Етерични масла

Ние в МаКаСа вярваме в силата на качествените етерични масла, затова сме селектирали най-добрите от тях, за да можете да се възползвате от благотворното им влияние. Можете да комбинирате висококачествени масла от различни утвърдени марки, според вашите предпочитания.

 

 

Какво всъщност представляват етеричните масла

 

Етерични масла - течни, летливи растителни екстракти, обикновено получени чрез парна дестилация или студено пресоване. Те съдържат всички ценни свойства на растението в концентрирана форма и имат множество полезни ефекти върху ума и тялото. Чистите етерични масла са силно концентрирани и никога не трябва да се поставят върху кожата в чистата си форма, а трябва винаги да се използват разредени в базово масло или могат да бъдат добавени в малки количества в готови козметични продукти, които не съдържат парфюми или етерични масла все още.

 

Начин на употреба на етеричните масла

 

Етерични масла за лице: Вземете натурален козметичен продукт (овлажняващ крем, базово масло, почистващ лосион и т.н.), добавете 1% от етерични масла по избор или бленд и разбъркайте добре. (1 капка на 5 мл от продукта).

 

Етерични масла за тяло: Вземете натурален козметичен продукт (лосион за тяло, крем за тяло, душ гел и др.), Добавете 3-5% от самостоятелно етерично масло или бленд и разбъркайте добре. (15-25 капки за 50 мл продукт).

 

Масажно масло: Вземете чисто растително масло и добавете 3-5% етерични масла от видове по ваш избор и разбъркайте добре. (3-6 капки за 10 ml базово масло)

 

Парфюм: Вземете малка празна бутилка и я напълнете наполовина с органичен алкохол. След това добавете 3-5% от предпочитаните етерични масла и разбъркайте добре. В края добавете пречистена вода, докато бутилката се напълни.

 

Етерични масла за вана: Смесете 4-6 капки от любимите ви етерични масла в 20 мл базово масло, изсипете сместа във вана с топла вода и разбъркайте енергично.

 

Ароматерапия: Добавете 4-6 капки от предпочитани етерични масла в арома лампа или дифузер за етерични масла. Прапоръчително в затворени помещения да се прави пауза на всеки час.

 
Етерични масла за вътрешна употреба:

 

Международната федерация на ароматерапевтите не препоръчва етерични масла да се приемат вътрешно, освен ако приложението не е под наблюдението на лекар, квалифициран в клиничната ароматерапия! Винаги съветваме нашите клиенти да бъдат изключително внимателни и всеки прием, да бъде съгласуван с професионален ароматерапевт или поне да бъде под наблюдението на клиничен арома специалист. 

Употребата на етеричните масла в рецепти в кулинарията, не крие рискове, тъй като след термична обработка, компонентите, които биха могли да навредят не са в такава сила.

 

Екипът на био магазин МаКаСа винаги ще се стреми да Ви предоставя 100 % чисти етерични масла на добра цена. Вярваме, че качествените етерични масла и многобройните им чудесни ползи, трябва да бъдат достъпни за всеки, работим много усилено върху селекцията на производителите, за да може всеки клиент да намери подходящите за него.

 

Избирате от световноизвесни марки, като Primavera Life, doTERRA, Biopark Cosmetics, Plant Therapy и Tisserand. Не сме пропуснали да селектираме и български етерични масла от утвърдените производители, като Alteya Organics, Ekomaat и Zoya Goes Pretty.

  

От разнообразието на етерични масла, може да се докоснете и в био магазин МаКаСа, гр. Бургас, бул. „Алеко Богориди“ 22.

Филтри
Марки
Видове
Предназначение
Аромати
Популярни етерични масла
Цена
Подреди по
Подреди по