Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]

Ароматерапия с Primavera Life

PRIMAVERA произвежда над 300 висококачествени растителни съставки от повече от 44 страни. Над 400 ефективни ароматерапевтични продукти, дистрибутирани в 32 страни, една от която е и България! Централата на PRIMAVERA е един истински рай – с повече от 62 000 хил. ароматни и лечебни растения и 600 различни сорта рози, 5 естествени езера, хотели за различни насекоми, обогатяващи естествената среда, пчелни кошери и басейни на Кнайп (басейни с последователно редуване на топла и студена вода), името казва всичко.
От основаването си през 1986 г. PRIMAVERA предлага активна гама от семинари за отговорно използване на етерични масла. Всяка година се обучават над 7500 клиенти.

ДОБРЕ ДОШЛИ В СВЕТА НА ЧИСТИТЕ АРОМАТИ ОТ ПРИРОДАТА

През последните няколко години, нашата визия, в която създаваме вълнуващ свят от аромати, светлина и радост, се разрасна компания, която се превърна в пионер в органичната ароматерапия и натуралната козметика. През 2021 г. празнувахме нашата 35-годишнина от стъпването на пазара в Германия. Чистите масла, неподправените натурални продукти и дълбокото познание на техните ефекти са в основата на този успех. От самото начало в Primavera следваме ясни принципи: възможно най-високо качество на нашите продукти и най-висока чистота на съставките. Наш приоритет са личните отношения с всички партньори по биологично земеделие от целия свят, както и справедливите предприемачески действия в интерес на хората, природата и околната среда.

В превод PRIMAVERA означава пролет. Ново начало. Невероятните аромати, топлата светлина и жаждата за живот, това са чувствата, които ни обезмат през пролетта. Това искаме и да предадем на всички, които се докосват до нашите 100% натурални продукти.

В тези предизвикателни времена, в които живеем, етеричните масла укрепват душата и тялото ни –  успокояват нервната система, поддържат вътрешния баланс и носят положително настроение и увереност. Потопете се в ароматния свят на PRIMAVERA и изживейте пролетта – през всеки сезон и във всяка фаза от живота ви.

Kurt L. Nübling и Ute Leube, основатели на Primavera Life


Етерични масла, абсолюти и екстракти

100% натуралните етерични масла въздействат на тялото и душата ни, като енергийни пакети и са чисти съкровища. Имат холистично действие, както на физическо, така и на психическо ниво и разкриват многобройните си благоприятни ефекти. Чистотата на етеричните масла е основен приоритет за Primavera – така осигуряват пълния спектър на действие на растението. Скъпоценните капки се получават от цветя, листа, клонки или от цялото растение чрез традиционни методи, като парна дестилация. Често са нужни големи количества растителен материал, които да се използват за производство на само една скъпоценна капка етерично масло.

Извличането на висококачествени етерични масла е голямо изкуство. Съществуват множество фактори, които влияят за постигане на възможно най-добрия резултат. Определящи са времето на прибиране на реколтата, времето на обработка, вида на растителния материал, продължителността на дестилацията, опитът и компетентността на фермерите, дестилаторите, и много други.

Тъй като етеричните масла са силно концентрирани вещества, важно е да ги използвате в правилното количество за безопасна употреба. Знаем, че етеричните масла никога не трябва да се използват неразредени върху кожата. Към всяко масло на Primavera, можете да намерите ясни инструкции за тяхното правилно разреждане, както и съвети за безопасност. Етеричните масла могат да се прилагат локално и дифузно (според препоръките на производителя). Вдишването на етерични масла стимулира особено нашата обонятелната система. Молекулите, които влизат в носната кухина или през устата, преминават към белите дробове, а оттам и към останалите части на тялото. Докато достигнат до мозъка, те влияят на лимбичната система, която е свързана с емоциите, сърдечната честота, кръвното налягане, дишането, паметта, стреса и хормоналния баланс. По този начин етеричните масла могат да имат фин, но все пак холистичен ефект върху тялото.


АРОМА БЛЕНДОВЕ И РОЛ-ОН ГОТОВИ СМЕСИ

Неповторимите арома блендове на Primavera, съчетават в себе си композиции от 100% натурални етерични масла, които ще насърчат общото благосъстояние на тялото ви. С помощта на арома дифузер ароматите се разпространяват във въздуха и така създават приятна атмосфера, която връща доброто настроение у дома или на работа. 100% натуралните етерични масла въздействат благоприятно на тялото и душата ни и са чисти съкровища.

Към всеки бленд можете да откриете ясни инструкции за употреба. Арома блендовете са подходящи за ароматизиране на помещения чрез арома дифузер или чрез пасивна дифузия (камък в опредлена форма, на който се накапва етерично масло). 

Арома блендовете с етерични масла на Primavera, които са специално проектирани да осигурят усещане за комфорт и спокойствие, когато се дифузират. Трябва да се има предвид, че не са подходящи за локално приложение, но можем да се насладим на тяхните невероятни свойства в любимия дифузер у дома. В ароматерапията дифузирането е често използван метод, който насърчава по-позитивно настроение и спокоствие на духа. Този метод е идеален за да се насладим на приятна, отпускаща атмосфера, която намалява стреса, успокоява нервите и облекчава умората.
СЕРИЯ AROMA COMFORT ПРОДУКТИ

Подкрепете здравето си със силата на природата. В продуктите от сериите Aroma Comfort на Primavera са комбинирани 100% чисти и натурални етерични масла, био базови масла и био флорални води. Заедно оформят фини ароматни спрейове, масла за тяло и ароматни масажни смеси с био качество. Продуктите са предназначени да подобрят вашето здраве и благополучие. Благодарение на лечебния им профил, можете да изпитате пълната сила на чудодейните растения в техните формули. Продуктите от сериите Aroma Comfort са готови за локална употреба.


Висококачествени дифузери за дома и офиса

Висококачествените дифузери на Primavera могат да задоволят всякакви изисквания и очаквания. С качеството, с което са изработени, доказано ще ви служат за по-дълъг период от време, без да ви създават главоболия по тяхната поддръжка! Основите им са направени от т.нар. BPA free пластмаса – висококачествен материал, който не съдържа поликарбонатни пластмаси и епоксидни смоли. Това е от съществено значение при употребата на етерични масла.

Дифузер е всяко устройство, което позволява на течността да се изпари, като по този начин създава аромат в помещението. Дифузерите на Primavera се предлагат в няколко различни вида според вашите предпочитания: ултразвукови дифузери, дифузери с вентилаторно разпръскване, дифузер с нежно загряване (термоароматен камък.) Притежават различни функции, предназначени са, както за лична дифузия, така и за големи помещения до 50-60 кв2. В широката гама от продукти на Primavera можете да намерите дифузери подходящи за дома, за колата, за детската стая, за лична дифузия без да пречите на околните, за офиса и по-големи помещения, за СПА салони и др.


ДЕТСКА СЕРИЯ АРОМА ПРОДУКТИ

PRIMAVERA Kids серията е натурален метод за нежна подкрепа на развитието на детето. Всички продукти от линията PRIMAVERA Kids са тествани за безопасност и се основават на растителната сила на 100% чисти, естествени етерични масла.

Малки ароматни герои на PRIMAVERA е линия от продукти предназначени за ароматерапия за деца – два вида рол-он, три вида блендове за дифузер, спрейове за стая, масажни балсами. Имат успокояващо действие, насърчават концентрацията и чувството за безопасност, смелост и самочувствие. Продуктите чудесно могат да бъдат включени в ежедневни ароматни ритуали и са предназначени за деца от 3 до 12 години.

Качеството на PRIMAVERA, гарантира 100% чисти и натурални етерични масла:

  • Истински етерични масла – не са допълнително обработвани, не са модифицирани.
  • Те са автентични – съдържат само маслото от посоченото растение.
  • Те са неподправени – не съдържат изкуствени или синтетични добавки.
  • Те са с един доказан произход – не са разредени с компоненти от
  • други масла.
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки