Етерично масло от Лимон 10 мл Apiarium

15,75 лв.
 • Марка: Apiarium
 • Кат. номер: 3103

100% чисто етерично масло от Лимон Citrus limon, получено студено пресоване на лимоновите кори. Маслото има леко жълт цвят и свеж типичен цитрусов аромат. Ароматът прилича на свежа лимонова кора, но е много по-богат и по-интензивен.

Етеричното масло от лимон е известно и с прякора „течно слънце“ и вероятно има най-мощната антимикробна активност от всички етерични масла! Както плодовете лимон, така и етеричното масло се използват в аюрведичните практики в продължение на хиляди години за облекчение на широк спектър от здравословни проблеми. Известно е, че етеричното масло от лимон действа ободряващо, прочистващо и пречистващо. Високото съдържание на витамини в лимоновото масло повишава имунитета, като стимулира способността на организма да се бори с вредните бактерии.

Маслото от лимон може да повиши енергията и метаболизма, да подобри настроението и да дезинфекцира кожата и повърхностите. Неговите антибактериални свойства могат да пречистят не само рани, но и повърхностите у дома. Има силни стягащи свойства, които подмладяват кожата – това прави маслото от лимон ефективно при възстановяване на блясъка на уморена или отпусната кожа. 

Използвано в ароматерапията, може да облекчи инфекциите на гърлото, както и кашлицата. Изчиствайки носните проходи, то насърчава по-лесното дишане при дихателни проблеми или инфекции.

Това подмладяващо, свежо ухаещо етерично масло обикновено се използва за повишаване на концентрацията и енергията. Когато се дифузира на закрито, етеричното масло от лимон елиминира токсините както във въздуха, така и върху повърхностите.

СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Полезни връзки
СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 • Ботаническо име: Citrus limon
 • Произход: Италия
 • Ароматен профил: свеж, цитрусов
 • Нотка: Връхна
 • Подходящо за: арома дифузер, масаж, домашна козметика, ароматерепия, ароматни бани
 • Подходящо за смесване с: лавандула, роза, сандалово дърво, бензоин, лайка, евкалипт, тамян, здравец, мента, сандалово дърво и иланг иланг.
 • Внимание: всички цитрусиви масла са фоточувствителни. Не излагайте на слънце кожата си, ако преди това сте ползвали проудкти, съдържащи етерични масла от цитруси.

 

Интересни факти

 

Лимонът идва от Индия и расте като малко, трънливо, вечнозелено дърво. Днес е разпространен широко и в Южна Европа, Флорида и Калифорния. Този плод е познат в Европа от Средновековието и дори древните гърци и римляни са използвали неговите терапевтични свойства.

Лимонът е бил особено популярен сред британците, които го дават на моряците, като предпазна мярка срещу скорбут.

 

Употреба

 

 • За ароматизиране на помещения добавете 4-5 капки на 100 мл в арома дифузер или лампа.
 • За масаж добавете 4 капки етерично масло в 10 мл базово масло.
 • За вана добавете 4-6 капки етерично масло в 20 мл базово масло във вана с топла вода и разбъркайте енергично.

 

Състав: Citrus limon fruit oil

 

Внимание:
Преди употреба направете тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка. Само за външна употреба. Не използвайте неразредени етерични масла на кожата. Избягвайте контакт с чувствителни зони като очите. Пазете от деца. Не използвайте етерични масла за деца под 5-годишна възраст. Консултирайте се с лекар за употреба по време на бременност, при заболявания или лечение с медикаменти. Не използвайте за инхалации, ако страдате от астма, както и при деца под 10-годишна възраст. Броят на капките означава максимален брой капки в комбинация с етерични масла. Ако имате чувствителна кожа или за деца 5-12 год. възраст, използвайте за масаж 2 капки в 10 мл базово масло. Пазете от боядисани повърхности, пластмаса и открити пламъци. Съхранение на сухо и хладно.