ЗОДИИ И ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

ЗОДИИ И ЕТЕРИЧНИ МАСЛА
20 септември 2021

Дали изборът ни на етерични масла за ароматерапия у дома, може да бъде повлиян от нашата зодия? Не, нямаме предвид това, а дали ароматите имат общо с нашата космическа карта.

 

Връзката между етеричните масла и зодиакалните знаци не е нещо ново. В миналото природните науки и космоса са била много ясно свързани, а билкарите са били и астролози, като са приписвали на всяка лечебна билка управляваща планета. Растенията също имат своя енергия, която вибрира в нас, затова и ароматерапията е толкова лична и индивидуална за всеки.

 

Днес по-новото поколение професионални ароматерапевти обединяват тези две древни изкуства, за да подберат етерични масла, които подхождат на астрологичната карта на всеки отделен човек. Изучаването на астрологията е сложно занимание и изисква талант и усет, които не всеки от нас притежават. Може да се каже, че всеки зодиакален знак представлява различен подход към живота и притежава свои собствени черти, силни и слаби страни.

Определен от деня на раждането ни, слънчевият ни знак представлява нашата идентичност и е това, което показваме на света около вас. 

 

В тази статия предлагаме един любопитен подход към ароматерапията, която съчетава и зодиакалните знаци, според елементите на земята. Ще научите не само основните черти на вашия зодиак, но и кои етерични масла или смеси ви подхождат най-добре и как ви помагат да преминете през трудните ситуации в живота. 

ВЪЗДУХ

 

zodiac-0009Водолей (20 януари – 18 февруари)

Понякога Водолеите могат да бъдат етикетирани, като „изгнаници“, но това не означава непременно, че са самотници. Този въздушен знак притежава черти на безстрашие, напълно независими и интелектуални. Водолетите понякога могат да бъдат срамежливи и тихи, но могат да бъдат и енергични, и бурни, което демонстрира необходимия баланс, който Водолеят се стреми да постигне. 

Управляващата планета е Уран, която дава на хората, родени във Водолей, способността бързо и лесно да се трансформират, правейки ги интелигентни мислители и хуманитаристи. За тези свободни мислители един от най-големите проблеми е да се чувстват ограничени. Нормалността може да им се стори скучна, така че ако нещата изглеждат твърде обикновени, ще загубите интереса им.

Всички родени под знака на Водолей, могат да се заредят с енергия след дълъг работен ден с помощта на етерично масло от грейпфрут. Той ще подобри настроението ви и ще намали умствената умора. Неговият ярък, сладък цитрусов аромат е чудесен за дифузиране, когато имате нужда да се заредите с енергия. Тъй като водолеите са трудолюбиви и интелигентни мислители други етерични масла, като мента и черен пипер могат да помогнат за стимулиране на сетивата и да ги държат нащрек по време на големи проекти.

 

zodiac-0011Близнаци (21 май - 20 юни)

Близнаците имат две страни и има вероятност да не знаете коя ще срещнете. Разнообразието идва естествено за тях, тъй като им е удобно да бъдат едновременно интровертни и екстровертни. В една минута те могат да бъдат социални пеперуди, а в следващата да станат сериозни и вглъбени. 

Близнаците обикновено са игриви личности и често се озовават в жонглиране между хобита, кариера и общуване. Притежават интелигентност, често са и много аналитични. Поради това Близнаците са склонни да преразглеждат ситуациите и емоциите си. Те преосмислят нещата, което след това ги кара да бъдат нерешителни.

Едно нещо, което Близнаците няма да се наложи да обмислят е какво етерично масло би било полезно за тях. Масла като сладък майоран и мащерка могат да помогнат за облекчаване на напрегнатите мускули в областта на шията и раменете, породени от стресови ситуации. Бергамотът също може да помогне за облекчаване на тревожността и да повдигне настроението, което ще помогне на Близнаците да останат нащрек, с ясен и бистър ум.

 

 

 

zodiac-0010Везни (23 септември - 22 октомври)

Винаги търсещи мир, Везните са в основата на баланса и симетрията. Те обичат да възвръщат спокойствието между другите и търсят компромиси, а не конфронтация. При партньорствата е важно да имат някой, който да ги отразява. Освен това те ценят дълбоко съпричастността и са възприемчиви към емоциите на хората. Везните са изключително замислени и са готови да направят всичко възможно за другите. Те обаче понякога могат да бъдат твърде обгърнати в чувствата на хората и да позволят на другите да вземат решения вместо тях. Това ги прави лесно манипулируеми.

Балансът е в основата на всичко, което правят Везните, така че няма друга смес, която да помогне, освен арома бленд „В хармония“ на Primavera. Той придава нежен и сладък, но същевременно топъл аромат в помещението, като същевременно помага на Везните да поддържат емоционален баланс. Когато Везните започнат да се обгръщат в емоциите на другите, тази смес може да им помогне да запазят спокойствие и контрол. За Везните, които са съпричастни към хората около тях абсолю от жасмин ще балансира емоциите, като същевременно успокоява енергията в тези ситуации.

 

 

ОГЪН

 

zodiac-0005Овен (21 март - 19 април)

Родените под този огнен са независими лидери, които поемат отговорност и имат естествен предприемачески дух. Обичат да се хвърлят смело в нови идеи с главата напред.Символът на знака овен, пасва идеално на тяхната амбициозна личност, тъй като обикновено те са тези, които правят първата стъпка. Често се хвърлят с нетърпение в проекти, което ги прави импулсивни и нетърпеливи. Това може да ги накара да загубят контрол над емоциите си и трудно да се ориентират.

Обичта на Овните към новите проекти често им докарва стрес и главоболие. Нероли или лавандула могат да помогнат за успокояване на ума след дълъг, стресиращ ден, както и да успокоят всички болезнени главоболия. Тъй като Овните са малко нетърпеливи, това може да ги накара да загубят контрол над емоциите си. 

Арома бленд спокойствие Primavera е чудесен за успокояване на подобни емоции. Може да спомогне за създаване на успокояваща атмосфера, когато се чувствате възбудени.

 

zodiac-0006Лъв (23 юли - 22 август)

Като истински водачи на глутницата Лъвовете нямат проблем да поемат отговорност. Тяхната увереност и амбиция съвсем естествено ги карат да поемат задачи и проекти с лекота. Лъвовете ръководят от сърце, действията им са естествени и без усилие. Те са завладяващи, харизматични личности, но понякога тези черти могат да изглеждат малко прекомерни. Като огнен знак, Лъвът обича индивиди влюбени в живота, защото се стреми да го изживее пълноценно. За да защитят уязвимостите си, ще поставят защитна стена, тъй като не обичат да показват признаци на слабост, а се стремят да бъдат възприемани, като силни и смели хора.

Благодарение на уверената и завладяващата си личност, Лъвовете са склонни да излъчват силна енергия. За да поддържат тази енергия, се препоръчва етерично масло от червен портокал – то помага за поддържане на енергията и положителното настроение при работата или при ежедневните задачи. Тъй като са огнен знак, Лъвовете се нуждаят и от нещо с подправки. Използвайте етерични масла от канела или мента, за да стимулирате сетивата и да подобрите концентрацията. 

 

zodiac-0001Стрелец (22 ноември - 21 декември)

Олицетворявайки термина „страст към пътешествия“, Стрелецът винаги е готов за приключения. Родените под този знак са широко скроени и постоянно търсят смисъла на живота. Те са екстровертни, ентусиазирани и канят промяната в живота си, тъй като вярват, че това им помага да израснат и да се трансформират в това, което трябва да бъдат. Стрелците жадуват да пътуват и трябва да се чувстват така, сякаш винаги са в контакт със света, за да изпитат нови усещания. Това ги прави едни от най-любопитните души. Те ценят свободата, физически и емоционално. Ако някой се опита да им я отнеме те ще направят всичко по силите си, за да си я върнат.

За един Стрелец, който търси приключенията и пътуванията, блендът от етерични масла за пътуване е това, от което има нужда. Той ще ги поддържа заредени с енергия, а пътуванията ще бъдат леки и приятни. Стрелците са ентусиазирани пътешественици и се нуждаят от етерично масло, което може да помогне допълнително да насърчи тяхната смелост и енергичност да изследват света с отворен ум. Чаеното дърво може да помогне в това, като същевременно подпомага укрепването на имунната система.

 

 

ВОДА

 

zodiac-0003Риби (19 февруари - 20 март)

Рибите са последното съзвездие на зодиака, затова мнозина казват, че приема всички уроци, добри и лоши, които другите знаци са научили. Това прави Рибите интуитивни и сензитивни към много чувства и емоции.  Родените под знака на Риби е много лесно да усетят преживяванията на други хора, което ги прави изключително състрадателни. Поведението им може бързо да се промени според това кой е около тях. 

Рибите притежават и други черти, като креативност и добър вкус към изкуствата, дружелюбност и огромната щедрост. Те също така лесно прощават чуждите прегрешения, което качество някои може да възприемат и като знак за прекалена наивност. Понякога Рибите могат да се чувстват уязвими и да се страхуват, че хората не винаги могат да ги разберат.

В моменти, когато Рибите се чувстват уязвими или уплашени, маслото от палмароза може да помогне за облекчаване на емоции, като нервно напрежение или тревожност. Етеричното масло ще помогне за облекчаване на чувствата породени от съмнение и ще повиши самочувствието и увереността им. рибите имат нужда понякога от заземяване, затова ветиверът е чудесно етерично масло, което ще ги накара да стъпят здраво на земята. Етеричното масло от ветивер може да помогне за успокояване на ума, ао са били подложени на силните емоции и чувства на околните. Той помага за насърчаване на спокойсвтието и баланса на съзнанието.

 

zodiac-0004Рак (21 юни - 22 юли)

В унисон с емоциите си. Раците са известни със своята чувствителност и съчувствие към другите. Те са щедри и обикновено са едни от първите, които подават ръка за помощ. Този воден знак обикновено се грижи и защитава хората, които обича, и остава лоялен до самия край. Често мислят първо със сърцето си и не се страхуват да позволят на емоциите да ги водят. Поради това са склонни да бъдат прекалено чувствителни, когато някой ги критикува. Ако се случи Раците да попаднат в нова среда, често стават по-сдържани и затворени.

Не позволявайте на емоциите да ви завладеят, Раци! Има няколко етерични масла, които могат да помогнат. Първо етеричното масло от лимон има чудесен повдигащ и ярък аромат, заради който не случайно го наричат маслото на „щастието“. Лимонът може да помогне за повишаване на настроението, особено когато сте изправени пред тъга, носталгия или нервно напрежение. Също така, маслото от пачули може да помогне за успокояване на Раците, когато са подложени под силен стрес. 

 

 

 

zodiac-0002Скорпион (23 октомври - 21 ноември)

Страстен, категоричен, решителен – тези думи напълно пасват на Скорпиона. Хората родени в Скорпион, са най-забележителни с това, че са напълно наясно с всяка ситуация и заобикалящата ги среда. Когато бъде поставен в сложна ситуация този воден знак разчита до най-вече на ясните и категорични факти. Без никакво притеснение можете да доверите на Скорпиона най-съкровенните си тайни. Той ще ги запази до гроб. 

Скорпионите създават впечатление, че излъчват хладно и спокойно поведение, но дълбоко в себе си понякога се страхуват и са уязвими. Те самите не могат толкова лесно да се доверят на другите, често заради изпитания в миналото си. Вярват, че уязвимостта дава на другите силата да се възползват от тях, което от своя страна кара Скорпиона да бъде винаги нащрек.

Скорпионите са емоционални, интензивни и малко „пикантни“ в отношенията си с другите. Да укроти тази дива страна на Скорпионите може етеричното масло от гераниум. То помага за балансиране на ума по време на по-силна възбуда. Неговият мек, цветен аромат може да закръгли острите ръбове на Скорпиона. Смелостта и лоялността на Скорпионите ги правят страхотни лидери, а всеки истински лидер се нуждае да остане съсредоточен и балансиран. Арома бленд Концентрация на Primavera е съставен от масла, които са едновременно енергизиращи и стимулиращи, помага за повишаване на фокуса.

 


ЗЕМЯ

 

zodiac-0000Телец (20 април - 20 май)

Телецът е въплъщение на спокойствието и са истински търпеливи към околните. Като земен знак имат способността да гледат на нещата практически и реалистично. Телецът е най-обоснованият и логичен от групата зодиакални знаци. Когато са натоварени със задачи или различни проекти, колкото и да са трудни, остават ангажирани до края с тяхното изпълнение. Поради това са отлични дългосрочни приятели, партньори или служители. Телците са изключително лоялни хора. При внезапни промени, Телецът може да се бори повече от другите. Подобно на техния символ, могат да бъдат упорити, инатливи и борбени.

Предвид  ангажирания характер на Телците, маслото от розмарин може да им даде така желаната бдителност и умствен фокус. Това етерично масло ще помогне да изпълнят задачите си до самия край, като същевременно запази енергията им.

Етеричното масло от бял равнец може да им помогне за баланс и стабилност при преминаване през големи промени, а маслото от иланг иланг да намали тревогата и да успокои ума от натрапчивите мисли.

 

zodiac-0008Дева (23 август - 22 септември)

Обръщаш ли внимание и на най-малкия детайл, значи си зодия Дева. Девите са силни личности, които имат методичен начин на мислене. Те са много практични, добре организирани и забелязват всеки един детайл. Поради това понякога могат да се вглъбят в мислите си прекалено и да ги завземе тревога за дребни и незначителни детайли. Дори когато нещата се объркват, Девите са уверени за пътя си към постигане на целите. Това ги прави щастливи, особено когато са полезни и продуктивни. Обичат да допринасят за нещо, което е по-голямо от тях самите, това подхранва допълнително самочувствието им.

Няма нужда да се притеснявате, Деви! Имаме няколко етерични масла, които да помогнат на вашето трескаво съзнание. Когато умът на Девата стане претоварен и преуморен, етеричното масло от евкалипт може да помогне за повторно активиране и стимулиране на ума. В края на дългия ден можете да се освободите от тревогите и стреса, като дифузирате етерични масла, като кедър. Това масло ще ви бъде полезно да успокоите силните си емоции, породени от прекаленото премисляне на ситуациите. Тъй като Девите са перфекционисти, етерично масло от маточина може да помогне за успокояване на претоварените чувства и нерви, породени от работа или ежедневни задачи.

 

zodiac-0007Козирог (22 декември - 19 януари)

Отговорни, практични и дисциплинирани, Козирозите имат всичко. Тези земни знаци са сериозни по природа и притежават изключителен самоконтрол. Придържат се към правилата и се стремят към личния си морален компас. Лидери по душа, изключителни работохолици, които се придържат към целите си, като същевременно могат да управляват много хора. Въпреки че са отлични в направленията, понякога могат да бъдат по-фокусирани върху заложените планове или утвърдените правила, вместо да обмислят екипа, който работи за тях. Това често ги прави дистанцирани и студени. Козирозите се съпротивляват и недоволстват най-много, когато поставят под въпрос собствения им авторитет. Те са целеустремени, когато са на висока позиция, но са склонни да се чувстват малко загубени и и извън контрол, когато се наложи да работят за някой друг.

Няма гаранция, че рутината на Козирозите може да се обърка, независимо колко  амбициозни и самодисциплинирани са те. Когато това се случи, Козирозите са едни от първите, които изпитват безпокойство, че нещата не вървят по план. Етеричното масло от семена на кориандър може да помогнат за успокояване на изтощените нерви, като същевременно поддържа умствения фокус. Маслото помага за успокояване на тревожните мисли и да повиши настроението ви по време на стресови моменти. Ако искате да успокоите непокорните си емоции, дифузирайте масло от римска лайка и се отпуснете. 

Поемете дълбоко въздух Козирози, насладете се на приятния аромат!
Могат ли етеричните масла да помогнат и да направят прехода към училищните занимания възможно най-плавен за вашето дете?

прочети още

Колко безопасни са етеричните масла за нашите домашни любимци и как им въздействат

прочети още

Непознатото красиво растение лавдан, известно още като скална роза и неговите полезни свойства

прочети още

Всичко, което трябва да знаем за пасивната дифузия и къде да я прилагаме

прочети още

Могат ли да ни помогнат етеричните масла при ухапвания от насекоми? Кои са най-подходящи

прочети още

Изключително хидратиращо, овлажняващо и обновяващо течно злато за нашата кожа и коса.

прочети още

Полезни свойства, ползи за здравето и употреба на екзотичното абсолю от горска теменуга.

прочети още

Полезни съвети за употреба и рецепти с алое вера за красива кожа, които можем да направим и удома.

прочети още

Кои етерични масла можете да използвате върху раната си и как да ги приложите? Какво е действието им и как можете да ги комбинирате за най-добър ефект? 

прочети още

Полезни съвети, употреба и предимства на завладяващия аромат на абсолю от жасмин в ароматерапията.

прочети още

Изненадващи ползи за тялото и ума и интересни факти за етеричното масло от ветивер

прочети още

Полезен натурален овлажнител, богат на витамини C и Е, който подсилва естественото хидратиране – за по-здрави кожа и коса.

прочети още

Ръководство за минералните слънцезащитни продукти, на които може да се доверите. Защо е важна слънцезащитата да бъде безопасна не само за нас, но и за природата.

прочети още

Какво е абсолю (абсолют), как можем да го прилагаме у дома и какви са предимствата му пред етеричните масла. Полезни съвети в света на магичните аромати!

прочети още

Етерични масла PRIMAVERA със свежо и иглолистно ухание, които влияят благотворно не само на тялото, но и на душата ни.

прочети още

Какво е нужно да знаем за флоралните води и как да ги прилагаме

прочети още

Етерични масла и арома продукти, които се извличат внимателно и се обработват в хармония с природата.

прочети още

Представяме ви компаниите, с които работим успешно вече две години! Започваме с ИКАРОВ и техният 30-годишен юбилей.

прочети още

Няколко лесни и бързи трика за красота с натурални масла, с които можете да развихрите своята креативност

прочети още

Общи насоки при употреба на етерични масла на деца и как да ги използваме безопасно

прочети още

Meloncello е блогът на био магазин МаКаСа, където ще споделяме интересни и полезни неща за един по-природoсъобразен живот.

прочети още

Как да изберем висококачествен дифузер за нашия дом или офис? Наръчник за начинаещи.

прочети още

Силният антиоксидант, който помага срещу свободните радикали. Имуностимулантът с мощен противовъзпалителен ефект

прочети още

Как да си направим бленд или синергия? Наръчник за смесване на етеричните масла и тяхната класификация.

прочети още

Да разкажем за популярния аналгетик, който облекчава болка, като главоболие, мускулни болки и различни възпаления и същевремнно има ободряващ енергизиращ аромат.

прочети още

Превърнете студените зимните дни в най-прекрасните празнични моменти с нашите предложения за Коледни аромати!

прочети още

Един от най-популярните аналгетици и антисептици, масло с изключителни противовъзпалителни свойства.

прочети още

Всички обичаме етеричните масла и ароматерапията, но знаем ли, как правилно да съхраняваме своята ароматерапевтична колекция?

прочети още

В тази статия ще разгледаме няколко от най-популярните видове евкалиптови масла, който можете да намерите и в био магазин МаКаСа.

прочети още

Кои масла да използваме и как да си направим първите рецепти за домашни почистващи препарати с етерични масла.

прочети още

Древните гърци и римляни, смятали боровата смола за едно от най-добрите средства за лечение на простудни заболявания.

прочети още

Едно от най-често използваните етерични масла, което разполага със страхотни лечебни качества. Има антибактериално действие с широк спектър на действие.

прочети още

7 етерични масла, с които можем да подсилим имуната ситема. Рецепти за домашни блендове в арома дифузери за здравословен начин на живот!

прочети още

Най-обичаното и популярно етерично масло в ароматерапията, с неповторимо ухание, което има хиляди приложения.

прочети още

За полезните свойства на чистото нерафинирано кокосво масло, богато на антиоксиданти, които я предпазват от свободните радикали, които нарушават нейната еластичност.

прочети още

Кратък наръчник за правилно и безопасно прилагане на ароматерапия с етерични масла в домашни условия

прочети още

Какво е базово/растително масло? Кое масло е подходящо за различните типове кожа?

прочети още

Насоки за безопасност, които трябва да следваме, когато употребяваме етерични масла и продукти, получени от тях.

прочети още

Съвременната ароматерапия въвежда термини, които не винаги са разбираеми от всеки арома любител. В тази статия ще се опитаме кратко да обясним някой от тях.

прочети още

Допълнение към вашата арома колекция, освобождава от излишно натрупаните течности в организма.

прочети още

Етерични масла, които не са толкова популярни, но заслужават нашето внимание.

прочети още

Чудодейното етерично масло и неговите невероятни качества.

прочети още

Да запазим младежкия си вид с натурална козметика за лице

прочети още

Невероятните свойства на маточината, ценена още от древността.

прочети още

Лесно приложими рецепти с етерични масла за бързо облекчение на болезнена и чувствителна кожа.

прочети още

Как ефикасно да предотвратим появата на портокалова кожа

прочети още

Многобройните полезни свойства на безсмъртничето в ароматерапията.

прочети още

Поглезете кожата на тялото си с най-ароматните продукти за тяло на МаКаСа

прочети още

Етерични цитрусови масла и тяхното приложение у дома, в дифузер или за домашна козметика

прочети още

Няколко полезни рецепти и блендове за приготвяне на домашен репелент против насекоми.

прочети още

За добре поддържана и подстригана брадата в домашни условия

прочети още

Малко за шампоаните или защо да използваме продукти с чисти съставки

прочети още

Полезни съвети за подрханване и озаряване на кожата през пролетта

прочети още

Мъже, брадата винаги ще е на мода! В тази статия ще ви разкажем за всичко, което ще е необходимо за брадата Ви.

прочети още

Рецепти за натурален дезинфекциращ спрей с етерични масла

прочети още