Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]

Масло от пореч, Био 30 мл Wooden spoon

Масло от пореч 30 мл Wooden spoon

Масло от пореч, Био 30 мл Wooden spoon

Категория: Базови масла Производител: Wooden Spoon SKU: Условия за доставка
Моля, първо изберете разновидност.
12,95 лв. В наличност
Стара цена:
Спестяваш:
Няма наличност
В наличност


Безплатна доставка при поръчка над 39,99 лв. с куриерска фирма Speedy
Безплатна доставка
при поръчка над 59,99 лв. с куриерска фирма Econt
Време за доставка 1–2 работни дни
Възможност за безплатно връщане, замяна и проверка на пратката

Маслото от семена на пореч се добива от растение известно още като ярко синьото звездно цвете, което обаче не е под светлините на прожекторитевъпреки красивите си цветове. Това е така може би защото името му не е толкова благозвучно като някои други масла, като например масло от кукуи, баобаб или мурумуру. Маслото от семена на пореч е едно от най-добрите масла за кожата, особено, ако тя е суха, чувствителна, често раздразнена и сърбяща или склонна към образуване на екзема. Маслото от пореч подпомага дълбокото хидратиране и възстановяване. Има подмладяващ ефект и контролира отделянето на себум. Има омекотяващо и антивъзпалително свойство.

Защо е толкова специално маслото от пореч? Това растение е най-богатият известен източник на изключително важната мастна киселина гама – линоленова киселина (ГЛК). ГЛК има успокояващо и подхранващо действие за кожата и може да възстанови дори силно суха и раздразнена кожа. ГЛК се среща рядко в голяма концентрация, но маслото от поречът е първенец по съдържанието на ГЛК (17-28%). Освен нея, маслото от пореч, съдържа и по-често срещани мастни киселини, като линолова (36%), олеинова (18%) или палмитинова киселина (10%). Маслото от пореч също съдържа макронутриенти, витамини А и С, ниацин, тиамин, витамин В и освен това е богато на протеини, фибри и минерали.

Някои интересни факти за растението пореч:

  • Ценните качества на растението пореч се крият не в листата муа в маслото, което се извлича от семената му. Цветовете от пореч имат вкус на мед, а листата му имат вкус на краставици.
  • От повече от 1500 години се използва за лечебни и кулинарни цели. Поречът е бил наричан билка на радостта. Римляните са правели вино с екстракт от билката за да премахнат стреса и да повдигнат настроението. В Англия се е използвала за лечение на депресия.
  • Маслото от пореч се използва днес най-вече заради неговите противовъзпалителни свойства, вътрешно и външно успокоява възпалителни процеси в тялото, от артрит до екзема.

Кожата ви е суха и чувствителна!?…

Маслото от семена на пореч вероятно е подходящо за вас! То действа успокояващо и подхранващо на кожата. Също така се смята, че има охлаждащ, противовъзпалителен и физиологичен ефект. Изследвания показват, че маслото от пореч е ефективно за намаляване на зачервяването при увредена и раздразнена кожа. Поради тази причина, то често се използва в комбинация със силни ексфолиращи съставки в кремове против акне. Може да звучи странно и озадачително да нанасяте масло върху мазна или склонна към акне кожа, но някои масла са изключително полезни за такъв тип кожа. Използването на масло от пореч осигурява хидратация дори на най-дълбоките слоеве на кожата, което е чудесно за тези, които са със суха, груба кожа или с екзема.

Серуми, съдържащи масло от пореч имат свойството да подобрят текстурата на кожата ви. Освен това ще намали дълбочината на фините бръчки и ще помогне на кожата на лицето да запази влагата си в дълбочина.

 

Начин на употреба

Маслото от пореч може да се добавя към серум против стареене, серум за околоочния контур, както и в смеси за третиране на белези и възстановяване на кожата. Има светложълт цвят и по-тежък аромат. Маслото от пореч задължително трябва да се употребява в комбинация с базови масла. Маслото от пореч е наистина добър избор за:

Чувствителна кожа: Ако сте податливи на зачервяване, възпаление или дори розацея – маслото от пореч помага да поддържате кожата си отпочинала и овлажнена. Също така е добро средство против обостряне на състояния на кожата като екзема и псориазис.

  • При зачервена, сърбяща кожа смесете в буркан от 50 ml 30мл кокос, 10мл масло от пореч, 5мл масло от невен и 5мл масло от шипка. Нанасяйте върху добре почистена кожа един или два пъти дневно.
  • Можете да смесите10мл масло от пореч с 40 мл бадем, жожоба или зехтин. Нанасяйте маслото върху засегнатата област на тънък слой един или два пъти дневно.

Склонна към акне кожа: Това масло е невероятно за мазна кожа, особено за кожа с акне. То е леко и немазно, но това, което е удивително, е високото съдържание на гама-линоленова киселина (ГЛК) благодарение, на която кожата се ребалансира, овлажнява и спомага за регулирането на себума. Много хора с акне, използвайки масла с високо съдържание на ГЛК подобряват състоянието на кожата си!

  • Възстановяване на кожата при белези – Смесете 10мл масло от пореч, 20мл масло от марула и 20мл масло от шипка. Нанасяйте върху засегнатите места няколко пъти дневно.

Зряла / суха кожа: Защитните свойства на маслото от пореч спомагат за подообряване на хидратацията и еластичността на кожата. Оказва благотворно влияние при преждевременно старееща и суха кожа.

  • Вариант 1: Може да смесите масло от пореч с някое друго богато на състав масло (в съотношение 1:4), като например масло от авокадо за допълнително подхранване и овлажняване на кожата.
  • Вариант 2: В бутилка от 50мл смесете 25 мл жожоба, 20 мл шипка, 10 мл пореч, 5 капки тамян, 3 капки роза и 4 капки лавандула.
  • Вариант 3: Смесете в бутилка от 50 мл, 10 мл масло от пореч, 20 мл масло от арган и 20 мл масло от шипка. Втривайте получената вълшебна смес върху почистено лице сутрин и вечер. Резултатът ще ви възхити!

Поради своите омекотяващи и противовъзпалителни свойства маслото от пореч може да се комбинира с други масла в направата на масло за след слънце.

  • В буркан от 50 мл хомогенизирайте 20 мл сусамово масло, 20 мл кокосово масло10мл масло от пореч , 5 капки етерично масло от лавандула и 5 капки етерично масло от лайка.

Внимание: Маслото от пореч е деликатен натурален продукт, но при висока чувствителност на кожата можете да го тествате за потенциални раздразнения на кожата. За целта нанесете 1-2 капки от маслото в свивката на лакътя и изчакайте 12 часа. Ако няма реакции като зачервяване, сърбеж, дразнене или подуване можете да използвате продукта върху кожата на лицето.

INCI: Borago officinalis (Borage) Seed Oil*;
*Био сертифицирани съставки

Масло от пореч, Био 30 мл Wooden spoon

Масло от пореч, Био 30 мл Wooden spoon

12,95 лв. В наличност
Стара цена:
Спестяваш:
Няма наличност
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки