Етерично Масло от Лавандин Demeter 5 мл Primavera

9,65 лв.
 • Марка: Primavera Life
 • Кат. номер: 3769

Ухаещото на свежа трева етерично масло Лавандин Demeter в сравнение с истинската лавандула е по-възбуждащо и енергизиращо. Много е подходящо за дезинфекция и за неутрализиране на миризмите. Върху тялото това етерично масло действа енергизиращо и затова привлича интереса и на спортистите. Освен това то тонизира кожата, поради което се добавя и в различни смеси за локално приложение. PRIMAVERA доставя етеричното масло от лавандин от техните партньори биокултиватори в Италия, Пиемонт, с изпитано биодинамично качество.

 

Лавандинът е хибрид на фината лавандула – размножава се чрез резници; „Бащата" е широколистната лавандула, „майката" – фината лавандула. Лавандинът е по-висок и по-обрасъл от истинската лавандула, от него се получава висок добив на масло, отглежда се в равнините и може да се бере машинно. Лавандинът се прилага в природолечението за лекуване на кожни проблеми, за лечебни вани, компреси, както и за подобряване на въздуха в помещението.

    

СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Полезни връзки
СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Lavandin е хибридно растение, произведено чрез кръстосано опрашване на сортовете лавандула Lavandula angustifolia и Lavandula latifolia. В криволичещите склонове на френските планини растението Lavandin се е образувало по естествен път, когато пчелите са пренасяли цветен прашец от по-голяма надморска височина, където се отглеждал най-популярния сорт лавандула – Lavandula angustifolia, до по-ниските височини, където се среща другия срот лавандула Lavandula latifolia. Поради уникалните ползи на Lavandin за парфюмерийния и козметичен сектор, отглеждането му бързо се комерсиализира.

 

 • Ботаническо име: Lavandula X Intermedia
 • Произход: Италия
 • Произвежда се от: цъфтящата част на растението
 • Начин на производство: Парна дестилация
 • Ароматен профил: Свеж, тревист, цветен
 • Въздействие/ефект на аромата: Хармонизиращ, успокояващ, заземяващ
 • Нотка: Базисна
 • Качество: Органик, Demeter супер качество, Натурална козметика сертифицирана с NATRUE, веган продукт, не се тества на животни.
 • В козметиката подходящо за/при: противовъзпалително, регенериращо свойство, подходящо за зряла и чувствителна кожа
 
Приложение
 • Укрепва имунната система, антибактериално, противогъбично, против спазми, облекчаване на болката, мускули и стави, настинки, изтощение и стрес, белези, невродермит.
 • Използвайте за домашна козметика за ароматна грижа на кожата. Смесете максимум 12 капки от етеричното масло в 50 мл органично бадемово масло.

 

Полезни рецепти

 

Масажно масло за спортисти

Сложете 2 капки грейпфрут и 8 капки Лавандин Деметер в 50 мл масло от жълт кантарион био и използвайте, като масажно масло, облекчаващо мускулни напрежения.

 

Ободряващ спрей при тежест в краката

Сложете в 100 мл вода от безсмъртниче 20 капки Лавандин Деметер. Разклатете добре. Напръскайте краката, за да се освежат и енергизират.

 

 

INCI

 Lavandula Intermedia Oil* Org, Geraniol**, Limonene**, Linalool**

* от биодинамично земеделие Demeter

** естествени компоненти на етеричното масло

 

Demeter качество на Primavera 

 

Под защитения знак Demeter ще намерите продукти на Primavera със суровини от биодинамичното земеделие. Производителите на този сертифициращ орган са членове на отделни регионални общности. Всеки член на такава общност има договор Demeter, чрез който се задължава да работи за по-нататъшното усъвършенстване на качеството. От 1992 предприятията се контролират допълнително според наредба на ЕС. По този начин се гарантират такива продукти на екологичното земеделие из цяла Европа, които са произведени според изискванията на строго определени стандарти.

При биодинамичното земеделие се цели пълен естествен синхрон при култивираните растения, в насажденията, които са човешко творение, между растенията и всички елементи на околния свят – почва и Космос, така както това се случва в дивата природа. Смята се, че това е най-чистия вид на отгледаните растения, които освен това с производството си не вредят и на околната среда. Един от най-строгите сертифициращи стандарти в био земеделието!

 

 

 Повече за PRIMAVERA прочетете тук.

 

 

Моля, прочетете внимателно инструкциите за употреба и се придържайте към съветите на производителя. Маслото е предназначено само за външна употреба. Избягвайте приложението на етеричини масла директно върху кожата, ако не са неразредени с базово масло. Дръжте далеч от достъпа на деца. Информацията за този продукт е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.