Глина Каолин 100 г Biopark Cosmetics

11,80 лв.
  • Марка: Biopark Cosmetics
  • Кат. номер: 3301

Бялата каолинова глина е най-нежната от всички глини. Полезна и за деликатната и чувствителна кожа, тъй като не предизвиква дразнене. Използва се за приготвяне на натурални сапуни, паста за зъби, дезодоранти, маски и др. Богата е на калций, силициев диоксид, цинк и магнезий и затова има добър и успокояващ ефект върху мазната кожа и акне.

СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Полезни връзки
СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Свойства: Каолинът помага за стимулиране на кръвообращението на кожата, почиства я и действа, като нежен скраб. Не абсорбира мазнини или влага от по-дълбоките кожни тъкани, което прави глината подходяща и за суха кожа. Има много лек изсушаващ и дезинфекционен ефект; успокоява  акне и предотвратява образуването на нови пъпки. Поради високото си съдържание на минерали, глината има подмладяващ ефект, придава здрав и блестящ вид.

 

Начин на употреба: Смесете сухата глина с пречистена вода или хидрозол и я нанесете върху почистена кожа (лице и/или тяло). Можете също така да добавите една супена лъжица растително масло с добро качество и няколко капки етерично масло. Оставете за 10 минути (глината ще изсъхне, ако не сте добавили масла), изплакнете обилно с вода. Нанесете любимия си тоник, хидрозол, серум или растително масло.

 

Внимание: Не използвайте никакви метални изделия, когато приготвяте смес от глинени или растителни прахове (лъжици, чаши и др.) Металите могат да реагират със смеси и да променят химичния си състав. Най-добре използвайте продукти, изработени от дърво или керамика.

Информацията за този продукт е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база за профилактика или лечение! Прочетете внимателно етикета и следвайте инструкциите за употреба. Да не се прилага перорално. Винаги използвайте след предварително направен тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка!

Състав: 100% каолин

Произход: Франция