГИ ДУХОВНИ ПРАКТИКИ</span></strong></span></h2> <p></p> <h3><span style="color: #99cc00; font-size: 10pt;">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ДУХОВНО ВЪЗВИСЯВАНЕ<br /></span></h3> <p><span style="color: #99cc00; font-size: 10pt;"></span></p> <p><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-sandalovo-darvo-primavera" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от сандалово дърво</a> - балсамово, богато и леко сладко, това меко масло е популярно сред ароматерапевтите и практикуващите медитация, тъй като се смята, че повишава бдителността и вниманието. Сандаловото дърво се счита и за дълбоко духовно етерично масло, защото се смята, че помага за постигане на вътрешен мир, успокояване на ума и постигане на яснота, позволявайки на човек да получава напътствия и прозрения.</p> <p><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-tamyan" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от тамян</a> - Когато използвате етерични масла по време на медитация, тамянът е чудесен избор, тъй като потенциално може да засили по-дълбокото дишане, което може да помогне на човек да навлезе в по-медитативно състояние. Топлината и пикантният аромат на това дървесно масло могат да помогнат за установяване на връзка с Бог, ако човек търси отговори или напътствия.</p> <p></p> <h3><span style="color: #99cc00; font-size: 10pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/news-at-bei-erschoepfung-mood_jpg.webp" class="alignleft" width="452" height="301" />ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА РЕЛАКСАЦИЯ</span></h3> <p class="text-alignleft"></p> <p class="text-alignleft"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-rimska-layka-bio" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от римска лайка</a> - Маслото от римска лайка се използва от векове за лечение на медицински и емоционални проблеми сред деца и възрастни. Известно със своя мек, релаксиращ аромат, етеричното масло от римска лайка може да помогне за облекчаване на симптомите на тревожност, като същевременно насърчава спокойния и релаксиращ ефект. Смята се, че това масло също така излъчва седативни свойства и може да действа като помощно средство за насърчаване на спокоен сън за вечерта, така че е препоръчително използването му за медитация преди лягане.</p> <p class="text-alignleft"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lavandula" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от лавандула</a> - Основен елемент в маслените смеси за медитация, свежият и цветен аромат на маслото от лавандула е добре известен със способността си да облекчава симптомите на стрес и тревожност. Приятният аромат на това универсално масло прави лавандулата полезна за всички видове медитация и духовни практики. Въпреки това, като известно седативно средство, то е особено ефективно за отпускане на ума и тялото преди сън.</p> <p></p> <h3><span style="color: #99cc00; font-size: 10pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/frauen-im-stress-news_2_jpg.webp" class="alignright" width="512" height="341" />ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ЗАЗЕМЯВАНЕ И БАЛАНСИРАНЕ</span></h3> <p class="text-alignleft"></p> <p class="text-alignleft"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-pachuli-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от пачули</a> - земно и леко плодово, пачули има естествено заземяващо действие, което може да допринесе за успокояване, без да действа като успокоително. Това масло е идеално за медитации в средата на деня, когато човек иска да се заземи в настоящия момент, или по време на стрес в училище или на работа.</p> <p class="text-alignleft"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-vetiver-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от ветивер</a> - ветиверът има изключително земен и дървесен аромат, който напомня на корените на тревата. Въпреки че ветиверът не е за всеки, неговият силен аромат го прави особено ефективно заземяващо масло, което може да помогне за балансиране на емоциите. Ветиверът може да се използва самостоятелно или в комбинация с лавандула, римска лайка, пачули или сандалово дърво, за да облекчи психическия стрес и да помогне на човек да се съсредоточи в настоящия момент.</p> <hr /> <h2 class="text-aligncenter"><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></h2> <h2 class="text-aligncenter"><strong><span style="color: #99cc00;">РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА МЕДИТАЦИЯ<br /></span></strong></h2> <p><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></p> <hr /> <p><strong><span style="color: #99cc00;"></span></strong></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/pflanzenglossar-rezepte_jpg.webp" /></p> <p><br /> <br />Открийте тези уникални смеси, съобразени със специфични медитативни и духовни практики. Независимо дали искате да се съсредоточите върху дишането си, да облекчите стреса или да се свържете с духовното, тези смеси от етерични масла хармонизират, за да възвисят сетивата ви, да насърчат дълбокото дишане и да балансират умственото и емоционалното ви състояние. Следните етерични масла са смесени със 100 мл базово масло, за да са безопасни за локално приложение. Въпреки това, ако не желаете да прилагате тези блендове директно върху кожата си, не добавяйте базово масло, а само етеричните масла в <span style="color: #99cc00;"><strong><a href="https://makasa.org/category/difuzeri" target="_blank" rel="noopener">дифузера</a></strong></span>.</p> <table style="width: 1036px;" height="137"> <tbody> <tr> <td style="width: 198px;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/recipes-icon-63919ca17b2fb.png" class="aligncenter" /></td> <td style="width: 822px;"> <p><span style="font-size: 10pt;"><strong><span style="color: #99cc00;">Смес за дълбоко вдишане:</span></strong></span></p> <ul> <li class="text-alignleft">100 мл <a href="https://makasa.org/product/bio-maslo-ot-jojoba">био масло от жожоба</a></li> <li class="text-alignleft">10 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-tamyan" target="_blank" rel="noopener"></a><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-tamyan" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от тамян</a></li> <li class="text-alignleft">5 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-portokal" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от сладък портокал</a></li> </ul> </td> </tr> </tbody> </table> <p class="text-alignleft"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-portokal" target="_blank" rel="noopener"></a></p> <table style="width: 1035px;" height="67"> <tbody> <tr> <td style="width: 197.5px;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/recipes-icon-63919ca17b2fb.png" class="aligncenter" /></td> <td style="width: 820.5px;"> <p><br /><span style="font-size: 10pt;"><strong><span style="color: #99cc00;">Смес "Без повече стрес":</span></strong></span></p> <ul> <li class="text-alignleft">100 мл <a href="https://makasa.org/product/bio-arganovo-maslo" target="_blank" rel="noopener"></a><a href="https://makasa.org/product/bio-arganovo-maslo" target="_blank" rel="noopener">био арганово масло </a></li> <li class="text-alignleft">10 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lavandula" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от лавандула</a></li> <li class="text-alignleft">10 капки <a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-rozmarin-cineol-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от розмарин</a></li> </ul> </td> </tr> </tbody> </table> <p class="text-alignleft"></p> <p></p> <table style="width: 1038px;" height="80"> <tbody> <tr> <td style="width: 196px;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/recipes-icon-63919ca17b2fb.png" class="aligncenter" /></td> <td style="width: 826px;"> <p><span style="color: #99cc00; font-size: 10pt;"><strong>Смес за духовно издигане:</strong></span></p> <ul> <li class="text-alignleft">100 мл <a href="https://makasa.org/product/bio-maslo-ot-jojoba"></a><a href="https://makasa.org/product/bio-maslo-ot-jojoba">био масло от жожоба</a></li> <li class="text-alignleft">10 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-sandalovo-darvo-primavera" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от сандалово дърво</a></li> <li class="text-alignleft">5 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-kedar-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от кедрово дърво</a></li> <li class="text-alignleft">5 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-limon" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от лимон</a></li> </ul> </td> </tr> </tbody> </table> <h2><br /><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="color: #99cc00;">ДРУГИ НАЧИНИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА МЕДИТАТИВНАТА ВИ ПРАКТИКА</span></strong></span></h2> <p>Тъй като медитацията стана по-популярна през последните години, компаниите забелязаха това и се възползваха от медитацията като уелнес тенденция чрез монетизиране на приложения и аксесоари. Въпреки това медитацията в първоначалния си вид не изисква никакви аксесоари или приложения, за да бъде ефективна. Всъщност медитацията се е превърнала в по-широко средство, което изглежда различно за всеки.</p> <p>Ако практиката ви се нуждае от напътствия, на разположение са множество безплатни приложения за медитация, както и видеоклипове в Youtube, които са също толкова ефективни. Ако изберете да седите изправени, когато медитирате, не забравяйте да имате подходяща стойка и да се подпирате, ако седите на пода. За да се облекчи сковаността на ставите, може да е добре да се използва възглавница за медитация, която да добави допълнителна опора към практиката ви.</p> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></span></h3> <p><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00"></span></strong></span></p> <ul> <li><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-pachuli-polzi-i-prilojenie">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ПАЧУЛИ - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЕ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/sprey-za-lice-time-out">СПРЕЙ ЗА ЛИЦЕ "TIME OUT"</a><a href="https://makasa.org/article/zagryavasht-kompres-pri-bolki-v-stomaha"></a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/hialuronova-kiselina-polzi-za-kojata">ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА - ПОЛЗИ ЗА КОЖАТА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-himalayski-kedar-polzi-i-prilojeniya">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ХИМАЛАЙСКИ КЕДЪР - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЕ</a><a href="https://makasa.org/article/okoloochen-krem-spred-tipa-koja"></a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/osvejavasht-sprey-pri-umora-fresh-kick">ОСВЕЖАВАЩ СПРЕЙ ПРИ УМОРА "FRESH KICK"</a><a href="https://makasa.org/article/uspokoyavashto-maslo-pri-menstrualni-bolki"></a><span style="color: #99cc00;"></span><span style="color: #99cc00;"></span></li> </ul> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <ul class="text-alignleft"> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/recepti-s-eterichni-masla"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image">РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</span></a></span></li> </ul> <p><a href="https://makasa.org/category/eterichni-masla" target="_blank" rel="noopener" title="100% чисти био етерични масла"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/slider1-614990147dbd1.jpg" /></a></p> <p><span style="font-size: 8pt; color: #999999;">Информацията в тази статия е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.</span></p> <p><span style="color: #99cc00;"><span style="font-size: 8pt;"><em>Източници:</em><a href="https://www.primaveralife.com/wissen/pflanzenglossar/rosengeranie"><span><em> </em></span></a></span></span><span style="font-size: 8pt;"></span></p> <ul> <li><span style="font-size: 8pt; color: #999999;"><em><a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Meditation" target="_blank" rel="noopener">https://en.wikipedia.org/wiki/Meditation</a></em></span></li> <li><span style="font-size: 8pt;"><a href="https://www.newdirectionsaromatics.com/blog/articles/essential-oils-for-meditation-and-spiritual-practices.html" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #999999;"><em>https://www.newdirectionsaromatics.com/blog/articles/essential-oils-for-meditation-and-spiritual-practices.html</em></span></a></span></li> <li><span style="font-size: 8pt;"><a href="https://www.aromaweb.com/aromatherapyspirituality/meditatingwithessentialoils.asp" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #999999;"><em>https://www.aromaweb.com/aromatherapyspirituality/meditatingwithessentialoils.asp</em></span></a></span></li> <li><span style="font-size: 8pt; color: #999999;"><em>Рецепти (източник: Healing Scents)</em></span></li> </ul> <p><span style="font-size: 8pt;"><em><span style="color: #99cc00;">Снимки:</span> <span style="color: #999999;">Primavera Life</span></em></span></p> <p></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки