Глина Расул 100 г Biopark Cosmetics

11,80 лв.
  • Марка: Biopark Cosmetics
  • Кат. номер: 3302

Има светлосив до розово-кафяв цвят (зависи от местоположението на добив) и много фина текстура. Изкопана е от плодородната почва в планините Атлас в Мароко и се използва от 12 век в Северна Африка, Южна Европа и Близкия изток. Съдържа много магнезий, калий, силициев диоксид и калций, малко желязо, алуминий и натрий. Тази глина има по-светъл цвят, тя е с най-добро качество и има изключително попиващи свойства.

СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Полезни връзки
СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Свойства: Често се използва в здравни центрове и СПА салони, защото спомага за подмладяване на кожата, детоксикира я изравнява тена. Глината е толкова добра за кожата, поради високата си абсорбция. Известно е също, че много набъбва, когато я смесим с вода, тъй като е в състояние да поеме повече течност от другите глини. Намалява сухотата на кожата и лющенето на скалпа, подобрява еластичността и външния вид. Глината е добра, както за суха кожа, така и за проблемна и мазна, тъй като премахва излишните мазнини. Използва се в натурални козметични продукти (сапуни, маски) и коса (шампоани, балсами, маски).

 

Начин на употреба: Смесете глината с топла пречистена вода или хидрозол (тя се съчетава чудесно с хидрозол от роза) и я оставете да престои 5-10 минути, за да може глината да абсорбира течността.

 

Грижа за кожата: Нанесете сместа върху чиста кожа (лице или тяло). Можете също така,  преди нанасяне, можете да добавите към сместа супена лъжица качествено растително и капка етерично масло. Оставете за 10 минути (ако не сте добавили масла, сместа ще изсъхне), след това изплакнете с вода, навлажнете с естествен тонер или хидрозол и нанесете овлажнител или масло.

 

Грижа за косата: Нанесете сместа върху влажна коса и масажирайте добре върху скалпа. Оставете за поне 10 минути, добавете малко вода, отново масажирайте косата и скалпа и изплакнете добре. Поради естествените почистващи и обезмасляващи свойства на Расул, няма нужда да използвате шампоан след това. Вместо това можете да използвате натурлен балсам.

 

Внимание: Не използвайте никакви метални изделия, когато приготвяте смес от глинени или растителни прахове (лъжици, чаши и др.) Металите могат да реагират със смеси и да променят химичния си състав. Най-добре използвайте продукти, изработени от дърво или керамика.

Информацията за този продукт е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база за профилактика или лечение! Прочетете внимателно етикета и следвайте инструкциите за употреба. Да не се прилага перорално. Винаги използвайте след предварително направен тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка!

Състав: 100% хекторит

Произход: Мароко