Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
АРОМАТЕРАПИЯ В ПОМОЩ ПРИ УХАПВАНИЯ ОТ НАСЕКОМИ

06.10.2021 17:23:35

АРОМАТЕРАПИЯ В ПОМОЩ ПРИ УХАПВАНИЯ ОТ НАСЕКОМИ

В топлите сезони, когато прекарваме повече време навън, ни се е случвало да пропуснем да се предпазим от досадните насекоми. Когато ни ухапе комар, той засмуква малко количество от нашата кръв, като едновременно с това инжектира част от собствената си слюнка в кожата ни. Това чуждо вещество кара тялото ни да освобождава хистамин. По този начин тялото ни защитава чрез имунитета, което пък води до сърбеж и подуване на ухапаното място. 

В тези ситуации на помощ идват етеричните масла, които могат да бъдат много ефективни при ухапвания и различни кожни раздразнения.Ефективността им се дължи на свойството да неутрализират бактериите и микроорганизмите, навлезли в кожата при ухапването. Успокояват и предпазват от инфекции.  Ето и няколко ФАКТА за въздействието на етеричните масла при ухапване от насекоми: 

 • Изключително важно е етеричното масло да бъде правилно разредено с базово масло, преди нанасяне върху кожата;

 • Етеричните масла със силни антимикробни свойства могат да намалят риска от развитие на инфекция;

 • Противовъзпалителните масла могат да променят начина, по който тялото реагира на ухапванията от насекоми, да намалят сърбежа;

 • Въпреки чудотворните им свойства, препоръчваме на тези от вас, които страдат от различни алергии, да избягвате употребата на етерични масла.

Кои са подходящите етерични масла при ухапвания от насекоми?

Има много етерични масла, които могат да помогнат за облекчение на ухапвания от насекоми.Подбрали сме 5 от тях, които лично сме изпробвали и знаем, че действат безотказно:

Етерично масло от чаено дърво

Етеричното масло от чаено дърво е известно със своите болкоуспокояващи, потушаващи подувания и сърбежи по кожата качества. Благодарение на антимикробните си свойства, спомага за предотвратяване разпространението на бактериите. Намалява риска от инфекция, отличен избор за децата. 

Изследванията също така показват (1), че маслото от чаено дърво може да действа, като естествен антихистамин. Антихистамините намаляват активността на хистаминовите рецептори в тялото, които играят роля при алергични реакции и сърбеж.

Етерично масло от лавандула

Нейно величество лавандулата, е популярна със своите облекчаващи кожата различни раздразнения, при ухапвания, рани, натъртвания и други. Освен че подобрява настроението и има успокояващ ефект, лавандуловото масло може също да помогне за намаляване на болката и сърбежа при ухапвания от комари. Лавандулата действа болкоуспокояващо и при ухапвания и ужилвания от насекоми, като мравки и пчели.

Етерично масло от босилек

Босилекът е нежно противовъзпалително масло, което може да помогне при различни дразнения. Антимикробните свойства в растението, спомагат за предотвратяване на инфекции. Чудесно етерично масло за всякакви ухапвания от насекоми, особено при ужилвания от пчели и оси.

Проучване от 2013 г. (1) документира забележителни противовъзпалителни качества в босилека. Въпреки че изследването е тествало само мишки, е установено, че етеричното масло помага за облекчаване на артритни симптоми на възпаление . Противовъзпалителни свойства се откриват в много разновидности, включително сладък босилек, тайландски босилек и свещен босилек .

Етерично масло от римска или немска лайка

Лайката е ценена в традиционната медицина, заради нейните успокоителни и лечебни свойства. Именно те са полезни и могат да помогнат и при сърбеж, свързан с ухапвания и ужилвания от насекоми. 

Няколко проучвания показват, че лайката има противовъзпалителни свойства. Това означава, че може да помогне при леки алергични реакции, както и при сърбеж и парене, свързани с повечето ухапвания и ужилвания от насекоми.

Етерично масло от безсмъртниче

Етеричното масло от безсмъртниче е популярно със свойството си да подпомага естественото възстановяване на епидермиса. Маслото е отличен антиоксидант, има високи антибактериални, противогъбични и противовъзпалителни свойства. 

Можете да го прилагате за облекчение на подуванията и зачервяванията причинени от ухапване. Съчетайте го с друго масло, като лавандула например, за да облекчите и сърбежа.

 

В ДОПЪЛНЕНИЕ

Флорална вода от Хамамелис

Флоралната вода от хамамелис на PRIMAVERA се дестилира от листата и стъблата на растението Hamamelis virginiana. Хамамелисът може да успокои ухапванията, като се бори с бактериите и поддържа кожата чиста. Хамамелисът също се използва за облекчение на различни възпаления и натъртвания. В миналото билката е използвана от индианците в Северна Америка, с която лекували предимно раните си и различни видове кожни заболявания. Поради съдържанието си на танини, особено в листата, растението действа кръвоспиращо и стягащо, благоприятства при подувания и други раздразнения.

Минималното ѝ съдържание на алкохол (14%) позволява добавянето на етерични масла е нея. Можете да я обогатите и да я използвате като облекчаващ спрей.

Как да използваме етеричните масла при ухапвания от насекоми

Начинът, по който ще използвате етеричните масла за облекчение от ухапванията,, зависи изцяло от вашите предпочитания. Не забравяйте винаги да разреждате правилно и да спазвате препоръките за безопасност от производителите. Доверете се само на висококачествени етерични масла, ние ви препоръчваме немската компания PRIMAVERA. Обичайните смеси могат да бъдат под формата на спрей, мехлем или лосион в рол-он бутилка. Ето и някой лесни методи за нанасяне на маслата при ухапвания.

Локално приложение

Избягвайте директното нанасяне на етерични масла върху кожата. То може да причини парене по кожата и да влоши още повече симптомите на ухапването. Разредете етерично масло в носител/базово масло – за възрастни направете 3% разтвор (6 капки на 10 мл базово масло). За повече удобство използвайте рол-он шише за лесно нанасяне. За приложение на деца, разреждайте повече, максимум 0,5% разтвор или 1–2 капки на 10 мл базово масло.

Направете си спрей с флорална вода PRIMAVERA

Хидрозолите на PRIMAVERA са произведени, чрез внимателен подбор и дестилация на ароматните растения. Водите съдържат по-малко количество етерично масло и водоразтворими компоненти на растението, поради което ароматът им не е толкова силен. Минималното съдържание на органичен алкохол (14%) позволява смесване и добавяне на етерични масла към флоралните води.

Всяка от флоралните води на Primavera има специфично предназначение и спомага при грижата за кожата. Препоръчваме ви вода от Лавандула, която да обогатите с чаено дърво и още няколко капки масло от фина лавандула. Така ще имате ароматерапевтичен спрей за облекчение на всякакви сърбежи и кожни раздразнения. На 100 мл можете да добавите максимум 30 капки етерично масло, сместа е за възрастни.

Облекчаващ мехлем 

Можете да създадете свой собствен мехлем с етерични масла и има няколко начина да направите това. Добавете няколко капки етерично масло към базово масло, като кокосово масло или масло от карите, масло от жожоба, арган, бадем. Можете да съчетаете с пчелен восък, но предварително трябва да го втечните на водна баня. Пчелният восък има антибактериално свойство и се разтапя при температура от около 65–70 градуса. 

В бурканче с тъмно стъкло 30 мл, можете да добавите до 6 капки етерично масло (това е 1% разтвор).

Масла, които е добре да се избягват

Избягвайте да използвате следните масла след ухапване от насекоми или ако кожата е разранена. Те са силно алергенни, трябва да се разреждат силно и някой от тях имат затоплящ ефект, който може да влоши състоянието на кожата ви:

 • бахар
 • дафинов лист
 • канела
 • карамфил
 • копър
 • риган
 • мащерка

Жените, които са бременни или кърмят, трябва да се консултират със своя лекар, преди да нанасят етерични масла върху кожата си.

Когато маслата не са достатъчни

Понякога етеричните масла не са достатъчни за лечение на болката и сърбежа при ухапвания от насекоми. Ако ухапването стане много подуто или започне да се стича течност от него, това е сигнал, че трябва незабавно да се обърнете към вашия личен лекар. Хората, които изпитват тежки алергични реакции, които причиняват задух, зачервяване, обрив или повръщане, трябва да потърсят спешна помощ. 

Превенция за дома

Насекомите безспорно могат да бъдат голяма досада. Особенно неприятни са за  хора, които имат чувствителна или суха кожа. Етеричните масла предлагат просто противоотрова. Някои етерични масла могат да помогнат като цяло да се предотвратят ухапвания от насекоми. Етеричните масла от лимонов евкалипт и цитронела имат способността естествено да отблъснат комарите и някои други насекоми.

За да предпазите помещението можете да ги дифузирате, а за предотвратяване на ухапване е необходимо да бъдат смесени с базово масло преди нанасяне върху кожата.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

 

 

-----------------

Източници
Wikipediа
(1) https://www.worldscientific.com/doi/abs/10.1142/S0192415X13500614
https://www.healthline.com/health/essential-oil-for-bug-bites#best-essential-oils
https://www.byrdie.com/essential-oils-mosquito-bites-5069951

Написа Кремена Петрова, превод Magma-Digital Marketing Agency
Снимки: Depositphotos, Primavera Life, всички права запазени

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Ароматерапия

Статии за Ароматерапия | MAKASA.ORG

АРОМАТЕРАПИЯ В ПОМОЩ ПРИ УХАПВАНИЯ ОТ НАСЕКОМИ

Ароматерапия в помощ при ухапвания от насекоми | MAKASA

Могат ли да ни помогнат етеричните масла при ухапвания от насекоми? Кои са най-подходящи и безопасни за употреба у дома? Могат ли да ни помогнат етеричните масла при ухапвания от насекоми? Кои са най-подходящи и безопасни за употреба у дома? 2023-01-09T21:39:17+02:00 АРОМАТЕРАПИЯ В ПОМОЩ ПРИ УХАПВАНИЯ ОТ НАСЕКОМИ

<p><span>В топлите сезони, когато прекарваме повече време навън, ни се е случвало да пропуснем да се предпазим от досадните насекоми. Когато ни ухапе комар, той засмуква малко количество от нашата кръв, като едновременно с това инжектира част от собствената си слюнка в кожата ни. Това чуждо вещество кара тялото ни да освобождава хистамин. По този начин тялото ни защитава чрез имунитета, което пък води до сърбеж и подуване на ухапаното място.&nbsp;</span></p> <p><span>В тези ситуации на помощ идват <a href="https://makasa.org/category/eterichni-masla" target="_blank" rel="noopener">етеричните масла</a>, които могат да бъдат много ефективни при ухапвания и различни кожни раздразнения.Ефективността им се дължи на свойството да неутрализират бактериите и микроорганизмите, навлезли в кожата при ухапването. Успокояват и предпазват от инфекции.&nbsp;&nbsp;</span><span>Ето и няколко ФАКТА за въздействието на етеричните масла при ухапване от насекоми:&nbsp;</span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Изключително важно е етеричното масло да бъде правилно разредено с базово масло, преди нанасяне върху кожата;</span></li> </ul> <p><span></span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Етеричните масла със силни антимикробни свойства могат да намалят риска от развитие на инфекция;</span></li> </ul> <p><span></span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Противовъзпалителните масла могат да променят начина, по който тялото реагира на ухапванията от насекоми, да намалят сърбежа;</span></li> </ul> <p><span></span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>Въпреки чудотворните им свойства, препоръчваме на тези от вас, които страдат от различни алергии, да избягвате употребата на етерични масла.</span></li> </ul> <h2><span style="color: #99cc00;">Кои са подходящите етерични масла при ухапвания от насекоми?</span></h2> <p><span>Има много етерични масла, които могат да помогнат за облекчение на ухапвания от насекоми.Подбрали сме 5 от тях, които лично сме изпробвали и знаем, че действат безотказно:</span></p> <h4><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-chaeno-darvo-bio-5-ml-primavera" title="Етерично Масло от Чаено дърво Био, 5 мл Primavera" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/teatree-bio-primavera-5ml.jpg" class="alignleft" width="428" height="328" /></a><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-chaeno-darvo-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Етерично масло от чаено дърво</a></span></h4> <p><span>Етеричното масло от чаено дърво е известно със своите болкоуспокояващи, потушаващи подувания и сърбежи по кожата качества. Благодарение на антимикробните си свойства, спомага за предотвратяване разпространението на бактериите. Намалява риска от инфекция, отличен избор за децата.&nbsp;</span></p> <p><span>Изследванията също така показват </span><em><span>(1),</span></em><span> че маслото от чаено дърво може да действа, като естествен антихистамин. Антихистамините намаляват активността на хистаминовите рецептори в тялото, които играят роля при алергични реакции и сърбеж.</span></p> <h3><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lavandula-fina-demeter-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">Етерично масло от лавандула</span></a></h3> <p><span>Нейно величество лавандулата, е популярна със своите облекчаващи кожата различни раздразнения, при ухапвания, рани, натъртвания и други. Освен че подобрява настроението и има успокояващ ефект, лавандуловото масло може също да помогне за намаляване на болката и сърбежа при ухапвания от комари. Лавандулата действа болкоуспокояващо и при ухапвания и ужилвания от насекоми, като мравки и пчели.</span></p> <h3><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-bosilek-bio-primavera" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">Етерично масло от босилек</span></a></h3> <p><span>Босилекът е нежно противовъзпалително масло, което може да помогне при различни дразнения. Антимикробните свойства в растението, спомагат за предотвратяване на инфекции. Чудесно етерично масло за всякакви ухапвания от насекоми, особено при ужилвания от пчели и оси.</span></p> <p><span>Проучване от 2013 г. </span><span><em>(1)</em></span><span> документира забележителни противовъзпалителни качества в босилека. Въпреки че изследването е тествало само мишки, е установено, че етеричното масло помага за облекчаване на артритни симптоми на възпаление . Противовъзпалителни свойства се откриват в много разновидности, включително сладък босилек, тайландски босилек и свещен босилек .</span></p> <h3><a href="https://makasa.org/product/rimska-layka-chamaemelum-nobile" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">Етерично масло от римска или немска лайка</span></a></h3> <p><span>Лайката е ценена в традиционната медицина, заради нейните успокоителни и лечебни свойства. Именно те са полезни и могат да помогнат и при сърбеж, свързан с ухапвания и ужилвания от насекоми.&nbsp;</span></p> <p><span>Няколко проучвания показват, че лайката има противовъзпалителни свойства. Това означава, че може да помогне при леки алергични реакции, както и при сърбеж и парене, свързани с повечето ухапвания и ужилвания от насекоми.</span></p> <h3><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-bezsmartniche-demeter-primavera" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">Етерично масло от безсмъртниче</span></a></h3> <p><span>Етеричното масло от безсмъртниче е популярно със свойството си да подпомага естественото възстановяване на епидермиса. Маслото е отличен антиоксидант, има високи антибактериални, противогъбични и противовъзпалителни свойства.&nbsp;</span></p> <p><span>Можете да го прилагате за облекчение на подуванията и зачервяванията причинени от ухапване. Съчетайте го с друго масло, като лавандула например, за да облекчите и сърбежа.</span></p> <p>&nbsp;</p> <h2><span style="color: #99cc00;">В ДОПЪЛНЕНИЕ</span></h2> <p></p> <h3><a href="https://makasa.org/product/floralna-voda-hamamelis-organik-100-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">Флорална вода от Хамамелис</span></a></h3> <p><span>Флоралната вода от хамамелис на PRIMAVERA се дестилира от листата и стъблата на растението </span><em><span>Hamamelis virginiana</span></em><span>. Хамамелисът може да успокои ухапванията, като се бори с бактериите и поддържа кожата чиста. Хамамелисът също се използва за облекчение на различни възпаления и натъртвания. В миналото билката е използвана от индианците в Северна Америка, с която лекували предимно раните си и различни видове кожни заболявания. Поради съдържанието си на танини, особено в листата, растението действа кръвоспиращо и стягащо, благоприятства при подувания и други раздразнения.</span></p> <p><span>Минималното ѝ съдържание на алкохол (14%) позволява добавянето на етерични масла е нея. Можете да я обогатите и да я използвате като облекчаващ спрей. </span></p> <h2><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;">Как да използваме етеричните масла при ухапвания от насекоми</span></h2> <p><span>Начинът, по който ще използвате етеричните масла за облекчение от ухапванията,, зависи изцяло от вашите предпочитания. Не забравяйте винаги да разреждате правилно и да спазвате препоръките за безопасност от производителите. Доверете се само на висококачествени етерични масла, ние ви препоръчваме немската компания PRIMAVERA.&nbsp;</span><span>Обичайните смеси могат да бъдат под формата на спрей, мехлем или лосион в рол-он бутилка. Ето и някой лесни методи за нанасяне на маслата при ухапвания.</span></p> <h4><span style="color: #99cc00;">Локално приложение</span></h4> <p><span>Избягвайте директното нанасяне на етерични масла върху кожата. То може да причини парене по кожата и да влоши още повече симптомите на ухапването. Разредете етерично масло в носител/базово масло &ndash; за възрастни направете 3% разтвор (6 капки на 10 мл базово масло). За повече удобство използвайте рол-он шише за лесно нанасяне. За приложение на деца, разреждайте повече, максимум 0,5% разтвор или 1&ndash;2 капки на 10 мл базово масло.</span></p> <p><span></span></p> <h4><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;">Направете си спрей с флорална вода PRIMAVERA</span></h4> <p><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;"></span></p> <p><span>Хидрозолите на PRIMAVERA са произведени, чрез внимателен подбор и дестилация на ароматните растения. Водите съдържат по-малко количество етерично масло и водоразтворими компоненти на растението, поради което ароматът им не е толкова силен. Минималното съдържание на органичен алкохол (14%) позволява смесване и добавяне на етерични масла към флоралните води.</span></p> <p><span>Всяка от флоралните води на Primavera има специфично предназначение и спомага при грижата за кожата. Препоръчваме ви вода от Лавандула, която да обогатите с чаено дърво и още няколко капки масло от фина лавандула. Така ще имате ароматерапевтичен спрей за облекчение на всякакви сърбежи и кожни раздразнения. На 100 мл можете да добавите максимум 30 капки етерично масло, сместа е за възрастни.</span></p> <h4><span style="color: #99cc00;">Облекчаващ мехлем&nbsp;</span></h4> <p><span>Можете да създадете свой собствен мехлем с етерични масла и има няколко начина да направите това. Добавете няколко капки етерично масло към базово масло, като кокосово масло или масло от карите, масло от жожоба, арган, бадем. Можете да съчетаете с пчелен восък, но предварително трябва да го втечните на водна баня. Пчелният восък има антибактериално свойство и се разтапя при температура от около 65&ndash;70 градуса.&nbsp;</span></p> <p><span>В бурканче с тъмно стъкло 30 мл, можете да добавите до 6 капки етерично масло (това е 1% разтвор).</span></p> <h4><span style="color: #99cc00;">Масла, които е добре да се избягват</span></h4> <p><span>Избягвайте да използвате следните масла след ухапване от насекоми или ако кожата е разранена. Те са силно алергенни, трябва да се разреждат силно и някой от тях имат затоплящ ефект, който може да влоши състоянието на кожата ви:</span></p> <ul> <li aria-level="1"><span>бахар</span></li> <li aria-level="1"><span>дафинов лист</span></li> <li aria-level="1"><span>канела</span></li> <li aria-level="1"><span>карамфил</span></li> <li aria-level="1"><span>копър</span></li> <li aria-level="1"><span>риган</span></li> <li aria-level="1"><span>мащерка</span></li> </ul> <p><span>Жените, които са бременни или кърмят, трябва да се консултират със своя лекар, преди да нанасят етерични масла върху кожата си.</span></p> <h4><span style="color: #99cc00;">Когато маслата не са достатъчни</span></h4> <p><span>Понякога етеричните масла не са достатъчни за лечение на болката и сърбежа при ухапвания от насекоми.&nbsp;</span><span>Ако ухапването стане много подуто или започне да се стича течност от него, това е сигнал, че трябва незабавно да се обърнете към вашия личен лекар.&nbsp;</span><span>Хората, които изпитват тежки алергични реакции, които причиняват задух, зачервяване, обрив или повръщане, трябва да потърсят спешна помощ.&nbsp;</span></p> <h4><span style="color: #99cc00;">Превенция за дома</span></h4> <p><span>Насекомите безспорно могат да бъдат голяма досада. Особенно неприятни са за&nbsp; хора, които имат чувствителна или суха кожа. Етеричните масла предлагат просто противоотрова.&nbsp;</span><span>Някои етерични масла могат да помогнат като цяло да се предотвратят ухапвания от насекоми. Етеричните масла от</span><span><strong><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-limonov-evkalipt-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener"> лимонов евкалипт</a> и <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-citronela-bio-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">цитронела</a></strong></span><span> имат способността естествено да отблъснат комарите и някои други насекоми.</span></p> <p><span>За да предпазите помещението можете да ги дифузирате, а за предотвратяване на ухапване е необходимо да бъдат смесени с базово масло преди нанасяне върху кожата.</span></p> <p><span></span></p> <h3><strong><span color="#99cc00" style="color: #99cc00;">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></h3> <p><span style="color: #99cc00;"></span></p> <ul> <li> <p class="_blog-list-article-title-tag"><span style="font-size: 10pt;"><a href="https://makasa.org/article/kak-da-izpolzvame-eterichni-masla-pri-deca"><span style="color: #99cc00;">КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ ДЕЦА</span></a></span></p> </li> <li> <p class="_blog-list-article-title-tag"><span style="font-size: 10pt;"><a href="https://makasa.org/article/7-eterichni-masla-pri-rani-ojulvaniya-i-belezi"><span style="color: #99cc00;">7 ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ РАНИ, ОЖУЛВАНИЯ И БЕЛЕЗИ</span></a></span></p> </li> <li> <p class="_blog-list-article-title-tag"><span style="font-size: 10pt; color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/5-saveta-za-vrashtane-v-uchilishte-sled-vakanciyata">5 СЪВЕТА ЗА ПРИЯТНО ВРЪЩАНЕ В УЧИЛИЩЕ СЛЕД ВАКАНЦИЯТА</a><a href="https://makasa.org/article/5-saveta-za-vrashtane-v-uchilishte-sled-vakanciyata"></a></span></p> </li> <li> <p class="_blog-list-article-title-tag"><span style="font-size: 10pt;"><a href="https://makasa.org/article/kak-da-izpolzvame-eterichnite-maslata-bezopasno"><span style="color: #99cc00;">КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛАТА БЕЗОПАСНО?</span></a></span></p> </li> <li><a href="https://makasa.org/article/eterichni-masla-prilojeniya-i-polzi-v-aromaterapiyata" style="box-sizing: border-box; -webkit-user-drag: none; color: #aec745; background-color: transparent; text-decoration: none; outline: 0px; transition: color 0.2s ease 0s, opacity 0.2s ease 0s; outline-offset: -2px;"><span style="color: #99cc00;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 10pt;">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА - ПРИЛОЖЕНИЯ И ПОЛЗИ В АРОМАТЕРАПИЯТА</span></span><span style="font-size: 12pt;"></span><span style="color: #99cc00;"></span></a><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image"></span></a></li> </ul> <div class="_sidebar-box-title"> <h4><span style="color: #99cc00;"></span></h4> <h3><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <ul> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></li> </ul> </div> <p></p> <p>&nbsp;</p> <p><a href="https://makasa.org/product/ultrazvukov-aroma-difuzer-feel-happy-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="Ултразвуков Дифузер Feel Happy Primavera"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/melonchello-blog-diffuser-primavera-615c9eb4d36a6.jpg" /></a></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="color: #999999; font-size: 8pt;">-----------------</span></p> <p><span style="color: #999999; font-size: 8pt;"><em>Източници<br />Wikipediа<br />(1) https://www.worldscientific.com/doi/abs/10.1142/S0192415X13500614<br />https://www.healthline.com/health/essential-oil-for-bug-bites#best-essential-oils<br />https://www.byrdie.com/essential-oils-mosquito-bites-5069951<br /></em></span></p> <p><span style="color: #999999; font-size: 8pt;"><em>Написа Кремена Петрова, превод Magma-Digital Marketing Agency<br />Снимки: Depositphotos, Primavera Life, всички права запазени</em></span></p> <p><span style="color: #999999; font-size: 8pt;">&nbsp;</span></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки