Бял Равнец (Achillea millefolium) 5/10 мл

20,05 лв.
  • Марка: Alteya Organics
  • Кат. номер: 2071

Етерично масло от бял равнец се получава от свежите или изсушени цъфтящи стръкове на растението(Achillea millefoliuно). Има тревист мирис с цветна, зелена и камфорова нотка. Съдържа азулени, на които се дължи неговия син цвят и противовъзпалителни свойства. Главното му приложение е при открити рани и язви.

Мирис: свеж, сладък, тревист, с лек камфорен нюанс, връхна нотка. Белият равнец е познат и употребяван, като лекарство от хиляди години.

Препоръчва се да се употребява при продължителни болести, екземи, алергични кожни реакции. Подходящ е за мазен тип кожа и акне. Притежава противовъзпалителни и антиспазмалтични свойства, които го правят подходящ за балансиране на функциите на дихателната и храносмилателната системи.

Маслото от бял равнец е подходящо за повдигане на духа, като действа ревитализиращо и подсилващо на психиката. 

 

СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Полезни връзки
СЪСТАВ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Приложение

  • Екземи, алергични кожни реакции и акне
  • Инфекции като грип и настинка
  • Язва и гастрит
  • Разширени вени, флебит и хемороиди
  • Ревматизъм
  • Мигрена
  • Кървене от носа, възпалени венци и пародонтоза
  • Рани и кръвоизливи
  • При виене на свят
  • Против детоксикация
  • При нередовна менструация
  • Миома и възпаление на яйчниците, бяло течение
  • При проблеми с жлъчката, черния дроб, с бъбреците

 

Произход: Унгария

Произведено в България

INCI: Achillea Millefolium (Yarrow Blue) Oil

 

  • Само за външна употреба!
  • Съхранение при температура от 15°C до 25°C .
  • Да не се излага на пряка слънчева светлина или в близост до топлинни източници!
  • Да не се употребява при алергия към някоя от съставките!
  • Преди употреба да се направи тест за чувствителност!
  • При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта!
  • Да се съхранява на недостъпни за деца места!
  • Продуктът не е тестван върху животни.
  • Веган (без животински съставки).
  • Опакован в рециклирана хартия.

 

Внимание: Международната Федерация на Ароматерапевтите не препоръчва етеричните масла да се приемат вътрешно, освен ако приложението не е под наблюдението на лекар, квалифициран в клиничната ароматерапия! Информацията за този продукт е само с образователна цел и не е предназначена да служи за база за профилактика или лечение! Важно е маслото да се съхранява на тъмно и сухо място. Да се избягва излагането на слънчева светлина до 30 мин. след външна употребата на маслото. Да не се ползва от епилептици, бременни, деца до 6 години и хора с индивидуална непоносимост към маслото. Тествайте за индивидуална поносимост.