Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
АРОМАТЕРАПИЯТА ОБОГАТЯВА ЙОГА ПРАКТИКАТА

05.03.2023 23:19:44

АРОМАТЕРАПИЯТА ОБОГАТЯВА ЙОГА ПРАКТИКАТА

Лара-Мария Вучемилович е психолог, медицински сертифициран ароматерапевт, йога терапевт и инструктор. Разработената от нея "Интегративна йога терапия" (AYTM) се основава на интензивно проучване базирано на традиционните и съвременните изледвания в областта на ароматерапията и йога практиките. Лара проявява особен интерес към развитието на осъзнатостта и управлението на емоционалния стрес. Ароматерапията е важен допълнителен подход за насърчаване на осъзнаването на тялото и дишането. Лара-Мария Вучемилович е реномиран автор и редовно изнася лекции и семинари.

ИНТЕРВЮ С ЛАРА-МАРИЯ ВУЧЕМИЛОВИЧ

Йога и ароматерапия - каква е ползата от съчетаването на тези области?


"Дишайте дълбоко, намерете покой. Който намери покой, намира себе си." Дишането отразява нашето съзнание и състояние на духа, както е описано още в учението на древните Йога сутри. В "Интегративната йога терапия" (AYTM) практикуваме заемането на гъвкава поза не само на килимчето, редувайки свиване и отпускане, но и по време на всекидневния живот. Ако продължаваме да обръщаме внимание на мислите, реакциите, ритъма на дишане и позата си, можем да възприемаме по-съзнателно нуждите си и да използваме ресурсите по-внимателно. Адаптирани към съответните йога упражнения, натуралните аромати са идеалният спътник, който подкрепя нашия "поглед навътре" и има ревитализиращ или успокояващ ефект върху благосъстоянието ни.

Как мога да включа етерични масла в практиката си по йога?


Йога практиките са много разнообразни, независимо дали става дума за докосване, което облекчава напрежението (Марма Мардана), за пози (Асана), например в позиция за релаксация в Савасана, или за дихателни упражнения (Пранаяма). Избраните есенции могат много добре да подпомогнат съответния ефект от нашата йога практика.

Арома бленд Yoga Flow на PRIMAVERA с мирта, грейпфрут и сандалово дърво е идеален спътник както в ежедневието, така и в часовете по йога. Той има освобождаващ ефект върху дихателните пътища, без да ни стимулира прекалено много. Благодарение на аромата, дишането не само става по-дълбоко, но и по-съзнателно. Благодарение на дълбоките вдишвания етеричните масла могат да се разпределят по-добре и в тялото, сравнимо с леко вдишване. Сандаловото дърво има релаксиращ ефект, грейпфрутът подобрява настроението, освежава фино и ни позволява да преоткрием ежедневието от по-позитивна гледна точка. Ясната мирта подпомага дълбокото, съзнателно вдишване и издишване и ни дава нови сили.

Как мога да се възползвам от йога в комбинация с ароматерапия в ежедневието?


От невропсихологична гледна точка ароматите са в състояние за части от секундата да ни напомнят за това, което вече сме научили и преживели. Така че, ако в ежедневието подушим аромата, който редовно използваме по време на йога практиката си, той може не само да ни напомни за приятното, релаксиращо усещане след йога. Освен това ни напомня да дишаме дълбоко, да стоим изправени и да се отпуснем. Така че можем да използваме ароматите и йогата навсякъде, дори извън постелката, за да намерим наистина "самоуверена" изходна позиция в ежедневието.

От новото арома творение на PRIMAVERA "Yoga Flow" се предлагат арома бленд, арома рол-он и спрей за йога постелка, който е подходящ и за ароматизиране на помещения.

Какъв е най-добрият начин за използване на тези три продукта?


Арома блендът Yoga Flow на PRIMAVERA е идеален за създаване на спокойна атмосфера в стаята. Най-добре да използвате арома лампа или дифузер. Или капнете ароматната смес върху арома камък, например върху арома камък лотос и да го поставите пред килимчето. Органичният спрей за постелка за йога от серията има антибактериално действие и доказано прочиства въздуха в помещението. Той е освежаващо средство за цялото помещение. Можете също така да създадете свой собствен арома оазис, като увиете постелката или одеялото си за йога в аромата. Нанесен върху китката и слепоочията, Арома Рол-он Yoga Flow идеална подготовка за урока по йога. С всяко движение и всеки дъх се възползвате от ефекта на тази много специална рецепта.

Какво представлява Поздравът на слънцето?

Поздравът на слънцето е типична последователност от специфични движения в йога, които разтягат и укрепват тялото, за да освободят напрежението. Тялото и умът се отварят, за да започнат добре деня. С течение на времето и ритуално практикуване на поздрава на слънцето, се научаваме да се справяме по-добре с предизвикателствата на ежедневието.

Душ гел-балсамът с органичен джинджифил и лайм  освежава и съживява тялото и душата. Духът ни се събужда. Особено в моменти, когато ни е трудно да станем от леглото. Обгърнати в този активиращ аромат, може би дори след ободряващ масаж с органично масло за тяло с джинджифил и лайм, посрещаме деня с бодрост.

Ароматният рол-он "Добро настроение", нанесен върху челото и китките, е подходящ и като подготовка за поредицата от слънчеви поздрави, която стимулира кръвообращението. Съзнателното, интензивно дишане активира духа ни. Използваме арома рол-она отново и отново през деня, например под върха на носа или върху най-долните шийни прешлени. Плодово-свежите етерични масла освежават съзнанието. Оставаме будни и жизнерадостни!

Йога за сетивата

Малко релаксиращо йога пътуване - с Лара-Мария Вучемилович

  • Нанесете Арома Рол-он Yoga Flow върху китките, слепоочията и гърдите.

  • Поставете ръцете си върху очите. отпуснете очните мускули. Оставете релаксиращия ефект на аромата да направи своята магия върху вас.

  • Отпуснете горната част на ръката и бавно масажирайте областта Марма на тила в основата на шията с кръгови движения в съответствие с ритъма на дишане. (Успокоява и релаксира. Позволява на дишането да се успокои.)

  • Дихателна медитация:

Отпуснете ръцете си и ги поставете върху гърдите.

Сега направете 10-те най-дълбоки вдишвания за деня.

Вдишайте възможно най-дълбоко и издишайте възможно най-бавно.

При вдишването си помислете: "Аз вдишвам".

При издишването си мислете: "Аз издишвам".

В паузата между вдишването и издишването - мислете: "Дишам. Дишам. Дишане....".

Повторете около 10 пъти.

  • След това отпуснете ръцете. Масажирайте с кръгообразни движения зоната Марма на гърдите.

  • Отворете очи.

 


ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

КАТЕГОРИИ

Информацията в тази статия е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.

Източник: https://www.primaveralife.com/news/yoga-mit-primavera

Снимки: Primavera Life

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Ароматерапия

Статии за Ароматерапия | MAKASA.ORG

АРОМАТЕРАПИЯТА ОБОГАТЯВА ЙОГА ПРАКТИКАТА

Ароматерапията обогатява Йога практиката | MAKASA.ORG

Лара-Мария Вучемилович е психолог, медицински сертифициран експерт по аромати, йога терапевт и инструктор. Разработената от нея "Интегративна йога терапия" Лара-Мария Вучемилович е психолог, медицински сертифициран експерт по аромати, йога терапевт и инструктор. Разработената от нея "Интегративна йога терапия" 2023-03-07T10:36:54+02:00 АРОМАТЕРАПИЯТА ОБОГАТЯВА ЙОГА ПРАКТИКАТА

<p>Лара-Мария Вучемилович е психолог, медицински сертифициран ароматерапевт, йога терапевт и инструктор. Разработената от нея "Интегративна йога терапия" (AYTM) се основава на интензивно проучване базирано на традиционните и съвременните изледвания в областта на ароматерапията и йога практиките. Лара проявява особен интерес към развитието на осъзнатостта и управлението на емоционалния стрес. Ароматерапията е важен допълнителен подход за насърчаване на осъзнаването на тялото и дишането. Лара-Мария Вучемилович е реномиран автор и редовно изнася лекции и семинари.</p> <p></p> <h2><span style="color: #99cc00; font-size: 14pt;">ИНТЕРВЮ С ЛАРА-МАРИЯ ВУЧЕМИЛОВИЧ</span></h2> <p><span style="color: #99cc00;"></span></p> <h3><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;">Йога и ароматерапия - каква е ползата от съчетаването на тези области?</span></h3> <p><br />"Дишайте дълбоко, намерете покой. Който намери покой, намира себе си." Дишането отразява нашето съзнание и състояние на духа, както е описано още в учението на древните Йога сутри. В "Интегративната йога терапия" (AYTM) практикуваме заемането на гъвкава поза не само на килимчето, редувайки свиване и отпускане, но и по време на всекидневния живот. Ако продължаваме да обръщаме внимание на мислите, реакциите, ритъма на дишане и позата си, можем да възприемаме по-съзнателно нуждите си и да използваме ресурсите по-внимателно. Адаптирани към съответните йога упражнения, натуралните аромати са идеалният спътник, който подкрепя нашия "поглед навътре" и има ревитализиращ или успокояващ ефект върху благосъстоянието ни.</p> <p></p> <h3><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;">Как мога да включа етерични масла в практиката си по йога?</span></h3> <p><br />Йога практиките са много разнообразни, независимо дали става дума за докосване, което облекчава напрежението (Марма Мардана), за пози (Асана), например в позиция за релаксация в Савасана, или за дихателни упражнения (Пранаяма). Избраните есенции могат много добре да подпомогнат съответния ефект от нашата йога практика.</p> <p><a href="https://makasa.org/product/aroma-blend-yoga-valna-5-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/aroma-blend-ndash-joga-valna-5-ml-primavera-image_61448036bd97c_600x600.jpeg" class="alignleft" width="245" height="282" /></a><a href="https://makasa.org/product/aroma-rol-on-yoga-valna-organik">Арома бленд Yoga Flow на PRIMAVERA</a> с мирта, грейпфрут и сандалово дърво е идеален спътник както в ежедневието, така и в часовете по йога. Той има освобождаващ ефект върху дихателните пътища, без да ни стимулира прекалено много. Благодарение на аромата, дишането не само става по-дълбоко, но и по-съзнателно. Благодарение на дълбоките вдишвания етеричните масла могат да се разпределят по-добре и в тялото, сравнимо с леко вдишване. Сандаловото дърво има релаксиращ ефект, грейпфрутът подобрява настроението, освежава фино и ни позволява да преоткрием ежедневието от по-позитивна гледна точка. Ясната мирта подпомага дълбокото, съзнателно вдишване и издишване и ни дава нови сили.</p> <h3><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;">Как мога да се възползвам от йога в комбинация с ароматерапия в ежедневието?</span></h3> <p><br />От невропсихологична гледна точка ароматите са в състояние за части от секундата да ни напомнят за това, което вече сме научили и преживели. Така че, ако в ежедневието подушим аромата, който редовно използваме по време на йога практиката си, той може не само да ни напомни за приятното, релаксиращо усещане след йога. Освен това ни напомня да дишаме дълбоко, да стоим изправени и да се отпуснем. Така че можем да използваме ароматите и йогата навсякъде, дори извън постелката, за да намерим наистина "самоуверена" изходна позиция в ежедневието.</p> <p>От новото арома творение на PRIMAVERA "Yoga Flow" се предлагат арома бленд, арома рол-он и спрей за йога постелка, който е подходящ и за ароматизиране на помещения.</p> <h3><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;">Какъв е най-добрият начин за използване на тези три продукта?</span></h3> <p><br /><a href="https://makasa.org/product/aroma-rol-on-yoga-valna-organik" target="_blank" rel="noopener" title=" Арома Рол-он Yoga Flow "><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/aroma-rol-on-ndash-joga-valna-organik-10-ml-primavera-image_61448068772f5_600x600.jpeg" class="alignright" width="297" height="342" /></a>Арома блендът Yoga Flow на PRIMAVERA е идеален за създаване на спокойна атмосфера в стаята. Най-добре да използвате арома лампа или дифузер. Или капнете ароматната смес върху арома камък, например върху <a href="https://makasa.org/product/aroma-kamak-lotus-za-pasivna-difuziya-primavera" target="_blank" rel="noopener">арома камък лотос</a> и да го поставите пред килимчето. <a href="https://makasa.org/category/za-doma?vendors=primavera-life" target="_blank" rel="noopener">Органичният спрей</a> за постелка за йога от серията има антибактериално действие и доказано прочиства въздуха в помещението. Той е освежаващо средство за цялото помещение. Можете също така да създадете свой собствен арома оазис, като увиете постелката или одеялото си за йога в аромата. Нанесен върху китката и слепоочията, <a href="https://makasa.org/product/aroma-rol-on-yoga-valna-organik" target="_blank" rel="noopener">Арома Рол-он Yoga Flow</a> идеална подготовка за урока по йога. С всяко движение и всеки дъх се възползвате от ефекта на тази много специална рецепта.</p> <h3><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;">Какво представлява Поздравът на слънцето?</span></h3> <p><span style="color: #99cc00;"></span></p> <p>Поздравът на слънцето е типична последователност от специфични движения в йога, които разтягат и укрепват тялото, за да освободят напрежението. Тялото и умът се отварят, за да започнат добре деня. С течение на времето и ритуално практикуване на поздрава на слънцето, се научаваме да се справяме по-добре с предизвикателствата на ежедневието.</p> <p><a href="https://makasa.org/product/dush-gel-energizing" target="_blank" rel="noopener">Душ гел-балсамът с органичен джинджифил и лайм</a>&nbsp; освежава и съживява тялото и душата. Духът ни се събужда. Особено в моменти, когато ни е трудно да станем от леглото. Обгърнати в този активиращ аромат, може би дори след ободряващ масаж с <a href="https://makasa.org/product/maslo-za-tyalo-energizing" target="_blank" rel="noopener">органично масло за тяло с джинджифил и лайм</a>, посрещаме деня с бодрост.</p> <p><a href="https://makasa.org/product/aroma-rol-on-dobro-nastroenie-organik" target="_blank" rel="noopener">Ароматният рол-он "Добро настроение"</a>, нанесен върху челото и китките, е подходящ и като подготовка за поредицата от слънчеви поздрави, която стимулира кръвообращението. Съзнателното, интензивно дишане активира духа ни. Използваме арома рол-она отново и отново през деня, например под върха на носа или върху най-долните шийни прешлени. Плодово-свежите етерични масла освежават съзнанието. Оставаме будни и жизнерадостни!</p> <h2 class="text-aligncenter"><span style="color: #99cc00;"><strong><span class="S1PPyQ" style="text-decoration: none;">Йога за сетивата</span></strong></span></h2> <h3 class="text-aligncenter"><span style="color: #99cc00;"><strong><span class="S1PPyQ" style="text-decoration: none;"><span class="S1PPyQ" style="font-weight: 400; font-style: normal; text-decoration: none;">Малко релаксиращо йога пътуване - с Лара-Мария Вучемилович</span></span></strong></span></h3> <p><span style="color: #99cc00;"><strong><span class="S1PPyQ" style="text-decoration: none;"><span class="S1PPyQ" style="font-weight: 400; font-style: normal; text-decoration: none;"></span></span></strong></span></p> <p><span style="color: #99cc00;"><strong><span class="S1PPyQ" style="text-decoration: none;"><span class="S1PPyQ" style="font-weight: 400; font-style: normal; text-decoration: none;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/yoga-lara_jpg.webp" /></span></span></strong></span></p> <ul> <li> <p><span style="color: #808080;"><span class="S1PPyQ" style="font-weight: 400; font-style: normal; text-decoration: none;">Нанесете </span><a href="https://makasa.org/product/aroma-rol-on-yoga-valna-organik" target="_blank" draggable="false" rel="noopener" class="S1PPyQ" style="font-weight: 400; font-style: normal; text-decoration: none;">Арома Рол-он Yoga Flow</a><span class="S1PPyQ" style="font-weight: 400; font-style: normal; text-decoration: none;"> върху китките, слепоочията и гърдите.</span></span></p> </li> <li> <p><span class="S1PPyQ" style="color: #808080; font-weight: 400; font-style: normal; text-decoration: none;">Поставете ръцете си върху очите. отпуснете очните мускули. Оставете релаксиращия ефект на аромата да направи своята магия върху вас.</span></p> </li> <li> <p><span class="S1PPyQ" style="color: #808080; font-weight: 400; font-style: normal; text-decoration: none;">Отпуснете горната част на ръката и бавно масажирайте областта Марма на тила в основата на шията с кръгови движения в съответствие с ритъма на дишане. (Успокоява и релаксира. Позволява на дишането да се успокои.)</span></p> </li> <li> <p><span class="S1PPyQ" style="color: #808080; font-weight: 400; font-style: normal; text-decoration: none;">Дихателна медитация:</span></p> </li> </ul> <p class="text-alignleft"><span style="color: #808080;">Отпуснете ръцете си и ги поставете върху гърдите.</span></p> <p class="text-alignleft"><span style="color: #808080;">Сега направете 10-те най-дълбоки вдишвания за деня.</span></p> <p class="text-alignleft"><span style="color: #808080;">Вдишайте възможно най-дълбоко и издишайте възможно най-бавно.</span></p> <p class="text-alignleft"><span style="color: #808080;">При вдишването си помислете: "Аз вдишвам".</span></p> <p class="text-alignleft"><span style="color: #808080;">При издишването си мислете: "Аз издишвам".</span></p> <p class="text-alignleft"><span style="color: #808080;">В паузата между вдишването и издишването - мислете: "Дишам. Дишам. Дишане....".</span></p> <p class="text-alignleft"><span style="color: #808080;">Повторете около 10 пъти.</span></p> <p class="text-aligncenter"></p> <ul> <li> <p><span class="S1PPyQ" style="color: #808080; font-weight: 400; font-style: normal; text-decoration: none;">След това отпуснете ръцете. Масажирайте с кръгообразни движения зоната Марма на гърдите.</span></p> </li> <li> <p><span class="S1PPyQ" style="color: #808080; font-weight: 400; font-style: normal; text-decoration: none;">Отворете очи.</span></p> </li> </ul> <p><span style="color: #808080;"><strong><span class="S1PPyQ" style="text-decoration: none;"><span class="S1PPyQ" style="font-weight: 400; font-style: normal; text-decoration: none;"></span></span></strong></span></p> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">&nbsp;</span></strong></span></h3> <hr /> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00"></span></strong></span></h3> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></span></h3> <p><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00"></span></strong></span></p> <ul> <li><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-pachuli-polzi-i-prilojenie">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ПАЧУЛИ - ПОЛЗИ И ПРИЛОЖЕНИЕ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/sprey-za-lice-time-out">СПРЕЙ ЗА ЛИЦЕ "TIME OUT"</a><a href="https://makasa.org/article/zagryavasht-kompres-pri-bolki-v-stomaha"></a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-ot-ilang-ilang-polzi-i-upotreba">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ИЛАНГ-ИЛАНГ - ПОЛЗИ И УПОТРЕБА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/meditaciya-i-duhovni-praktiki-s-eterichni-masla" target="_blank" rel="noopener">МЕДИТАЦИЯ И ДУХОВНИ ПРАКТИКИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/osvejavasht-sprey-pri-umora-fresh-kick">ОСВЕЖАВАЩ СПРЕЙ ПРИ УМОРА "FRESH KICK"</a><a href="https://makasa.org/article/uspokoyavashto-maslo-pri-menstrualni-bolki"></a><span style="color: #99cc00;"></span><span style="color: #99cc00;"></span></li> </ul> <h3 class="text-alignleft"><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <ul class="text-alignleft"> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/recepti-s-eterichni-masla"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image">РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</span></a></span></li> </ul> <p></p> <p><a href="https://www.primaveralife.com/shop/neue-produkte/" style="color: #666666; text-decoration: underline;"><span style="vertical-align: inherit;"></span></a><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/primavera-aloe-vera-banner-blog2.jpg" /></p> <p><span style="font-size: 8pt; color: #999999;">Информацията в тази статия е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.</span></p> <p><span style="color: #99cc00;"><span style="font-size: 8pt;"><em>Източник: <span style="color: #999999;">https://www.primaveralife.com/news/yoga-mit-primavera</span></em></span></span><span style="font-size: 8pt;"></span></p> <p><span style="font-size: 8pt;"><em><span style="color: #99cc00;">Снимки:</span> <span style="color: #999999;">Primavera Life</span></em></span></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки