Етерични масла

Ние в МаКаСа вярваме в силата на чиститие етерични масла, затова сме селектирали най-добрите от тях, за да можете да се възползвате от благотворното им влияние. Можете да комбинирате висококачествени масла от различни утвърдени марки, според вашите предпочитания.

 

Екипът на био магазин МаКаСа винаги ще се стреми да Ви предоставя 100 % чисти етерични масла на добра цена. Вярваме, че качествените масла и многобройните им чудесни ползи, трябва да бъдат достъпни за всеки, работим много усилено върху селекцията на производителите, за да може всеки клиент да намери подходящите за него.

 

Избирате от световно извесни марки като Primavera Life, doTERRA, Biopark, Plant Therapy и Tisserand. Не сме пропуснали да селектираме и български етерични масла от утвърдените производители като Alteya Organics, Ekomaat и Zoya Goes Pretty.

 

 

Какво всъщност представляват те:

Етеричните масла са течни, летливи растителни екстракти, обикновено получени чрез парна дестилация или студено пресоване. Те съдържат всички ценни свойства на растението в концентрирана форма и имат множество полезни ефекти върху ума и тялото. Тъй като те са силно концентрирани, никога не трябва да се поставят върху кожата в чистата си форма, а трябва винаги да се използват разредени в базово масло или могат да бъдат добавени в малки количества в готови козметични продукти, които не съдържат парфюми или ет. масла все още.

 

Употреба:

 

Етерични масла за лице, подходящи за козметични продукти: Вземете натурален козметичен продукт (овлажняващ крем, базово масло, почистващ лосион и т.н.), добавете 1% от самостоятелно етерично масло или бленд и разбъркайте добре. (1 капка на 5 ml от продукта).

 

Етерични масла за тяло, подходящи за козметични продукти: Вземете натурален козметичен продукт (лосион за тяло, крем за тяло, душ гел и др.), Добавете 3-5% от самостоятелно етерично масло или бленд и разбъркайте добре. (15-25 капки за 50 мл продукт).

 

Масажно масло: Вземете чисто растително масло и добавете 3-5% етерични масла от видове по ваш избор и разбъркайте добре. (3-6 капки за 10 ml базово масло)

 

Парфюм: Вземете малка празна бутилка и я напълнете наполовина с алкохол. След това добавете 3-5% от предпочитаните ароматни масла и разбъркайте добре. В края добавете пречистена вода, докато бутилката се напълни.

 

Етерични масла за вана: За вана добавете 4-6 капки етерично масло в 20 мл базово масло във вана с топла вода и разбъркайте енергично.

 

Ароматерапия: За ароматизиране на помещения добавете 4-6 капки в арома лампа или дифузер за етерични масла. Прапоръчително в затворени помещения да се прави пауза на всеки час.

 

Етерични масла за вътрешна употреба: Безразборното пиене на етерична масла не е препоръчително, като ние сме против приемането вътрешно без изричното предписание на ароматерапевт. Въпреки това не сме против употребата на маслата в рецепти за хранене и затова сме се потгрижили да имате избор, можете да поръчате от етеричните масла на Дотера, които според производителя са подходящи за вътрешен прием.

 

 

Повече за употребата и начина за разреждане на маслата може да прочетете в нашия блог Мелончело ТУК.

 

От разнообразието на етерични масла може да се докоснете и в био магазин МаКаСа, гр. Бургас, бул. Алеко Богориди 22

Филтри
Марки
Видове
Предназначение
Аромати
Още нещо необходимо
Цена
Подреди по
Подреди по