Тоник за лице

Тоникът за лице има множество предимства – хидратира, освежава, възстановява и балансира кожата, възвръщайки нейното естетсвено pH. Тоникът за лице е задължителен за всички типове кожа, особено за сухата, поради неговите дълбоко хидратиращи свойства. Подходящ е и при лечение на акне, като помага за намаляване на порите, както и за регулиране на отделянето на себум.
 
В нашата ежедневна рутина за грижа за кожата, не трябва да пропускаме една от стъпките за почистване на лицето. Тоникът за лице е незаменима част от този процес. Той е средната стъпка в режима ни за красота: почистване, тонизиране и хидратация.
 

 

Кога можем да използваме тоник за лице?

 

Препоръчваме да използвате тоник за лице два пъти дневно – сутрин и вечер – след почистване на лицето и преди нанасяне на серума или крема. Накратко, винаги го използвайте след почистване на лицето си и преди да приложите друг продукт за грижа за лицето. Така съставките в тоника ще проникнат по-бързо и по-дълбоко в кожата.

 

 

Как да използвате тоник в своята процедура за почистване на лицето?

 

Има няколко начина, по които може да се приложи:

  • С памучен тампон, с който да избършете внимателно цялото си лице.
  • Да напръскайте тоника върху лицето си – препоръчваме тези в удобна срей форма.
  • Нанесете тоника директно върху лицето си с върховете на пръстите, леко потупвайки, докато се абсорбира напълно. След това използвайте обичайните си продукти за почистване и красота.

 

Къде е необходимо да нанесете тоник за лице?

 

Поставете го на лицето, врата, но не забравяйте и деколтето си! Врата и деколтето обикновено се игнорират, но представете си светло, добре обгрижвано лице, придружено от занемарен врат и деколте... определено това не част от добрия външен вид!

 

Видове тоник за лице

 

Видяхме многото необходими ползи, които тониците предоставят за грижа за кожата, но някои са предназначени към конкретни действия повече от други. Различните видове включват:

  • Овлажняващи тоници: Хидратирайт кожата, която има нужда от повече влага.
  • Стимулиращи тоници: Изглаждат, изравняват тена и омекотяват кожата.
  • Матиращи тоници: Помагат за контролирането на излишния себум и минимизират порите.
  • Успокояващи тоници: Подходящи за по-чувствителната кожа, склонна към зачервяване. 

 

Нашите съвети

 

  • Дръжте тоника за лице в хладилник или на по-хладно място. Така ще запазите по-дълго неговите натурални свойства, а допълнителната хладина ще освежи кожата и ще намали зачервяванията.
  • Ако спортувате или участвате в дейности на открито, не забравяйте да вземете своя освежаващ тоник в чантата си. Ще бъдете шокирани от количеството примеси, които се натрупват по кожата ви!
  • Тоник за лице може да бъде и флоралната вода. Богато разнообразие от води можете да намерите в нашия онлайн магазин ТУК.
Филтри
Марки
Цена