Свържете се с нас! 
0893 770 988
         [email protected]

Етерично Масло от Мирта турска Био, 5 мл Primavera

 Етерично Масло от Мирта турска Био 5 мл Primavera

        

Етерично Масло от Мирта турска Био, 5 мл Primavera

 Етерично Масло от Мирта турска Био 5 мл Primavera

        

Моля, първо изберете разновидност.
19,45 лв. В наличност
Стара цена:
Спестяваш:
Няма наличност
В наличност


Безплатна доставка при поръчка над 39,99 лв. с куриерска фирма Speedy
Безплатна доставка
при поръчка над 59,99 лв. с куриерска фирма Econt
Време за доставка 1–2 работни дни
Възможност за безплатно връщане, замяна и проверка на пратката

Етеричното масло от Мирта Myrtus communis се добива чрез парна дестилация на клоните на растението. Има извисяващ, лек камфоров аромат, който е много приятен при дифузия. Когато се прилага разредено с базово масло локално, свойствата ѝ могат да помогнат за облекчение на дихателни неразположения – кашлица и бронхити. Маслото намира приложение и при настинки, умора, различни инфекциозни процеси.

Миртата е вечнозелен храст, разпространен в средиземноморския регион. Листата и плодовете на мирта са изключително ароматни. В древността се е считала за афродизиак и е била често използвана за украса на булчински корони и букети. Тази традиция си проправя път към Германия, където кралица Виктория я изпозлва в своята украса, и оттагва растението се появява във всички следващи булчински букети на кралските сватби. В гръцката митология, миртата е била свещено растение на богинята Афродита, както и на Деметра – богинята на плодородието. В Средновековието от листа и цветове на мирта се е приготвяла тоалетна вода – така наречената „ангелска вода”, с която благородниците полагали грижи за кожата на ръцете и лицето си.

Днес маслото от мирта намира широко приложение, като съставка към тоалетна вода или лосион за почистване на кожата, тъй като свойствата ѝ спомагат за по-здравия вид на склонна към възпаление кожа. Етеричното масло от мирта е сладко, свежо, зелено и с лек камфоров аромат. Етеричното масло от червена мирта има по-силен камфоров аромат, отколкото етеричното масло от зелена мирта, поради по-високото си съдържание на 1,8 цинеол.

  • Ботаническо име: Myrtus communis
  • Произход: Турция
  • Произвежда се от: Клоните на растението
  • Начин на производство: Парна дестилация
  • Ароматен профил: Свеж, билков
  • Въздействие/ефект на аромата: Витализиращ
  • Нотка: Средна, сърцевина
  • Качество: Органик,  Натурална козметика сертифицирана с NATRUE, веган продукт, не се тества на животни.
  • В козметиката подходящо за/при: Противовъзпалително, успокояващо кожата
 

Приложение

  • Укрепва имуната система, има антибактериално, противогъбично, антивирусно действие, за по-добро успокоява, облекчава болката в мускулите и ставите, облекчава настинки, изтощение и стрес, подходящо при инфекции на уринарния тракт и проблеми с бъбреците.
  • Използвайте за домашна козметика за ароматна грижа на кожата.
  • Препоръчителна доза за разреждане, максимум 1 капка от етеричното масло в 50 мл органично базово масло.

INCI: Myrtus Communis Oil* Org, Citronellol**, Limonene**, Linalool**

* от контролирано биологично земеделие
** естествени компоненти на етеричното масло

Моля, прочетете внимателно инструкциите за употреба и се придържайте към съветите на производителя. Маслото е предназначено само за външна употреба. Избягвайте приложението на етеричини масла директно върху кожата, ако не са неразредени с базово масло. Дръжте далеч от достъпа на деца. Информацията за този продукт е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.

 

 

Етерично Масло от Мирта турска Био, 5 мл Primavera

Етерично Масло от Мирта турска Био, 5 мл Primavera

19,45 лв. В наличност
Стара цена:
Спестяваш:
Няма наличност
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки