Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
5 СЪВЕТА ЗА ПРИЯТНО ВРЪЩАНЕ В УЧИЛИЩЕ СЛЕД ВАКАНЦИЯТА

06.10.2021 18:11:44

5 СЪВЕТА ЗА ПРИЯТНО ВРЪЩАНЕ В УЧИЛИЩЕ СЛЕД ВАКАНЦИЯТА

Въпреки, че все още лятото не си е отишло, с всеки изминал ден усещаме приближаващия учебен период. В нашето семейство наред с другите ученици в по-горните класове, тази година ще имаме и първолак, така че напълно разбираме всички родители, на които им предстои този важен момент! Завръщането в училище след слънчевата ваканция на море или при баба и дядо, понякога може да се окаже трудно и стресиращо. Рутината, новия клас, закупуването на учебните пособия, стресът, дали всичко ще бъде наред, различните заболявания, които се предават между децата, като бонбони... Привикване и организация за повече сън и разочарованието, което децата чувстват след дългата почивка, може да превърне този преход в истинско мъчение.

С началото на новата учебна година, учителите преподават новите уроци, а учениците се опитват да научат колкото се може повече за краткото време, с което разполагат. Всички сме съгласни, че преподаването не е шега работа, но и усвояването на целия учебен материал също е предизвикателство за учениците. Всичко това често е стресиращо за децата, а понякога те нямат необходимите „инструменти“, за да останат съсредоточени. Могат ли етеричните масла да ни помогнат и безопасни ли са те? Етеричните масла са чудесен начин човек да се подготви преди да се върне към рутината си и да избегне стреса. Така че, преди да изпаднете в паника, поемете дълбоко въздух и обмислете да вземете тези етерични масла, които могат да помогнат да направите това време на годината по-малко стресиращо.

По-долу ще ви разкажем за няколко фантастични синергии, които могат да помогнат на детето ви в началното училище.

СЕРИЯ АРОМА ПРОДУКТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ДЕЦА 

Малки ароматни герои на PRIMAVERA е линия от продукти за ароматерапия предназначена за деца – няколко вида рол-он, арома блендове за дифузер, както и спрейове за стая. Всички те имат различни приложения, а за да бъдат и по-забавни за децата, всяка серия се представя от различен герой – любознателното лисиче Мати, пухкавата Фелисити (която носи ароматни сънища), Сис – малката Пази-ме вещица, смелото драконче Еберхард, малкото слонче Джонатан и най-новото попълнение – игривото коте Тара.

Имат успокояващо действие, насърчават концентрацията и чувството за безопасност, смелост и самочувствие. Продуктите чудесно могат да бъдат включени в ежедневни ароматни ритуали и са предназначени за деца от 3 до 12 години.

PRIMAVERA Kids е натурален метод за нежна подкрепа на развитието на детето. Всички продукти от линията PRIMAVERA Kids са тествани за безопасност и се основават на растителната сила на 100% чисти, естествени етерични масла.

Качеството на PRIMAVERA, гарантира 100% чисти и натурални етерични масла:

  • Истински етерични масла – не са допълнително обработвани, не са модифицирани.
  • Те са автентични – съдържат само маслото от посоченото растение.
  • Те са неподправени – не съдържат изкуствени или синтетични добавки.
  • Те са с един доказан произход – не са разредени с компоненти от други масла.

Ние вярваме, че арома синергиите могат да направят прехода към училищните занимания възможно най-плавен за вашето дете. В тази статия подготвихме и няколко практични съвета, с които бихме искали поне малко да помогнем на вас и вашите деца, за да посрещнете училищните предизвикателства без затруднения.

1. Реалистични очаквания

Когато поставим реалистични и напълно постижими цели на децата те сякаш разцъфтяват. Ако обаче задачите им са твърде много и твърде сложни те бързо губят интерес и фокус. Ето три простички, но много ефективни идеи с които да постигнете това:

  • Високите цели могат да бъдат по-практически и реалистични за постигане, ако отделите време да ги разбиете на малки части, с които детето да се справя стъпка по стъпка; 
  • Уведомете ги предварително какво и кога се очаква от тях;  
  • Ако детето може да чете, напишете задачите, които трябва да изпълни стъпка по стъпка. Ако не може, използвайте снимки, за да създадете график или списък със задачи и преминете през тях.

У дома или в класната стая, ние вярваме, че ароматните блендове с етерични масла, като PRIMAVERA Kids, могат да допринесат за подобряване на концентрацията при децата ви. Силно препоръчваме цитрусовия арома бленд PRIMAVERA НАУЧИ ЛЕСНО за поддържане на фокуса и концентрацията. Сладкият му аромат успешно премахва тревожното раздразнение, причина за намаленото внимание при децата. Свежата смес от цитруси, създава мотивираща учебна атмосфера и помага на децата да останат фокусирани за по-дълъг период от време. 

  • Лимон – Ароматът на лимон концентрира. Както при грейпфрута и портокала, етеричното масло се извлича от кората, чрез студено пресоване.
  • Грейпфрут – Ароматът на грейпфрут стимулира и дава на децата желание за действие. Етеричното масло с плодово-тръпчив ефект осигурява мотивация и енергия.
  • Портокал – Портокаловият аромат вдъхновява доброто настроение и има балансиращ ефект. Плодовият аромат дава спокойствие и мотивация за нови задачи.

2. Едно по едно

Най-важното нещо, което трябва да запомним, като възрастни, е, че все още децата не умеят да разпределят задачите си. Прескачането от една задача към друга, без преход, може да доведе до загуба на фокус и дори до нежелание за изпълнение. Помогнете на вашето дете да се справи със задачите си една по една. 

Matti-Primavera-kids-essential-blends

3. Навици - създайте (и се придържайте) към рутина

Последователните действия са най-добрите приятели за родители, учители и деца. Когато децата знаят какво да очакват през деня, стреса за тях е по-малко, а концентрацията повече. 

Важно е да отделите време за учене, домашна работа, игра и сън, както и за всякакви задачи между тях. У дома най-важните навици, които можете да установите, за да помогнете на децата си са време за лягане и събуждане.

Изграждането на навик у децата да си лягат навреме всяка вечер, ще допринесе за подобряването на фокуса им през деня. Уверението, че се събуждат навреме всяка сутрин и знаят какво да очакват, ще им помогне да започнат свободните си дни по-здравословно и без стрес. Това ще им позволи също да изразходват повече енергия в училище, като се фокусират върху различните задачи.

4. Пълноценен сън

Сънят е следващия добър помощник за поддържане на здравето и за плавния преход обратно към рутината. Достатъчният сън през нощта поддържа имунната система на детето и му помага да бъде във върхова форма през целия ден. 

Денят на децата е вълнуващ. Пълен с очарователни, впечатляващи, но и изтощителни преживявания. Това прави още по-важно да имат здравословен и спокоен сън. През това време на почивка и възстановяване, децата могат да обработят събитията от деня и да ги превърнат в мечти. Арроматът на сладки сънища създава успокояващо изживяване при къпане преди лягане и предизвиква спокойна атмосфера със синеричната сила на етерични  масла от лавандула, бензое сиам и хо листа.

  • Лавандула – Лавандулата е едно от най-важните лечебни растения в ароматерапията. Нежният му аромат успокоява и отпуска.
  • Бензое Сиам – Етеричното масло се получава от смолата на дървото Styrax и се използва, когато има неспокойствие. Мирише сладко, ванилово и топло.
  • Хо листа – Етеричното масло от листата на Хо се използва при безсъние. Има балансиращ и психически укрепващ ефект.

Primavera-Kids-Sleep-Better-768x5125. Благоприятна учебна среда

Създаването на пълноценна учебна среда за децата, у дома или в класната стая, е изключително важно и може лесно да се постигне. Дайте им свободно пространство за учене, където на спокойствие да се концентрират.

Премахнете всичко излишно и поддържайте зоната за учене без всякакви ненужни предмети, които могат да ги разсеят и така да загубят интерес. Когато създадете такава приятна балансирана учебна среда, настъпва идеалното време да дифузирате етерично масло, което да помогне за фокусирането на ученика. Оптималният вариант е дифузиране на интервали от половин час.

Един любим на нас дифузер разработен специално за деца е „Весели приятели“ на Primavera, не само заради уникалните му и удобни функции. Казваме го така с увереност, защото помага на нашите деца с нежния си разпръскващ аромат, с прекрасния си, забавен вид и нежна музика.

Разработеният в детски дизайн ултразвуков дифузер предлага многобройни варианти за работа и ароматизира помещения до 30 м2 с нежна ароматна мъгла. Благодарение на тази техника, той и овлажнява деликатно въздуха в помещението. Пълни се със 145 мл вода и няколко капки от 100 % натурален бленд от аромати или единично етерично масло. Количеството образувана мъгла е около 35 мл на час.

 

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА




Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Ароматерапия

Статии за Ароматерапия | MAKASA.ORG

5 СЪВЕТА ЗА ПРИЯТНО ВРЪЩАНЕ В УЧИЛИЩЕ СЛЕД ВАКАНЦИЯТА

5 СЪВЕТА ЗА ВРЪЩАНЕ В УЧИЛИЩЕ СЛЕД ВАКАНЦИЯТА

Могат ли етеричните масла да помогнат и да направят прехода към училищните занимания възможно най-плавен за вашето дете? Могат ли етеричните масла да помогнат и да направят прехода към училищните занимания възможно най-плавен за вашето дете? 2023-03-04T08:13:42+02:00 5 СЪВЕТА ЗА ПРИЯТНО ВРЪЩАНЕ В УЧИЛИЩЕ СЛЕД ВАКАНЦИЯТА

<p><span>Въпреки, че все още лятото не си е отишло, с всеки изминал ден усещаме приближаващия учебен период. В нашето семейство наред с другите ученици в по-горните класове, тази година ще имаме и първолак, така че напълно разбираме всички родители, на които им предстои този важен момент!&nbsp;</span><span>Завръщането в училище след слънчевата ваканция на море или при баба и дядо, понякога може да се окаже трудно и стресиращо. Рутината, новия клас, закупуването на учебните пособия, стресът, дали всичко ще бъде наред, различните заболявания, които се предават между децата, като бонбони... Привикване и организация за повече сън и разочарованието, което децата чувстват след дългата почивка, може да превърне този преход в истинско мъчение.</span></p> <p><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/primavera-kids-aromatherapgy-615dbc432d36d.jpg" class="alignleft" width="559" height="378" />С началото на новата учебна година, учителите преподават новите уроци, а учениците се опитват да научат колкото се може повече за краткото време, с което разполагат. Всички сме съгласни, че преподаването не е шега работа, но и усвояването на целия учебен материал също е предизвикателство за учениците. Всичко това често е стресиращо за децата, а понякога те нямат необходимите &bdquo;инструменти&ldquo;, за да останат съсредоточени.&nbsp;</span><span>Могат ли <a href="https://makasa.org/category/eterichni-masla" target="_blank" rel="noopener"><strong>етеричните масла</strong></a> да ни помогнат и безопасни ли са те? Етеричните масла са чудесен начин човек да се подготви преди да се върне към рутината си и да избегне стреса. Така че, преди да изпаднете в паника, поемете дълбоко въздух и обмислете да вземете тези етерични масла, които могат да помогнат да направите това време на годината по-малко стресиращо.</span></p> <p><span>По-долу ще ви разкажем за няколко фантастични синергии, които могат да помогнат на детето ви в началното училище.</span></p> <h4><span style="color: #99cc00;">СЕРИЯ АРОМА ПРОДУКТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ДЕЦА&nbsp;</span></h4> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>Малки ароматни герои на PRIMAVERA</strong></span><span> е линия от продукти за ароматерапия предназначена за деца &ndash; няколко вида рол-он, арома блендове за дифузер, както и спрейове за стая. Всички те имат различни приложения, а за да бъдат и по-забавни за децата, всяка серия се представя от различен герой &ndash; любознателното лисиче Мати, пухкавата Фелисити (която носи ароматни сънища), Сис &ndash; малката Пази-ме вещица, смелото драконче Еберхард, малкото слонче Джонатан и най-новото попълнение &ndash; игривото коте Тара.</span></p> <p><span>Имат успокояващо действие, насърчават концентрацията и чувството за безопасност, смелост и самочувствие. Продуктите чудесно могат да бъдат включени в ежедневни ароматни ритуали и са предназначени </span><span style="color: #99cc00;"><strong>за деца от 3 до 12 години.</strong></span></p> <p><a href="https://makasa.org/category/za-deca?vendors=primavera-life"><span style="color: #99cc00;"><strong>PRIMAVERA Kids</strong></span></a><span> е натурален метод за нежна подкрепа на развитието на детето. Всички продукти от линията PRIMAVERA Kids са тествани за безопасност и се основават на растителната сила на 100% чисти, естествени етерични масла.</span></p> <p><span>Качеството на PRIMAVERA, гарантира 100% чисти и натурални етерични масла:</span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Истински етерични масла &ndash; не са допълнително обработвани, не са модифицирани.</span></li> <li aria-level="1"><span>Те са автентични &ndash; съдържат само маслото от посоченото растение.</span></li> <li aria-level="1"><span>Те са неподправени &ndash; не съдържат изкуствени или синтетични добавки.</span></li> <li aria-level="1"><span>Те са с един доказан произход &ndash; не са разредени с компоненти от други масла.</span></li> </ul> <p><span>Ние вярваме, че арома синергиите могат да направят прехода към училищните занимания възможно най-плавен за вашето дете. В тази статия подготвихме и няколко практични съвета, с които бихме искали поне малко да помогнем на вас и вашите деца, за да посрещнете училищните предизвикателства без затруднения.</span></p> <h4><span style="color: #99cc00;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/happy-friends-aroma-diffuser-kids-primavera3.jpg" class="alignleft" width="596" height="398" />1. Реалистични очаквания</span></h4> <p><span>Когато поставим реалистични и напълно постижими цели на децата те сякаш разцъфтяват. Ако обаче задачите им са твърде много и твърде сложни те бързо губят интерес и фокус. Ето три простички, но много ефективни идеи с които да постигнете това:</span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Високите цели могат да бъдат по-практически и реалистични за постигане, ако отделите време да ги разбиете на малки части, с които детето да се справя стъпка по стъпка;&nbsp;</span></li> <li aria-level="1"><span>Уведомете ги предварително какво и кога се очаква от тях;&nbsp;&nbsp;</span></li> <li aria-level="1"><span>Ако детето може да чете, напишете задачите, които трябва да изпълни стъпка по стъпка. Ако не може, използвайте снимки, за да създадете график или списък със задачи и преминете през тях.</span></li> </ul> <p><span>У дома или в класната стая, ние вярваме, че ароматните блендове с етерични масла, като </span><span style="color: #99cc00;"><strong>PRIMAVERA Kids</strong></span><span><span style="color: #99cc00;">,</span> могат да допринесат за подобряване на концентрацията при децата ви. Силно препоръчваме цитрусовия <a href="https://makasa.org/product/aroma-blend-za-deca-nauchi-lesno-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener"><strong>арома бленд</strong></a></span><span><strong><a href="https://makasa.org/product/aroma-blend-za-deca-nauchi-lesno-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener"> PRIMAVERA НАУЧИ ЛЕСН</a>О</strong></span><span> за поддържане на фокуса и концентрацията. Сладкият му аромат успешно премахва тревожното раздразнение, причина за намаленото внимание при децата. Свежата смес от цитруси, създава мотивираща учебна атмосфера и помага на децата да останат фокусирани за по-дълъг период от време.&nbsp;</span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Лимон &ndash; Ароматът на лимон концентрира. Както при грейпфрута и портокала, етеричното масло се извлича от кората, чрез студено пресоване.</span></li> <li aria-level="1"><span>Грейпфрут &ndash; Ароматът на грейпфрут стимулира и дава на децата желание за действие. Етеричното масло с плодово-тръпчив ефект осигурява мотивация и енергия.</span></li> <li aria-level="1"><span>Портокал &ndash; Портокаловият аромат вдъхновява доброто настроение и има балансиращ ефект. Плодовият аромат дава спокойствие и мотивация за нови задачи.</span></li> </ul> <h4><span style="color: #99cc00;">2. Едно по едно</span></h4> <p><span>Най-важното нещо, което трябва да запомним, като възрастни, е, че все още децата не умеят да разпределят задачите си.&nbsp;</span><span>Прескачането от една задача към друга, без преход, може да доведе до загуба на фокус и дори до нежелание за изпълнение. Помогнете на вашето дете да се справи със задачите си една по една.&nbsp;</span></p> <p><a href="https://makasa.cloudcart.net/admin/aroma-blend-za-detza-nauchi-lesno-5-ml-primavera.html" target="_blank" rel="noopener"><img src="https://i.ibb.co/0snJ9wH/Matti-Primavera-kids-essential-blends.jpg" alt="Matti-Primavera-kids-essential-blends" class="alignleft" width="450" /></a></p> <h4><span style="color: #99cc00;">3. Навици - създайте (и се придържайте) към рутина</span></h4> <p><span>Последователните действия са най-добрите приятели за родители, учители и деца. Когато децата знаят какво да очакват през деня, стреса за тях е по-малко, а концентрацията повече.&nbsp;</span></p> <p><span>Важно е да отделите време за учене, домашна работа, игра и сън, както и за всякакви задачи между тях. У дома най-важните навици, които можете да установите, за да помогнете на децата си са </span><span style="color: #99cc00;"><strong>време за лягане и събуждане</strong>.</span></p> <p><span>Изграждането на навик у децата да си лягат навреме всяка вечер, ще допринесе за подобряването на фокуса им през деня. Уверението, че се събуждат навреме всяка сутрин и знаят какво да очакват, ще им помогне да започнат свободните си дни по-здравословно и без стрес. Това ще им позволи също да изразходват повече енергия в училище, като се фокусират върху различните задачи.</span></p> <h4><span style="color: #99cc00;">4. Пълноценен сън</span></h4> <p><span>Сънят е следващия добър помощник за поддържане на здравето и за плавния преход обратно към рутината. Достатъчният сън през нощта поддържа имунната система на детето и му помага да бъде във върхова форма през целия ден.&nbsp;</span></p> <p><span>Денят на децата е вълнуващ. Пълен с очарователни, впечатляващи, но и изтощителни преживявания. Това прави още по-важно да имат здравословен и спокоен сън. През това време на почивка и възстановяване, децата могат да обработят събитията от деня и да ги превърнат в мечти. Арроматът на сладки сънища създава успокояващо изживяване при къпане преди лягане и предизвиква спокойна атмосфера със синеричната сила на етерични&nbsp; масла от лавандула, бензое сиам и хо листа.</span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Лавандула &ndash; Лавандулата е едно от най-важните лечебни растения в ароматерапията. Нежният му аромат успокоява и отпуска.</span></li> <li aria-level="1"><span>Бензое Сиам &ndash; Етеричното масло се получава от смолата на дървото Styrax и се използва, когато има неспокойствие. Мирише сладко, ванилово и топло.</span></li> <li aria-level="1"><span>Хо листа &ndash; Етеричното масло от листата на Хо се използва при безсъние. Има балансиращ и психически укрепващ ефект.</span></li> </ul> <h4><a title="Арома бленд Primavera Примавера с етерични масла" href="https://makasa.cloudcart.net/admin/aroma-blend-za-detza-sladak-san-5-ml-primavera.html" target="_blank" rel="noopener"><img src="https://i.ibb.co/9b7XrVp/Sleep-Betteri-Primavera-kids-essential-blends.jpg" alt="Primavera-Kids-Sleep-Better-768x512" class="alignleft" width="435" height="437" /></a><span style="color: #99cc00;">5. Благоприятна учебна среда</span></h4> <p><span>Създаването на пълноценна учебна среда за децата, у дома или в класната стая, е изключително важно и може лесно да се постигне. Дайте им свободно пространство за учене, където на спокойствие да се концентрират.</span></p> <p><span>Премахнете всичко излишно и поддържайте зоната за учене без всякакви ненужни предмети, които могат да ги разсеят и така да загубят интерес. Когато създадете такава приятна балансирана учебна среда, настъпва идеалното време да дифузирате етерично масло, което да помогне за фокусирането на ученика. Оптималният вариант е дифузиране на интервали от половин час.</span></p> <p><span>Един любим на нас <a href="https://makasa.org/product/aroma-difuzer-veseli-priyateli-primavera" target="_blank" rel="noopener">дифузер разработен специално за деца е &bdquo;Весели приятели&ldquo;</a> на Primavera, не само заради уникалните му и удобни функции. Казваме го така с увереност, защото помага на нашите деца с нежния си разпръскващ аромат, с прекрасния си, забавен вид и нежна музика.</span></p> <p><span>Разработеният в детски дизайн ултразвуков дифузер предлага многобройни варианти за работа и ароматизира помещения до 30 м2 с нежна ароматна мъгла. Благодарение на тази техника, той и овлажнява деликатно въздуха в помещението. Пълни се със 145 мл вода и няколко капки от 100 % натурален бленд от аромати или единично етерично масло. Количеството образувана мъгла е около 35 мл на час.</span></p> <p>&nbsp;</p> <h3><strong><span color="#99cc00" style="color: #99cc00;">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></h3> <p><strong><span color="#99cc00" style="color: #99cc00;"></span></strong></p> <ul> <li><a href="https://makasa.org/article/magicheski-rol-on-za-deca-bez-bolka">МАГИЧЕСКИ РОЛ ОН ЗА ДЕЦА - БЕЗ БОЛКА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/7-eterichni-masla-pri-rani-ojulvaniya-i-belezi">7 ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ РАНИ, ОЖУЛВАНИЯ И БЕЛЕЗИ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/kak-da-izpolzvame-eterichni-masla-pri-deca">КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ ДЕЦА</a>?</li> <li><a href="https://makasa.org/article/masajno-maslo-pri-kashlica-i-hrema">МАСАЖНО МАСЛО ПРИ КАШЛИЦА И ХРЕМА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/detski-balsam-za-studenoto-vreme">БАЛСАМ ЗА СТУДЕНОТО ВРЕМЕ</a><a href="https://makasa.org/article/eterichni-masla-prilojeniya-i-polzi-v-aromaterapiyata" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #aec745; background-color: transparent; text-decoration: none; outline: 0px; transition: color 0.2s ease 0s, opacity 0.2s ease 0s; outline-offset: -2px;"><span style="color: #99cc00;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 10pt;"></span></span><span style="font-size: 12pt;"></span><span style="color: #99cc00;"></span></a><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image"></span></a></li> </ul> <div class="_sidebar-box-title"> <h4><span style="color: #99cc00;"></span></h4> <h3><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <ul> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></li> </ul> </div> <p><br /><br /><br /></p>

Сравнение на продукти