Дифузери

Употребата на дифузер за етерични масла придобива все по голяма популярност и има защо – ароматерапията става част от ежедневието на все повече домакинства в България. От всички методи, този чрез вдишване, е най-лeсният и приятен, чрез който можем да се насладим на вълшебните свойства на етеричните масла. Нещо повече, дори и да не откриваме магичните лечебни ефекти от избраният дифузер за етерични масла, той ароматизира дома ни възхитително.

 

Красивият дизайн на арома лампите и дифузерите, които предлагаме в био магазин МаКаСа, прекрасно могат да допълнят интериора на всяко помещение или кола. При нас ще можете да немрите подходящият дифузер за кола, спалня, баня, всекидневна, за всяка стая Във вашия дом или офис.

 

 

Какво представлява дифузера за етерични масла?

 

Това е устройство, което разпръсква етерични масла във въздуха и може да се използва, като допълнение на уюта във вашия дом.

 

 

Как се работи с дифузер за етерични масла?

 

Устройството работи в съответствие с различни дифузионни процеси:

 

 

Ултразвуков дифузер за етерични масла

 

Ултразвуковите дифузери за етерични масла разчитат на така наречената „студена“ система. Те трансформират етеричните масла в лека мъгла, благодарение на приятния бриз от студен въздух. След това маслата се трансформират във фини капчици, които се разпръскват във въздуха.

 
Топлинен дифузер за етерични масла

 

Елегантните дифузери за ароматерапия със загряване, използват източник на топлина поставен под резервоара, съдържащ етеричните масла. Пламъкът (свещта) загрява маслата и по този начин засилва дифузията им. Можете също така да намерите модели, предлагащи по-нежна топлина, осигурявана от електрически ток.

 

Вентилационен дифузер за етерични масла

 

Вентилационните дифузери работят чрез система за студен въздух, подобна на работещ вентилатор. По този начин леката вентилация позволява етеричните масла да се разпространяват във въздуха, тъй като те се задвижват от повече или по-малко силен и разпръснат въздушен поток.

 

 

 

Въпросът, който всеки си задава е – кой от всички изброени да изберем?

 

Когато избирате Вашия дифузер за етерични масла, Ви съветваме да вземете предвид следните критерии:

 

 

Процесът на дифузия

 

Дифузeрите за етерични масла, които използват студена система (пулверизиране, вентилация), имат предимството да не променят качеството на етеричните масла, чиито състав остава непроменен по време на процеса на дифузиране. Дифузерите със загряване са безшумни и внасят допълнителен уют, но при силно загряване маслата могат да загубят своите полезни свойства. Ултразвуковите дифузери и особено тези, които използват пулверизиращи процеси, понякога издават съвсем лек недразнещ звук, а други при не толкова силна дифузия, могат да намокрят и плоскостта, на която са поставени.

Важно е да се има предвид и температурата, на която се нагряват маслата. За разлика от дифузерите, които загряват маслата с пламък, тези с електричество контролират топлината, което е изключително важно за запазване на ароматерапевтичните им свойства – такъв например е термоароматният дифузер Simply Silent.

 

 

Областта на покритие на всеки дифузер за етерични масла

 

Площта, която покриват е вторият най-важен критерий, който трябва да се има предвид. Всъщност точно този параметър оказва влияние върху цената и размера му – по-малките дифузери са предназначени за по-малка площ. Ултразвуковите дифузери са походящи за по-големи помещения в дома или офиса. Важен фактор за покритие на определена площ е и силата на изпарение, като при по-високия клас ултразвукови дифузери, като Feel Happy на Primavera, има възможност за настройване на силата на различни степени.

 

 

Видът на избания дифузер (презареждащ се, преносим)

 

Някои дифузери се предлагат в компактен и преносим формат, който ви позволява да ги пренасяте лесно със себе си (по време на пътуване, в офиса и т.н.). Те са практични и на достъпна цена, но покриват по-малка площ. Предимството им е липсата на кабел – дифузерите с батерии, могат да се местят из стаята, без да е необходимо да имате електрически контакт наблизо, такъв е Aroma Stream to Go.

 

 

Дизайнът на дифузерът (материали, форма)

 

Има много различни дифузери, които се предлагат от различни материали: керамика, стъкло, пластмаса и др. Изборът им по същество е въпрос на вкус. Пластмасовите дифузери, които предлагаме в магазин МаКаСа са направени от BPA free – висококачествен материал, които не съдържа поликарбонатни пластмаси и епоксидни смоли. Това е от съществено значение при употребата на етерични масла. Препоръчваме ви да изберете модел, който ще ограничи замърсяването на дифузера и ще увеличи неговия живот. Съществуват модели, които са направени, така че при продължително ползване, се блокира пространството (дифузионни диск), предназначено за дифузия на маслата. В магазин МаКаСа сме подбрали моделите, които предлагаме, според материалите, цената и качеството.

 

 

Ползи от използването на дифузер за етерични масла
 

 

Дифузерът подпомага добрия сън

 

Дифузерът стимулира активността на невротрансмитерите в мозъка и освобождава хормоните, серотонина и допамина, което води до спокоен и по-дълбок сън. Масла за добър сън включват бергамот, сандалово дърво и лавандула.

 

 

 

Арома Дифузерът подобрява общото състояние, здравето и дихателните пътища

 

Вдишването на етерични масла, може да облекчи дихателните пътища, да стимулира имунната система и да помогне при неразположението от настинкато и кашлицата.

Масла за респираторно здраве са например: равинтсара, игли от бяла ела, хималайски кедър, каепут, лимон, лавандула, чаено дърво и евкалипт и други. Разгледайте разнообразието ни от качествени етерични масла.

 

Дифузерът отстранява неприятана миризма в помещенията

 

Лесно можете да ароматизирате стаята вкъщи или в тази в офиса, чрез дифузиране на етерични масла с цитрусово или по-тревисто ухание.

 

 

Дифузерът за етерични масла повдига настроението

 

Вдишването на ароамт от етерични масла, често влияе благоприятно на общото настроение.  Жасминът, Индришето, Мей Чанг или бергамотът са чудесни примери за това.

 

 

Дифузерът за етерични масла намалява стреса и тревожността

 

Масла като лавандула, нероли и лайка намаляват тревожността и спомагат за спокойствието на тялото и ума.

 

 

Арома Дифузерът облекчава болката

Предлагаме няколко бленда, които могат да облекчат болка и общо нерзположение – главоболие, болки в синусите, в ставите или болка, причинена от претоварване на мускулите.

 

 

Филтри
Марки
Вид Дифузия
Предназначение
Произведено в:
Цена
Подреди по
Подреди по