Детска бамбукова четка за зъби ТЪМНО СИНЯ Hydrophil

6,75 лв.
  • Марка: Hydrophil
  • Кат. номер: 3415

Биоразградима тъмносиня детска четка за зъби, изработена от изцяло природосъобразен материал – бамбук, в съчетание с естествените влакна от рициново масло. Опаковката е направена от рециклиран картон. Четката е с меки влакънца, предназначени за чувствителните венци на малчуганите дори при по-силен натиск. Подходяща за деца над 3-годишна възраст поради размера на четката.

 

СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Полезни връзки
СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Дръжката на биоразградимата четка за зъби е изработена от Мосо бамбук. Проследявайки родословното дърво на бамбука, той принадлежи към семейство „Житни“ от царството на растенията. Спечелил си е прозвището „най-бързорастящото растение на земята”. Невероятният ратеж на „бързи обороти“, в комбинация със способността за самозасяване, елиминират вредните последици от обезлесяването. Мосо бамбукът се отглежда за период от две години, след което настъпва сезонът на жътвата. Благодарение на своята регенериращата способност, той се възражда по естествен път, с минимално количество дъжд и без необходимост от пестициди. Освен това, жътвата на бамбука спомага за указване на контрол върху прекомерното му нежелано разпространение по горските масиви и земеделските площи.

Биоразградимите влакънца са от рициново масло, направени без употребата на нефт и BPA. За цветните дръжки са използвани натурални багри.

  • 1 бр. в опаковката

 

Начин на употреба

 

Изплаквайте и добре подсушавайте четката след употреба за по-добра хигиена. Съветваме ви да сменяте своята биоразградима четка за зъби ежемесечно. Спокойно можете да изхвърлите употребяваната четка в контейнера, сортирайки съгласно принципа за разделно изхвърляне. Освен това, не забравяйте, че това е 100% биоразградима четка от бамбук - както бамбукът, така и четината се разграждат в почвата, без да я замърсяват.