Argiletz laboratoires

 
Как започва всичко?

 

Жан Хейтц създава Argiletz през 1953 с твърдото убеждение, че глината е богат на ползи материал и е нужно да бъде представен на хората.

Всичко започнало през Втората световна война, когато неговата майка, познавайки уникалните свойства на зелената глина, предава знанията на сина си. Така Argiletz от малка семейна фирма, се превръща в пионер на пазара за продукти с основен компонент глина във всичките и разновидности. Производственият процес е модернизиран, внедряват се иновативни технологии и строг контрол на качеството.

Глината е превъзходен продукт – при смесване с вода, променя текстурата си, а нанесена на кожата пречиства, успокоява и омекотява.

 

 

Грижа за околната среда

 

Много компании използват различни източници на енергия, за да сушат суровините, които ползват и по този начин отделят CO2 в атмосферата. За изсушаването на 50000 тона, те използват 18800 MWh газ – което се равнява на 1000 тона въглероден диоксид изхвърлен в атмосферата – всяка година. През последните 60 години Argiletz ползва единствено слънцето, за да суши 100 000 тона зелена глина на година.

 

 

Стандарти и сертификати

 

През 2007 Argiletz става първата компания, произвеждаща натурални и органични продукти съответстващи на ISO 9001 стандартизация. Този стандарт гарантира 100% проследяване на качеството на продукта и удовлетвореността на крайния клиент.

През 2013 Argiletz са сертифицирани и със стандарт ISO 22716, съответстващ за добрите производствени практики в козметичния бранш.

 

  • Основите, на които градят компанията са: 100% естествени глини без консерванти.
  • Суровините, използвани в продуктите, са от растителен или минерален произход.
  • Не се тестват върху животни.
  • Без замърсяване – рециклируеми опаковки, отпечатани с растителни мастила.
  • 60 000 литров резервоар за улавяне на дъждовна вода, използвана за напояване.

 

 

              Welcome | Argiletz

Филтри
Марки
Цена