Френска зелена глина 100 г Biopark Cosmetics

11,80 лв.
  • Марка: Biopark Cosmetics
  • Кат. номер: 3300

Глината е с кафяв цвят и лек зелен нюанс. Произхожда от утаяването на силико-алуминия, оцветяването му е резултат от оксидите, съдържащи се в тези скали. Френската зелена глина е с неутрално рН 7. Нейният уникален състав включва желязо, силициев диоксид, алуминий, магнезий, калций, титан, натрий и калий. Съдържа също манган, фосфор, цинк, мед, селен, кобалт, микроскопични зелени водорасли, кафяви водорасли и фитонутриенти.

СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Полезни връзки
СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Свойства: Особено подходяща е за комбинирана или мазна кожа, но действа добре и при други видове. Глината абсорбира излишните кожни мазнини, премахва натрупаните токсини, ревитализира кожата и насърчава естественото образуване на клетки. Освен това има антисептично действие и омекотява. Тъй като е богата на фитонутриенти, набавя полезните минерали и микроелементи.

Начин на употреба: Смесете глината с топла чиста вода или хидрозол (флорална вода) и нанесете равномерно върху предварително почистена кожа (може да се използва и върху тялото), като избягвате зоната около очите. Можете да добавите супена лъжица растително/базово масло и капка или две от любимото ви етерично масло в сместа. Оставете за 10 минути (ако не сте добавили растително масло, сместа ще изсъхне), след това изплакнете с вода. Навлажнете кожата с тоник или хидрозол и нанесете овлажнител, или натурално масло.

 

Внимание: Не използвайте никакви метални изделия, когато приготвяте смес от глинени или растителни прахове (лъжици, чаши и др.) Металите могат да реагират със смеси и да променят химичния си състав. Най-добре използвайте продукти, изработени от дърво или керамика.

Информацията за този продукт е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база за профилактика или лечение! Прочетете внимателно етикета и следвайте инструкциите за употреба. Да не се прилага перорално. Винаги използвайте след предварително направен тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка!

Състав: 100% монтморилонит

Произход: Франция