Жожоба (Simmondsia chinensis) 50/100 мл Alteya Organics

12,70 лв.
  • Марка: Alteya Organics
  • Кат. номер: 2163

Жожоба е силно разклонен вечно зелен храст, растящ в пустините. Маслото от жожоба днес е много използвано в козмететиката. То е уникално и няма равно на себе си по химичен състав в растителния свят.

Използва се от хилядолетия. Невероятнеите свойства на маслото от жожоба са били високо ценени още от древните египтяни. Жожоба не е точно „масло“ като другите, а представлява течен восък, получен по метода на студеното пресоване от вид орехи, виреещи в Аризона, Калифорния, Мексико и Тибет.

Свойствата на маслото от жожоба са обусловени от влизащите в състава му аминокиселини – протеин, който напомня колаген и е восъкообразно вещество.

СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Полезни връзки
СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Приложение и съхранение:

 

Ценността на маслото от жожоба е и в това, че то е много устойчиво на окисляване (гранясване) и е много подходящо за технологията на производство на козметични средства. Използва се като базисно масло за масаж на кожата на лицето и тялото, като попива много добре в дълбочина и по този начин подобрява кръво/лимфообращението, подхранва и регенерира. Подпомага синтеза на кожния колаген. Съдържа естери на ненаситени мастни киселини и миристиновата киселина (противовъзпалителен ефект). Маслото от жожоба е много подходящо при мазна кожа, защото се нанася лесно, абсорбира се бързо и не предизвиква свръхомазняване. Оставя приятно усещане и “запечатва” влагата в кожата за по-дълго време.

Не по-малко ефикасно е маслото от жожоба при грижи за косата. Съдържащият се в него восък обгръща, защитава и обновява косъма, помага при чуплива коса и й придава естествен блясък и сила. Намира приложение и в подхранващи маски за коса.

Маслото от жожоба наистина може да бъде наречено универсално козметично средство. То е подходящо за грижи за кожата от различен тип, за профилактика на бръчките около очите, за лечение на обриви, пъпки и малки травми.

Препоръчва се и на мъжете за след бръснене.

Освен че помага при лечението на устните, изпръхнали от силен вятър, маслото може да се използва и за намазването на загрубели участъци от кожата – например в областта на лактите и петите.

 

  • Произход: Израел
  • Само за външна употреба.
  • Съхранение при температура от 15°C до 25°C .
  • Да не се излага на пряка слънчева светлина или в близост до топлинни източници.
  • Да не се употребява при алергия към някоя от съставките !
  • Преди употреба да се направи тест за чувствителност !
  • При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта !
  • Да се съхранява на недостъпни за деца места 

Да не се използва от хора с индивидуална непоносимост към маслото. Да не се приема вътрешно. В маслото от жожоба има ерукова киселинана, която при поглъщане може да създаде сериозни сърдечни проблеми. 

 

Състав:

 

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil*
*Био Сертифицирани съставки