Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
АЛОЕ ВЕРА – ПОЛЗИ И СВОЙСТВА ЗА КРАСОТА, И ЗДРАВЕ

06.10.2021 16:35:30

АЛОЕ ВЕРА – ПОЛЗИ И СВОЙСТВА ЗА КРАСОТА, И ЗДРАВЕ

Алое вера е едно от любимите ни саксийни растения, което можем да отглеждаме и у дома, и което носи множество полезни свойства за кожата, и косата ни.

Едни от най-полезните качества на алое вера в козметиката, са способността му да подхранва, избистря и възстановява.

Алое вера ефективно защитава от вредното въздействие на UV лъчите, облекчава слънчевите изгаряния и помага за зарастването на различни кожни раздразнения. Дълбоко хидратира, без да оставя мазни следи върху кожата и косата. 

Сукулентното растение расте в сух и субтропичен климат и е известно с двата си отделни продукта, които се извличат от него: бистрият гел, който се използва широко за облекчение на леки изгаряния и раздразнения на кожата, и гъстия сок от листата, който е с жълто-кафяв цвят и има силни слабителни ефекти.

За тях поотделно ще разкажем в тази статия, но все пак ще наблегнем на козметичните ползи на това лековито растение.

Кратка история и интересни факти 

Древните египтяни често наричали Алое вера ​​„Растението на безсмъртието“ или „Растението на вечността“. Смятало се е, че „кръвта“ му може да се справя със симптомите на треска, а също да е верен помощник в грижите за красотата и здравето на кожата, и косата.

Известно с антибактериалните си свойства, алое вера се е използвало в ритуалите при балсамиране. 

Ползите от употребата на алое вера са били признати и от месопотамците, които са го използвали за вътрешно прочистване на организма. Вярвали са, че заболяванията на тялото са демонични прояви, а „божественото растение“ алое вера има лечебна сила. 

Растението е родом от Северна Африка, Южна Европа и Канарските острови. Днес алое вера се отглежда в тропическия климат по целия свят.

През цялата история се използвало, като основен продукт в традиционните лекарствени препарати на различни общности, включително китайски, близкоизточни и индийски. 

Какви видове алое вера има и от какво се състои

Вероятно сте срещали различни наименования на състава на козметичните продукти – някъде се среща, като гел от от алое вера, а на други места, като сок Aloe barbadensis Juice. Това е така, защото листото на алоето се състои от две части: гел и сок. Въпреки че имат почти подобни предимства и могат да се използват директно, и безопасно върху кожата, те не са идентични и имат различни свойства. 

  • Гел от Алое вера

Гелът е бистрата, без мирис, слузеста, вътрешна част на листата и е най-разпространената форма при употреба на растението алое. Състои се до голяма степен от вода – съдържа витамини, протеини, няколко аминокиселини, както и органични и неорганични съединения.

Заради ценните си свойства, алоето се използва широко в хидратиращи продукти, маски за лице, подхранващи продукти за коса, както и за успокоение на кожата след бръснене. Често се среща в мехлеми за слънчеви изгаряния, хранителни добавки, както и напитки.

  • Сок от Алое вера

Сокът от алое вера е жълт на цвят, със силна миризма и горчив вкус. Той се получава от гела на растението. Сокът от алое се извлича от листата, – след като се отстрани твърдата кора, целулозата на алоето се обработва, за да се получи сокът. Полезният сок не се филтрира и по този начин задържа всички фибри и частици от листото, а това позволява на крайния продукт да запази пълния си свеж и остър аромат.

Известно е, че сокът от алое вера е изключително полезен за храносмилателната система и носи множество ползи за здравето – ефективно средство за подобряване здравето на организма. Но внимавайте, необработенията сок от алое съдържа алоин – активна съставка със силно слабително действие.

ПОЛЗИ ОТ АЛОЕ ВЕРА В КОЗМЕТИКАТА

  • Сокът от алое вера хидратира, ексфолира, подхранва, избистря и възстановява кожата и косата;

  • Антиоксидантната му активност и богатството на витамини му помагат да възстанови уврежданията на кожата и косата преди и след вредното въздействие на UV лъчите. 

  • Неговото изглаждащо качество предотвратява и намалява появата на бръчки, което го прави идеален за формулировки против стареене, както и за продукти облекчаващи акне, псориазис и дерматит.

  • Хидратира, без да оставя кожата или косата с мазни остатъци, което го прави изключително полезно за мазна кожа и коса. 

  • Смята се, че алое вера помага за избледняването на стрии.

  • Естественото омекотяващо и анти-дразнещо свойство на сока от алое вера го прави идеален за използване във формулировки за козметика като кремове, лосиони, грим, сапуни, слънцезащитни продукти, крем за бръснене, шампоани. 

  • Когато се използва в козметични приложения, той е подходящ овлажнител, както и основа за грим преди нанасянето на фон дьо тен. Може ефективно да се използва, като средство за почистване на грим.

  • Сокът от алое вера е известен като успокояващ мускулни и ставни болки, възпаления, рани, изгаряния, измръзване и инфекции; 

  • Стимулира регенерацията на кожата, като по този начин подобрява външния вид на кожата, засегната от сухота, лющене и други неприятни локални състояния, независимо дали е върху тялото или скалпа.

  • Като източник на протеин подобрява енергията, както и насърчава развитието на мускулите.

Няколко съвета от нас

Препоръчваме ви, винаги да нанасяте продуктите с алое вера на влажна кожа. По този начин ще запечатате „влагата“ и хидратацията ще е по-пълноценна.

Нанесете непосредствено, след като сте измили лицето си. Изчакайте да попие добре и след това можете да пристъпите към рутинната си грижа, която прилагате – с крем за лице или друг серум.

Не ви препоръчваме да правите домашни рецепти с алое вера, което сте отгледали в саксия. Причината е, че листата му съдържат алоин, а това е активна съставка със слабително действие. Когато закупувате алое за перорално приложение, за да си направите сок за пиене, доверете се на готовите продукти.

РЕЦЕПТИ С АЛОЕ ВЕРА ЗА КРАСИВА КОЖА

Вече знаем, че сокът от алое вера често се използва за успокояване и улесняване на заздравяването на изгоряла от слънцето кожа. Със своите защитни, хидратиращи и възстановяващи качества то ефективно спомага за възстановяването на раздразненията и зачервяванията.

Ето и няколко рецепти с алое вера и етерични масла, които смятаме, че лесно можете да приготвите у дома.

Хидратиращ мехлем за тяло

За да направите хидратиращ мехлем, който да облекчи и възстанови изгорялата от слънцето кожа, имате нужда от:

Разбийте в купа съставките до получаване на еднородна пухкава консистенция. Нанесете внимателно получената смес върху засегнатите участъци от кожата и я оставете да преседи възможно най-дълго. Този мехлем може да се прилага 2-3 пъти на ден, докато настъпят значителни подобрения.

Остатъкът може да се съхранява в стъклен съд с капак в хладилник. Ако сместа се втвърди преди следващото локално приложение, просто оставете на стайна температура и разбъркайте отново.

Овлажнител за лице

Направете си бързо абсорбиращ овлажнител, който хидратира, без да оставя мазни следи по кожата и има изглаждащ ефект на фините линии.

С помощта на малка фуния, изсипете следните съставки в тъмно стъклено шише (амбър или виолетово):

Затворете бутилката, след което я разклатете добре, за да комбинирате добре всички съставки. За да използвате този серум, първо почистете лицето. Нанесете сместа на влажна кожа. Поставете 3 капки върху дланите си и разтрийте серума между тях.

Тази фина и лека смес е подходяща и за мазна кожа. Може да се използва за база, преди нанасяне на грима. Съхранявайте в хладилник максимум 6 месеца.

Нощен възстановяващ серум за лице

Антибактериален, балансиращ нощен серум за лице, който успокоява и насърчава възстановяването на кожата, както и по-бързото заздравяване на акнето. Ще ви бъдат нужни:

След като смесите добре двете съставки, нанесете получената смес върху засегнатите области на лицето.  Оставете да действа, като маска за лице през нощта. Изплакнете я сутринта и нанесете своята рутинна грижа за кожата.

Използван през нощта, серумът има регенериращ ефект върху кожата и може да се прилага всяка вечер, докато появата на пъпки и/или белези видимо намалее. Идеален е и за справяне с раздразнения и различни възпаления.

Олио против стрии

За да намалите появата на стрии започнете, като разбъркате заедно:

Получената смес прехвърлете в подходяща стъклена бутилка. Масажирайте с кръгови движения в участъците, засегнати от стрии и белези. Този овлажнител може да се прилага върху засегнатите области всяка вечер преди лягане.

Могат да постигнат видими резултати, като намаляване на зачервяванията от белезите и грапавината на кожата след месец. Имайте предвид, че веднъж ако се появят стрии, след това много трудно може да се възстанови кожата само с локално приложение.

Това олио е прекрасна превенция и може да се ползва и от бременни.

Почистващ лосион за лице

Направете си натурален лосион за почистване на грим, който е достатъчно нежен, за да се нанесе върху чувствителната зона около очите.

Смесете добре следните съставки:

Прецедете получената смес, след което я прехвърлете в чиста бутилка, която ще улесни дозирането на почистващия лосион върху памучен тампон.

Тъй като в тази течност няма емулгиращ агент, който да спомогне за смесването на водата с маслото, е нормално маслото да изплува отгоре. Преди употреба разклатете добре, след което изсипете малко количество върху чист памучен тампон и го нанесете по цялото лице.

При използването на водоустойчив грим, може да се наложи по-продължително втриване в лицето.

Ексфолиращ скраб за лице

Поддържа кожата по-гладка и подобрява естествения й блясък. Комбинирайте старателно: 

Нанесете сместа върху лицето с леки масажиращи движения, за да подпомогнете ексфолирането на кожата. Изплакнете кожата си с топла вода, а след това и с хладка вода, за да подобрите циркулацията. След баня можете да нанесете и подходящ хидратиращ серум или крем. Ексфолиантът е подходящ и за тяло.

 ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

 


-----------------

Източници
Wikipedia
www.naturalmedicinejournal.com
Написа Кремена Петрова, превод Magma-Digital Marketing Agency
Снимки: Depositphotos, Primavera Life, всички права запазени

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Натурална козметика

Натурална козметика | MAKASA.ORG

АЛОЕ ВЕРА – ПОЛЗИ И СВОЙСТВА ЗА КРАСОТА, И ЗДРАВЕ

Алое Вера - ползи и свойства | MAKASA.ORG

Полезни съвети за употреба и рецепти с алое вера за красива кожа, които можем да направим и у дома. Полезни съвети за употреба и рецепти с алое вера за красива кожа, които можем да направим и у дома. 2024-02-12T17:21:21+02:00 АЛОЕ ВЕРА – ПОЛЗИ И СВОЙСТВА ЗА КРАСОТА, И ЗДРАВЕ

<p><span>Алое вера е едно от любимите ни саксийни растения, което можем да отглеждаме и у дома, и което носи множество полезни свойства за кожата, и косата ни. </span></p> <p><span>Едни от най-полезните качества на алое вера в козметиката, са способността му да подхранва, избистря и възстановява. </span></p> <p><span>Алое вера ефективно защитава от вредното въздействие на UV лъчите, облекчава слънчевите изгаряния и помага за зарастването на различни кожни раздразнения. Дълбоко хидратира, без да оставя мазни следи върху кожата и косата.&nbsp;</span></p> <p><span>Сукулентното растение расте в сух и субтропичен климат и е известно с двата си отделни продукта, които се извличат от него: бистрият гел, който се използва широко за облекчение на леки изгаряния и раздразнения на кожата, и гъстия сок от листата, който е с жълто-кафяв цвят и има силни слабителни ефекти. </span></p> <p><span>За тях поотделно ще разкажем в тази статия, но все пак ще наблегнем на козметичните ползи на това лековито растение.</span></p> <h3><span style="color: #99cc00;">Кратка история и интересни факти&nbsp;</span></h3> <p><span>Древните египтяни често наричали Алое вера ​​&bdquo;Растението на безсмъртието&ldquo; или &bdquo;Растението на вечността&ldquo;. Смятало се е, че &bdquo;кръвта&ldquo; му може да се справя със симптомите на треска, а също да е верен помощник в грижите за красотата и здравето на кожата, и косата. </span></p> <p><span>Известно с антибактериалните си свойства, алое вера се е използвало в ритуалите при балсамиране.&nbsp;</span></p> <p><span>Ползите от употребата на алое вера са били признати и от месопотамците, които са го използвали за вътрешно прочистване на организма. Вярвали са, че заболяванията на тялото са демонични прояви, а &bdquo;божественото растение&ldquo; алое вера има лечебна сила.&nbsp;</span></p> <p><span>Растението е родом от Северна Африка, Южна Европа и Канарските острови. Днес алое вера се отглежда в тропическия климат по целия свят. </span></p> <p><span>През цялата история се използвало, като основен продукт в традиционните лекарствени препарати на различни общности, включително китайски, близкоизточни и индийски.&nbsp;</span></p> <h3><span style="color: #99cc00;">Какви видове алое вера има и от какво се състои</span></h3> <p><span>Вероятно сте срещали различни наименования на състава на козметичните продукти &ndash; някъде се среща, като гел от от алое вера, а на други места, като сок </span><em><span>Aloe barbadensis Juice</span></em><span>. Това е така, защото листото на алоето се състои от две части: гел и сок. Въпреки че имат почти подобни предимства и могат да се използват директно, и безопасно върху кожата, те не са идентични и имат различни свойства.&nbsp;</span></p> <ul> <li aria-level="1"><span style="color: #99cc00;"><strong>Гел от Алое вера</strong></span></li> </ul> <p><span>Гелът е бистрата, без мирис, слузеста, вътрешна част на листата и е най-разпространената форма при употреба на растението алое. Състои се до голяма степен от вода &ndash; съдържа витамини, протеини, няколко аминокиселини, както и органични и неорганични съединения.</span></p> <p><span>Заради ценните си свойства, алоето се използва широко в хидратиращи продукти, маски за лице, подхранващи продукти за коса, както и за успокоение на кожата след бръснене. Често се среща в мехлеми за слънчеви изгаряния, хранителни добавки, както и напитки.</span></p> <ul> <li aria-level="1"><span style="color: #99cc00;"><strong>Сок от Алое вера</strong></span></li> </ul> <p><span>Сокът от алое вера е жълт на цвят, със силна миризма и горчив вкус. Той се получава от гела на растението. Сокът от алое се извлича от листата, &ndash; след като се отстрани твърдата кора, целулозата на алоето се обработва, за да се получи сокът. Полезният сок не се филтрира и по този начин задържа всички фибри и частици от листото, а това позволява на крайния продукт да запази пълния си свеж и остър аромат.</span></p> <p><span>Известно е, че сокът от алое вера е изключително полезен за храносмилателната система и носи множество ползи за здравето &ndash; ефективно средство за подобряване здравето на организма. Но внимавайте, необработенията сок от алое съдържа алоин &ndash; активна съставка със силно слабително действие.</span></p> <h3><span style="color: #99cc00;">ПОЛЗИ ОТ АЛОЕ ВЕРА В КОЗМЕТИКАТА</span></h3> <p><a href="https://makasa.org/product/maslo-s-aloe-vera-organik-50100-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="Масло с Алое вера Органик, 50/100 мл Primavera"><span></span></a></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Сокът от алое вера хидратира, ексфолира, подхранва, избистря и възстановява кожата и косата;</span></li> </ul> <p><span></span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Антиоксидантната му активност и богатството на витамини му помагат да възстанови уврежданията на кожата и косата преди и след вредното въздействие на UV лъчите.&nbsp;</span></li> </ul> <p><span></span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Неговото изглаждащо качество предотвратява и намалява появата на бръчки, което го прави идеален за формулировки против стареене, както и за продукти облекчаващи акне, псориазис и дерматит.</span></li> </ul> <p><span></span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Хидратира, без да оставя кожата или косата с мазни остатъци, което го прави изключително полезно за мазна кожа и коса.&nbsp;</span></li> </ul> <p><span></span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Смята се, че алое вера помага за избледняването на стрии.</span></li> </ul> <p><span></span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Естественото омекотяващо и анти-дразнещо свойство на сока от алое вера го прави идеален за използване във формулировки за козметика като кремове, лосиони, грим, сапуни, слънцезащитни продукти, крем за бръснене, шампоани.&nbsp;</span></li> </ul> <p><span></span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Когато се използва в козметични приложения, той е подходящ овлажнител, както и основа за грим преди нанасянето на фон дьо тен. Може ефективно да се използва, като средство за почистване на грим.</span></li> </ul> <p><span></span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Сокът от алое вера е известен като успокояващ мускулни и ставни болки, възпаления, рани, изгаряния, измръзване и инфекции;&nbsp;</span></li> </ul> <p><span></span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Стимулира регенерацията на кожата, като по този начин подобрява външния вид на кожата, засегната от сухота, лющене и други неприятни локални състояния, независимо дали е върху тялото или скалпа.</span></li> </ul> <p><span></span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Като източник на протеин подобрява енергията, както и насърчава развитието на мускулите.</span></li> </ul> <h4><a href="https://makasa.org/product/aloe-vera-gel-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="Био Алое Вера гел "><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/74600_aloe-vera-gel-75-ml_75ml.jpg" class="alignleft" width="231" height="466" /></a>Няколко съвета от нас</h4> <p class="text-alignleft">Препоръчваме ви, винаги да нанасяте продуктите с алое вера на влажна кожа. По този начин ще запечатате &bdquo;влагата&ldquo; и хидратацията ще е по-пълноценна.</p> <p class="text-alignleft">Нанесете непосредствено, след като сте измили лицето си. Изчакайте да попие добре и след това можете да пристъпите към рутинната си грижа, която прилагате &ndash; с крем за лице или друг серум.</p> <p class="text-alignleft">Не ви препоръчваме да правите домашни рецепти с алое вера, <span>което сте отгледали в саксия. Причината е, че листата му съдържат алоин, а това е активна съставка със слабително действие. Когато закупувате алое за перорално приложение, за да си направите сок за пиене, доверете се на готовите продукти.</span></p> <h3><span style="color: #99cc00;">РЕЦЕПТИ С АЛОЕ ВЕРА ЗА КРАСИВА КОЖА</span></h3> <p><span>Вече знаем, че сокът от алое вера често се използва за успокояване и улесняване на заздравяването на изгоряла от слънцето кожа. Със своите защитни, хидратиращи и възстановяващи качества то ефективно спомага за възстановяването на раздразненията и зачервяванията. </span></p> <p><span>Ето и няколко рецепти с алое вера и <a href="https://makasa.org/category/eterichni-masla" target="_blank" rel="noopener">етерични масла</a>, които смятаме, че лесно можете да приготвите у дома.</span></p> <h4><span style="color: #99cc00;">Хидратиращ мехлем за тяло</span></h4> <p><span>За да направите </span><span style="color: #99cc00;"><strong>хидратиращ мехлем</strong></span><span><span style="color: #99cc00;">,</span> който да облекчи и възстанови изгорялата от слънцето кожа, имате нужда от:</span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>2 с.л. <a href="https://makasa.org/product/aloe-vera-gel-primavera" target="_blank" rel="noopener">гел с алое вера PRIMAVERA</a>;&nbsp;</span></li> <li aria-level="1"><span>2 с.л. </span><a href="https://makasa.org/product/kokosovo-maslo-100-ml-ikarov" target="_blank" rel="noopener"><span>органично</span></a><span><a href="https://makasa.org/product/kokosovo-maslo-100-ml-ikarov" target="_blank" rel="noopener"> кокосово масло</a>;&nbsp;</span></li> <li aria-level="1"><span>3 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lavandula-fina-demeter-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от фина лавандула PRIMAVERA</a>.&nbsp;</span></li> </ul> <p><span>Разбийте в купа съставките до получаване на еднородна пухкава консистенция. Нанесете внимателно получената смес върху засегнатите участъци от кожата и я оставете да преседи възможно най-дълго. Този мехлем може да се прилага 2-3 пъти на ден, докато настъпят значителни подобрения. </span></p> <p><span>Остатъкът може да се съхранява в стъклен съд с капак в хладилник. Ако сместа се втвърди преди следващото локално приложение, просто оставете на стайна температура и разбъркайте отново</span><span>.</span></p> <h4><span style="color: #99cc00;">Овлажнител за лице</span></h4> <p><span>Направете си бързо абсорбиращ </span><span style="color: #99cc00;"><em><strong>овлажнител</strong></em></span><span><span style="color: #99cc00;"><em>,</em></span> който хидратира, без да оставя мазни следи по кожата и има изглаждащ ефект на фините линии.</span></p> <p><span>С помощта на малка фуния, изсипете следните съставки в тъмно стъклено шише (амбър или виолетово):</span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>3 с. л.&nbsp; <a href="https://makasa.org/product/aloe-vera-gel-primavera" target="_blank" rel="noopener">био гел от алое вера</a>;&nbsp;</span></li> <li aria-level="1"><span>1 ч.л. <a href="https://makasa.org/product/bio-glicerin-50100-ml-alteya-organics" target="_blank" rel="noopener">растителен глицерин</a>;&nbsp;</span></li> <li aria-level="1"><span>&frac12; ч.л. </span><span><a href="https://makasa.org/product/bio-arganovo-maslo" target="_blank" rel="noopener">арганово масло</a> или друго <a href="https://makasa.org/category/bazovi-masla" target="_blank" rel="noopener">базово масло</a> подходящо за вашата кожа</span><span>;</span></li> <li aria-level="1"><span>1 ч.л. <a href="https://makasa.org/product/vitamin-e-tocopherol-50100-ml-alteya-organics" target="_blank" rel="noopener">витамин Е</a></span></li> <li aria-level="1"><span>4 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-chaeno-darvo-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от чаено дърво</a>;&nbsp;</span></li> <li aria-level="1"><span>4 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lavandula-fina-demeter-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от лавандула</a>.&nbsp;</span></li> </ul> <p><span>Затворете бутилката, след което я разклатете добре, за да комбинирате добре всички съставки. За да използвате този серум, първо почистете лицето. Нанесете сместа на влажна кожа. Поставете 3 капки върху дланите си и разтрийте серума между тях. </span></p> <p><span>Тази фина и лека смес е подходяща и за мазна кожа. Може да се използва за база, преди нанасяне на грима. Съхранявайте в хладилник максимум 6 месеца.</span></p> <h4><span style="color: #99cc00;">Нощен възстановяващ серум за лице</span></h4> <p><span>Антибактериален, балансиращ нощен</span><span style="color: #99cc00;"><strong> серум за лице</strong></span><span><span style="color: #99cc00;">,</span> който успокоява и насърчава възстановяването на кожата, както и по-бързото заздравяване на акнето. Ще ви бъдат нужни:</span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>3 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-chaeno-darvo-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от чаено дърво био PRIMAVERA</a>;&nbsp;</span></li> <li aria-level="1"><span>3 ч.л. <a href="https://makasa.org/product/maslo-s-aloe-vera-organik-50100-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener"></a><a href="https://makasa.org/product/aloe-vera-gel-primavera" target="_blank" rel="noopener">био гел с алое вера PRIMAVERA</a>.</span></li> <li aria-level="1"><a href="https://makasa.org/product/stakleno-kafyavo-shishe-za-eterichni-masla-20-ml" target="_blank" rel="noopener"><span>стъклено шише с пипета около 20 мл</span></a></li> </ul> <p><span>След като смесите добре двете съставки, нанесете получената смес върху засегнатите области на лицето.&nbsp; Оставете да действа, като маска за лице през нощта. Изплакнете я сутринта и нанесете своята рутинна грижа за кожата. </span></p> <p><span>Използван през нощта, серумът има регенериращ ефект върху кожата и може да се прилага всяка вечер, докато появата на пъпки и/или белези видимо намалее. Идеален е и за справяне с раздразнения и различни възпаления.</span></p> <h4><span style="color: #99cc00;">Олио против стрии</span></h4> <p><span>За да намалите появата на</span><strong><em> стрии</em></strong><span> започнете, като разбъркате заедно:</span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>50 мл <a href="https://makasa.org/product/bio-maslo-ot-nar" target="_blank" rel="noopener">органично масло от нар</a>;&nbsp;</span></li> <li aria-level="1"><span>⅓ чаша&nbsp;<a href="https://makasa.org/product/aloe-vera-gel-primavera" target="_blank" rel="noopener">гел с алое вера</a> или гел от алое вера.</span></li> </ul> <p><span>Получената смес прехвърлете в подходяща стъклена бутилка. Масажирайте с кръгови движения в участъците, засегнати от стрии и белези. Този овлажнител може да се прилага върху засегнатите области всяка вечер преди лягане. </span></p> <p><span>Могат да постигнат видими резултати, като намаляване на зачервяванията от белезите и грапавината на кожата след месец. Имайте предвид, че веднъж ако се появят стрии, след това много трудно може да се възстанови кожата само с локално приложение. </span></p> <p><span>Това олио е прекрасна превенция и може да се ползва и от бременни.</span></p> <h4><span style="color: #99cc00;">Почистващ лосион за лице</span></h4> <p><span>Направете си натурален лосион за</span><span style="color: #99cc00;"><strong> почистване на грим</strong></span><span><span style="color: #99cc00;">,</span> който е достатъчно нежен, за да се нанесе върху чувствителната зона около очите.</span></p> <p><span>Смесете добре следните съставки:</span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>&frac12; чаша <a href="https://makasa.org/product/gel-aloe-vera-118473-ml-plant-therapy" target="_blank" rel="noopener">гел от алое вера</a>;&nbsp;</span></li> <li aria-level="1"><span>1 чаша филтрирана вода;&nbsp;</span></li> <li aria-level="1"><span>&frac14; чаша <a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-maslina-olea-europaea-100-ml" target="_blank" rel="noopener">органично масло от маслина</a>.</span></li> </ul> <p><span>Прецедете получената смес, след което я прехвърлете в чиста бутилка, която ще улесни дозирането на почистващия лосион върху памучен тампон. </span></p> <p><span>Тъй като в тази течност няма емулгиращ агент, който да спомогне за смесването на водата с маслото, е нормално маслото да изплува отгоре. Преди употреба разклатете добре, след което изсипете малко количество върху чист памучен тампон и го нанесете по цялото лице. </span></p> <p><span>При използването на водоустойчив грим, може да се наложи по-продължително втриване в лицето.</span></p> <h4><span style="color: #99cc00;">Ексфолиращ скраб за лице</span></h4> <p><span>Поддържа кожата по-гладка и подобрява естествения й блясък. Комбинирайте старателно:&nbsp;</span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>1 с.л. <a href="https://makasa.org/product/gel-aloe-vera-118473-ml-plant-therapy" target="_blank" rel="noopener">гел от алое вера</a>;&nbsp;</span></li> <li aria-level="1"><span>&frac14; чаша кафява захар;</span></li> <li aria-level="1"><span>1 с. л. <a href="https://makasa.org/category/bazovi-masla" target="_blank" rel="noopener">базово масл</a>о подходящо за вашата кожа (жожоба, арган, маслиново или конопено масло).</span></li> </ul> <p><span>Нанесете сместа върху лицето с леки масажиращи движения, за да подпомогнете ексфолирането на кожата. Изплакнете кожата си с топла вода, а след това и с хладка вода, за да подобрите циркулацията. След баня можете да нанесете и подходящ хидратиращ серум или крем. Ексфолиантът е подходящ и за тяло.</span></p> <p>&nbsp;<strong><span color="#99cc00" style="color: #99cc00;">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></p> <ul> <li><a href="https://makasa.org/article/floralnite-vodi-doza-svejest-za-tyaloto">ФЛОРАЛНИТЕ ВОДИ &ndash; ДОЗА СВЕЖЕСТ ЗА ТЯЛОТО</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/lesni-recepti-pri-slanchevo-izgaryane">ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ ПРИ СЛЪНЧЕВО ИЗГАРЯНЕ</a><a href="https://makasa.org/article/aloe-vera-svoystva-i-polzi"></a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/uspokoenie-na-uma-i-tyaloto-recepti-s-eterichni-masla">УСПОКОЕНИЕ НА УМА И ТЯЛОТО &ndash; РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a><a href="https://makasa.org/article/10-naturalni-sastavki-protiv-kosopad"></a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/lavandula-eterichnoto-maslo-na-drevnostta">ЛАВАНДУЛА &ndash; ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО НА ДРЕВНОСТТА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/eterichni-masla-prilojeniya-i-polzi-v-aromaterapiyata">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА - ПРИЛОЖЕНИЯ И ПОЛЗИ В АРОМАТЕРАПИЯТА</a><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla"></a></li> </ul> <div class="_sidebar-box-title"> <h4><span style="color: #99cc00;"></span></h4> <h3><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <ul> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya"><span style="color: #99cc00;"></span>АРОМАТЕРАПИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></li> </ul> </div> <p>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/primavera-aloe-vera-banner-blog.jpg" /></p> <p><br /><span style="color: #999999; font-size: 8pt;">-----------------</span></p> <p><span style="color: #999999; font-size: 8pt;"><em>Източници<br /><a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Aloe_vera" target="_blank" rel="noopener">Wikipedia</a><br /><a href="https://naturalmedicinejournal.com/journal/2012-09/aloe-vera-gel-research-review" target="_blank" rel="noopener">www.naturalmedicinejournal.com</a><br />Написа Кремена Петрова, превод Magma-Digital Marketing Agency<br />Снимки: Depositphotos, Primavera Life, всички права запазени</em></span></p> <p><span style="color: #999999; font-size: 8pt;">&nbsp;</span></p>

Сравнение на продукти