Етерично масло Българска лавандула Органик, 10 мл Plant Therapy

25,90 лв.
 • Марка: Plant Therapy
 • Кат. номер: 3474

Лавандула или Lavandula Angustifolia, е пълноценно парно дестилирано етерично масло от цъфтящите върхове на растението. Известно с многобройните си приложения, то е световно известно и едно от най-популярните и многофункционални масла в света!

Лавандулата има невероятно сладък, цветен, билков аромат, изключително ценена е, заради многобройните си терапевтични свойства. Етеричното масло от лавандула е известно, че оказва благоприятно влияние на съзнанието за повече спокойствие, релаксация и за освобождаване от натрупаното напрежение след тежък изморителен ден. Може да се добави и към базово масло, за да се намалят видимите белези и малките фини бръчки, да се успокои раздразнената кожа, например след излагане на слънце или при леко изгаряне на кожата от готвене.

Ароматът на лавандула, който можете да дифузирайте преди лягане, може да окаже благоприятно действие за по-спокоен сън. Добавете лавандула и към любимия си лосион за тяло или базово масло, за да успокоите кожата и да помогнете да балансирате сетивата си.

 

След като се докоснете до ароматното етерично масло от лавандула, ще разберете защо е любимо на любителите на етерични масла по света!

СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Полезни връзки
СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 • Ботаническо име: Lavandula angustifolia
 • Страна на произход: България
 • Метод на извличане: парна дестилация
 • Извлича се от: цветовете на растението
 • Сила на аромата: силен
 • Аромат: Много тревист аромат с мек дървесен подтон
 • Смесва се добре с: бергамот, кедър, карамфил, градински чай, гераний египетски, безсмъртниче, лимон, нероли, пачули, роза абсолют, розмарин, сандалово дърво, ветивер.
 • KidSafe®: Да
 • Внимание: Не изпозлвайте директно върху кожата. Не прилагайте перорално, не поглъщайте!
 • 10 мл

 

 

Съвети за употреба

 

Дифузирайте 30-60 минути преди лягане, за да помогнете на съзнанието си да се успокои и релаксира. За локално приложение, разрежда се до 2-5% с базово масло по ваш избор и след това се нанася върху кожата. Лавандулата се съчетава добре с много други етерични масла, което я прави прекрасно допълнение към продукти като лосиони, кремове за тяло и други продукти за домашна козметика. 

 

 

Внимание

 

Международната Федерация на Ароматерапевтите не препоръчва етеричните масла да се приемат вътрешно, освен ако приложението не е под наблюдението на лекар, квалифициран в клиничната ароматерапия!
Информацията за този продукт е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база за профилактика или лечение! Прочетете внимателно етикета и следвайте инструкциите за употреба. Да не се прилага перорално. Високо концентрирано, разреждайте винаги с вода или базово растително масло!
Не използвайте при бременност, кърмене, епилепсия и при индивидуална непоносимост. Не използвайте при бебета и деца до 3-годишна възраст. Избягвайте излагането на слънце след употреба на маслото. Винаги използвайте след предварително направен тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка!