Urtekram

 

Oснована през 1972 г. в малък магазин в Копенхаген, където грижата за по-чиста околна среда, става все по-популярна и важна за всеки един от нас. Но за основателите на Urtekram това е било началото на пътуване, което ще направи цяла Дания – и Скандинавия – много по-зелени и по-съзнателни. 

 

Визионерите стартират с малък магазин за подправки в сърцето на Копенхаген. Продават по малко от всичко с акцент върху натуралния и простичък начин на живот. Скоро след това е основана и компанията Urtekram. През 70-те и 80-те години на миналия век Urtekram става все по-популярна марка, а днес можете да намерите козметичния бранд навсякъде по целия свят. Тяхната продуктова база се намира в живописното градче Мариагер, област Ютланд, Дания. 

 

Eкологията и опазването на околната среда е мисия за Urtekram. Компанията активно работи за един по-добър и по-устойчив свят. Това се отнася за цялата производтсвена верига – от всеки доставчик до начина, по който опаковат и транспортират стоките си. 

През 2020 г. успешно преминават към използването на растителна пластмаса във всички нови опаковки за грижа за кожата и косата. 

 

  • По-малко производствени отпадъци – Ние винаги работим за минимизиране на отпадъците в производството. В случаите, когато това все още се случва, например поради грешки на етикетите, така че продуктите не могат да бъдат препродадени, ние даряваме стоките на помощни организации в Дания.

 

  • Слънчеви клетки и биогаз  Предприемат редица мерки за намаляване на потреблението на енергия. Ето няколко примера: 

Складът им използва слънчеви клетки за производство на електричество 
Закупуват зелена електроенергия от хидроенергия 
Складтът им също така използва биогаз за отопление
Намалят температурата в тяхното производство, за да намалят консумацията на енергия

 
 
Възобновяеми суровини

 

Всички съставки в продуктите за грижа за кожата и косата на Urtekram имат естествен произход, а продуктите са сертифицирани био и веган. Всички опаковки от хартия са сертифицирани по FSC, което гарантира, че използват хартия от устойчиви гори и че горският цикъл е защитен. 

 

Ентусиасти в екологията 

 

Пионерският дух все още прониква във всичко, което правим. Винаги сме се борили за устойчив свят и за продукти, които отговарят на нашите нагласи. И ние ще продължим да го правим. Въпреки че днес сме много по-големи, отколкото през 1972 г., когато всичко започна, иновациите, ангажираността и ентусиазмът все още са на същото ниво, както тогава. 

 

Продуктите притежават сертификат Ecco Cert COSMetic Organic and natural Standard. Международен стандарт за производство на БИО продукти.

 

 

Насладете им се!

 

 Лого

 

Филтри
Марки
Предназначение
Аромати
Цена
Подреди по
Подреди по