Пелин (Artemisia annua) 5/10 мл

9,45 лв.
  • Марка: Alteya Organics
  • Кат. номер: 2113

Био етерично масло от пелин се извлича, чрез парна дестилация на растението Artemisia Absinthium. Маслото е с кехлибарено жълто-кафеникав цвят и със средна плътност. Ароматът на масло от пелин е силен и отчетлив, напомня аромат на прясно окосени билки.

Био етерично масло от пелин се използва и за направата на известната спиртна напитка Абсент, която е забранена в много страни, заради психоактивното вещество Туйон (монотерпин), което влиза в състава на маслото. 

Етеричното масло е много силно и концентрирано и трябва задължително да се разреди с базово масло за външна употреба. Има бактерицидно, противогъбично, противоглистно, противовъзпалително, за здравяване на рани, антипиретично, кардиостимулиращо действие.

СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Полезни връзки
СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Съвети за употреба

 

  • Ароматерапия: 3-4 капки разредени с вода към арома лампа.
  • Дифузер: 2-3 капки.
  • Кремове, лосиони: 3-4 капки към кокосово масло или друго базово масло за външна употреба.

 

Произход: България

Произведено в България

INCI: Artemisia Absinthium (Wormwood) Oil*

 

  • Само за външна употреба!
  • Съхранение при температура от 15°C до 25°C .
  • Да не се излага на пряка слънчева светлина или в близост до топлинни източници!
  • Да не се употребява при алергия към някоя от съставките!
  • Преди употреба да се направи тест за чувствителност!
  • При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта!
  • Да се съхранява на недостъпни за деца места!
  • Продуктът не е тестван върху животни.
  • Веган (без животински съставки).
  • Опакован в рециклирана хартия.

 

Внимание: Международната Федерация на Ароматерапевтите не препоръчва етеричните масла да се приемат вътрешно, освен ако приложението не е под наблюдението на лекар, квалифициран в клиничната ароматерапия! Информацията за този продукт е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база за профилактика или лечение! Важно е маслото да се съхранява на тъмно и сухо място. Да се избягва излагането на слънчева светлина до 30 мин. след външна употребата на маслото. Да не се ползва от епилептици, бременни, деца до 6 години и хора с индивидуална непоносимост към маслото. Тествайте за индивидуална поносимост.