За нас – MaKaSa – Bio, Natural & Organic cosmetics

За нас – MaKaSa – Bio, Natural & Organic cosmetics
Здравейте и добре дошли в магазин МаКаСа!МаКаСа е магазин за всеки, който обича натуралната и органична козметика, ароматерапията и начина на живот, който ни връща към естествените ритми в природата.

 

Магазин за всеки влюбен в ароматерапията, етеричните и базови масла. За всеки, който сега навлиза в този богат ароматен и вълшебен свят. 

 

Магазин за всеки, който иска да си почине от конвенционалната козметика.

 

Магазин за семейството ти, магазин който да покажеш на приятелите си, магазин където да заведеш родителите си и децата си, мястото, където намираш винаги подарък, магазинът, където ще те посрещнат винаги с усмивка.

 

За нас чистите и натурални съставки са най-доброто, което можете да подарите на тялото си – за енергия, красота и вдъхновение. 

Как се роди идеята за магазин МаКаСа?

 

 

Като всички работили в мелачката на големите компании и ние напуснахме кариерите си, като служители в такива корпорации, за да открием собствен бизнес. И то с голяма доза ентусиазъм. Това беше много важна стъпка в живота ни. Бяхме изтощени, преуморени от този свят, искахме нещо по-добро за нас и нашите деца.

Първата идея за МаКаСа се зароди на една незабравима семейна екскурзия до Италия, където почерпихме вдъхновение от множеството бутикови, малки и семейни магазини и ресторанти. Уютът, който ни обгръщаше там, ни накара да помечтаем да направим нещо и в нашия роден град Бургас, където нямаше магазин за натурална и био козметика. 

Стартирахме през лятото на 2019 година с малък магазин в Созопол и постепенно се разрастнахме – сега имаме магазин и в гр. Бургас, както и представители във Варна и Русе. Стремим се постоянно да се разрастваме, въпреки настъпващите трудни икономически времена.

Всъщност МаКаСа е съставно име от първите букви на имената на нашите деца. Идеята ни винаги е била да можем да се впишем в ежедневието на хората, като предлагаме продукти и начин на живот, които лесно да се възприемат. 
Какво означава ръководството на такъв бизнес?

 

 

Безсънни нощи и четене на много специализирана литература. Да, колкото и да не е за вярване, са нужни множество, разнолики познания в различни направления. Нужна е изключителна упоритост, ентусиазъм, вяра, понякога и инат, стремеж към усъвършенстване. Това е постоянен и непрекъснат процес. Можем да кажем, че се учим постоянно, от нашите партньори, от истинските професионалисти в бранша. Защото искаме да бъдем все по-добри и по-добри. Малки крачки всеки ден. 

Срещаме най-големите си трудности, когато неопитността ни води до грешки. Въпреки че се стремим да не ги допускаме, осъзнаваме че почти винаги това е неизбежно. 

 

 

 

Как печелим вашето доверие?

 

 

Главен приоритет за всеки служител в МаКаСа е да не предлага продукт, в който не вярва, продукт който сам не е изпробвал (или неговите близки), да не предлага продукт, без да познава неговите свойства, състав или качества.  

За нас не е важно просто да продадем шампоан или крем за лице, заради самата продажба. Ние наистина искаме клиентите ни да са доволни от това, което им препоръчваме. И смятаме, че точно това се оценява – клиентите ни го виждат, уверени сме в това.

Затова и личния контакт в МаКаСа е от изключително значение. Ако има нещо, с което искаме да се отличаваме, е точно това – връзката с клиента. От какво има нужда, какво можем да му препоръчаме, за да не го подведем, да го оставим все пак и сам да реши, да остане доволен от отношението и вниманието. Смятаме, че това е нещо, което изключително много липсва в България. И с добрия си пример, искаме да оставим следа, като бумеранг. 

Но все пак защо да ни се доверите?

 

 

  • Проверяваме историята и продуктите на всяка марка, която внасяме и предлагаме ексклузивно за България.
  • Стараем се винаги да ви помогнем в избора, да ви дадем съвет, да препоръчаме продукт, който ще е най-подходящ за вас. Нашата цел е не просто да си купите, а да останете доволни от покупката.
  • При нас ще се насладите на био сертифицирана, натурална и органична козметика с доказано високо качество и чистота на съставките. 100% чисти етерични масла и качествени дифузери.
  • Стремим се да съберем на едно място утвърдени Български производители, които държат на високия стандарт и качеството. Производители, които са признати в цял свят и това е и причината да ги представим, и на нашите клиенти.
  • Вносители сме на част от чуждестранните производители, като все повече печелим доверието им, а и те са все по-харесвани в България. Правим това, за да може да предложим по-голям избор на всеки наш клиент. 

Какво искаме да кажем на всички вас, нашите клиенти.

 

 

Благодарим ви от сърце и заповядайте отново! :) 

Вашите положителни коментари в социалните мрежи, вашето доверие, емоциите, с които ни радвате всеки ден във физическите ни магазини, подаръците, който ни изпращате  от искрена благодарност, това са факторите, които ни дават тласък и в най-трудните моменти.

Затова ви благодарим искрено за тази оценка! Тя ни превръща в професионалистите, от които имате нужда. 

Това сме ние! 

 

 

  • Кремена – грижовната майка. Управител на фирмата (Кремена Гаврилова), комуникация с клиентите, препоръки, тя казва тежката си дума, дали да е „Да“ или „Не“. Шефът на МаКаСа. Супер всеотдайна за каузата, за която е поела отговорност, абсолютен работохолик. Балансът в семейството, с усмивката си, веднага ѝ се доверяваш.
  • Страшимир – таткото ентусиаст. Комуникация с международните партньори, подбор, логистика, често може да бъде засечен и в магазина в Бургас, просто защото обича контакта с клиентите. Може всичко, умее да се справя и с най-тежките задачи, дори да не се е е заемал с тях преди. Може да те запали по някоя идея за секунди. Двигателят на МаКаСа.
  • Кремена – да, две сме, моля, не ни бъркайте. Сестрата дизайнер (Кремена Петрова). Маркетинг и социални мрежи, тя е отговорна за общата визия на МаКаСа. Както и за това, как изглежда онлайн магазина. Има отношение към думите (въпреки че това не ѝ силата), изключително люботина и не обича да пише за себе си. Често седи по нощите.  
  • Таня – незаменимата помощ в магазина ни в Бургас. Винаги всеотдайна и изключително отговорна. Човекът на който можеш да се довериш, който ще те посрещне с усмивка.
  • Златко – разработчикът, както се смеем често. Той помага, когато искаме да подобрим нещо по визията на сайта. Или просто, когато на Кремена 2 нещо не и харесва, как изглежда.

 


МаКаСа е нашето семейство Ма(ртин), Ка(лоян) и С(тел)а