Мента (Mentha Arvensis) 10 мл

11,15 лв.
  • Марка: Biopark Cosmetics
  • Кат. номер: 3200

100% чисто етеричномасло от Мента (Mentha Arvensis). Добива се, чрез парна дестилация на листата на мента. Има бледожълт цвят и силен, свеж и малко горчиво-сладък аромат.

Маслото е добро за нервната система, действието му е известно, като успокояващо нервите, раздразнението и безпокойството. Основната му съставка ментол, се изпозлва и във фармацевтичните препарати. Може да се използва при подути венци, промивки на устата или язви в устата, зъбобол. Често се използва за ароматизиране на пасти за зъби, вода за уста и др.


Добре се смесва с масло от: босилек, бергамот, кедър, евкалипт, лимон, лайм, мандарина, бор, розмарин, риган, мащерка.

 

СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Полезни връзки
СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  • Добро е за нервната система, има успокояващо нервите, раздразнението и безпокойството.
  • Облекчава подути венци, изпозлва се и при промивки на устата, зъбобол.
  • Много приятно ароматизиращо действие.

Съвети за употреба: 

  • Ароматерапия: 3-4 капки разредени с вода към арома лампа.
  • Дифузер: 2-3 капки.
  • Кремове, лосиони: 3-4 капки към кокосово масло или друго базово масло за външна употреба.

Състав: 100% чисто етеричномасло от Мента (Mentha Arvensis). Добива се, чрез парна дестилация на листата на мента. Има бледожълт цвят и силен, свеж и малко горчиво-сладък аромат.

Произход: Индия

 

 

Внимание: Международната Федерация на Ароматерапевтите не препоръчва етеричните масла да се приемат вътрешно, освен ако приложението не е под наблюдението на лекар, квалифициран в клиничната ароматерапия! Информацията за този продукт е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база за профилактика или лечение! Прочетете внимателно етикета и следвайте инструкциите за употреба. Да не се прилага перорално. Високо концентрирано, разреждайте винаги с вода или базово растително мясло!
Не използвайте при бременност, кърмене. Не използвайте при бебета и деца до 3-годишна възраст. Винаги използвайте след предварително направен тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка!