Етерично Масло Лайка 10 мл Ecomaat

85,00 лв.
  • Марка: Ecomaat
  • Кат. номер: 2422

Етеричното масло от Лайка е подходящо за снемане на нервно напрежение – успокоява без да потиска. Прекрасно средство при болезнени мускули и връзки. Високото съдържание на азулени и алфа-бизабoлол, придава на маслото отлични противовъзпалителни качества, хидратира и подобрява имунитета на кожата.

Етеричното масло от Лайка притежава спазмолитично, противовъзпалително, обезболяващо, стимулиращо нервна система действие. Използва при главоболие, мигрена, невралгични болки (особено на лицевия нерв).

Влияе антистресово и успокояващо, особено при деца. Намалява температурата, подпомага храносмилането като стимулира отделянето на жлъчка и стомашен сок.

 

100% био сертифициран продукт

СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Полезни връзки
СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Начин на употреба

 

  • Аромалампа/арома дифузер: 5-6 капки на 15-20 кв.м. площ.
  • Аромавани: 3-5 капки разтворени в 1 с.л. мед, мляко или морска сол.
  • Инхалации: горещи 1-3 капки за 5-7 минути.
  • Масаж: 4 капки на 10 мл. базисно масло, отпуска мускулите и премахва спазмите, затопля и облекчава сковаността, съпътстваща началото на грипни заболявания.
  • Компреси: 4-6 капки на 200 мл. гореща вода, при стомашно-чревни смущения, метеоризъм и нарушения в храносмилането. Компресът се поставя в областта на корема и се покрива със суха кърпа, която да задържи топлината.

Противопоказания: Да не се употребява в първите месеци от бременността! Не се препоръчва използването на етеричното масло от лайка от кърмещи жени, поне 2 часа

 

Съдържа: Eтерично масло Лайка (Matricaria Chamomilla)

Метод на екстракция: парна дестилация от цветчета на Лайка (Matricaria Chamomilla)

Опаковка: Флакон 10 мл. – висок клас фармацевтично стъкло.

 

НЕ СЪДЪРЖА: Минерални масла, силикони, парабени, синтетични парфюми, изкуствени оцветители, химични антиоксиданти, пропилен гликол.