Свържете се с нас! 
0893770988
         [email protected]
НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА ЗА ТЯЛО – КАКВО ДА ИЗБЕРЕМ?

06.10.2021 20:46:46

НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА ЗА ТЯЛО – КАКВО ДА ИЗБЕРЕМ?

Натуралните масла, кремове и лосиони за тяло са богати на хранителни съставки, подходящи са особено за по-чувствителна, суха и напукана кожа. Формулите им могат да съдържат основно натурални масла, като масло от карите, какаово масло или манго. Други пък да са на основата на органични масла от бадем, жожоба, арган, гроздови семки или кокос, за да хидратират и заздравят кожата ви. Натуралната козметика предлага ароматен и ефективен начин, чрез който да поддържате здрав и сияйен най-големия орган на тялото – вашата кожа. 

Конвенционалните продукти за грижа за тялото могат да бъдат формулирани с агресивни съставки, синтетични аромати, парабени, консерванти, микрогранули и други вредни за тялото ни химични елементи. В тази публикация ще разкажем за натуралната алтернатива на продуктите за тяло, които съдържат леки растителни съставки, етерични масла, подхранващи растителни и ядкови масла, които по нежен начин овлажняват, подхранват и защитават кожата. Ще поговорим за тези натурални продукти за тяло, които са обогатени с допълнителни подхранващи екстракти. 

МАСЛО ЗА ТЯЛО

Продуктът с най-гъста и плътна консистенция, който хидратира в дълбочина кожата ви. Обикновено тези масла са на основата на някакво базово масло – маслото от карите, масло от кокос, какаово масло или маслото от манго. Затова се смята, че имат и най-силен, дълготраен ефект върху кожата – ароматите се задържат повече време, омекотяват и подхранват по-добре. Маслото за тяло може да използвате, когато наистина искате да поглезите кожата си. Нашият съвет е да нанасяте с кръгови масажни движения маслото за тяло още върху влажна кожа, след като сте взели вана или душ. Тъй като консистенцияте му е по-плътна, водата ще помогне полезните му свойства да се усвоят по-добре, а кожата ще се хидратира дълбоко. Ще бъдете изненадани, колко по-свежа, ароматна и мека ще бъде! Най-общо, неговите предимства можем да опишем така:

  • Овлажнява кожата.
  • Образува защитен слой срещу вредните фактори на околната среда.
  • Помага за успокояване на кожни обриви, слънчево изгаряне и екзема.
  • Съдържа полезни антиоксиданти и витамини С, Е и А.
  • Облекчава болезнено сухата и напукана кожа, оставя я гладка и мека.

10 НАЧИНА, ПО КОИТО ДА ИЗПОЗЛВАТЕ МАСЛОТО ЗА ТЯЛО

  1. Използвайте го като овлажнител за цялото тяло. Най-добре е след душ или вана, когато кожата все още е влажна. Нанесете малко масло с широки масажни движения. Но не прекалявайте с количествата, защото кожата ви може да се омазни.
  2. Съживете косата си! Натуралните масла за тяло могат да се използват за суха и увредена коса. Вземете малко количество масло, оставете го да се разтопи от топлината на ръката ви, след това нанесете върху върха на косата си. След около 20 минути измийте с топла вода, подсушете и се насладете на копринена и ароматна коса.
  3. Отстранете грима. Нанесете малко количество масло за тяло върху навлажнен памучен тампон и се уверете, колко лесно е да премахнете грима от кожата си. Може дори да отстрани водоустойчива спирала, но внимавайте да не попадне в очите. Измийте след това кожата си, за да не запушите порите. Нанесете подходящ овлажняващ крем.
  4. Маслата за тяло са идеални за сухите участъци по лактите и коленете. Съхранявайте малкото бурканче в чекмеджето на работа или в нощното шкафче, така че при нужда лесно да успокоите кожата си. Съвет: нанесете втори слой върху проблемните зони.
  5. Успокояващ крем за ръце. Всеки любител на цветята знае как се чувстват ръцете след няколко часа градинарство. Използването на богато масло за тяло след старателното измиване на мръсотията от ръцете, е прекрасно усещане.
  6. Най-добрият омекотител на кожички. Не е задължително да имате специален продукт за кожичките си. Можете да се насладите на изненадващи резултати с използването на натурално масло за тяло. Просто масажирайте малко количество във всяка кутикула и се насладете на хидратираните върхове на пръстите си.
  7. Нанесете масло за тяло върху ръцете и стъпалата си. Използвайте масло за тяло точно преди лягане, за да омекотите кожата си. За по-добър резултат, вечер преди лягане сложете памучни чорапи и/или ръкавици. Когато се събудите, кожата ви ще бъде супер мека и гладка.
  8. Маслата за тяло често се използват за намаляване на стриите и белезите. Компонентите на натуралните масла за тяло са с високо съдържание на хранителни витамини и мастни киселини, които помагат за подхранване и съживяване на кожата, както и за подобряване на здравословен тен.
  9. Успокойте кожата на прясно обръснатите си крака. Имате ли отчаяна нужда от овлажняване на кожата си след бръснене? Просто затоплете малко масло за тяло между дланите си и го масажирайте от глезените до бедрата. Не само, че кожата ви отново ще бъде гладка, но ще остане хидратирана през целия ден.
  10. Поглезете стъпалата си. Били сте цял ден с любимите си токчета, или сте се разхождали боси на плажа? Време е за малко глезотии. Вземете топла солена баня за крака, увийте краката си с кърпа, и след това втрийте в стъпалата ароматното масло за тяло.

Предлагаме ви да се доверите на невероятна серия масла за тяло на немската марка Primavera – нежни емулсии, базирани на чисто масло от карите с много високо съдържание на витамин Е. Въпреки изключително богатата текстура, бързо се абсорбират, благодарение на състава базиран изключително на растителни елементи и натурални минерали. Маслото нежно покрива кожата и я защитава от вредните външни влияния на околната среда. Някой масла съдържат копринени перлени пигменти, обогатени са натурални аромати и полезни за кожата екстракти. Маслата създават естествена защита на кожата срещу външните неблагоприятни фактори и защитава от вредното влияние на околната среда. Поддържа хидро липидния баланс и предпазва от сухота и дехидратация. Най-хубаво е, че са подходящи за всеки тип кожа.

За всички предимства на чистите базови масла, като карите, масло от какао, кокос или манго, може да прочетете в нашата статия - Най-популярните базови масла.

КРЕМ ЗА ТЯЛО

Кремът за тяло е с малко по-лека текстура в сравнение с маслото за тяло, защото в състава си има повече вода. Освен основата, която се ползва за маслото, може да се добавят обогатяващи съставки, като гел от алое вера, пчелен восък или етерични масла. Кремовете за тяло имат специфични формулировки, които хидратират без да омазняват, бързо се абсорбира от кожатат и оставят приятно копринено усещане, както и деликатен натурален аромат.

Ако искате наистина богат, изключително ароматен крем за тяло, който да има свойството и на парфюм, ви препоръчваме всички органични кремове за тяло на Apiarium. Безпорните ни фаворити в тази категория, с различни ароматни профили, нежни към кожата, изключително овлажняващи, без да оставят мазно усещане. Подходящи са за всеки тип кожа. 

Органичен Крем за тяло Амбър и Жасмин – кожата ви ще запази свежестта си, благодарение на естествените съставки на този изключителен крем за тяло. Обогатен с екстракти от слез, лайка, равнец, невен и ефективни подхранващи масла от дива роза и жасмин. Мед, пчелно млечице, масло от сладък бадем и етерично масло от маточина, помагат и на най-чувствителната кожа да предотврати загубата на еластичност, като я прави мека и кадифена.

Крем за тяло Мултивитамини A+C+E – кадифен крем за цялото семейство с био масла от бадеми и слънчоглед и хидратиращо масло от манго и витамин Е. Осигурява мекота и грижа за сухата кожа. Хидратира без омазняване, бързо се абсорбира и оставя приятно копринено усещане и деликатен аромат на цитрусови плодове.

 

ЛОСИОН ЗА ТЯЛО

Лосионът за тяло има най-рядка текстура в сравнение с маслото и крема, тъй като е с високо съдържание на вода и течни съставки. За сметка на това не е толкова плътен, колкото другите два продукта, и осигурява тънък, покривен слой върху кожата. В сравнение с маслото и крема не е толкова траен. Препоръчва се при по-мазна кожа, като най-добре да го нанасяте в зоната на стомаха, бедрата и ръцете.

Тук искаме да ви предложим една невероятна серия за тяло, която има и терапетични свойства. YES! Please лосионите за тяло на инталианския бранд Green&Beauty, любими защото винаги са под ръка – в дамската чанта, в раницата, в шкафчето на работа. Имат много лека, бързо попиваща консистенция, нежни, недразнещи аромати. Подходящи са за всички, които не обичат тежките кремове и масла за тяло.

  • Крем спрей за антиейдж грижа за зряла кожа. Препоръчва се зряла кожа, тъй като има силен антиоксидантен ефект и антиейдж свойства. Крем спреят съдържа антиоксидантно арганово масло и екстракти от био сминдух, които имат свойства против стареене.
  • Крем спрей, който хидратира и омекотява. Неговата формула от овлажняващ и богат на витамини и антиоксидантен сок от алое вера, хидратиращо и омекотяващо масло от шеа и бадемово масло, подпомага еластичността, глези нормалната, сухата и чувствителна кожа.
  • Крем спрей, който подхранва и успкоява. Обогатен с успокояващи и хидратиращи съставки, идеален за чувствителна, склонна към зачервяване кожа. Супер нежно памучно масло с богати на флавоноиди био екстракти от пасифлора, които глезят и подхранват кожата.
  • Крем спрей за уморени крака и ходила. Може да се използва по много начини: като освежаващ крем за умора в краката, като крем за тяло или като грижа за кожата с освежаваща енергия след тренировка. Подхранва кожата с антиоксидантно масло от пшенични зародиши и тонизиращи, богати на флавоноиди екстракти от конски кестен.
  • Крем спрей идеален при целулит. Съдържа стимулиращо и тонизиращо масло от гроздови семки и богат на антиоксиданти екстракт от био зелен чай, които се грижат за проблемните области по корема и бедрата.
  • Крем спрей за проблемна, мазна и комбинирана кожа. Нормализира производството на мазнини с масло от жожоба. В допълнение съдържа балансиращ и изясняващ био екстракт от репей. 
 

ОЛИО ЗА ТЯЛО

Древните гърци били първите в Европа, които се наслаждавали на използването на ароматизираните натурални масла за грижа за тялото. Средното количество масло, използвано по това време само за лични нужди, било над тридесет литра годишно за всеки един гражданин. В днешно време, обаче олиото за тяло е най-малко използвания козметичен продукт в сравнение с останалите изброени. Причината е, че е по-мазно и не винаги се абсорбира достатъчно бързо. Предимствата му обаче са в по-богатия състав на естествени етерични масла. Не съдържа вода и има силен омекотяващ ефект. Препоръчва се при по-суха и груба кожа, да се нанася след баня, когато кожата е влажна, и загрята. Може да се ползва и при масаж, тъй като действа успокояващо на тялото.

Ароматизирано олио за тяло с от серията „Мандарина и Босилек“ на италианската козметична марка Apiarium ще ви пренесе в магията на миналото. Неговата специална формула за наистина гладка кожа, съставена от подхранващ и успокояващ комплекс от естествени масла – органичен арган, сладък бадем, пшеничен зародиш, соя, слънчоглед, помага да се предотврати появата на стрии. Особено подходящ е за суха, чувствителна кожа, склонна към зачервяване. Идеален за масаж и хидромасаж. Не оставя петна.

Няколко полезни съвета от нас

Препоръчваме ви да хидратирате кожата си редовно – това оказва съществен ефект върху цялостния ѝ здрав, сияен и красив вид. Може и да сте наясно, колко е полезно човек да използва лосион, масло, крем или олио за тяло, но сме сигурни, че имаме какво да ви кажем, как правилно да ги употребявате и нанасяте? Нека да разкрием няколко полезни съвета в приложението на тези „бюти“ натурални продукти.

Не е достатъчно да ги употребявате всеки ден, за да дадете на кожата си необходимата хидратация, от която тя се нуждае. Ако искате да увеличите полезния им ефект, трябва да се постараете да отстраните мъртвата кожа по тяло си, която се наслоява с времето. Използвайте скраб или душ гел с ексфолиращ ефект.  Знаете, че тялото има по-плътна кожа от тази на лицето. Точно поради специфичната плътност на кожата на тялото, е необходимо да прилагате малко повече натиск при масажа с ексфолиращия продукт, за да отстраните перфектно многобройните мъртви клетки, които се събират и натрупват, не през няколко часа, а буквално през няколко минути. Освен, че успяват да ги отстранят, ексфлориращите чатици подхранват, тонизират и хидратират вашата кожа. Усещате я копринено гладка, много мека и някак по-сияйна.

Серията скрабове за тяло Il Mare Addosso на Volga Cosmetici са натурални продукти за ежедневно ексфолиране. Това са концентрати на базата на морската сол и органични масла с висока поносимост към кожата. Докато почистват, подновяват клетките, регулират изпотяването, балансират нивото на pH на кожата. Обогатяват с присъщите свойства на морската вода и съдържащите се масла, които изпълняват и хидратиращо и омекотяващо действие. Могат да бъдат и допълнение към лечение с таласотерапия, която използва многото полезни свойства на морската вода.

Как да използваме ексфолиращия продукт?

  • Намокрете тялото си топла вода, но не и гореща, защото това причинява нежелано изсушаване. След това нанесете ексфолиращия продукт и започнете масажиране с кръгови движения по цялата кожа на тялото. Масажирането може да се извършва не само с ръце, но и чрез меки ръкавици за баня. За още по-голям ефект, повторете действието на ексфолиация. Изплакнете тялото с хладка вода. Това е необходимо, защото хладката вода има свойството да задържа влагата и ценните за кожата съставки в порите. Подсушете кожата на тялото си хавлиена кърпа. След това нанесете плавно продукта за тяло. Най-добре е да нанесете натуралния продукт, още докато кожата е мокра, защото влагата съдейства за по-дълбокото попиване на хидратиращия продукт.

  • Дерматолозите са на мнение, че най-подходящото време за употреба на продуктите за тяло, трябва да е непосредствено след като сте преминали ексфолираща процедура. Веднага след къпането и ексфолирането, започнете нанасяне на лосиона, крема, маслото или олиото, така ще успее да задържи влагата и водата, която все още е по кожата на тялото. Кърпите понякога са много груби и имат способността да дразнят по-чувствителната кожа, затова бъдете внимателни при подсушаване и го правете с нежни движения. Няма проблем, ако е останала някоя капчица по кожата Ви, защото така лосионът за тяло действа още по-благоприятно.

Надяваме се, че сме ви помогнали в избора за натурални продукти за тяло и сме ви ориентирали за това, от какво имате нужда. Употребявайте глезотийки за тялото не само след къпане. Зимните месеци изсушават кожата и оказват неблагоприятно влияние, затова използването на лосиони и кремове трябва да се случва по-често. Усетите ли, че кожата на тялото ви е суха, хидратирайте я с подходящ продукт.

Не забравяйте! Задължително след бръснене или пилинг, употребявайте лосион, крем масло или олио за тяло. След подобни манипулации има вероятност да нараните кожата си, отстранявайки защитата ѝ. Като използвате хидратиращ козметичен продукт, вие помагате за възстановяването на необходимата ѝ протекция.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА

 

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Натурална козметика

Натурална козметика | MAKASA.ORG

НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА ЗА ТЯЛО – КАКВО ДА ИЗБЕРЕМ?

НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА ЗА ТЯЛО – КАКВО ДА ИЗБЕРЕМ?

Натуралните масла, кремове и лосиони за тяло са богати на хранителни съставки, подходящи са особено за по-чувствителна, суха и напукана кожа. Натуралните масла, кремове и лосиони за тяло са богати на хранителни съставки, подходящи са особено за по-чувствителна, суха и напукана кожа. 2023-04-25T22:06:30+03:00 НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА ЗА ТЯЛО – КАКВО ДА ИЗБЕРЕМ?

<p>Натуралните масла, кремове и лосиони за тяло са богати на хранителни съставки, подходящи са особено за по-чувствителна, суха и напукана кожа. Формулите им могат да съдържат основно натурални масла, като масло от карите, какаово масло или манго. Други пък да са на основата на органични масла от бадем, жожоба, арган, гроздови семки или кокос, за да хидратират и заздравят кожата ви.&nbsp;Натуралната козметика предлага ароматен и ефективен начин, чрез който да поддържате здрав и сияйен най-големия орган на тялото &ndash; вашата кожа.&nbsp;</p> <p>Конвенционалните продукти за грижа за тялото могат да бъдат формулирани с агресивни съставки, синтетични аромати, парабени, консерванти, микрогранули и други вредни за тялото ни химични елементи.&nbsp;В тази публикация ще разкажем за натуралната алтернатива на продуктите за тяло, които съдържат леки растителни съставки, етерични масла, подхранващи растителни и ядкови масла, които по нежен начин овлажняват, подхранват и защитават кожата. Ще поговорим за тези натурални продукти за тяло, които са обогатени с допълнителни подхранващи екстракти.<span>&nbsp;</span></p> <h2><span style="color: #99cc00;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/greenproject-destribution_0002_layer-2-615de2ea83b72.jpg" class="alignleft" width="571" height="398" /><a href="https://makasa.org/category/naturalni-masla-za-tyalo" target="_blank" rel="noopener">МАСЛО ЗА ТЯЛО</a></span></h2> <p><span>Продуктът с най-гъста и&nbsp;плътна консистенция, който хидратира в дълбочина кожата ви. Обикновено тези масла са на основата на някакво базово масло &ndash;&nbsp;маслото от карите, масло от кокос, какаово масло или маслото от манго. Затова се смята, че имат и най-силен, дълготраен ефект върху кожата &ndash; ароматите се задържат повече време, омекотяват и подхранват по-добре.&nbsp;</span><span>Маслото за тяло може да използвате, когато наистина искате да поглезите кожата си. Нашият съвет е да нанасяте с кръгови масажни движения маслото за тяло още върху влажна кожа, след като сте взели вана или душ. Тъй като консистенцияте му е по-плътна, водата ще помогне полезните му свойства да се усвоят по-добре, а кожата ще се хидратира дълбоко. Ще бъдете изненадани, колко по-свежа, ароматна и мека ще бъде! Най-общо, неговите предимства можем да опишем така:</span></p> <ul> <li><span>Овлажнява кожата.<br /></span></li> <li><span>Образува защитен слой срещу вредните фактори на околната среда.<br /></span></li> <li><span>Помага за успокояване на кожни обриви, слънчево изгаряне и екзема.<br /></span></li> <li><span>Съдържа полезни антиоксиданти и витамини С, Е и А.<br /></span></li> <li><span>Облекчава болезнено сухата и напукана кожа, оставя я гладка и мека.</span></li> </ul> <h4 id="h30skyh8yv40g4ac8m1bstqg71fthgs1"><span style="color: #99cc00;">10 НАЧИНА, ПО КОИТО ДА ИЗПОЗЛВАТЕ МАСЛОТО ЗА ТЯЛО</span></h4> <ol> <li><span><span style="color: #99cc00;"> Използвайте го като овлажнител за цялото тяло.</span> Най-добре е след душ или вана, когато кожата все още е влажна. Нанесете малко масло с широки масажни движения. Но не прекалявайте с количествата, защото кожата ви може да се омазни.</span></li> <li><span><span style="color: #99cc00;"> Съживете косата си!</span> Натуралните масла за тяло могат да се използват за суха и увредена коса. Вземете малко количество масло, оставете го да се разтопи от топлината на ръката ви, след това нанесете върху върха на косата си. След около 20 минути измийте с топла вода, подсушете и се насладете на копринена и ароматна коса.</span></li> <li><span><span style="color: #99cc00;"> Отстранете грима.</span> Нанесете малко количество масло за тяло върху навлажнен памучен тампон и се уверете, колко лесно е да премахнете грима от кожата си. Може дори да отстрани водоустойчива спирала, но внимавайте да не попадне в очите. Измийте след това кожата си, за да не запушите порите. Нанесете подходящ овлажняващ крем.</span></li> <li><span> Маслата за тяло са <span style="color: #99cc00;">идеални за сухите участъци по лактите и коленете.</span> Съхранявайте малкото бурканче в чекмеджето на работа или в нощното шкафче, така че при нужда лесно да успокоите кожата си. Съвет: нанесете втори слой върху проблемните зони.</span></li> <li><span><span style="color: #99cc00;"> Успокояващ крем за ръце.</span> Всеки любител на цветята знае как се чувстват ръцете след няколко часа градинарство. Използването на богато масло за тяло след старателното измиване на мръсотията от ръцете, е прекрасно усещане. </span></li> <li><span><span style="color: #99cc00;"> Най-добрият омекотител на кожички.</span> Не е задължително да имате специален продукт за кожичките си. Можете да се насладите на изненадващи резултати с използването на натурално масло за тяло. Просто масажирайте малко количество във всяка кутикула и се насладете на хидратираните върхове на пръстите си.</span></li> <li><span><span style="color: #99cc00;"> Нанесете масло за тяло върху ръцете и стъпалата си.</span> Използвайте масло за тяло точно преди лягане, за да омекотите кожата си. За по-добър резултат, вечер преди лягане сложете памучни чорапи и/или ръкавици. Когато се събудите, кожата ви ще бъде супер мека и гладка.</span></li> <li><span> Маслата за тяло често се използват <span style="color: #99cc00;">за намаляване на стриите и белезите.</span> Компонентите на натуралните масла за тяло са с високо съдържание на хранителни витамини и мастни киселини, които помагат за подхранване и съживяване на кожата, както и за подобряване на здравословен тен.</span></li> <li><span><span style="color: #99cc00;"> Успокойте кожата на прясно обръснатите си крака.</span> Имате ли отчаяна нужда от овлажняване на кожата си след бръснене? Просто затоплете малко масло за тяло между дланите си и го масажирайте от глезените до бедрата. Не само, че кожата ви отново ще бъде гладка, но ще остане хидратирана през целия ден.</span></li> <li><span><span style="color: #99cc00;"> Поглезете стъпалата си.</span> Били сте цял ден с любимите си токчета, или сте се разхождали боси на плажа? Време е за малко глезотии. Вземете топла солена баня за крака, увийте краката си с кърпа, и след това втрийте в стъпалата ароматното масло за тяло.</span></li> </ol> <p><span><a href="https://makasa.org/category/naturalni-masla-za-tyalo" target="_blank" rel="noopener" title="Натурални масла за тяло"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/20543689_1501887389854395_5976977369227025801_o.jpg" class="alignleft" width="375" height="324" /></a>Предлагаме ви да се доверите на невероятна серия <a href="https://makasa.org/category/tyalo?vendors=primavera-life" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">масла за тяло на немската марка Primavera </span></a>&ndash; нежни емулсии, базирани на чисто масло от карите с много високо съдържание на витамин Е. Въпреки изключително богатата текстура, бързо се абсорбират, благодарение на състава базиран изключително на растителни елементи и натурални минерали. Маслото нежно покрива кожата и я защитава от вредните външни влияния на околната среда. Някой&nbsp;</span><span>масла съдържат копринени перлени пигменти, обогатени са натурални аромати и полезни за кожата екстракти. Маслата с</span><span>ъздават естествена защита на кожата срещу външните неблагоприятни фактори и з</span><span>ащитава от вредното влияние на околната среда.&nbsp;</span><span>Поддържа хидро липидния баланс и п</span><span>редпазва от сухота и дехидратация. Най-хубаво е, че са п</span><span>одходящи за всеки тип кожа.</span></p> <p><span style="color: #ff6600;">За всички предимства на чистите базови масла, като карите, масло от какао, кокос или манго, може да прочетете в нашата статия - <a href="https://makasa.org/article/svoystva-na-bazovite-masla" target="_blank" rel="noopener"><em><strong>Най-популярните базови масла</strong></em></a>.</span></p> <p><span></span></p> <p></p> <h2><a href="https://makasa.org/category/krem-za-tyalo" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">КРЕМ ЗА ТЯЛО</span></a></h2> <p><span>Кремът за тяло е с малко по-лека текстура в сравнение с маслото за тяло, защото в състава си има повече вода. Освен основата, която се ползва за маслото, може да се добавят обогатяващи съставки, като гел от алое вера, пчелен восък или етерични масла. Кремовете за тяло имат специфични формулировки, които&nbsp;хидратират без да омазняват, бързо се абсорбира от кожатат и оставят приятно копринено усещане, както и деликатен натурален аромат.</span></p> <p><a href="https://makasa.org/product/organichen-krem-za-tyalo-ambar-i-jasmin-200-ml" target="_blank" rel="noopener" title="Органичен Крем за тяло Амбър и Жасмин 200 мл Apiarium"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/amber-jasmine-creme.jpg" class="alignleft" width="352" height="406" /></a>Ако искате наистина богат, изключително ароматен крем за тяло, който да има свойството и на парфюм, ви препоръчваме всички органични кремове за тяло на <em>Apiarium.</em> Безпорните ни фаворити в тази категория, с различни ароматни профили, нежни към кожата, изключително овлажняващи, без да оставят мазно усещане. Подходящи са за всеки тип кожа.&nbsp;</p> <p><span><a href="https://makasa.org/product/organichen-krem-za-tyalo-ambar-i-jasmin-200-ml" target="_blank" rel="noopener">Органичен Крем за тяло Амбър и Жасмин</a>&nbsp;&ndash; кожата ви ще запази свежестта си, благодарение на естествените съставки на този изключителен крем за тяло. Обогатен с екстракти от слез, лайка, равнец, невен и ефективни подхранващи масла от дива роза и жасмин. Мед, пчелно млечице, масло от сладък бадем и етерично масло от маточина, помагат и на най-чувствителната кожа да предотврати загубата на еластичност, като я прави мека и кадифена.</span></p> <p><span>Крем за тяло Мултивитамини A+C+E &ndash;&nbsp;кадифен крем за цялото семейство с био масла от бадеми и слънчоглед и хидратиращо масло от манго и витамин Е. Осигурява мекота и грижа за сухата кожа. Хидратира без омазняване, бързо се абсорбира и оставя приятно копринено усещане и деликатен аромат на цитрусови плодове.</span></p> <h5>&nbsp;</h5> <h2><a href="https://makasa.org/category/losion-za-tyalo" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">ЛОСИОН ЗА ТЯЛО</span></a></h2> <p><span>Лосионът за тяло има най-рядка текстура в сравнение с маслото и крема, тъй като е с високо съдържание на вода и течни съставки. За сметка на това не е толкова плътен, колкото другите два продукта, и осигурява тънък, покривен слой върху кожата. В сравнение с маслото и крема не е толкова траен. Препоръчва се при по-мазна кожа, като най-добре да го нанасяте в зоната на стомаха, бедрата и ръцете.</span></p> <p><a href="https://makasa.org/category/krem-za-tyalo?vendors=greenbeauty" target="_blank" rel="noopener" title="Крем за тяло"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/gp-catalogo-2018-rev-01-pubblico-49.jpg" class="alignleft" width="548" height="436" /></a>Тук искаме да ви предложим една невероятна серия за тяло, която има и терапетични свойства. YES! Please лосионите за тяло на инталианския бранд <em>Green&amp;Beauty,&nbsp;</em>любими защото винаги са под ръка &ndash; в дамската чанта, в раницата, в шкафчето на работа. Имат много лека, бързо попиваща консистенция, нежни, недразнещи аромати. Подходящи са за всички, които не обичат тежките кремове и масла за тяло.</p> <ul> <li><a href="https://makasa.org/product/anti-eydj-krem-sprey-za-tyalo-100200-ml-yesplease" target="_blank" rel="noopener"><strong><span style="color: #99cc00;">Крем спрей</span></strong></a><span style="color: #99cc00;"><a href="https://makasa.org/product/anti-eydj-krem-sprey-za-tyalo-100200-ml-yesplease" target="_blank" rel="noopener"><strong>&nbsp;за</strong>&nbsp;</a><strong><a href="https://makasa.org/product/anti-eydj-krem-sprey-za-tyalo-100200-ml-yesplease" target="_blank" rel="noopener">антиейдж грижа за зряла кожа</a>.</strong> </span>Препоръчва се зряла кожа, тъй като има силен антиоксидантен ефект и&nbsp;антиейдж свойства. Крем спреят съдържа антиоксидантно арганово масло и екстракти от био сминдух, които имат свойства против стареене.</li> <li><a href="https://makasa.org/product/osvejavasht-krem-sprey-za-tyalo" target="_blank" rel="noopener"><span><span style="color: #99cc00;"><strong>Крем спрей, който</strong>&nbsp;</span></span></a><span style="color: #99cc00;"><strong><a href="https://makasa.org/product/osvejavasht-krem-sprey-za-tyalo" target="_blank" rel="noopener">хидратира и омекотява</a>.</strong> </span>Неговата формула от овлажняващ и богат на витамини и антиоксидантен сок от алое вера, хидратиращо и омекотяващо масло от шеа и бадемово масло, подпомага еластичността, глези нормалната, сухата и чувствителна кожа.</li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong><a href="https://makasa.org/product/uspokoyavasht-krem-sprey-za-tyalo-100200-ml-yesplease" target="_blank" rel="noopener">Крем спрей, който&nbsp;подхранва и успкоява</a>.</strong></span> Обогатен с успокояващи и хидратиращи съставки, идеален за чувствителна, склонна към зачервяване кожа. Супер нежно памучно масло с богати на флавоноиди био екстракти от пасифлора, които глезят и подхранват кожата.</li> <li><a href="https://makasa.org/product/osvejavasht-krem-sprey-za-tyalo-100200-ml-yesplease" target="_blank" rel="noopener"><strong><span style="color: #99cc00;">Крем спрей </span></strong></a><span style="color: #99cc00;"><strong><a href="https://makasa.org/product/osvejavasht-krem-sprey-za-tyalo-100200-ml-yesplease" target="_blank" rel="noopener">за уморени крака и ходила</a>.</strong></span> Може да се използва по много начини: като освежаващ крем за умора в краката, като крем за тяло или като грижа за кожата с освежаваща енергия след тренировка. Подхранва кожата с антиоксидантно масло от пшенични зародиши и тонизиращи, богати на флавоноиди екстракти от конски кестен.</li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong><a href="https://makasa.org/product/anticeluliten-krem-sprey-za-tyalo100200-ml-yesplease">Крем спрей&nbsp;идеален при целулит</a>.</strong></span> Съдържа стимулиращо и тонизиращо масло от гроздови семки и богат на антиоксиданти екстракт от био зелен чай, които се грижат за проблемните области по корема и бедрата.</li> <li><span style="color: #99cc00;"><strong><a href="https://makasa.org/product/krem-sprey-za-tyalo-za-mazna-koja-100200-ml-yesplease" target="_blank" rel="noopener">Крем спрей за проблемна, мазна и комбинирана кожа</a>. </strong></span>Нормализира производството на мазнини с масло от жожоба. В допълнение съдържа балансиращ и изясняващ био екстракт от репей.&nbsp;</li> </ul> <h5>&nbsp;</h5> <h2><a href="https://makasa.org/category/naturalni-masla-za-tyalo" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #99cc00;">ОЛИО ЗА ТЯЛО</span></a></h2> <p><span>Древните гърци били първите в Европа, които се наслаждавали на използването на ароматизираните натурални масла за грижа за тялото. Средното количество масло, използвано по това време само за лични нужди, било над тридесет литра годишно за всеки един гражданин.&nbsp;</span><span>В днешно време, обаче олиото за тяло е най-малко използвания козметичен продукт в сравнение с останалите изброени. Причината е, че е по-мазно и не винаги се абсорбира достатъчно бързо. Предимствата му обаче са в по-богатия състав на естествени етерични масла. Не съдържа вода и има силен омекотяващ ефект. Препоръчва се при по-суха и груба кожа, да се нанася след баня, когато кожата е влажна, и загрята. Може да се ползва и при масаж, тъй като действа успокояващо на тялото.</span></p> <p>Ароматизирано <span>олио за тяло с от серията &bdquo;Мандарина и Босилек&ldquo;</span> на италианската козметична марка Apiarium ще ви пренесе в магията на миналото. Неговата специална формула за наистина гладка кожа, съставена от подхранващ и успокояващ комплекс от естествени масла &ndash; органичен арган, сладък бадем, пшеничен зародиш, соя, слънчоглед, помага да се предотврати появата на стрии. Особено подходящ е за суха, чувствителна кожа, склонна към зачервяване. Идеален за масаж и хидромасаж. Не оставя петна.</p> <h4><span color="#99cc00" style="color: #99cc00;">Няколко полезни съвета от нас</span></h4> <p><span>Препоръчваме ви да хидратирате кожата си редовно &ndash; това оказва съществен ефект върху цялостния ѝ здрав, сияен и красив вид. Може и да сте наясно, колко е полезно човек да използва лосион, масло, крем или олио за тяло, но сме сигурни, че имаме какво да ви кажем, как правилно да ги употребявате и нанасяте? Нека да разкрием няколко полезни съвета в приложението на тези &bdquo;бюти&ldquo; натурални продукти.</span></p> <p><span>Не е достатъчно да ги употребявате всеки ден, за да дадете на кожата си необходимата хидратация, от която тя се нуждае. Ако искате да увеличите полезния им ефект, трябва да се постараете да отстраните мъртвата кожа по тяло си, която се наслоява с времето. Използвайте скраб или душ гел с ексфолиращ ефект.&nbsp;&nbsp;</span><span>Знаете, че тялото има по-плътна кожа от тази на лицето. Точно поради специфичната плътност на кожата на тялото, е необходимо да прилагате малко повече натиск при масажа с ексфолиращия продукт, за да отстраните перфектно многобройните мъртви клетки, които се събират и натрупват, не през няколко часа, а буквално през няколко минути. Освен, че успяват да ги отстранят, ексфлориращите чатици подхранват, тонизират и хидратират вашата кожа. Усещате я копринено гладка, много мека и някак по-сияйна.</span></p> <p><span>Серията скрабове за тяло Il Mare Addosso&nbsp;на&nbsp;Volga Cosmetici<em> </em>са натурални продукти за ежедневно ексфолиране. Това са концентрати на базата на морската сол и органични масла с висока поносимост към кожата.&nbsp;Докато почистват, подновяват клетките, регулират изпотяването, балансират нивото на&nbsp;pH&nbsp;на&nbsp;кожата. Обогатяват с присъщите свойства на морската вода и съдържащите се масла, които изпълняват и хидратиращо и омекотяващо действие.&nbsp;Могат да бъдат и допълнение към лечение с таласотерапия, която използва многото полезни свойства на морската вода.</span></p> <h4><span style="color: #99cc00;">Как да използваме ексфолиращия продукт?</span></h4> <ul> <li> <p><span style="color: #000000;">Намокрете тялото си топла вода, но не и гореща, защото това причинява нежелано изсушаване. След това нанесете ексфолиращия продукт и започнете масажиране с кръгови движения по цялата кожа на тялото. Масажирането може да се извършва не само с ръце, но и чрез меки&nbsp;ръкавици за баня. За още по-голям ефект, повторете действието на ексфолиация. Изплакнете тялото с хладка вода. Това е необходимо, защото хладката вода има свойството да задържа влагата и ценните за кожата съставки в порите. Подсушете кожата на тялото си хавлиена кърпа. След това нанесете плавно продукта за тяло.&nbsp;Най-добре е да нанесете натуралния продукт, още докато кожата е мокра, защото влагата съдейства за по-дълбокото попиване на хидратиращия продукт.</span></p> </li> <li> <p><span style="color: #000000;">Дерматолозите са на мнение, че най-подходящото време за употреба на продуктите за тяло, трябва да е непосредствено след като сте преминали ексфолираща процедура. Веднага след къпането и ексфолирането, започнете нанасяне на лосиона, крема, маслото или олиото, така ще успее да задържи влагата и водата, която все още е по кожата на тялото. Кърпите понякога са много груби и имат способността да дразнят по-чувствителната кожа, затова бъдете внимателни при подсушаване и го правете с нежни движения. Няма проблем, ако е останала някоя капчица по кожата Ви, защото така лосионът за тяло действа още по-благоприятно.</span></p> </li> </ul> <p><span>Надяваме се, че сме ви помогнали в избора за натурални продукти за тяло и сме ви ориентирали за това, от какво имате нужда. Употребявайте глезотийки за тялото не само след къпане. Зимните месеци изсушават кожата и оказват неблагоприятно влияние, затова използването на лосиони и кремове трябва да се случва по-често. Усетите ли, че кожата на тялото ви е суха, хидратирайте я с подходящ продукт.</span></p> <p><span><span style="color: #99cc00;"><strong>Не забравяйте!</strong></span> Задължително след бръснене или пилинг, употребявайте лосион, крем масло или олио за тяло. След подобни манипулации има вероятност да нараните кожата си, отстранявайки защитата ѝ. Като използвате хидратиращ козметичен продукт, вие помагате за възстановяването на необходимата ѝ протекция.</span></p> <p><span></span></p> <h3><strong><span color="#99cc00" style="color: #99cc00;">ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ОТ БЛОГА</span></strong></h3> <p><span style="color: #99cc00;"></span></p> <ul> <li><a href="https://makasa.org/article/floralnite-vodi-doza-svejest-za-tyaloto">ФЛОРАЛНИТЕ ВОДИ &ndash; ДОЗА СВЕЖЕСТ ЗА ТЯЛОТО</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/aloe-vera-svoystva-i-polzi">АЛОЕ ВЕРА &ndash; СВОЙСТВА И ПОЛЗИ ЗА КРАСОТА, И ЗДРАВЕ</a><a href="https://makasa.org/article/ricinovo-maslo-polzi-i-upotreba"></a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/uspokoenie-na-uma-i-tyaloto-recepti-s-eterichni-masla">УСПОКОЕНИЕ НА УМА И ТЯЛОТО &ndash; РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a><a href="https://makasa.org/article/10-naturalni-sastavki-protiv-kosopad"></a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/lavandula-eterichnoto-maslo-na-drevnostta">ЛАВАНДУЛА &ndash; ЕТЕРИЧНОТО МАСЛО НА ДРЕВНОСТТА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/article/eterichni-masla-prilojeniya-i-polzi-v-aromaterapiyata">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА - ПРИЛОЖЕНИЯ И ПОЛЗИ В АРОМАТЕРАПИЯТА</a><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla"><span class="_blog-category-name _blog-category-name-image"></span></a></li> </ul> <div class="_sidebar-box-title"> <h4><span style="color: #99cc00;"></span></h4> <h3><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00">КАТЕГОРИИ<br /></span></strong></span></h3> <p><span style="color: #99cc00;"><strong><span color="#99cc00"></span></strong></span></p> <ul> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/aromaterapiya">АРОМАТЕРАПИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/eterichni-masla">ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/bazovi-masla">БАЗОВИ МАСЛА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/metodi-na-difuziya">МЕТОДИ НА ДИФУЗИЯ</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/naturalna-kozmetika">НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА</a></li> <li><a href="https://makasa.org/blog/category/recepti-s-eterichni-masla">РЕЦЕПТИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА</a></li> </ul> </div> <p><span></span></p> <p><a href="https://makasa.org/product/maslo-s-aloe-vera-organik-50100-ml-primavera" target="_blank" rel="noopener" title="Масло с Алое вера Органик, 50/100 мл Primavera"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26293/files/image/primavera-aloe-vera-banner-blog.jpg" /></a></p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>

Сравнение на продукти