Карамфил (Eugenia caryophyllata) 10 мл

7,75 лв.
  • Марка: Biopark Cosmetics
  • Кат. номер: 3216

100% чисто етерично масло от Карамфил (Eugenia caryophyllata). Получено чрез парна дестилация на изсушени карамфили. Маслото има златисто жълт до кафяв цвят и разполага с пикантен, топъл, горчив и дървесен аромат, напомнящ на карамфил, но много по-интензивен. 

Маслото успокоява нервите и стимулира концентрацията, и паметта. Използва се традиционно при лечение на зъбобол, астма, бронхит, ревматизъм и навяхвания.

Съчетава се добре с маслот от: бахар, дафинов лист, бергамот, лайка, градински чай, здравец, джинджифил, грейпфрут, жасмин, лавандула, лимон, мандарина, палмова роза, роза, сандалово дърво, ванилия, иланг-иланг.

 

СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Полезни връзки
СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  • Внимание това е „горещо“ масло, разреждайте до 0,5%.
  • Успокоява нервите и стимулира концентрацията, и паметта
  • Облекчава бронхит, астма.

Съвети за употреба: 

  • Ароматерапия: 3-4 капки разредени с вода към арома лампа.
  • Дифузер: 2-3 капки.

 

Състав: 100% чисто етерично масло от Карамфил (Syzygium aromaticum). Получено чрез парна дестилация на изсушени карамфили.

Произход: Индия

 

Внимание: Международната Федерация на Ароматерапевтите не препоръчва етеричните масла да се приемат вътрешно, освен ако приложението не е под наблюдението на лекар, квалифициран в клиничната ароматерапия! Информацията за този продукт е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база за профилактика или лечение! Прочетете внимателно етикета и следвайте инструкциите за употреба. Да не се прилага перорално. Високо концентрирано, разреждайте винаги с вода или базово растително мясло!
Не използвайте при бременност, кърмене. Не използвайте при бебета и деца до 3-годишна възраст. Винаги използвайте след предварително направен тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка!