Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]

Терапевтични блендове Primavera:

5 ефикасни бленда от 100% чисти, био сертифицирани етерични масла за по-добро здраве и благополучие. Разработени на базата на 35-годишен опит в областта на ароматерапията за вас и вашите индивидуални нужди у дома или когато сте в движение.

Терапевтичните блендове са смеси от натурални, чисти етерични масла, съобразени с често срещани здравословни проблеми в днешно време, като стомашни болки, кожни раздразнения или дисбаланс на целия организъм.

Блендовете на Primavera предлагат подкрепа за физическото и психическото здраве и благополучие. Силните концентрати допълват ароматерапевтичната грижа у дома, като осигуряват практична помощ в различни ситуации. Подходящи са за всички възрасти – от най-малките деца до възрастните.

Всеки терапевтичен бленд е истински мултифункционален продукт и може да се използва индивидуално според ситуацията. Разреждат се задължително в базово масло, флорална вода Primavera или се разтварят в морска сол. Това ги прави много гъвкави, така че да да могат да се адаптират индивидуално към личните ви нужди.


БЛЕНД БЕЛЕЗИ И ОЖУЛВАНИЯ
......................................................................

Терапевтичен бленд с дълбоко възстановяваща грижа за кожата, при белези, след натъртвания или удари.
ВИЖ ПОВЕЧЕ -> 

БЛЕНД УСПОКОЯВАНЕ НА КОЖАТА
......................................................................

Терапевтичен бленд за укрепване на защитната бариера на кожата и съпътстваща грижа. При невродермит, силен сърбеж, люспеста, зачервена, раздразнена кожа.

ВИЖ ПОВЕЧЕ -> 

БЛЕНД СТОМАШНИ СПАЗМИ
......................................................................

Терапевтичен бленд с успокояващи етерични масла за затоплящ масаж на корема, при дискомфорт в коремната област и емоционални болки в стомаха.

ВИЖ ПОВЕЧЕ -> 

БЛЕНД ДУШЕВНО ЗДРАВЕ
......................................................................

Терапевтичен бленд с успокояващи етерични масла за духовна подкрепа, за повече увереност, за повдигане на настроението при трудни, емоционални ситуации в ежедневието.

ВИЖ ПОВЕЧЕ ->

БЛЕНД СИЛЕН ИМУНИТЕТ
......................................................................

Терапевтичен бленд за защита през студения сезон, за подпомагане на защитните сили на организма, например като защитен крем при студедно време.

ВИЖ ПОВЕЧЕ -> 

БЛЕНД БЕЛЕЗИ И ОЖУЛВАНИЯ

Възстановете кожата!

Бленд „Белези и ожулвания“ представлява комбинацията от био етерични масла от безсмъртниче , фина лавандула и лавдан (скална роза). Уникална, синергична смес, подходяща за първа помощ при наранявания, използвана широко в ароматерапията. Този мощен бленд е подходящ за интензивно възстановяваща грижа за кожата, както и за третиране на белези.

ПРЕПОРЪКА ЗА ДОЗИРАНЕ

Прилага се основно локално, като козметичен продукт за ароматна грижа за кожата:

 • Приложение: Разтворете бленда, според дозировката и възрастта, в 50 мл бадемово масло. 
 • Дозировка: Възрастни и юноши от 12 години – максимум 10 капки, разредени в базово масло | Деца от 3 години максимум 5 капки, разредени в базово масло | Деца от 6 месеца, максимум 1 капка, разредена в 50 мл базово масло.
 • Съвет: При остри случаи, е допустимо да нанесете 1 неразредена капка върху чиста кожа, но само на възрастни над 12 години.

РЕЦЕПТИ С БЛЕНД БЕЛЕЗИ И ОЖУЛВАНИЯ

Масло за третиране на кожни белези

Възстановява и подпомага доброто състояние на кожата

Разтворете 6–8 капки от бленда в 30 мл масло от шипка. Нанасяйте 1–2 пъти на ден върху белезите масажирайте нежно засегнатия участък. Никога не насяйте бленда на отворени рани!

За по-добро усвояване и за подпомагане на ефекта, напръскайте кожата предварително с флорална вода от безсмъртниче. За повече удобство, можете да пресипете тази смес в рол-он бутилка и да третирате засегнатите участъци редовно.

Загряващ и отпускащ компрес 

Успокоява и облекчава усещането за опъване на кожата

Разтворете 1-2 капки от терапевтичния бленд в 10 мл масло от жълт кантарион. Разбъркайте добре сместта.

Напоете добре малко парче плат (за предпочитане е да е от естествен материал, като памук), загрейте я леко с помощта на бутилка с гореща вода. Нанесете загрятото парче върху засегнатата област. Покрийте с друга суха кърпа, след което поставете вълнено одеяло. Отпуснете се и се насладете на загряващата топлина.

Рол-он за деца (от 2 години)

Вълшебна пръчица, с която болката изчезва

Разтворете 1 капка от бленда в 10 мл масло от жожоба. Сипете сместта в рол-он бутилка и затворете добре.

Рол-онът може да се нанася само върху затворени рани, при леки болки от падания и натъртвания. Блендът има успокояващ и чисто утешителен ефект. Можете да сложите и собствен етикет, на който задължително напишете датата, на която сте направили сместта. Така лесно ще можете да контролирате срока на годност.

Препоръчително е рол-онът да се използва в рамките на 8 месеца.


БЛЕНД СТОМАШНИ СПАЗМИ

Успокойте стомашните неразположения!

Бленд „Стомашни болки“ комбинира силата на био етерични масла от петитгрейн, семена от кориандър, римска лайка, анасон и майорана. Успокояващата смес е подходяща за облекчение на стомашни болки, разрежда се задължително в базово масло. Намира приложение за загряващ и балансиращ масаж на корема, подходящ за малки и големи.

ПРЕПОРЪКА ЗА ДОЗИРАНЕ

Прилага се основно локално, като козметичен продукт за ароматна грижа за кожата:

 • Приложение: Разтворете бленда, според дозировката и възрастта, в 50 мл бадемово масло или 3 супени лъжици морска сол (за успокояваща вана). 
 • Дозировка: Възрастни и юноши от 12 години – максимум 10 капки, разредени в базово масло | Деца от 3 години максимум 5 капки, разредени в базово масло | Деца от 6 месеца, максимум 1 капка, разредена в 50 мл базово масло.

РЕЦЕПТИ С БЛЕНД СТОМАШНИ СПАЗМИ

Масло за бебешките коремчета

Загряващ масаж при колики и други неразположения. За бебета от 6 месеца.

Разтворете 1 капка от терапевтичния бленд „Стомашни болки“ в 50 мл бадемово масло.

Масажирайте нежно коремчето и краката на бебето със затоплени ръце.

Масаж на корема

Успокояващ масаж след обилно хранене

Разтворете 10 капки от терапевтичния бленд „Стомашни болки“ в 50 мл бадемово масло.

Масажирайте корема и областта на стомаха със затоплени ръце.

При емоционално неразположение в стомаха (силен стрес, притеснение)

Успокояваща грижа за деца от 3 години

Добавете 1-2 капки от терапевтичния бленд „Стомашни спазми“ към 10 мл базово масло – например 1 супена лъжица масло от жълт кантарион и разбъркайте добре.

Напоете добре малко парче плат (за предпочитане е да е от естествен материал, като памук), загрейте я леко с помощта на бутилка с гореща вода. Нанесете топлото парче плат върху корема. Покрийте го с друга суха кърпа, след което поставете отгоре вълнено одеяло. Отпуснете се и се насладете на загряващата топлина.


БЛЕНД СИЛЕН ИМУНИТЕТ

Активирайте защитните сили на организма!

Бленд „Силен имунитет“ комбинира силата на био етерични масла от риган, мащерка тимол, равинсара и портокал. Терапевтичната смес служи за превантивна грижа през студения сезон и за поддържане на собствените защитни сили на организма през цялата година.

ПРЕПОРЪКА ЗА ДОЗИРАНЕ

Прилага се основно локално, като козметичен продукт за ароматна грижа за кожата:

 • Приложение: Разтворете бленда, според дозировката и възрастта, в 50 мл бадемово масло или в 25 мл масло от карите PRIMAVERA. Можете да разтворите и в 3 супени лъжици морска сол (за успокояваща вана). 
 • Дозировка: Възрастни и юноши от 12 години – максимум 10 капки, разредени в базово масло. Блендът е подходящ само за деца над 12 години!

РЕЦЕПТИ С БЛЕНД СИЛЕН ИМУНИТЕТ

Терапевтична вана за крака

Силата на водната процедура, според Терапия на Кнайп. Предпазва от стрес, активира защитните сили на организма.

В стъклен буркан, добавете 10 капки от терапевтичния бленд „Силен имунитет“ към 200 г морска сол, затворете и разклатете добре. За затопляща вана за крака, използвайте 1 супена лъжица от сместта.

Пуплярната Терапия на Кнайп (или термоконстрастна терапия) е свързана с водата, като лечебно сретво. Тя поставая и началото на балнеолечението.

Подходящо време за такъв вид вана за краката е преди лягане. Смесете 1 супена лъжица от терапевтичната солена смес в специална вана за крака или в леген с топла вода. Оптималната температура трябва да е около 33 градуса. Водата не трябва да е вряща, за да не се загубят полезните свойства на маслата. 

Когато прилагате такава терапия, имайте предвид, че и глезените трябва да са покрити с вода. Колкото повече вода покрива краката ви, толкова по-добре. Ако водата изстине, добавете внимателно малко гореща вода, така че водата да не надвишава 40 градуса по Целзий.

Продължителността на ваната за крака не трябва да надвишава 20 минути. След като приключите, подсушете добре стъпалата и краката и ги намажете с подходящо базово масло или друг вид дълбоко хидратиращ крем с натуални подхранващи съставки.

Отпуснете се в легнало положение с повдигнати крака и се насладете на приятната отмала.

Енергиен, подсилващ душ

Активира защитните сили на организма

Добавете до 40 капки от терапевтичния бленд към 200 мл неутрален душ гел без аромат.

Дишайте дълбоко, докато се къпете, за да подсилите защитните сили на организма.

Блендът идеално се съчетава с редовни водни процедури, според Терапия на Кнайп.

Затопляща вана

Превенция на организма при стресови ситуации

В стъклен буркан, добавете 10 капки от терапевтичния бленд „Силен имунитет“ към 200 г морска сол.

Затворете и разклатете добре. За затопляща вана, използвайте 5 супена лъжици от сместта.

Крем за защита при студено време

Защитава кожата през студения сезон

Загрейте бавно на водна баня 25 г масло от карите, докато се разтопи. След това оставете да се охлади леко. Важно е температурата да не надвишава 40 градуса, за да не се загубят терапевтичните свойства с на маслата.

Добавете 10 капки от бленд „Силен имунитет“ и разбъркайте добре. Оставете да се охлади в хладилника, за да се възвърне гладкостта на маслото от карите.

Нанесете крема около носа, по бузите, можете да го изпозлвате и като крем за крака.

След направата на сместа, трябва да се използва в рамките на 6 месеца.


БЛЕНД УСПОКОЯВАНЕ НА КОЖАТА

Подкрепете кожата при раздразнения!

Бленд „Възстановяване на кожата“ комбинира силата на био етерични масла от манука, бял равнец, семена от моркови, ниаули и лавандула,  които успокояват, регенерират и укрепват кожата. Добавен към био базово масло или в морска сол, блендът служи като съпътстваща грижа за всички видове кожни проблеми – сухота, лющене, невродермит, зачервявания или силен сърбеж.

ПРЕПОРЪКА ЗА ДОЗИРАНЕ

Прилага се основно локално, като козметичен продукт за ароматна грижа за кожата:

 • Приложение: Разтворете бленда, според дозировката и възрастта, в 50 мл бадемово масло. Можете да разтворите и в 3 супени лъжици морска сол (за успокояваща вана). 
 • Дозировка: Възрастни и юноши от 12 години – максимум 15 капки, разредени в базово масло | Деца на възраст над 3 години – максимум 5 капки, разредени в базово масло | Деца на възраст над 6 месеца – максимум 1 капка, разредена в базово масло.

РЕЦЕПТИ С БЛЕНД УСПОКОЯВАНЕ НА КОЖАТА

Емулсия при нерводермит

Успокоява кожата при нерводермит

Изсипете 50 мл базово масло от конопено семе в стъклена бутилка от 100 мл (с помпа). Добавете 15 капки от бленд „Въстановяване на кожата“ и 50 мл био розова вода PRIMAVERA. Разклатете сместта добре.

Комбинацията от масло и вода запазва баланса между мазнините и влагата в кожата. Нанасяйте на засегнатите участъци с леки масажни движения. Сместа трябва да се използва в рамките на 6 месеца.

Спрей при сърбящ скалп

При сърбящ, лющещ се скалп

Капнете 15 капки от бленд „Въстановяване на кожата“ в 100 мл лавандулова вода PRIMAVERA. Не смесвайте никога етерични масла в други флорални води. Водата на PRIMAVERA е специално формулирана, за да разтвори етеричните масла.

Разклатете добре преди всяка употреба. Напръскайте върху сърбящите участъци на скалпа. Сместа трябва да се използва в рамките на 6 месеца.


БЛЕНД ДУШЕВНО ЗДРАВЕ

Подкрепете своето душевно здраве!

Бленд „Душевно здраве“ комбинира силата на био етерични масла от лиственица, корен на ангелика и ветивер, с повдигащите настроението бергамот и червен портокал, както и обгръщащите флорални аромати на жасмин и иланг-иланг. Блендът е предназначен за подкрепа при трудни емоциоанлни моменти, за повдигане на настроението, за успокояващи масажи.

ПРЕПОРЪКА ЗА ДОЗИРАНЕ

Прилага се основно локално, като козметичен продукт за ароматна грижа за кожата:

 • Приложение: Разтворете бленда, според дозировката и възрастта, в 50 мл бадемово масло. Можете да разтворите и в 3 супени лъжици морска сол (за успокояваща вана). 
 • Дозировка: Възрастни и юноши от 12 години – максимум 20 капки, разредени в базово масло | Деца на възраст над 3 години – максимум 5 капки, разредени в базово масло | Деца на възраст над 6 месеца – максимум 1 капка, разредена в базово масло.

РЕЦЕПТИ С БЛЕНД ДУШЕВНО ЗДРАВЕ

Масажно масло за активиране на рефлексните зони

Подходящо за масаж на ушите и врата

Смесете 20 капки от бленд „Душевно здраве“ в 50 мл бадемово масло. Разтрийте малко от него между върховете на пръстите си и намажете ушите с него. Масажирайте ушната мида отгоре надолу, като разтривате с лек натиск. Масажирайте от задните части на ушите до тила. Вдъхнете приятния аромат дълбоко и се отпуснете.

Добавка за баня

Потопете се и върнете своите сили

Смесете в чаша от 200 мл, сметана и 20 капки бленд „Душевно здраве“ . Добавете сместа към водата за вана и се къпете около 20 минути. След къпане просто вземете душ, но не се измивайте с душ гел, и подсушете леко кожата. Това позволява на масления филм да образува допълнителен защитен слой. Релаксиращият ефект се засилва, ако след това отделим време да се сгушим в леглото за известно време. 

Спрей с отпускащ ефект

Обгърнете се с аромат и отделете малко време за почивка

Капнете до 20 капки от бленд „Душевно здраве“  в 100 мл вода от портокалов цвят Primavera. Затворете бутилката и разклатете добре преди употреба. Напръскайте няколко лицето и шията и вдишайте дълбоко ароматния спрей.

Помага да си представим истинският образ на растенията, които се съдържат в него. Например образа на лиственицата, която е здраво вкоренена, движи се под напора на вятъра, но всяка година хвърля игличките си, за да израсне отново напролет.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки