ПАСИВНА ДИФУЗИЯ, ЩО Е ТО?

ПАСИВНА ДИФУЗИЯ, ЩО Е ТО?
29 юли 2021

Всички обичаме етеричните масла и с радост им се наслаждаваме навсякъде, където имаме възможност – у дома, на работното място или в колата...

Всеки от нас има любимо етерично масло, което използва по-често в ултразвуковия си дифузер. Ако обаче сте решили да пробвате нещо различно, например пасивна дифузия, може да ви се стори, че ароматите не са толкова интензивни. Неависимо, че пасивната дифузия е по-фина от другите форми на дифузиране, тя също има своите предимства.

 

Какво представлява пасивната дифузия

 

Пасивна дифузия имаме, когато етеричните масла се изпаряват сами и нежно ароматизират въздуха, докато уханието се разсее напълно. За целта се използва специален камък, върху който се накапва етеричното масло. Ароматът се отделя без ултразвук, вентиалтор или нагряване. Пасивната дифузия е фина и е идеална за ароматизиране на малки пространства – на бюрото или на нощното шкафче. 

 

Пасивната дифузия предлага много по-нежен аромат, отколкото традиционните ултразвукови дифузери. Тъй като нищо не „изтласква“ активно маслата във въздуха, те се изпаряват сами и нежно ароматизират въздуха наоколо, докато ароматът се разсее напълно. Пасивният дифузер е компактен и стилен, идеален за по-малки пространства като бюро, баня или нощно шкафче в хотела. Такъв вид различни по големина камъни предлагаме в МаКаСа от марката Primavera Life.

 

Този тип дифузери са подходящи за вас, ако ...

  • Предпочитате по-ненатрапчиви аромати.
  • Обичате да дифузирате на бюрото си или преди лягане без да пречите на околните.
  • Обикновено използвате едни и същи масла.

 

Пасивна срещу Активна дифузия

 

С активна дифузия обикновено, чрез ултразвуков или небулизиращ дифузер, етеричните масла се разпръскват навсякъде във въздуха. Този тип дифузер може да ароматизира по-големи стаи с любимото ви сладко изкушение, като ароматен бленд „Топлота в сърцето“, или така необходимата комбинация от усещания в ароматния бленд „Хармония“ – цветно-мекият аромат с роза, портокал и здравец, действа балансиращо и внася хармония и блаженство в дома Ви.

Пасивната дифузия действа много по-различно, тъй като няма нищо, което изтласква маслата във въздуха. Те се изпаряват сами и леко ароматизират въздуха, докато ароматът се разсее напълно. 

 

Предимства на пасивната дифузия

 

Passive-diffuser-PrimaveraТъй като пасивната дифузия е толкова фина, може да се зачудите защо изобщо да я използвате? Това нейно качество обаче я прави идеална за ароматизиране на малки пространства като бюро, малка баня, кола или нощно шкафче. Необходими са само няколко капки и можете да се насладите на ароматен бленд „Концетрация“, докато работите, или да поемате успокояващите аромати на бленд „Спокоен сън“ преди да заспите. Пасивната дифузия е един от най-добрите начини да се насладите на етеричните масла, без да се притеснявате, че ще безпокоите други хора с аромат, който те не харесват. Ако имате чувствителност към определени етерични масла, пасивната дифузия ще бъде добър начин да се възползвате от полезните свойства на маслата, без те да са твърде дразнещи за вас.

Пасивната дифузия е фин и по-безопасен метод, който препоръчваме, и при деца над 6 години, тъй като може да се прилага по време на учене, за повече енергия, концетрация или за мотивация. 

 

Съвети за извличане на максимума от вашия пасивен дифузер

 

Важно е да поддържате пасивния си дифузер чист. Ако имате един от нашите красиви пасивни дифузери, е достатъчно да почиствате праха от време на време, за да изглежда и работи добре. Просто не забравяйте да почистите праха, преди да добавите нови етерични масла. За да не се зацапва самия дифузер, накапвайте маслото от долната страна на камъка.

Можете да направите дълбоко почистване, след като сте използвали пасивния си дифузер няколко пъти – просто избършете внимателно повърхността с памучна кърпа, потопена в разреден ябълков оцет.

Ако искате да се насладите по-дълго на приятните аромати, когато пасивно дифузирате етерични масла, базовите масла ще ви бъдат много полезни. Тези по-тежки масла се изпаряват най-бавно и ще останат най-дълго. Ароматни блемндове, като като „Йога вълна“ са богати, възхитителни смеси, пълни с прекрасни нотки и идеални за пасивна дифузия. Ако цитрусовите и флоралните масла са ви любими, не позволявайте това да ви спре! Просто знайте, че те ще ви радват за по-кратко време.

 

Passive-diffuser-Primavera-2

 

Други форми на пасивна дифузия

 

Нашият пасивен дифузьор не е единственият начин да се насладите на финни аромати във вашия дом.

Дифузерите с ратанови пръчици на Apiarium са друга отлична възможност! Вместо да се използват неразредени етерични масла, те се разреждат в алкохолна смес. Когато пръчките се поставят в бутилката, течността преминава нагоре по тях и освобождава аромата във въздуха. Чрез броя използвани пръчици можете да контролирате силата на разпръснатия аромат. Дифузерите с ратанови пръчици на Apiarium осигуряват по-дълго и по-трайно непрекъснат аромат.

 

Ако разполагате с етерично масло, но в момента не можете да си закупите дифузер, не се притеснявайте! Пасивната дифузия е прекрасна алтернатива на тези устройства.

За да дифузирате пасивно етерично масло, можете да използвате толкова много неща, които вероятно просто седят в къщата ви. Кърпичка, шишарки от задния двор - дори ролка от тоалетна хартия! Докато протича процесът на изпаряване, вие ще можете да вдишвате молекулите на маслото.

Дали ароматите имат общо с нашата звездна карта и долко зодията ни може да бъде решаваща при избора ни на етерично масло.

прочети още

Могат ли етеричните масла да помогнат и да направят прехода към училищните занимания възможно най-плавен за вашето дете?

прочети още

Колко безопасни са етеричните масла за нашите домашни любимци и как им въздействат

прочети още

Непознатото красиво растение лавдан, известно още като скална роза и неговите полезни свойства

прочети още

Могат ли да ни помогнат етеричните масла при ухапвания от насекоми? Кои са най-подходящи

прочети още

Изключително хидратиращо, овлажняващо и обновяващо течно злато за нашата кожа и коса.

прочети още

Полезни свойства, ползи за здравето и употреба на екзотичното абсолю от горска теменуга.

прочети още

Полезни съвети за употреба и рецепти с алое вера за красива кожа, които можем да направим и удома.

прочети още

Кои етерични масла можете да използвате върху раната си и как да ги приложите? Какво е действието им и как можете да ги комбинирате за най-добър ефект? 

прочети още

Полезни съвети, употреба и предимства на завладяващия аромат на абсолю от жасмин в ароматерапията.

прочети още

Изненадващи ползи за тялото и ума и интересни факти за етеричното масло от ветивер

прочети още

Полезен натурален овлажнител, богат на витамини C и Е, който подсилва естественото хидратиране – за по-здрави кожа и коса.

прочети още

Ръководство за минералните слънцезащитни продукти, на които може да се доверите. Защо е важна слънцезащитата да бъде безопасна не само за нас, но и за природата.

прочети още

Какво е абсолю (абсолют), как можем да го прилагаме у дома и какви са предимствата му пред етеричните масла. Полезни съвети в света на магичните аромати!

прочети още

Етерични масла PRIMAVERA със свежо и иглолистно ухание, които влияят благотворно не само на тялото, но и на душата ни.

прочети още

Какво е нужно да знаем за флоралните води и как да ги прилагаме

прочети още

Етерични масла и арома продукти, които се извличат внимателно и се обработват в хармония с природата.

прочети още

Представяме ви компаниите, с които работим успешно вече две години! Започваме с ИКАРОВ и техният 30-годишен юбилей.

прочети още

Няколко лесни и бързи трика за красота с натурални масла, с които можете да развихрите своята креативност

прочети още

Общи насоки при употреба на етерични масла на деца и как да ги използваме безопасно

прочети още

Meloncello е блогът на био магазин МаКаСа, където ще споделяме интересни и полезни неща за един по-природoсъобразен живот.

прочети още

Как да изберем висококачествен дифузер за нашия дом или офис? Наръчник за начинаещи.

прочети още

Силният антиоксидант, който помага срещу свободните радикали. Имуностимулантът с мощен противовъзпалителен ефект

прочети още

Как да си направим бленд или синергия? Наръчник за смесване на етеричните масла и тяхната класификация.

прочети още

Да разкажем за популярния аналгетик, който облекчава болка, като главоболие, мускулни болки и различни възпаления и същевремнно има ободряващ енергизиращ аромат.

прочети още

Превърнете студените зимните дни в най-прекрасните празнични моменти с нашите предложения за Коледни аромати!

прочети още

Един от най-популярните аналгетици и антисептици, масло с изключителни противовъзпалителни свойства.

прочети още

Всички обичаме етеричните масла и ароматерапията, но знаем ли, как правилно да съхраняваме своята ароматерапевтична колекция?

прочети още

В тази статия ще разгледаме няколко от най-популярните видове евкалиптови масла, който можете да намерите и в био магазин МаКаСа.

прочети още

Кои масла да използваме и как да си направим първите рецепти за домашни почистващи препарати с етерични масла.

прочети още

Древните гърци и римляни, смятали боровата смола за едно от най-добрите средства за лечение на простудни заболявания.

прочети още

Едно от най-често използваните етерични масла, което разполага със страхотни лечебни качества. Има антибактериално действие с широк спектър на действие.

прочети още

7 етерични масла, с които можем да подсилим имуната ситема. Рецепти за домашни блендове в арома дифузери за здравословен начин на живот!

прочети още

Най-обичаното и популярно етерично масло в ароматерапията, с неповторимо ухание, което има хиляди приложения.

прочети още

За полезните свойства на чистото нерафинирано кокосво масло, богато на антиоксиданти, които я предпазват от свободните радикали, които нарушават нейната еластичност.

прочети още

Кратък наръчник за правилно и безопасно прилагане на ароматерапия с етерични масла в домашни условия

прочети още

Какво е базово/растително масло? Кое масло е подходящо за различните типове кожа?

прочети още

Насоки за безопасност, които трябва да следваме, когато употребяваме етерични масла и продукти, получени от тях.

прочети още

Съвременната ароматерапия въвежда термини, които не винаги са разбираеми от всеки арома любител. В тази статия ще се опитаме кратко да обясним някой от тях.

прочети още

Допълнение към вашата арома колекция, освобождава от излишно натрупаните течности в организма.

прочети още

Етерични масла, които не са толкова популярни, но заслужават нашето внимание.

прочети още

Чудодейното етерично масло и неговите невероятни качества.

прочети още

Да запазим младежкия си вид с натурална козметика за лице

прочети още

Невероятните свойства на маточината, ценена още от древността.

прочети още

Лесно приложими рецепти с етерични масла за бързо облекчение на болезнена и чувствителна кожа.

прочети още

Как ефикасно да предотвратим появата на портокалова кожа

прочети още

Многобройните полезни свойства на безсмъртничето в ароматерапията.

прочети още

Поглезете кожата на тялото си с най-ароматните продукти за тяло на МаКаСа

прочети още

Етерични цитрусови масла и тяхното приложение у дома, в дифузер или за домашна козметика

прочети още

Няколко полезни рецепти и блендове за приготвяне на домашен репелент против насекоми.

прочети още

За добре поддържана и подстригана брадата в домашни условия

прочети още

Малко за шампоаните или защо да използваме продукти с чисти съставки

прочети още

Полезни съвети за подрханване и озаряване на кожата през пролетта

прочети още

Мъже, брадата винаги ще е на мода! В тази статия ще ви разкажем за всичко, което ще е необходимо за брадата Ви.

прочети още

Рецепти за натурален дезинфекциращ спрей с етерични масла

прочети още