Масло от Горчиво Резенѐ Demeter 5 мл Primavera

19,45 лв.
 • Марка: Primavera Life
 • Кат. номер: 3965

Етеричното масло горчиво резене деметер действа отпускащо, успокояващо, балансиращо и е подходящо за корема масло. Прилага се като ефикасно средство при коремни спазми и за отпускане. Изключително подходящо е за освобождаване от газове, както и да се използва за втривания и компреси при стомашно-чревни проблеми.

 

    

СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Полезни връзки
СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Произход и полезна информаия

 

Резенѐ или див копър (Foeniculum vulgare), наричано още копрец, полски копър, аптекарски копър, морач, фенел, фенхел, сминд, лъжлив сминдух) е растение от рода Foeniculum (смятано за единствен вид от много ботаници) и расте в южна Европа (особено по Средиземноморието) и югозападна Азия. То е от семейството на магданоза и моркова Сенникови. От същото семейство е и копърът, но резенето е от друг род.

Резенето е силно ароматично многогодишно тревисто растение, право, синьозеленикаво на цвят, достигащо 2 м на височина. 

В билкарството се използва при запек, недостиг на кърма при кърмачките, при камъни и възпаления на бъбреците, колити, газове, за апетит, при кашлица. Семената облекчават газовете и стомашните болки, имат диуретичен и противовъзпалителен ефект. Под формата на настойка действа, като очистително и облекчава коремното разтегляне. Заради употребата му като билка е познато с името аптекарски копър.

При неспазване на предписаната доза семената могат да причинят хранителни натравяния, водещи до стомашночревни разстройства или по-сериозни здравословни проблеми.

 

 • Ботаническо име: Foeniculum vulgare
 • Произход: Италия
 • Произвежда се от: Семената на растението
 • Начин на производство: Парна дестилация
 • Ароматен профил: Свеж, сладък
 • Въздействие/ефект на аромата: Успокояващ, заземяващ
 • Нотка: Средна, сърцевина
 • Качество: Органик, Demeter супер качество, Натурална козметика сертифицирана с NATRUE, веган продукт, не се тества на животни.
 • В козметиката за лице има: успокояващо свойство
 
Приложение
 • Релаксиращо, за по-добро храносмилане, облекчава при настинки, изтощение и стрес, за по-добър сън, за по-добро здраве на жените.
 • Използвайте за домашна козметика за ароматна грижа на кожата. Смесете максимум 10 капки от етеричното масло в 3 супени лъжици морска сол, за освежаваща баня.

 

INCI

 Foeniculum Vulgare (Fennel) Oil * Org, Limonene **

* от биодинамично земеделие Demeter

** естествени компоненти на етеричното масло

 

 

Повече за PRIMAVERA прочетете тук.

 

 

Demeter качество на Primavera 

 

Под защитения знак Demeter ще намерите продукти на Primavera със суровини от биодинамичното земеделие. Производителите на този сертифициращ орган са членове на отделни регионални общности. Всеки член на такава общност има договор Demeter, чрез който се задължава да работи за по-нататъшното усъвършенстване на качеството. От 1992 предприятията се контролират допълнително според наредба на ЕС. По този начин се гарантират такива продукти на екологичното земеделие из цяла Европа, които са произведени според изискванията на строго определени стандарти.

При биодинамичното земеделие се цели пълен естествен синхрон при култивираните растения, в насажденията, които са човешко творение, между растенията и всички елементи на околния свят – почва и Космос, така както това се случва в дивата природа. Смята се, че това е най-чистия вид на отгледаните растения, които освен това с производството си не вредят и на околната среда. Един от най-строгите сертифициращи стандарти в био земеделието!

 

 

Моля, прочетете внимателно инструкциите за употреба и се придържайте към съветите на производителя. Маслото е предназначено само за външна употреба. Избягвайте приложението на етеричини масла директно върху кожата, ако не са неразредени с базово масло. Дръжте далеч от достъпа на деца. Информацията за този продукт е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база профилактика или лечение.