Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]

Масло от шафранка, Био 30 мл Wooden spoon

Масло от шафранка 30 мл Wooden spoon

Масло от шафранка, Био 30 мл Wooden spoon

Категория: Базови масла Производител: Wooden Spoon SKU: Условия за доставка
Моля, първо изберете разновидност.
8,95 лв. В наличност
Стара цена:
Спестяваш:
Няма наличност
В наличност


Безплатна доставка при поръчка над 39,99 лв. с куриерска фирма Speedy
Безплатна доставка
при поръчка над 59,99 лв. с куриерска фирма Econt
Време за доставка 1–2 работни дни
Възможност за безплатно връщане, замяна и проверка на пратката

Шафранка, Картам (Carthamus tinctorius) е една от най-старите култури на човечеството. Картамът се смята, че произхожда от Южна Азия и се знае, че се е култивирал в Китай, Индия, Персия и Египет почти от праисторически времена. Сафлоровото масло се извлича от семената на растението шафранка – Carthamus tinctorius (да не се бърка с шафрановият минзухар – Crocus sativus от който се добива подправката шафран). Традиционната култура се използва за оцветяване и ароматизиране на храни; в състава на лекарствата се използва за оцветяването им в червено и жълто. Маслото от картам е чудесен заместител на шафрановото и слънчогледовото масло.

Маслото от шафранка се понася добре от всички типове кожа, бързо се абсорбира и не оставя мазен филм. Ето и четири впечатляващи ползи на маслото от шафранка за кожата:

  1. Чудесен хидратант: Овлажнява в дълбочина сухата и чувствителна кожа. Маслото от шафранка играе ролята на лубрикант, благодарение на мощния си влагозадържащ и влагорегулиращ ефект.
  2. Облекчение на акне: Маслото от шафранка е некомедогенно, което означава, че не запушва порите на кожата. Неговите противовъзпалителни ефекти също могата да бъдат потенциално полезни за лечение на пъпки и белези от акне. Смята се, че при акне в кожата има дефицит на линолова киселина, която е в изобилие в маслото от шафранка.
  3. Изравнява и изсветлява тена на кожата: Изследвания показват, че маслото от шафранка редуцира състояния на хиперпигментация и помага за предотвратяването на пигментни петна.
  4. Подобрява еластичността на кожата и често се препоръчва за облекчение на различни раздразнения на кожата като сухота, белене, лющене.Без химикали, синтетични и петролни деривати. Подбрали сме най-висококачествените студенопресовани базови масла от целия свят за ефективна козметична грижа.

     

  • 100% чисто, органично масло
  • 30 мл в шише с амбър стъкло и пипета

Начин на употреба

  • Ексфолираща маска за лице. Благодарение на антиоксидантните и противовъзпалителни свойства, маслото от шафранка може да се комбинира с други естествени ексфолианти, за да се приготви маска за лице. Тя може да помогне при лечение на акне, белези, пигментация, зачервяванията. Следвайте стъпките: Смесете в купичка мед, овесени ядки и масло от шафранка. Разбъркайте добре. Нанесете сместа върху лицето и я оставете да действа около 15 минути. Внимателно измийте маската от лицето със студена вода, подсушете и нанесете овлажняващ продукт.
  • Масажно масло за тяло.  Смесете 90мл масло от шафранка с 5 капки етерично масло  от Лавандула, 2 капки масло от Лайка и 2 капки масло от Тамян. След масажа, кожата е възвърнала естествения си тен и жизненост.
  • При суха, зряла, уморена кожа, при торбички и тъмни кръгове под очите.  Немазната текстура на шафраново масло го прави отлично овлажняващо средство за кожата на лицето. Две-три капки от сафлоровото масло, нанесени през деня предпазват кожата на лицето от слънцето, а ако се използва вечер преди лягане поддържа кожата хидратирана през нощта.
  • При суха коса, сухи и повредени краища на косата, косопад. Веднъж седмично нанесете малко количество масло върху краищата на косата. Оставете го да престои 30 – 60 минути и измийте косата с вашия шампоан.

Внимание: Преди употреба, направете тест за чувствителност като нанесете няколко капки от маслото върху предмишницата.
Изчакайте от 24 до 48 часа. При отсъствие на кожна реакция като обрив или зачервяване, маслото е безопасно за използване. Съхранявайте на тъмно и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина, и недостъпно за деца

INCI: Carthamus Tinctorius (шафранка) Seed Оil*
*Био сертифицирани съставки

Масло от шафранка, Био 30 мл Wooden spoon

Масло от шафранка, Био 30 мл Wooden spoon

8,95 лв. В наличност
Стара цена:
Спестяваш:
Няма наличност
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки