Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
АРОМАТЕРАПИЯ ПРИ МИГРЕНА

05.01.2023 12:06:18

АРОМАТЕРАПИЯ ПРИ МИГРЕНА

АРОМА ГРИЖА ЗА СТРАДАЩИТЕ ОТ МИГРЕНА ИЛИ КАК ДА ПОМОГНЕМ БОЛКАТА ДА НАМАЛЕЕ?

От 10% до 15% от хората по света страдат от мигрена. Симптомите се появяват най-често във възрастовата група между 35 и 45 години. Жените са засегнати много по-често от мъжете, а болката продължава по-дълго и е по-интензивна. Пристъпът на мигрена може да продължи между 4 и 72 часа и не е необичайно пациентите да се борят с различните прояви до 15 дни в месеца. Мигрената не е просто силно главоболие, това е неврологично заболяване, причининено от различни фактори.

МИГРЕНА: СЛОЖНО НЕВРОЛОГИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ

Симптомите, които предхождат мигрената често се появяват няколко дни предварително. Типичните признаци за това са схванат врат, глад, раздразнителност, често прозяване или дори запек. При някой хора са силно изразени и зрителни и говорни нарушения, симптоми на временна парализа, сензорни нарушения, световъртеж и виждане двойно.

По време на реалната мигренна криза се появява пулсиращо главоболие, което обикновено засяга само едната страна на главата, особено областта около челото, слепоочията и очите, като болката се влошава при движение. Има и симптоми като чувствителност към светлина или шум, а понякога дори гадене до степен на повръщане и загуба на апетит. За много от засегнатите само едно нещо помага: почивка в леглото в затъмнена стая, сън.

ВЪЗМОЖНИ ПРИЧИНИ ЗА ПОЯВАТА НА МИГРЕНА

Как и защо се появяват пристъпите на мигрена все още не е окончателно изяснено. Учените приемат, че са отговорни възпалителните промени в малките кръвоносни съдове в мозъка и нарушеният мозъчен метаболизъм. Подозира се и нарушена обяна на веществата серотонин и норадреналин и липса на инхибиране на болката в мозъчния ствол. Наследствените фактори играят роля. Това обяснява и защо мигрената, като неврологично заболяване все още няма окончателно лечение. Само симптомите могат да бъдат лекувани –  най-често с болкоуспокояващи.

От друга страна, сигурно е, че определени „възбудители“, т.е. биологични фактори или влияния на околната среда, могат да предизвикат мигренозен пристъп – особено при хора, които имат съответна предразположеност и когато се съберат няколко причини. Тези причини включват стрес, хормонални колебания, спад на кръвната захар, глад, липса на спокоен сън.

Храните и напитките също могат да действат като възбудители. Например се подозира, че хистамините действат като стартери за мигренозни простъпи. Те се съдържат главно в доматите, цитрусовите плодове, шоколада, червеното вино и в много продукти, които са отлежали или са били съхранявани дълго време (консерви, колбаси, сирене и др.).

Всички тези фактори влияят върху снабдяването на мозъка с кислород и хранителни вещества и следователно могат да се проявят в мигренозни атаки.

КАК ПРОТИЧА ПРИСТЪПА НА МИГРЕНА?

Ходът на пристъпите на мигрена е много индивидуален. Обикновено обаче се появяват следните фази:

  • Предварителна фаза: Понякога започва няколко дни преди действителния пристъп. Проявява се в раздразнителност, ненаситен глад, умора или чувствителност към шум и светлина.
  • Мигрена аура: Важно е да се разграничат симптомите от инсулт. Симптоми като парестезия (изтръпване) или зрителни нарушения, до парализа, бавно се появяват с мигрената, но също бавно и изчезват.
  • Фаза на главоболие: При възрастни може да продължи от четири часа до три дни.
  • Фаза на възстановяване: Дори след като болката е отшумяла, изтощението и умората могат да продължат дълго време.

Важно е да има точна медицинска диагноза, която разграничава мигрената от други заболявания с подобни симптоми. Връзката между храненията и хормоналния статус могат да бъдат записвани в дневник. Тези записки могат да помогнат на лекаря при диагностициране.

КАК АРОМАТЕРАПИЯТА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ?

Разбира се, ароматерапията не е заместител на медикаментозното лечение на мигрена, но може да има поддържащ и облекчаващ ефект. В проучванията етеричното масло от мента е показало голям успех със своя охлаждащ ефект. Първото нещо, което се препоръчва на всички страдащи от мигрена, е хладен компрес с мента. Компресът се препоръчва, защото студът има успокоителен ефект и затова е много полезен за облекчаване на мигренозното главоболие.

Рецепта за студен компрес с вода от мента:

За да направите компрес, добавете 1 супена лъжица вода от мента към 1 литър студена вода. Напоете памучен плат и поставете на челото и/или врата. Като алтернатива можете да ползвате Арома рол-он Head Comfort, Свежо съзнание 10 мл Primavera или можете сами да направите следната смес:

Към 10 мл масло от жожоба добавете 4 капки етерично масло от мента като охлаждащ масаж на врата и слепоочията. Внимавайте сместа да не попадне в очите! За да увеличите ефекта на ментата, препоръчително е да пиете чаша чай от мента два до три пъти на ден.

Разтриването на слепоочието или масаж на ушите със студени пръсти също помагат за облекчаване на главоболието. За целта измийте ръцете си със студена вода, така че да изстинат достатъчно и след това разтрийте мускулите в посока центъра на веждите. Повторете процеса няколко пъти.

За масаж на ушите измийте ръцете си със студена вода, така че да станат студени, и след това поставете двата показалеца във всеки ушен канал. Нежно масажирайте ушния канал с кръгови движения.

За по-тежките пристъпи на мигрена, които са придружени от гадене и повръщане, етеричното масло от мента може да помогне отново. Например, можете да използвате арома инхалатор като накапете 1 капка мента и вдишвате дълбоко. Етерично масло от лимон или джинджифил също са подходящи.

ПИЕНЕТО НА ПОВЕЧЕ ТЕЧНОСТИ СЪЩО ПОМАГА

Звучи тривиално, но пиенето на голямо количество от 2 до 3 литра на ден (вода или чай, ако е възможно) може да предотврати мигрена. Защо? Течността помага за промиване на вредните токсини от тялото, ускорява лечебния процес от възпаление и подобрява доставката на хранителни вещества.

НАМАЛЕТЕ СТРЕСА

Когато става въпрос за намаляване на стреса, ароматерапията отново е от голяма полза. Етеричните масла като римска лайка, лавандула и риган са се доказали като ефективни помощни средства за успокоение. Например, инхалация с пара с етерично масло от лавандула и римска лайка, може да омекоти началото на пристъпа.

Рецепта за инхалация против мигрена:

В 1 супена лъжица сметана или морска сол добавете 3 капки фина лавандула и 1 капка римска лайка. Изсипете полученото в 1 литър гореща, но не вряща вода. С кърпа над главата вдишвайте парите над купата.

Йога и медитация също могат да помогнат за намаляване на стреса. Продуктите от серията Yoga Flow осигуряват ароматна подкрепа в моменти на напрежение и стрес.

Не на последно място, добрият, здравословен сън допринася за спокойствието. Тук препоръчваме серията за добър сън Sleep Comfort. Тя предлага безброй възможности за индивидуално приложение, било то като балсам за разтриване на гърдите, за ароматизиране на стая с арома бленд или като спрей за възглавница.

МАСАЖИ ЗА ОБЛЕКЧАВАНЕ НА БОЛКАТА

Масажите имат положителен ефект върху вегетативната нервна система. Те блокират предаването на сигнали за болка към мозъка, повишават серотониновата активност и стимулират определени серотонинови рецептори. Това може да намали както симптомите, така и честотата на мигренозните пристъпи.

По-специално, масажирането на задната част на главата (областта на тила), центъра на челото, между веждите, около ушите и на слепоочията ще помогне за облекчаване на болката. За масажа просто загрейте малко бадемово или сусамово масло и масажирайте посочените зони с кръгови движения. Тук също можете да приложите масаж с масло за успокоение от линията Aroma Care - Успокояващо масажно масло Primavera.

ДОРИ ВЕЛИКИТЕ МИСЛИТЕЛИ ГИ БОЛИ ГЛАВА...

Макар да е съвсем неусетна утеха за страдащите, но бихме искали да не приключваме тази болезнена тема, без да посочим няколко известни „жертви“ на мигрената. Сред известните личности с мигрена има поразителен брой, които са постигнали изключителни неща: създали са творби или са оформили живота ни днес такъв, какъвто го познаваме. Алберт Айнщайн, Ото фон Бисмарк, Мария Кюри, Вилхелм Буш, Зигмунд Фройд и Толстой.

Имайки това предвид, пожелаваме на всички страдащи от мигрена да се възстановят по-бързо.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

КАТЕГОРИИ

Информацията в тази статия е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база лечение! Подобно на лекарствата, към етеричните масла трябва да се отнасяме с уважение. Важно е да потърсите професионален съвет и внимателно да следвате инструкциите посочени на опаковката на продуктите, които закупувате. Внимателното следване на инструкциите намалява риска от компрометиране на здравето ви.

Източник: https://www.primaveralife.com/wissen/aromapflege/news/aromapflege-fuer-migraene-geplagte
Снимки: Primavera Life

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Ароматерапия

Статии за Ароматерапия | MAKASA.ORG

АРОМАТЕРАПИЯ ПРИ МИГРЕНА

Ароматерапия при мигрена | MAKASA.ORG

Арома грижа за страдащите от мигрена или как да помогнем болката да намалее с помаща на етеричните и базови масла, а и не само ще прочетете в тази статия. Арома грижа за страдащите от мигрена или как да помогнем болката да намалее с помаща на етеричните и базови масла, а и не само ще прочетете в тази статия. 2023-01-06T19:42:12+02:00 АРОМАТЕРАПИЯ ПРИ МИГРЕНА

<h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;">АРОМА ГРИЖА ЗА СТРАДАЩИТЕ ОТ МИГРЕНА ИЛИ КАК ДА ПОМОГНЕМ БОЛКАТА ДА НАМАЛЕЕ?</span></h2> <p class="text-alignleft">От 10% до 15% от хората по света страдат от мигрена. Симптомите се появяват най-често във възрастовата група между 35 и 45 години. Жените са засегнати много по-често от мъжете, а болката продължава по-дълго и е по-интензивна. Пристъпът на мигрена може да продължи между 4 и 72 часа и не е необичайно пациентите да се борят с различните прояви до 15 дни в месеца. Мигрената не е просто силно главоболие, това е неврологично заболяване, причининено от различни фактори.</p> <h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;">МИГРЕНА: СЛОЖНО НЕВРОЛОГИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ</span></h2> <p>Симптомите, които предхождат мигрената често се появяват няколко дни предварително. Типичните признаци за това са схванат врат, глад, раздразнителност, често прозяване или дори запек. При някой хора са силно изразени и зрителни и говорни нарушения, симптоми на временна парализа, сензорни нарушения, световъртеж и виждане двойно.</p> <p>По време на реалната мигренна криза&nbsp;се появява пулсиращо главоболие, което обикновено засяга само едната страна на главата, особено областта около челото, слепоочията и очите, като болката се влошава при движение. Има и симптоми като чувствителност към светлина или шум, а понякога дори гадене до степен на повръщане и загуба на апетит. За много от засегнатите само едно нещо помага: почивка в леглото в затъмнена стая, сън.</p> <h2><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;">ВЪЗМОЖНИ ПРИЧИНИ ЗА ПОЯВАТА НА МИГРЕНА</span></h2> <p>Как и защо се появяват пристъпите на мигрена все още не е окончателно изяснено. Учените приемат, че са отговорни възпалителните промени в малките кръвоносни съдове в мозъка и нарушеният мозъчен метаболизъм. Подозира се и нарушена обяна на веществата серотонин и норадреналин и липса на инхибиране на болката в мозъчния ствол. Наследствените фактори играят роля. Това обяснява и защо мигрената, като неврологично заболяване все още няма окончателно лечение. Само симптомите могат да бъдат лекувани &ndash;&nbsp; най-често с болкоуспокояващи.</p> <p>От друга страна, сигурно е, че определени &bdquo;възбудители&ldquo;, т.е. биологични фактори или влияния на околната среда, могат да предизвикат мигренозен пристъп &ndash;&nbsp;особено при хора, които имат съответна предразположеност и когато се съберат няколко причини. Тези причини включват стрес, хормонални колебания, спад на кръвната захар, глад, липса на спокоен сън.</p> <p>Храните и напитките също могат да действат като възбудители. Например се подозира, че&nbsp;хистамините действат като стартери за мигренозни простъпи. Те се съдържат главно в доматите, цитрусовите плодове, шоколада, червеното вино и в много продукти, които са отлежали или са били съхранявани дълго време (консерви, колбаси, сирене и др.).</p> <p>Всички тези фактори влияят върху снабдяването на мозъка с кислород и хранителни вещества и следователно могат да се проявят в мигренозни атаки.</p> <h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;">КАК ПРОТИЧА ПРИСТЪПА НА МИГРЕНА?</span></h2> <p>Ходът на пристъпите на мигрена е много индивидуален. Обикновено обаче се появяват следните фази:</p> <ul> <li><span style="color: #99cc00;">Предварителна фаза:</span> Понякога започва няколко дни преди действителния пристъп. Проявява се в раздразнителност, ненаситен глад, умора или чувствителност към шум и светлина.<br /><span style="color: #99cc00;"></span></li> <li><span style="color: #99cc00;">Мигрена аура:</span> Важно е да се разграничат симптомите от инсулт. Симптоми като парестезия (изтръпване) или зрителни нарушения, до парализа, бавно се появяват с мигрената, но също бавно и изчезват.<br /><span style="color: #99cc00;"></span></li> <li><span style="color: #99cc00;">Фаза на главоболие:</span> При възрастни може да продължи от четири часа до три дни.<br /><span style="color: #99cc00;"></span></li> <li><span style="color: #99cc00;">Фаза на възстановяване:</span> Дори след като болката е отшумяла, изтощението и умората могат да продължат дълго време.</li> </ul> <p>Важно е да има точна медицинска диагноза, която разграничава мигрената от други заболявания с подобни симптоми.&nbsp;Връзката между храненията и хормоналния статус могат да бъдат записвани в дневник. Тези записки могат да помогнат на лекаря при диагностициране.</p> <h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;">КАК АРОМАТЕРАПИЯТА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ?</span></h2> <p>Разбира се, ароматерапията не е заместител на медикаментозното лечение на мигрена, но може да има поддържащ и облекчаващ ефект. В проучванията етеричното масло от мента е показало голям успех със своя охлаждащ ефект. Първото нещо, което се препоръчва на всички страдащи от мигрена, е хладен компрес с мента. Компресът се препоръчва, защото студът има успокоителен ефект и затова е много полезен за облекчаване на мигренозното главоболие.</p> <h3><span style="color: #99cc00;">Рецепта за студен компрес с <a href="https://makasa.org/product/floralna-voda-menta-organik-100-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">вода от мента</a>:</span></h3> <p>За да направите компрес, добавете 1 супена лъжица вода от мента към 1 литър студена вода. Напоете памучен плат и поставете на челото и/или врата. Като алтернатива можете да ползвате <a href="https://makasa.org/product/aroma-rol-on-ndash-svejo-saznanie-10-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener">Арома рол-он Head Comfort, Свежо съзнание 10 мл Primavera</a> или можете сами да направите следната смес:</p> <p>Към 10 мл <a href="https://makasa.org/product/bio-maslo-ot-jojoba" target="_blank" rel="noopener">масло от жожоба</a> добавете 4 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lyutiva-menta-demeter-primavera" target="_blank" rel="noopener">етерично масло от мента</a> като охлаждащ масаж на врата и слепоочията. Внимавайте сместа да не попадне в очите! За да увеличите ефекта на ментата, препоръчително е да пиете чаша чай от мента два до три пъти на ден.</p> <p>Разтриването на слепоочието или масаж на ушите със студени пръсти също помагат за облекчаване на главоболието. За целта измийте ръцете си със студена вода, така че да изстинат достатъчно и след това разтрийте мускулите в посока центъра на веждите. Повторете процеса няколко пъти.</p> <p>За масаж на ушите измийте ръцете си със студена вода, така че да станат студени, и след това поставете двата показалеца във всеки ушен канал. Нежно масажирайте ушния канал с кръгови движения.</p> <p>За по-тежките пристъпи на мигрена, които са придружени от гадене и повръщане, етеричното масло от мента може да помогне отново. Например, можете да използвате <a href="https://makasa.org/product/aroma-inhalator-komplekt-5-br-primavera" target="_blank" rel="noopener">арома инхалатор</a> като накапете 1 капка мента и вдишвате дълбоко. Етерично масло от лимон или джинджифил също са подходящи.</p> <h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/94014_waldbroschre_2019-2-6203c4416ca69.jpg" class="alignleft" width="554" height="554" />ПИЕНЕТО НА ПОВЕЧЕ ТЕЧНОСТИ СЪЩО ПОМАГА</span></h2> <p>Звучи тривиално, но пиенето на голямо количество от 2 до 3 литра на ден (вода или чай, ако е възможно) може да предотврати мигрена. Защо? Течността помага за промиване на вредните токсини от тялото, ускорява лечебния процес от възпаление и подобрява доставката на хранителни вещества.</p> <h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;">НАМАЛЕТЕ СТРЕСА</span></h2> <p>Когато става въпрос за намаляване на стреса, ароматерапията отново е от голяма полза. Етеричните масла като римска лайка, лавандула и риган са се доказали като ефективни помощни средства за успокоение. Например, инхалация с пара с етерично масло от лавандула и римска лайка, може да омекоти началото на пристъпа.</p> <h3><span style="color: #99cc00;">Рецепта за инхалация против мигрена:</span></h3> <p>В 1 супена лъжица сметана или морска сол добавете 3 капки <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-lavandula" target="_blank" rel="noopener">фина лавандула</a>&nbsp;и&nbsp;1 капка <a href="https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-rimska-layka-bio" target="_blank" rel="noopener">римска лайка.</a>&nbsp;Изсипете полученото в 1 литър гореща, но не вряща вода. С кърпа над главата вдишвайте парите над купата.</p> <p>Йога и медитация също могат да помогнат за намаляване на стреса. Продуктите от серията <a href="https://makasa.org/search?query=Yoga+Flow" target="_blank" rel="noopener">Yoga Flow</a> осигуряват ароматна подкрепа в моменти на напрежение и стрес.</p> <p>Не на последно място, добрият, здравословен сън допринася за спокойствието. Тук препоръчваме серията за добър сън <a href="https://makasa.org/search?query=Sleep&amp;vendors=primavera-life" target="_blank" rel="noopener">Sleep Comfort</a>. Тя предлага безброй възможности за индивидуално приложение, било то като балсам за разтриване на гърдите, за ароматизиране на стая с арома бленд или като спрей за възглавница.</p> <h3><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/sleep-comfort-primavera.jpg" /></span></h3> <h2><span style="color: #99cc00; font-size: 12pt;">МАСАЖИ ЗА ОБЛЕКЧАВАНЕ НА БОЛКАТА</span></h2> <p>Масажите имат положителен ефект върху вегетативната нервна система. Те блокират предаването на сигнали за болка към мозъка, повишават серотониновата активност и стимулират определени серотонинови рецептори. Това може да намали както симптомите, така и честотата на мигренозните пристъпи.</p> <p>По-специално, масажирането на задната част на главата (областта на тила), центъра на челото, между веждите, около ушите и на слепоочията ще помогне за облекчаване на болката. За масажа просто загрейте малко бадемово или сусамово масло и масажирайте посочените зони с кръгови движения. Тук също можете да приложите масаж с масло за успокоение от линията Aroma Care - <a href="https://makasa.org/product/uspokoyavashto-masajno-maslo-aroma-care" target="_blank" rel="noopener">Успокояващо масажно масло Primavera</a>.</p> <h2><span style="font-size: 12pt; color: #99cc00;">ДОРИ ВЕЛИКИТЕ МИСЛИТЕЛИ ГИ БОЛИ ГЛАВА...</span></h2> <p>Макар да е съвсем неусетна утеха за страдащите, но бихме искали да не приключваме тази болезнена тема, без да посочим няколко известни &bdquo;жертви&ldquo; на мигрената. Сред известните личности с мигрена има поразителен брой, които са постигнали изключителни неща: създали са творби или са оформили живота ни днес такъв, какъвто го познаваме. Алберт Айнщайн, Ото фон Бисмарк, Мария Кюри, Вилхелм Буш, Зигмунд Фройд и Толстой.</p> <p>Имайки това предвид, пожелаваме на всички страдащи от мигрена да се възстановят по-бързо.</p> <p></p> <h3><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></span></h3> <p><span style="color: #99cc00;"></span></p> <ul> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/eterichno-maslo-to-chaeno-darvo-prilojeniya-i-polzi">ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО &ndash; ПРИЛОЖЕНИЯ И ПОЛЗИ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/gabichni-infekcii" style="box-sizing: border-box; background-color: transparent; text-decoration: none; outline: 0px; transition: color 0.2s ease 0s, opacity 0.2s ease 0s; outline-offset: -2px;">КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ГЪБИЧНИ ИНФЕКЦИИ ПО КОЖАТА И НОКТИТЕ?</a></span></li> <li><a href="https://makasa.org/article/maslo-za-kosa-s-vaniliya">АРОМАТНО МАСЛО ЗА КОСА С ВАНИЛИЯ</a></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/arganovo-maslo-zlatoto-na-maroko">АРГАНОВО МАСЛО &ndash; ЗЛАТОТО НА МАРОКО</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/article/aromaterapiya-pri-herpes-zoster" style="box-sizing: border-box; background-color: transparent; text-decoration: none; outline: 0px; transition: color 0.2s ease 0s, opacity 0.2s ease 0s; outline-offset: -2px;">АРОМАТЕРАПИЯ ПРИ ХЕРПЕС ЗОСТЕР</a><a href="https://makasa.org/article/eterichni-masla-prilojeniya-i-polzi-v-aromaterapiyata"></a></span><br /><span style="color: #99cc00;"></span></li> </ul> <div class="_sidebar-box-title"> <h3><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <p><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00"></span></strong></span></p> <ul> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></span></li> <li><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></span></li> </ul> <p><a href="https://makasa.org/category/bazovi-masla"><span><span style="color: #999999;"><em><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/banner-email-marketing-carrier-oil-63919af2093e8.jpg" /></em></span></span></a></p> <p><span style="font-size: 8pt; color: #999999;"><em>Информацията в тази статия е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база лечение! Подобно на лекарствата, към етеричните масла трябва да се отнасяме с уважение. Важно е да потърсите професионален съвет и внимателно да следвате инструкциите посочени на опаковката на продуктите, които закупувате.&nbsp;Внимателното следване на инструкциите намалява риска от компрометиране на здравето ви.</em></span></p> <p><span style="font-size: 8pt; color: #999999;"><em>Източник: <a href="https://www.primaveralife.com/wissen/aromapflege/news/aromapflege-fuer-migraene-geplagte">https://www.primaveralife.com/wissen/aromapflege/news/aromapflege-fuer-migraene-geplagte</a></em><br /><em>Снимки: Primavera Life</em></span></p> </div>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки