Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

26.01.2023 22:30:19

ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

След изминалите години все повече от нас осъзнават колко е важно психичното ни здраве. Дори когато нещата се нормализират и влязат отново в стандартните релси, може да се окаже, че сме се сдобили с чувства, като тревожност, стрес или сме дълбоко потиснати. Етеричните масла са изключително подходящи, когто имате нужда от помощ, за да можете да се справите по-леко с такива състояния.

Важно е да се отбележи, че етеричните масла не могат да „излекуват“ стреса или тревожността, но могат да помогнат за повишаване на положителните ни емоциите и да предложат множество терапевтични ползи.  И колкото и етеричните масла да ви помагат да се справяте с проблеми, свързани с психичното здраве, те не могат да заместят професионалните грижи в областта на психотерапевти и психолози. Предвид всичко описано по-горе, в тази статия ще разгледаме няколко от любимите ни етерични масла и арома блендове, които могат да ни помогнат да подкрепим душата и тялото си по време на пътуването към по-доброто психичното здраве.

Да облекчим стреса с етерични масла

Независимо дали става въпрос за спазване на крайни срокове в работата или за учене за изпити, много от нас са запознати с чувството на стрес. Важно е да разпознаете тези чувства и да си дадете подходящо време, за да се погрижите за себе си. Ако търсите по-натурален начин за облекчаване на стреса, има няколко етерични масла, които могат да ви помогнат.

Ще започнем с класическия избор на всички: Лавандула. Тя притежава голямо количество линалоол – съставка, известна със своите успокояващи, релаксиращи качества. Това етерично масло е чудесен избор, който ще ви помогне да се успокоите след напрегнатия ден, за да можете да се насладите на вечерите у дома.

Когато изпозлвате своя дифузер, етеричното масло от Иланг-иланг може да помогне за намаляване на стреса и тревожността, като същевременно успокоява ума от натрапчивите мисли. Освен това можете да го използвате и за релаксиращо масажно масло. Иланг-иланг насърчава успокоението на цялото тяло, което помага да се отпуснете след напрегнат ден.

Понякога стресът може да доведе до чувство на нервно напрежение. Етеричното масло от Пачули и босилек линалоол са други етерични масла, които могат да спомогнат за насърчаване на баланса и облекчаване на чувства, като тъга, несигурност, съмнения. Подходящи са за медитация, използвайте ги в блендове или ги дифузирайте самостоятелно, за да се насладите на чудесно заземяващо преживяване.

Да се справим с чувството за тревожност

Тревожността може да се проявява под всякакви форми и да оставя чувство на безпокойство и нервност. Веднъж засегнати от нея, може да попречи на способността ни да изпълняваме ежедневните си задачи. Има много начини, които ефективно да ви помогнат да облекчите чувството за тревожност, като един от тях са етеричните масла.

Етерични масла като римска лайка или мандарина могат да помогнат за успокояване на нервните мисли. Ако през деня възникнат тревожни емоции, Мандарината може да помогне за избистряне на ума и намаляване на нервното напрежение. Освен това нейният ярък цитрусов аромат може да ви помогне да се заредите с енергия следобед, когато започаме да чувстваме изтощението.

Независимо дали дифузирате римска лайка преди лягане, или я разтваряте в топлата вана, маслото може да ви помогне да насърчите чувството на спокойствие и да насърчи по-спокоен сън през нощта.

Понякога чувството на тревожност може да ни причини и физически дискомфорт, като мускулно напрежение. Това напрежение може да се натрупа във врата или раменете. Лайката може да помогне за облекчаване на тези схващания, направете си масаж, като я разтворите в базово масло.

Арома бленд „Спокойствие“ разтоварва напрежението с великолепния отпускащ аромат, забавя темпото на забързаното ни ежедневие. Лавандула, бензое сиам и камфорови листа (дърво Хо) действат успокояващо и обгръщат с мек уют. Блендът може да помогне за успокояване на мислите и да ви накара да се отпуснете изцяло.

Може да изпробвайте и тази успокояваща смес за дифузер, за да намалите тревожните емоции:

Бленд за дифузер „Отпусни се“

Какво ви е необходимо:

  • 4 капки кедър
  • 3 капки тамян
  • 2 капки мандарина
  • 1 капка сандалово дърво

Смесете всички етерични масла в дифузера си, седнете удобно и се отпуснете.

Успокойте емоциите си

Понякога животът може да поднесе неочаквани обрати. По време на тези мрачни дни има няколко етерични масла, които могат да помогнат за успокояване на ума и тялото, като същевременно намалят интензитета на силните емоции.

Когато се нуждаете от почивка от всички и от всичко, което ви заобикаля, етеричното масло от нероли е едно от многото в ароматерапията, които могат да ни помогнат в моменти на силна скръб, нервно напрежение или изтощение. Неговият флорален аромат може да помогне за успокояване на променливите емоции, които идват със скръбта.

Чудесно етерично масло от флоралните семейства, което е известно със своите успокояващи способности, е розовият абсолют.

Ветивер, друго етерично масло, което се отличава със земен и дървесен аромат, приятен за сетивата. То спомага за възвръщането на баланса и релаксацията в живота ни. Препоръчва се да се дифузира преди лягане, защото може да помогне за успокояване на ума.

Бленд за дифузер „Флорална Хармония“

Какво ви е необходимо:

  • 3 капки здравец
  • 2 капки иланг-иланг
  • 1 капка розов абсолют

Поставете етеричните масла в дифузера си за ароматерапия и се отпуснете в тази флорална ароматна магия.

Повишете доброто си настроение и се заредете с енергия

За дните, които ви се струват по-сиви от останалите, има няколко етерични масла, които могат да ви помогнат да подобрите настроението си, когато се чувствате потиснати или разстроени. То може незабавно да ви помогне да се раздвижите след обикновена дифузия, но добавянето на тези масла към лосиони или кремове може да ви помогне да се възползвате и от емоционалните им ползи.

Етерично масло от бергамот е вероятно едно от най-освежаващите масла, които можете да използвате. По време на тъга то може да помогне за повишаване на емоциите със своя ярък, цитрусов аромат. Освен това можете да добавите бергамот към други емоционално подкрепящи етерични масла, като лавандула или нероли за още повече ползи. Следващия път, когато се почувствате потиснати, разгледайте публикацията в блога ни Ароматерапия за надежда и щастие.

 

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Ароматерапия

Статии за Ароматерапия | MAKASA.ORG

ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Психично здраве с етерични масла | MAKASA.ORG

След изминалите години все повече от нас осъзнават колко е важно психичното здраве. Как да подпомогнем душевния си мир с етерични масла прочете в статията! След изминалите години все повече от нас осъзнават колко е важно психичното здраве. Как да подпомогнем душевния си мир с етерични масла прочете в статията! 2023-01-26T23:37:18+02:00 ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

<p>След изминалите години все повече от нас осъзнават колко е важно психичното ни здраве. Дори когато нещата се нормализират и влязат отново в стандартните релси, може да се окаже, че сме се сдобили с чувства, като тревожност, стрес или сме дълбоко потиснати. Етеричните масла са изключително подходящи, когто имате нужда от помощ, за да можете да се справите по-леко с такива състояния.</p> <p>Важно е да се отбележи, че етеричните масла не могат да &bdquo;излекуват&ldquo; стреса или тревожността, но могат да помогнат за повишаване на положителните ни емоциите и да предложат множество терапевтични ползи.&nbsp; И колкото и етеричните масла да ви помагат да се справяте с проблеми, свързани с психичното здраве, те не могат да заместят професионалните грижи в областта на психотерапевти и психолози. Предвид всичко описано по-горе, в тази статия ще разгледаме няколко от любимите ни етерични масла и арома блендове, които могат да ни помогнат да подкрепим душата и тялото си по време на пътуването към по-доброто психичното здраве.</p> <h2><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/essential-oils-for-physical-health.jpg" /></h2> <h2><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;">Да облекчим стреса с етерични масла</span></h2> <p>Независимо дали става въпрос за спазване на крайни срокове в работата или за учене за изпити, много от нас са запознати с чувството на стрес. Важно е да разпознаете тези чувства и да си дадете подходящо време, за да се погрижите за себе си. Ако търсите по-натурален начин за облекчаване на стреса, има няколко етерични масла, които могат да ви помогнат.</p> <p>Ще започнем с класическия избор на всички: <a href="https://makasa.org/product/bio-eterichno-maslo-ot-lavandula">Лавандула</a>. Тя притежава голямо количество линалоол &ndash; съставка, известна със своите успокояващи, релаксиращи качества. Това етерично масло е чудесен избор, който ще ви помогне да се успокоите след напрегнатия ден, за да можете да се насладите на вечерите у дома.</p> <p>Когато изпозлвате своя дифузер, <a href="https://makasa.org/product/maslo-ot-ilang-ilang-kompl-bio">етеричното масло от Иланг-иланг</a> може да помогне за намаляване на стреса и тревожността, като същевременно успокоява ума от натрапчивите мисли. Освен това можете да го използвате и за релаксиращо масажно масло. Иланг-иланг насърчава успокоението на цялото тяло, което помага да се отпуснете след напрегнат ден.</p> <p><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-bosilek-bio-primavera"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/shio-here-makasa-org-63d2e21e4ea2e.jpg" class="alignleft" width="184" height="281" /></a>Понякога стресът може да доведе до чувство на нервно напрежение. <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-pachuli-bio-5-ml-primavera">Етеричното масло от Пачули</a> и <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-bosilek-bio-primavera">босилек линалоол</a> са други етерични масла, които могат да спомогнат за насърчаване на баланса и облекчаване на чувства, като тъга, несигурност, съмнения. Подходящи са за медитация, използвайте ги в блендове или ги дифузирайте самостоятелно, за да се насладите на чудесно заземяващо преживяване.</p> <h2><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;">Да се справим с чувството за тревожност</span></h2> <p>Тревожността може да се проявява под всякакви форми и да оставя чувство на безпокойство и нервност. Веднъж засегнати от нея, може да попречи на способността ни да изпълняваме ежедневните си задачи. Има много начини, които ефективно да ви помогнат да облекчите чувството за тревожност, като един от тях са етеричните масла.</p> <p>Етерични масла като <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-rimska-layka-bio">римска лайка</a> или <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-mandarina">мандарина</a> могат да помогнат за успокояване на нервните мисли. Ако през деня възникнат тревожни емоции, Мандарината може да помогне за избистряне на ума и намаляване на нервното напрежение. Освен това нейният ярък цитрусов аромат може да ви помогне да се заредите с енергия следобед, когато започаме да чувстваме изтощението.</p> <p>Независимо дали дифузирате римска лайка преди лягане, или я разтваряте в топлата вана, маслото може да ви помогне да насърчите чувството на спокойствие и да насърчи по-спокоен сън през нощта.</p> <p>Понякога чувството на тревожност може да ни причини и физически дискомфорт, като мускулно напрежение. Това напрежение може да се натрупа във врата или раменете. Лайката може да помогне за облекчаване на тези схващания, направете си масаж, като я разтворите в базово масло.</p> <p><a href="https://makasa.org/product/aroma-blend-spokoystvie-5-ml-primavera"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/primavera-blend-calm-63d2e26ad3347.jpg" class="alignleft" width="212" height="252" />Арома бленд &bdquo;Спокойствие&ldquo;</a> разтоварва напрежението с великолепния отпускащ аромат, забавя темпото на забързаното ни ежедневие. Лавандула, бензое сиам и камфорови листа (дърво Хо) действат успокояващо и обгръщат с мек уют. Блендът може да помогне за успокояване на мислите и да ви накара да се отпуснете изцяло.</p> <p>Може да изпробвайте и тази успокояваща смес за дифузер, за да намалите тревожните емоции:</p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong>Бленд за дифузер &bdquo;Отпусни се&ldquo;</strong></span></p> <p>Какво ви е необходимо:</p> <ul> <li>4 капки кедър</li> <li>3 капки тамян</li> <li>2 капки мандарина</li> <li>1 капка сандалово дърво</li> </ul> <p>Смесете всички етерични масла в дифузера си, седнете удобно и се отпуснете.</p> <h2><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;">Успокойте емоциите си</span></h2> <p>Понякога животът може да поднесе неочаквани обрати. По време на тези мрачни дни има няколко етерични масла, които могат да помогнат за успокояване на ума и тялото, като същевременно намалят интензитета на силните емоции.</p> <p>Когато се нуждаете от почивка от всички и от всичко, което ви заобикаля, етеричното масло от нероли е едно от многото в ароматерапията, които могат да ни помогнат в моменти на силна скръб, нервно напрежение или изтощение. Неговият флорален аромат може да помогне за успокояване на променливите емоции, които идват със скръбта.</p> <p>Чудесно етерично масло от флоралните семейства, което е известно със своите успокояващи способности, е розовият абсолют.</p> <p>Ветивер, друго етерично масло, което се отличава със земен и дървесен аромат, приятен за сетивата. То спомага за възвръщането на баланса и релаксацията в живота ни. Препоръчва се да се дифузира преди лягане, защото може да помогне за успокояване на ума.</p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/94200_primavera-welten-21-22-1.jpg" class="alignleft" width="358" height="506" />Бленд за дифузер &bdquo;Флорална Хармония&ldquo;</strong></span></p> <p>Какво ви е необходимо:</p> <ul> <li>3 капки здравец</li> <li>2 капки иланг-иланг</li> <li>1 капка розов абсолют</li> </ul> <p>Поставете етеричните масла в дифузера си за ароматерапия и се отпуснете в тази флорална ароматна магия.</p> <h2><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;">Повишете доброто си настроение и се заредете с енергия</span></h2> <p>За дните, които ви се струват по-сиви от останалите, има няколко етерични масла, които могат да ви помогнат да подобрите настроението си, когато се чувствате потиснати или разстроени. То може незабавно да ви помогне да се раздвижите след обикновена дифузия, но добавянето на тези масла към лосиони или кремове може да ви помогне да се възползвате и от емоционалните им ползи.</p> <p><a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-bergamot-bio-5-ml-primavera">Етерично масло от бергамот</a> е вероятно едно от най-освежаващите масла, които можете да използвате. По време на тъга то може да помогне за повишаване на емоциите със своя ярък, цитрусов аромат. Освен това можете да добавите бергамот към други емоционално подкрепящи етерични масла, като лавандула или нероли за още повече ползи. Следващия път, когато се почувствате потиснати, разгледайте публикацията в блога ни&nbsp;<a href="https://makasa.org/article/eterichni-masla-i-blendove-za-nadejda-i-shtastie"><span style="color: #99cc00;"><strong>Ароматерапия за надежда и щастие.</strong></span></a></p> <p>&nbsp;</p> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></span></h3> <p><span style="color: #99cc00;"></span></p> <ul> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/masajno-maslo-pri-kashlica-i-hrema">МАСАЖНО МАСЛО ПРИ КАШЛИЦА И ХРЕМА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/krem-za-kraka-kadifena-i-meka-koja">КРЕМ ЗА КРАКА - КАДИФЕНА И МЕКА КОЖА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/maslo-za-jaburene-oralno-zdrave">МАСЛО ЗА ЖАБУРЕНЕ "ОРАЛНО ЗДРАВЕ"</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/pochistvashta-maska-za-lice">ПОЧИСТВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ - МАЗНА И КОМБИНИРАНА КОЖА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/nevrodermit-uspokoyavashta-emulsiya">НЕВРОДЕРМИТ - УСПОКОЯВАЩА ЕМУЛСИЯ</a><a href="https://makasa.org/article/detski-balsam-za-studenoto-vreme"></a></span></li> </ul> <p></p> <div class="_sidebar-box-title"> <h3><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <ul> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/recepti-s-eterichni-masla"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image">РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</span></a></span></li> </ul> <p><a href="https://makasa.org/page/primavera-organic-skincare"><span style="color: #99cc00;"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/primavera-skincare-makasa.jpg" /></span></span></a></p> </div>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки